U bent hier

Nieuws

Recent besloot Flanders Investment & Trade (FIT) om de Vlaamse aanwezigheid op de Singapore Airshow (Singapore) te annuleren. Deze beslissing werd genomen nadat Singapore de waakzaamheid voor het coronavirus (COVID-19) verhoogde. Ook andere beurzen in Azië en daarbuiten namen intussen hun voorzorgen. Hieronder vindt u een stand van zaken.

Van 23 tot 25 juni 2020 vindt in Paleis 1 op Brussels Expo de 3e editie van de Exportbeurs plaats, de place to be voor Vlaamse exporteurs. Loopt uw onderneming of organisatie ook in de kijker bij de 1.500 bezoekers? 

Op woensdag 4 maart organiseert BelExpo een informatiesessie over de gift shop die zal te vinden zijn in het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling in Dubai. Er wordt gezocht naar een gevarieerde selectie van bij voorkeur Belgische producten. Ontdek welke opportuniteiten er voor uw bedrijf kunnen zijn en wat de voorwaarden zijn om partner of toeleverancier te worden. 

In de nieuwsbrief van Oezbekistan van januari 2020 vindt u de laatste nieuwigheden en ontwikkelingen op zakelijk vlak alsook nieuws op vlak van politiek, wetgeving, economie, financiën, toerisme en cultuur.

Dit jaar was Hungexpo gastheer van de Sirha Budapest International HoReCa en Retail Show van 4 tot 6 februari. Voor de vierde keer sinds 2014 kwamen alle betrokken beroepsgroepen bijeen - waaronder vertegenwoordigers van de levensmiddelenindustrie, de bakkerij- en zoetwarenindustrie, de horeca, de verpakkingsindustrie en de gastronomie - om deel te nemen aan het meest prestigieuze regionale forum.

'Linux Format' en 'Industrial Systems of Streaming Data Processing' (laboratorium van de Polytechnische Universiteit van Sint-Petersburg) gaan in het tweede kwartaal van 2020 starten met de productie van neuroconstructors voor kinderrobotclubs. 

De markt van de robotica is booming in Sint-Petersburg. Er komen steeds meer innovatieve ideeën die gebruikt kunnen worden voor educatieve projecten en doeleinden.

Op 30 en 31 januari 2020 vond te Milaan de 4de editie van ‘Shipping, Forwarding & Logistics meet Industry’ plaats. Deze conventie werd door 'The International Propeller Clubs', in samenwerking met Assolombarda georganiseerd. Vooral de thema’s, ‘logistieke positie van Italië in de wereldhandel’ en ‘de nood om een adequate infrastructuur uit te bouwen’, kwamen aan bod.

De hotel/restaurant- en voedingssector is een belangrijke economische pijler in de regio Midi-Pyrénees. De regio biedt een mooi potentieel voor Vlaamse bedrijven die innovatieve producten kunnen aanbieden aan de horecasector. Daarom bezocht ons kantoor in Bordeaux voor u SMAHRT, Salon des Métiers de l’Alimentation & de l’Hôtellerie-Restauration, een tweejaarlijkse vakbeurs voor de horeca- en voedingssector in Toulouse.

Pagina's