U bent hier

Nieuws

Iran heeft de invoertarieven voor 368 HS-codes aangepast. Voor 82 HS-codes werden de tarieven verlaagd om aan de lokale vraag te voldoen. Hierbij gaat het onder meer om industriële machines, chemische producten en staal. Voor bijna 270 andere HS-codes werden de tarieven verhoogd om de lokale productie te stimuleren.

De Agritechnica beurs in Hannover is een van de grootste beurzen ter wereld voor machines, werktuigen, toebehoren en systemen voor de landbouw en aanverwante sectoren.   

Grote delen van West-Afrika's west- en zuidkust behoren tot 's werelds beste locaties voor wind- en zonne-energie. Het Department of Trade and Industry South Africa maakte hierover een interessant rapport, waarin ook 'waste management' & 'recycling' aan bod komen.

Van vrijdag 5 januari tot maandag 15 januari 2018 is het subsidieplatform van FIT offline wegens onderhoud. U kan in deze periode geen nieuwe subsidies aanvragen en/of uw lopende dossiers beheren.

Vanaf 15 januari 2018 (datum onder voorbehoud) moet u inloggen op het platform met uw elektronische identiteitskaart (eID). U moet ook de nodige rechten hebben om in naam van uw onderneming subsidies aan te vragen en te beheren.

Recent vond er een FIT-prospectiereis plaats in de Chinese autonome regio Xinjiang. Voor Vlaamse bedrijven liggen er kansen in toelevering aan de textiel-, landbouw-, agro- en voedselverwerkende industrie alsook in toelevering met betrekking tot infrastructuur- en windenergieprojecten, machines en tapijten.

De val van de olieprijzen sinds midden 2014 betekende een zware klap voor de Nigeriaanse economie. Stilaan klimt deze belangrijke Afrikaanse markt opnieuw uit het dal. Lees meer over de mogelijke groeiscenario's voor het land en handige tips voor exporteurs.

De beurzen 'HORECA - GASTROFOOD & ENEXPO' zijn een belangrijk evenement voor de horecasector in Kraków. De exposanten krijgen de mogelijkheid om in drie dagen tijd een nauwkeurig geselecteerde doelgroep van vaklui te bereiken.

Oezbekistan nam afgelopen jaar vijf maatregelen om het businessklimaat te verbeteren. Volgens het recente rapport "Doing Business 2018: Reforming to create Jobs" is zakendoen in Oezbekistan dan ook een stuk gemakkelijker geworden.

Pagina's