U bent hier

Nieuws

Recent werden meerdere Vlaamse exporteurs benaderd door Chinese bedrijven die interesse tonen in hun producten. 
Deze bedrijven bieden handelsvoorstellen aan, waarin ze zeggen op zoek te zijn naar Vlaamse producten, maar in feite zijn ze enkel op zoek naar een uitnodigingsbrief voor een Europees visum.

Noord-Macedonië heeft ambitieuze plannen voor de energietransitie. Dankzij de samenwerking met internationale financiële instellingen wordt er de komende jaren volop geïnvesteerd in decarbonisering. Op 10 en 11 juni 2024 vindt in de hoofdstad Skopje het Macedonian Energy Forum plaats waarop de toekomstplannen voor de lokale energiesector uitgebreid voorgesteld worden.

EIB Global, de financiële tak van de Europese Investeringsbank (EIB) voor activiteiten buiten de Europese Unie, investeerde in 2023 een recordbedrag van 1,2 miljard euro in de westelijke Balkan (365 miljoen euro meer dan in 2022). Hiermee wil EIB meer dan 6 miljard euro aan nieuwe investeringen in de regio mobiliseren gericht op Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië en Servië. 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in West-Afrika en abonneer u gratis op de nieuwsbrief van onze attaché in Senegal, Ivan Korsak. U vindt in deze maandelijkse nieuwsbrief voornamelijk economisch nieuws uit Senegal, Gambia, Guinée, Kaapverdië en Guinée-Bissau.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in Oost-Afrika en abonneer u gratis op de nieuwsbrief van onze attaché in Senegal, Ivan Korsak. U vindt in deze nieuwsbrief voornamelijk economisch nieuws uit Kenia, Oeganda en Tanzania.

In maart organiseert de Amerikaanse ambassade in België het hybride netwerkevent "Building Bridges with United States". Het doel is om Belgische bedrijfsleiders die de VS verkennen als locatie om hun activiteiten uit te breiden, te informeren en in contact te brengen met relevante professionals op het gebied van bedrijfsontwikkeling.  Dit evenement wordt georganiseerd met de steun van Flanders Investment & Trade, AWEX en hub.brussels.

In oktober 2023 haalde de Vlaamse uitvoer 38,1 miljard euro en zakte daarmee 10,27% beneden het waardepeil van oktober 2022 (42,5 miljard euro).
Dat was meteen ook de negende maanddaling op rij sinds februari 2023.

Van 30 mei tot 2 juni 2024 viert Jardins, Jardin, haar 20ste editie van het grote festival van planten, stadstuinen en natuur in de stad meer bepaald in Villa Windsor te Parijs. Dit buitengewone evenement biedt niet alleen een unieke ervaring voor professionals en het grote publiek, maar is ook een onschatbare kans voor Vlaamse bedrijven om deel te nemen aan dit eclectische festival.

Van 7 tot 9 februari loopt in Berlijn de vakbeurs Fruit Logistica, een van ’s werelds belangrijkste evenementen voor de sector van fruit en groenten. Via AHK Debelux kan u als bezoeker een korting krijgen op uw toegangsticket.

Pagina's