U bent hier

Nieuws

In deze laatste Wereldwijs van dit jaar geeft RefAssist ons een blik achter de internationale schermen. Interessant leesvoer, zeker voor bedrijven die – net als deze Oost-Vlaamse speler – een bijzonder specifieke en beperkte afzetmarkt hebben. 

Bulgaarse landbouwers kunnen genieten van bijna € 215 miljoen uit het nationale 'Veerkracht- en Herstelplan' voor het verbeteren van de milieubescherming, productie-automatisering en efficiëntieverbeteringen in waterbeheer. De fondsen worden ter beschikking gesteld door het 'Fund for Promotion of the Technological & Ecological Transition of Agriculture'. Doelstelling van dit alles is het aantal landbouwers die hun boerderijen succesvol aanpassen aan de groene en digitale transitie, te verhogen. Projectaanvragen moeten nog dit jaar starten en landbouwers kunnen in dit kader 50% van hun investeringen inbrengen. 

Hongarije telt een duizendtal start-ups. Startup Hungary is de organisatie die de vinger aan de pols houdt van het ecosysteem om zo een accuraat zicht te ontwikkelen op wat lokale start-ups succesvol maakt en wat hun voornaamste uitdagingen zijn. We delen graag hun studie over het reilen en zeilen in de Hongaarse start-up community met u. 

De outsourcingsector in Bulgarije blijft aan belang winnen en de techbedrijven die erin actief zijn, schuiven op in de waardeketen. Waar ze vroeger vooral bezig waren met ondersteuning en dienstverlening zijn ze nu steeds meer actief in productcreatie en R&D. Ontdek meer in volgend artikel, gebaseerd op het jaarverslag van sectororganisatie AIBEST.

Tsjechen houden wel van een biertje. En ze zijn nieuwsgierig naar speciaalbieren uit het buitenland. Het Prague Beer Fest is een internationaal event dat volgend jaar georganiseerd wordt op 31 maart en 1 april. 

De OESO stelde in haar recente ‘Economic Outlook’ (2022/11) de economische vooruitzichten voor alle landen bij naar onder, ook voor Zwitserland. Wilt u weten wat de economische vooruitzichten voor Zwitserland zijn in 2023-2024 volgens de OESO? Lees dan het verslag.

Tijdens 'Forum Agenti Milano EXPO', het belangrijkste matching platform voor handelsagenten, hebben honderden commerciële agenten face-to-face sollicitatiegesprekken met de deelnemende bedrijven. De editie 2022 vond plaats van 17 tot 18 november in het NH Milano Congress Center.

Op 18 oktober ’22 werd een MOU (memorandum of understanding) ondertekend tussen Marokko en de Europese Unie in Rabat, Marokko met als doel de samenwerking op het gebied van energietransitie, de strijd tegen klimaatverandering en milieubescherming te versterken, de opwarming van de aarde tegen te gaan en de "groene economie" te stimuleren. De samenwerking werd ondertekend door de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, en de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita.

Ondanks de ingewikkelde post-pandemie periode en de energiecrisis, komen er positieve reacties van de Italiaanse logistieke sector. Tijdens het congres "Investeringen en samenwerking: de logistiek en de uitdaging van capaciteit" van 16 november 2022 werden de recentste uitdagingen en ontwikkelingen van deze sector onder de loep genomen.

Op 14 december 2022 om 15 uur organiseert de ambassade van de Republiek Botswana, in samenwerking met Flanders Investment & Trade, een seminarie met als titel "Inleiding tot Botswana en de handelsopportuniteiten". Dit event is gericht op zes prioritaire sectoren: winning van mineralen, landbouw en agri-business, hernieuwbare energie, gezondheidszorg, en financiële en zakelijke diensten.

Pagina's