U bent hier

Nieuws

Op 4 november trad de bijzondere rechtsorde weer in werking in Hongarije. Sinds 11 november geldt er een uitgangsverbod tussen 20u en 5u dat naar verwachting tot 1 maart 2021 van kracht blijft. Enkel woon-werkverkeer is nog toegelaten. Er zijn tal van beperkende maatregelen die de verspreiding van het virus moeten indammen, hierbij horen ook inreisrestricties, maar reizen voor economische doeleinden blijven buiten schot. De quarantaineverplichtingen zijn vrij streng en de naleving wordt door de overheid nauwgezet opgevolgd. Overtreders worden gesanctioneerd. 

VivaTech Lab Challenges 

Na een jaar afwezigheid wordt Vivatech, de grootste techbeurs van Europa, opnieuw georganiseerd - van 16 tot 19 juni 2021. 

Ook in deze nieuwe editie worden start-ups uitgedaagd door corporates met “challenges". De challenges geven start-ups de opportuniteit om investeerders te ontmoeten en samen te werken met de leiders in hun sector.  

Sluit uw pitch aan bij een van de challenges? Dan maakt u kans om één van de 1000 start-ups te zijn met een gratis booth in Parijs.  

Volgende link biedt een overzicht van alle challenges: 
https://challenges.vivatechnology.com/en#CHALLENGES  
 
Let op: de deadline voor de meerderheid van de challenges is vrijdag 12 maart!

De Maleisische regering heeft tot 4 maart 2021 in Selangor, Kuala Lumpur, Johor and Penang, Movement Control Order (MCO) 2.0 ingevoerd. Voor de andere staten geldt de Conditional Movement Control Order (CMCO), behalve in Perlis waar Recovery Movement Control Order (RMCO) werd ingevoerd.
MCO 2.0 heeft tot doel de verspreiding van de COVID-19-pandemie tegen te gaan en volgens het Maleisische ministerie van Volksgezondheid zijn er dankzij de invoering van de MCO 2.0 al dalingen in het aantal besmettingen te merken.
Op 19 februari 2021 telde Maleisië in totaal 274.875 COVID-19-gevallen, waarvan er 38.763 in het ziekenhuis zijn opgenomen, 235.082 herstelden en 1.030 stierven.
De landsgrens blijft gesloten en alleen reizigers met toestemming van de bevoegde instanties mogen het land binnen. Op 12 januari 2021 heeft koning Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah van Maleisië voor de periode van 12 januari 2021 tot 1 augustus 2021 de noodtoestand afgekondigd om de verdere verspreiding van de COVID-19-pandemie in te dijken. De premier Tan Sri Muhyiddin Yassin benadrukte dat Maleisië wel open blijft voor zaken.

De verspreiding van het coronavirus kwam relatief laat op gang in India, vergeleken met andere landen. Vandaag, bijna 11 maanden na de uitbraak van COVID-19, zijn er 10.963.394 bevestigde gevallen geregistreerd, waaronder 156.111 doden.  De 4 staten met het meeste aantal bevestigde gevallen zijn Maharashtra, Kerala, Karnataka en Andhra Pradesh. Het land wordt sinds juni 2020 gefaseerd opengesteld, maar sommige zones blijven "containment zones".

De in 2020 aangetreden regering Matovič stelde zichzelf o.m. tot doel het zakelijke klimaat te verbeteren en de strijd aan te binden tegen corruptie en regelneverij. In de Investeringsgids Slovakije, opgesteld door The Slovak Spectator, vinden geïnteresseerden een uitgebreid overzicht van de plaatselijke economie, kansrijke sectoren, het zaken- en investeringsklimaat en relevante wetgeving. 

Vanaf 01/12/2020 is het dragen van mondkapjes verplicht in alle binnenruimtes zoals: publieke delen van overheidsgebouwen, winkels, tankstations, theaters, horecagelegenheden, luchthavens en stations, ... Updates van de actuele situatie kan u vinden op de website van www.rivm.nl. Er is een aanpassing voor de zakenreiziger (zie verder voorzorgsmaatregelen).

De interieurdesignbeurs S/ALON Budapest vindt tussen 24 en 26 september plaats in de Budapest Arena. De beurs brengt producenten van premium design en binnenhuisinrichting samen met bezoekers, die ter plaatse meubels en accessoires kunnen kopen of bestellen, tijdens een innovatief en exclusief event. 

Heeft uw bedrijf technische oplossingen om de evoluties van producten/diensten uit te voeren die het concurrentievermogen verhogen? Neem dan deel aan Techinnov online zodat u voorafgaandelijk aan het event de technische problemen van de deelnemende beslissingsnemers verneemt en hen op maat gemaakte oplossingen biedt tijdens een vooraf gekwalificeerde online B2B-bijeenkomst.

Zakendoen met Iran blijft moeilijk, zolang de Amerikaanse sancties tegen het land van kracht blijven. Het aantreden van de Biden-adminstratie in de VS doet de hoop groeien dat een versoepeling in het vooruitzicht ligt. Het Europe-Iran Business Forum is een online conferentie en netwerkevent, die alvast de mogelijkheid bieden om interessante contacten te leggen met Iraanse bedrijven.

NASSCOM is de Kamer van Koophandel voor de technische industrie in India. Ze hebben een studie gemaakt over de Indische 'tech start-up industry' waarbij ze de key trends belichten en een blik werpen op de toekomst van deze sector. 

Ook Wit-Rusland heeft te lijden onder de coronapandemie. Sinds de politieke onrust na de presidentverkiezingen is de coronaproblematiek in Wit-Rusland in de vergeethoek geraakt en wordt er nog nauwelijks over gesproken en geschreven in de pers.

Pagina's