U bent hier

Nieuws

Boutique Design West (BD West) is een tweedaagse interieurbeurs voor de contractmarkt, met focus op hotels en restaurants. De beurs is een ideale gelegenheid om de highlights en de nieuwste trends op het gebied van design en interieur te spotten. Architecten, interieurontwerpers, aankopers en hoteleigenaars nemen er de tijd om nieuwe innoverende producten te ontdekken, inspiratie op te doen, projecten te bespreken en om met de exposanten een relatie op te bouwen.

Benieuwd naar de nieuwste trends op het vlak van interieurdesign en architectuur? Dan is Westweek een must. Tijdens dit jaarlijkse event in Los Angeles tekenen topinterieurdesigners en architecten present. U verneemt er welke grote projecten op stapel staan en leert er tips en tricks uit eerste hand.

Sprekers met expertise en ervaring op de Indische markt rond energie-efficiëntie en efficiënte waterzuivering kunnen gratis hun technologie toelichten in het kader van een nevenactiviteit tijdens de Waterweek in Indië.  De EU-delegatie is bereid zowel de vlucht als het verblijf van de expert voor hun rekening te nemen.

Protection & Management vond reeds voor de 44ste keer plaats. Deze keer ging de beurs, net zoals de vorige drie edities, door in ExCeL te Londen. Tussen 20 en 22 juni  mocht de beurs niet minder dan 600 exposanten, en ongeveer 45.000 bezoekers welkom heten. De beurs bestaat eigenlijk uit 5 delen: IFSEC, FIREX, Field Service Management, Facilities Show en Safety & Health. Het belangrijkste en grootste deel van de beurs is zonder twijfel IFSEC. IFSEC (International Fire & Security Exhibition & Conference) is één van de grootste beveiligingsbeurzen ter wereld. De beurs omvat dan ook alles wat te maken heeft met beveiligingssystemen.

In een tijdspanne van amper 20 jaar is China Afrika's grootste economische partner geworden. Geen enkel ander land heeft zo'n breed engagement in dit continent op het vlak van handel over investeringen tot ontwikkelingssamenwerking.

Het ministerie van Klimaatverandering en Milieu in de VAE heeft de import van vogels, gevogelteproducten en eieren uit België verboden omwille van de vogelgriep. Producten die een hittebehandeling hebben ondergaan kunnen wel nog ingevoerd worden.

De 52ste editie van de Paris Air Show, de grootste luchtvaartbeurs ter wereld, ging door van 19 t/m 25 juni 2017. Met 80 Belgische exposanten behoorde het ‘Belgian Aerospace’-collectief tot de 10 grootste nationale groepsstanden. De luchtvaartindustrie is een wereldwijde groeimarkt die in Vlaanderen goed is voor een jaarlijkse omzet van 1,1 miljard euro.

In een nota van 4 juli geeft het Algerijnse ministerie van Financiën lokale commerciële banken de opdracht om de domiciliëringen voor de invoer van bepaalde producten (i.e. betalingen) op te heffen. In de praktijk betekent dit dat de import van deze producten geblokkeerd wordt. De lijst van getroffen producten vindt u hier.  

Tijdens een ministriële bijeenkomst in Kampala op 10 juli ondertekende de Zuid-Afrikaanse minister van Handel, dhr. Rob Davies, het Tripartiet Akkoord, een belangrijke stap in de vorming van de Afrikaanse vrijhandelszone, die de drie regionale Afrikaanse Economische Gemeenschappen van COMESA, EAC en SADC moet doen.

De Egyptische olie- en gassector is aan modernisering toe en hiervoor rekent het land op buitenlandse expertise. Lees hier meer over recente ontwikkelingen in de sector en de ambitieuze toekomstplannen.

Pagina's