U bent hier

Nieuws

In Hongarije zijn al meer dan 4 miljoen mensen ingeënt tegen COVID-19, dus de geleidelijke heropening van het land is begonnen en bepaalde restricties worden opgeheven. Vanaf zaterdag 1 mei is de avondklok gewijzigd van 23u - 5u naar middernacht - 5u. Voorlopig blijft enkel woon-werkverkeer toegelaten. Winkels mogen openen op basis van het aantal aanwezigen per vierkante meter. Gemiddeld mag er volgens de nieuwe regelgeving 1 klant per 10 m² in de winkel zijn. Er zijn nog steeds tal van beperkende maatregelen die de verspreiding van het virus moeten indammen. De quarantaineverplichtingen zijn vrij streng en de naleving wordt door de overheid nauwgezet opgevolgd. Overtreders worden gesanctioneerd. 

Vanaf 1 december 2020 is het dragen van mondkapjes verplicht in alle binnenruimtes zoals: publieke delen van overheidsgebouwen, winkels, tankstations, theaters, horecagelegenheden, luchthavens en stations, ... Updates van de actuele situatie kan u vinden op de website van www.rivm.nl. Er is een aanpassing voor de zakenreiziger (zie verder voorzorgsmaatregelen).

De Franse economie herstelt zich in het eerste kwartaal van 2021 licht en fragiel, toch is het een verademing voor de economie na de recessie in 2020 toen het bbp kromp met een daling van -8.2%. Reden tot feesten is er nog niet met de 3de coronagolf die weliswaar afzwakt maar nog geen verleden tijd is. Het Insee is voorzichtig met voorspellingen, volgens hen zijn de cijfers nog te voorbarig. De Franse overheid kijkt weliswaar optimistisch naar de toekomst. Deze hoopt dat de vaccinatiestrategie haar vruchten afwerpt en tegen de zomer een zichtbaar herstel weergeeft in het bbp. 

Bent u een Europese of internationale onderneming op zoek naar nieuwe zakelijke perspectieven in Rwanda? 
Dan is dit 4-daags forum en b2b-matchmaking, georganiseerd door Enabel en gericht op de sectoren van landbouw en duurzame verstedelijking misschien iets voor u.

Polen begint voorzichtig de beperkende maatregelen, die ingesteld waren om de recente besmettingsgolf te bedwingen, te versoepelen. Voorwaarde voor de stapsgewijze heropening van de samenleving is evenwel dat de infectiegraad een dalende curve moet blijven tonen. 

Ook Wit-Rusland heeft te lijden onder de coronapandemie. Sinds de politieke onrust na de presidentverkiezingen is de coronaproblematiek in Wit-Rusland in de vergeethoek geraakt en wordt er nog nauwelijks over gesproken en geschreven in de pers.

Het coronavirus sloeg vorig jaar ook toe in Armenië. Na een tweede golf in oktober en november 2020 leek het ergste echter achter de rug en lag het aantal nieuwe dagelijkse gevallen tot eind maart van dit jaar heel wat lager. Sinds eind maart wordt echter opnieuw een stijgende trend waargenomen. Ook het aantal actieve gevallen gaat opnieuw de hoogte in.

Om de economische gevolgen van de crisis te milderen, heeft de regering verschillende ondersteuningsprogramma's opgestart. 

Pagina's