U bent hier

Nieuws

Hoewel de retailsector een vertraging kende in 2016, blijven een jonge en groeiende bevolking, hoge inkomens en een actieve toeristische industrie zorgen voor positieve vooruitzichten op middellange en lange termijn. Veranderende consumptiepatronen en digitalisering drukken ook in de GCC hun stempel op het retaillandschap. Meer details over de heersende en te verwachten ontwikkelingen, uitdagingen en trends in de retailsector in de GCC leest u in een uitgebreid rapport van Alpen Capital.

Het gebrek aan waterzuivering in de rurale gebieden van Egypte heeft een impact op maar liefst 50 miljoen mensen in ongeveer 5000 dorpen en meer dan 30.000 landelijke nederzettingen. De Egyptische overheid wil dan ook werk maken van de uitvoering van de uitvoering van de 'National Rural Sanitation Strategy'.

De Ambassade van Indonesië in België en de lokale overheid van West Sumatra nodigen u uit voor een presentatie over de handels- en investeringsopportuniteiten in de provincie West Sumatra, onder meer in de sectoren hernieuwbare energie, toerisme en visserij.

De 'Delegation of the European Union to Armenia' in samenwerking met de 'European Business Association' en de 'EU Chambers of Commerce in Armenia' organiseren in Yerevan voor de eerste keer de 'EU Multisectoral Trade & Invest Fair - Europe in Armenia' van 15 tot en met 17 september 2017.

De exposanten situeren zich o.a. in de volgende sectoren: toerisme, IT, landbouw, textiel en machines. Er wordt tevens de mogelijkheid geboden om met deze firma's meetings te beleggen..

Chili spendeert veel aandacht aan de ontwikkeling van niet-conventionele hernieuwbare energie (NCHE) om het land te bevoorraden. Verscheidene wetten werden aangepast of nieuwe wetten werden in het leven geroepen om NCHE te ondersteunen. Hiervan kunnen bedrijven die actief zijn in deze sector profiteren - en Vlaanderen is een belangrijke speler wereldwijd.

Polen doet het op economisch vlak zeer goed. Toch zal het land naar de toekomst toe moeten afrekenen met een aantal belangrijke uitdagingen (lage nataliteit, algemeen verlangen naar hogere lonen, te weinig innovatie, afhankelijkheid van buitenlandse investeringen...). Om hieraan tegemoet te komen en het land verder op het economisch groeipad te houden, werd een 'Strategie voor verantwoorde ontwikkeling tot 2020 - met perspectief tot 2030' opgesteld.

De Commissie heeft een portaal voor de promotie van de agrovoedingssector gelanceerd. Het portaal helpt organisaties die producenten van de agrovoeding vertegenwoordigen:

  • Hoe EU-fondsen krijgen voor promotieprogramma's
  • Zoeken naar potentiële programma-partners
  • Nuttige informatie over nieuwe exportmarkten

De 20e editie van GENERA, internationale beurs van energie en milieu, vond plaats in de beurshallen van Madrid van 28 februari t/m 2 maart 2017. De beurs werd door IFEMA, in samenwerking met ‘Climatizacion y Refrigeracion’, SIGA en TECNOVE POOLS georganiseerd.

Het Egyptische parlement heeft op 7 mei een langverwachte nieuwe investeringswet aangenomen die het zakenklimaat moet verbeteren en vereenvoudigen. De wet maakt deel uit van een pakket hervormingen waarmee de overheid de economie van het land opnieuw wil aanzwengelen.

Pagina's