U bent hier

Nieuws

Van 22 tot en met 26 oktober 2017 vindt de prinselijke missie Ivoorkust plaats. De prinselijke missie staat onder leiding van H.K.H. Prinses Astrid van België. De Vlaamse delegatie – onder andere bestaande uit 60 Vlaamse bedrijfsleiders – en vertegenwoordigers– wordt begeleid door Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

De Belgo-Indian Chamber of Commerce & Industry (BICC&I) organiseert naar jaarlijkse traditie op 24 oktober hun Catching the Indian Tiger seminarie. Dit jaar staat dit seminarie speciaal in het teken van 70 jaar diplomatieke relaties tussen India en België en wordt speciale aandacht besteed aan het staatsbezoek van onze vorsten aan India in november.

Het Zuid-Afrikaanse DEA (Dept. of Energy Affairs) heeft aan ESKOM een milieuvergunning afgegeven voor de bouw van een 4000MWe kerncentrale in de West-Kaap (Duynefontein, vlak naast de bestaande Koeberg nucleaire centrale). Dit wordt gezien als een eerste belangrijke stap naar de uitbouw van meerdere nucleaire centrales.

Een overzicht van de laatste nieuwtjes in de Amerikaanse voedingsindustrie. 
Een update in verband met de export van Belgische appels en peren naar de VS, FDA inspecties in Belgische voedingsbedrijven, de Amerikaanse varkensvlees industrie en het stijgende belang van biologische voedingswaren alsook een kijk op de algemene trans-atlantisch economische relaties.
 

Op 26-28 september 2017 vond in Parijs APS plaats of 'Le salon professionnel de la sûreté et de la sécurité', een beurs die focust op de nieuwste trends inzake veiligheid.

BioCultura Valencia, Internationale beurs voor ecologische producten en duurzaam consumeren, was dit jaar in Valencia aan haar 7de editie toe. Ondanks de 12.000 bezoekers en het ruime aanbod producten, mist deze beurs de internationale uitstraling die ze in het vaandel voert.

NutrEvent: de Europese zakenconventie over innovatie in de voeding en gezondheid vond voor de 5de keer plaats in Rijsel (14-15 juni 2017). Deze Noord-Franse beurs wint aan belang in Frankrijk en wordt in Rijsel beschouwd als een perfect ontmoetingsplatform waar nieuwe samenwerkingen kunnen ontwikkeld worden en waar wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid kan gedeeld worden.

Lees het verslag van het bezoek aan de South Summit beurs op 4, 5 en 6 oktober 2017 in La N@VE, Calle Cifuentes, Madrid, georganiseerd door 'Spain Startup & IE Business School'. South Summit is een jaarlijkse Startup beurs en heeft als doel aan de wereld te tonen wat het zuiden van Europa te bieden heeft op vlak van talent en innovatie.

De Qatarese overheid probeert buitenlandse investeerders aan te trekken door een efficient investeringsklimaat te creëren. Lees meer over de topsectoren voor investeerders en welke incentives worden aangeboden.  

Pagina's