U bent hier

Nieuws

Van 15 tot 19 maart vond in Wenen de 2023 editie van de beurs Wohnen & Interieur plaats. De beurs kent in Oostenrijk zijn gelijke niet voor interieur, meubelen, design en tuindesign, maar trekt voornamelijk particuliere bezoekers en wordt in zeer belangrijke mate gedomineerd door lokale bedrijven. 

Op dinsdag 2 mei 2023 zal de Minister van Landbouw van de Republiek Azerbeidzjan, de heer Inam Karimov, een officieel bezoek brengen aan België. De minister en zijn delegatie kijken ernaar uit, u als ondernemer in de agro-industrie te ontmoeten bij zijn bezoek aan het Vlaams Agentschap "Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek" (ILVO) en de proefvelden te Merelbeke, gevolgd door een aangeboden lunchbuffet, samen met de experten van het ILVO.

Van 26 tot en met 28 april 2023 organiseert de Ethiopian Investment Commission (EIC) voor de tweede maal de Invest Ethiopia Summit. Deze vindt plaats in het Skylight Hotel te Addis Ababa, Ethiopië.  Het thema van deze driedaagse is "Investeren en groeien in Ethiopië: het land van aantrekkelijke investeringsmogelijkheden". 

Het Braziliaanse agentschap voor internationale handel, ApexBrasil, publiceerde midden maart de tweede editie van de Investment Map Brazilië-EU. Het document heeft als doel de huidige situatie van investeringen tussen Brazilië en de EU in kaart te brengen. De Investment Map etaleert de intensiteit van economische betrekkingen tussen beide partijen en biedt investeerders en beleidsmakers nuttige informatie met betrekking tot hun bilaterale investeringsstrategieën.

Het gezaghebbende 'The Economist' plaatste Wenen in 2022 bovenaan zijn ranglijst van meest leefbare steden ter wereld. Een mooie internationale erkenning voor de Oostenrijkse hoofdstad die prat kan gaan op uitstekende infrastructuur, goed gestructureerd en betrouwbaar openbaar vervoer, uitstekende watervoorziening en gezondheidszorg, kwaliteitshuisvesting en een grote verscheidenheid aan culturele voorzieningen. Met de projecten binnen 'Wenen 2030' wil de stad de lat in de toekomst nog hoger leggen. 

De beurs Giardina vond plaats van 15 tot 19 maart plaats in Zurich. Het is een van Europa's toonaangevende publieksbeurzen voor al wat met tuininrichting te maken heeft, van creatieve oplossingen tot toekomstige trends in tuinontwerp. Kortom 30.000 m² pure inspiratie voor tuin, terras en balkon.

De Japanse invoer van groenten uit de EU kent de laatste jaren een stevige groei. De Vlaamse industrie speelt daarbij de eerste viool als het gaat om diepvriesgroenten. 

'BarMar' (samentrekking van Barcelona en Marseille) of 'H2Med', is het onderzeese waterstofstofpijpleidingproject tussen Barcelona en Marseille (Fos-sur-Mer) dat operationeel zal zijn in 2030 met een prijskaartje van ongeveer 2,5 miljard euro. Het zal het "MidCat"-project vervangen dat de Pyreneeën zou oversteken. 

De start-ups van Estland toonden in 2022 hun veerkracht en aanpassingsvermogen te midden van de uitdagingen die werden gesteld door oorlog en economische onzekerheid. Ondanks een moeilijk jaar boekten Estse start-ups indrukwekkende resultaten, waaronder een groei van 49% in omzet van 1,4 miljard naar 2,1 miljard EUR. Bovendien werden financieringsdeals afgesloten ter waarde van 1,3 miljard EUR, met een groeipercentage van ongeveer 40% vergeleken met het voorgaande jaar.  

Bosna Bank International organiseert op 17 en 18 mei 2023 de 12de editie van het Sarajevo Business Forum. Het Forum wil investeerders, bedrijven en overheden samenbrengen om toekomstige projecten in heel Zuidoost-Europa te bespreken.

EIT Hub Israël lanceert voor 2023 een accelerator-programma voor Europese bedrijven die willen innoveren en op zoek zijn naar technologieën die bij hen passen. U leest meer over de inhoud van het programma en de voorwaarden waaraan deelnemers moeten voldoen in volgend nieuwsbericht. Aanmelden kan tot 30 april 2023, maar geïnteresseerden reageren best zo snel mogelijk. 

Van 27 t/m 29 juni 2023 wordt in Tel Aviv en Kiryat Shmoneh de Israel Food Sec Summit georganiseerd. Het event is een combinatie van conferentie, workshops en beurs. Deelname biedt de kans om kennis te maken met het Israëlische innovatie-ecosysteem én relaties op te bouwen binnen de sector. 

Waterstof is overal in de EU een hot topic. Litouwen, Polen, Slovenië, Cyprus en Hongarije slaan de handen in elkaar voor het seminarie Hydrogen: the missing piece of the puzzle for climate neutrality? dat op 21 maart in Brussel georganiseerd wordt. Dit internationale event is bedoeld om netwerkvorming te stimuleren, o.m. in het kader van toekomstige calls van het Clean Hydrogen Partnership. 

Pagina's