U bent hier

Nieuws

Wil u graag sparren met een expert over uw internationaliseringsplannen? Markeer dan de Flanders International Business Weeks met stip! In de werkweken van 11 en 25 september kan u met ons globale netwerk spreken. De landenexperten en technologieattachés uit onze buitenlandse posten en onze adviseurs en subsidiekenners zakken dan af naar alle Vlaamse provincies.

Van 20 tot 21 juni organiseert Bluesign in Parijs (Porte de Versailles) de beurs 'Seanergy', gewijd aan offshore hernieuwbare energie. De beurs brengt meer dan 3.500 internationale spelers (technologen, ngo's, onderzoekers, investeerders, onderaannemers) bijeen voor een tentoonstelling, conferenties, b2b-meetings en rondetafelgesprekken.

E-commerce is booming business in Centraal-Europa. Esign organiseert op 21 juni een webinar over succesvol zakendoen op Allegro, de belangrijkste b2c-marktplaats van Midden-Europa. Allegro is wereldwijd de 10de populairste marktplaats en het in Polen razendpopulaire bedrijf is nu volop bezig met een expansie naar andere landen in de regio. Dit webinar biedt u praktische tips om succesvol actief te zijn op dit belangrijk platform.

Op 16 juni zal een Libische business delegatie België bezoeken. Naar aanleiding van dit bezoek organiseert de Arab-Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce (ABLCC), in samenwerking met de Ambassade van Libië in Brussel, Brussels Enterprises Commerce & Industry (BECI), hub.brussels en Flanders Investment & Trade, een business seminarie in de aanwezigheid van HE Dr. Amel Jerary, Ambassadeur van Libië in Brussel, HE Mohamed Raied, voorzitter van de raad van de General Libyan Union of Chambers, en de Libische business delegatie.

De conventie 'Plant Based Summit' richt zijn focus op het stimuleren van de ontwikkeling van biogebaseerde producten met o.a. 24 high level conferenties met 130 internationale sprekers, one-to-one business meetings, een zone voor beursstanden en op 15 juni bezoek aan de Vlaamse Bio Base Europe Pilot Plant in Gent. Ontdek de mogelijkheden voor uw biogebaseerde producten en spring eens binnen op onze stand B5.

Het BIG (Best International Games) Festival, het belangrijkste game festival in Latijns-Amerika, vindt dit jaar plaats van 28 juni tot 2 juli in São Paulo. Niet enkel de meest innovatieve games ter wereld worden er voorgesteld, maar het evenement is ook dé ontmoetingsplaats voor experts uit de gaming industrie.
 

Wien Energie organiseert de zevende editie van hun innovatiechallenge en nodigt Europese start-ups uit om deel te nemen en oplossingen uit te werken in 3 domeinen: gebruikmaken van de flexibiliteit van e-oplaadsystemen, tracken van CO² emissies in de volledige toeleveringsketen en digitale oplossingen voor efficiënte klantendiensten. Kandidaturen moeten voor 12 juni 2023 ingediend worden.

De Libanese organisatie Quality for Development organiseert, met de steun van USAID’s Trade and Investment Facilitation (TIF) en in samenwerking met de Libanese Ambassade in België, een online buyers mission om Libanese ICT-bedrijven in contact te brengen met Vlaamse bedrijven. 

​De automobielindustrie is één van de sterkhouders van de Hongaarse economie en een ware exportkampioen. De sector staat dezer dagen voor grote uitdagingen inzake energiebeleid, duurzaamheidsvereisten en het optimaliseren van toeleveringsketens. Maar wie uitdagingen zegt, zegt ook kansen. En een heleboel bedrijven uit Azië zien - getuige de forse aangekondigde investeringen - de opportuniteiten die het land te bieden heeft.

Recent heeft Polen een aantal nieuwe regelgevingen ingevoerd met als doel de invoer van landbouwproducten uit Oekraïne in Polen te beperken. Hiervoor hebben ze besloten het SENT-systeem uit te breiden. In de praktijk betekent dit dat de betrokken landbouwproducten geregistreerd moeten worden en enkel onder begeleiding van een GPS-systeem de grens kunnen oversteken om via Polen naar derde landen vervoerd te worden. Aangezien er momenteel een tekort aan dergelijke systemen blijkt te zijn, worden er door deze nieuwe verplichtingen grote vertragingen genoteerd.

Pagina's