U bent hier

Nieuws

Poolse steden investeren in oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Tegen 15 januari moesten Poolse steden hun plannen presenteren voor de bouw van oplaadpunten voor elektrische auto's in 2020. In de komende 12 maanden zouden er in Polen duizenden nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's zijn.

Duitsland blijft nog steeds een 'beurzenland'. Dat blijkt uit het gigantisch aanbod aan vakbeurzen, zowel internationaal, nationaal of regionaal, in alle mogelijke sectoren/activiteitsdomeinen. Een bezoek of een deelname aan een vakbeurs biedt de gelegenheid tot persoonlijke ontmoetingen met uw doelpubliek. Ook het FIT-team in Duitsland bezoekt jaarlijks een heel aantal beurzen om voeling te houden met de Duitse markt. Wilt u weten welke beurzen door iemand van FIT-Duitsland zal bezocht worden? Kunnen wij iets voor u betekenen op de bezochte vakbeurzen?

Israël is een van de belangrijkste centra voor FinTech en trekt veel investeringen aan. FinTech Aviv is een eendaags internationaal evenement, georganiseerd door de Israëlische FinTech Associatie en vindt plaats op 9 februari 2020.

Wegwijs in het Franse start-upecosysteem, 23ste editie van de gids voor start-ups in Frankrijk.

FIT biedt u een link naar een lijvige gids welke gratis verstrekt wordt door Olivier Ezratti. Het is een fantastische bron van informatie voor weliswaar ondernemers in Frankrijk, maar daarom niet minder nuttig voor startende Vlaamse bedrijven die de Franse markt willen benaderen. Deze gids is allesomvattend m.b.t. onder meer nieuwe ondersteuningsstructuren, innovatieprogramma's, evenementen en competities, evenals een overzicht van 'good practices' bij het opzetten en uitbouwen van startups.

Braziliaanse bedrijven hebben in 2019 in totaal een omzet van bijna R$ 500 miljard (+/- 123 miljard euro) gehaald op de binnenlandse en buitenlandse markten. Dit is de hoogste waarde in de geschiedenis volgens de Braziliaanse "Financial and Capital Markets Association (Anbima)".

2020 begint op gespannen voet voor Coca-Cola en de Franse retailer Les Mousquetaires (Intermarché & Netto). Afgelopen zomer gaf de retailer aan dat het vanaf 2020 minder frisdranken in de rekken wilde, ten voordele van gezondere en suikerarme alternatieven. Ondanks de ruime vooropzeg leidde dit tot een conflict met Coca-Cola. De Amerikaanse frisdrankgigant rolt met deze 'boycot' haar spierballen en wil onverminderd haar hele productgamma in de rekken zien (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Fuzetea, Honest, Tropico, Caprisun en Monster).

In de laatste nieuwsbrief van 2019 uit Oezbekistan kan u naast de gebruikelijke onderwerpen ook lezen dat Oezbekistan de 'country of the year' award van de Economist gewonnen heeft. 

Wilt u uw export uitbreiden naar de Finse markt en mogelijk ook naar de Scandinavische en Baltische Staten?

Net als de voorbije jaren organiseert het kantoor van Flanders Investment & Trade in Finland op 2 april 2020 een professioneel bierevent op de Belgische ambassade in Helsinki, in combinatie met een gedeelde Belgische brouwerijstand op het Helsinki Beer Festival (3-4 april 2020). 

Gas hub draait vooral om regelgevende en institutionele oplossingen die de marktdeelnemers de zekerheid van nederzettingen, lage operationele kosten en aantrekkelijke financiële instrumenten garanderen. Zonder al deze factoren zal het onmogelijk zijn om in Polen een internationaal gashandelscentrum te creëren. Voorlopig bestaat er echter niet eens een concept van dergelijke oplossingen.

Pagina's