U bent hier

Nieuws

AHK debelux-  de Belgisch-Luxemburgs-Duitse Kamer van Koophandel, organiseertop 12 oktober 2023 in Eupen een drielandenconferentie met workshops, keynotes en netwerken rond de thema's:

    Energie
    HealthTec
    Kunstmatige Intelligentie

Maak van de gelegenheid gebruik om nieuwe zakenpartners en organisaties uit de drie landen te ontmoeten.

Voor meer informatie en aanmelding: https://debelux.ahk.de/nl/events/evenementen-details/three-countries-one...

Afgelopen weken kwamen 94 landenexperten en technologieattachés van ons globale netwerk naar de verschillende provincies voor de Flanders International Business Weeks.  
Op het programma stonden een-op-eengesprekken met onze experten, interessante netwerkmomenten en seminaries. Bekijk onze presentaties online.

Brussel, 20 september 2023 – Tijdens een indrukwekkende awardshow met 900 genodigden en in aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon maakte FIT de winnaars bekend van de allereerste Flanders International Business Awards: Globachem (Sint-Truiden) – ‘Exporter of the Year 2023’, Plug Power (Antwerpen) – ’Foreign Investor of the Year 2023’ en Loop Earplugs  (Berchem) – ‘Startup of the Year 2023’. 

In het kader van de Flanders International Business Weeks en de seminaries over De healthcaremarkt in Zuid- en Zuidoost-Azië met een focus op India, Indonesië, Maleisië, Myanmar, Singapore en Thailand maakten onze landenexperten uit India, Indonesië, Maleisië, Myanmar, Singapore en Thailand een marktstudie over hun specifieke markten. 

De EU organiseert van 20 tot 22 november, in het raam van haar “EU Global Gateway programma”, een groepszakenreis naar Guyana, een klein land in Latijns-Amerika maar één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Belgische bedrijven, zowel kmo’s als grote bedrijven, uit de sectoren landbouw, bosbouw, infrastructuur, hernieuwbare energie, de gezondheidszorg en toerisme worden uitgenodigd om aan deze missie aan te sluiten.

De Tyrreeense verbinding is een dubbele onderwaterverbinding die Sardinië en Sicilië met het vasteland zal verbinden via twee gelijkstroomkabels met een totale lengte van bijna 1.000 kilometer, aangelegd op een diepte van meer dan 2.000 meter. Op 5 september 2023 werd de aanleg van het westelijk deel van de Thyrrhenian Link tussen Sicilië en Sardinië goedgekeurd bij minsterieel decreet. Deze infrastructuur is van internationale betekenis voor een duurzamere energietoekomst die de meditterrane energiehub versterkt. 

Van 12 tot 13 september 2023 vond de beurs MedTech Expo in combinatie met de kleinere beurs Additive Manufacturing, plaats in Luzern. Wilt u weten waarop de focus van deze tweejaarlijkse vakbeurs lag? Lees dan het beursverslag.

Op 22 en 23 november 2023 vindt in Maputo, Mozambique, het eerste EU-Mozambique Business Forum plaats. Ter voorbereiding van het forum, wordt een survey verspreid waar bedrijven kunnen aangeven wat de uitdagingen zijn rond exporteren naar Mozambique. Met de antwoorden zal rekening worden gehouden voor de opmaak van het programma. 

De Thailand Board of Investment organiseert op woensdag 27 september 2023, het Thai Belgian Business Forum.

Op het evenement hoort u van Thaise en Belgische experts over de laatste ontwikkelingen en hoe u kunt profiteren van de vele kansen die er zijn voor Belgische bedrijven in Thailand.

Pagina's