U bent hier

Nieuws

De logistieke beurs Transrussia vond plaats van 15 tot 17 april in de Crocus Expohallen in Moskou. Deze beurs werd de eerste keer in 1996 georganiseerd en is in die tijd al een paar keer van lokatie gewisseld.

Van 1 t.e.m. 4 april 2019 vond de 56ste editie van de 'Bologna Children's Book Fair' plaats die voor de Vlaamse kinderliteratuur een grote verrassing in petto had. Winnaar van de 'Astrid Lindgren Memorial Award 2019' werd dit jaar Vlaams auteur Bart Moeyaert.

AMPER staat voor de grootste B2B-beurs die zich focust op elektrotechniek, energie, automatisering, communicatie en veiligheidstechnologieën in Tsjechië.

De Russische E-commerce sector is in volle ontwikkeling: in Rusland was E-commerce in 2018 goed voor 3,5% van de retail sales​. Dit percentage is nog vrij laag wat goede kansen biedt voor verdere groei. In 2017 bedroeg de omzet van de Russische E-commerce sector een slordige 17,7 miljard USD. In 2018 was dat al 21,7 miljard en de tendens is stijgend.

Van 8 tot 11 april vond in Madrid de 33ste editie van Salón Gourmets plaats. Deze beurs is het grootste Europese evenement, uitsluitend gewijd aan delicatessen en is de belangrijkste jaarlijkse showcase van hoogwaardige voedingsmiddelen en dranken.

In de nieuwsbrief van Oezbekistan van maart 2019 vindt u de laatste nieuwigheden en ontwikkelingen op zakelijk vlak alsook meer nieuws op vlak van politiek, wetgeving, economie, financiën, toerisme en cultuur.

In 2018 gaf meer dan 28% van de Vlaamse exporteurs aan dat Duitsland hun voornaamste doelwit was voor exportgroei. In een extra uitgebreid landendossier geven onze lokale vertegenwoordigers en internationale ondernemers bovendien aan waar de beste kansen liggen voor de toekomst. Dat en nog veel meer in de nieuwe Wereldwijs.

De Moskouse beurs Rosbuild (www.rosbuild-expo.ru/en/) werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd door het Expocenter en is eigenlijk een poging om het verlies van de bekende bouwbeurs Mosbuild (dat naar Crocus Expo is verhuisd) goed te maken.

Pagina's