U bent hier

Nieuws

Op 19 oktober 2018 lanceerde de 'Independent Think-Tank Expert-Grup' in samenwerking met de 'Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova', in het kader van de zesde editie van de jaarlijkse internationale conferentie MACRO 2018, het 'State of the Country Report 2018' - een uitgebreid rapport over de economische en sociale situatie van het land.

De beurs ChipExpo richt zich op elektronica, componenten, uitrusting en technologie en is vrij gespecialiseerd. In 2018 bestreek de beurs 8.000 vierkante meter en kwamen er 6.500 professionele bezoekers. 

De mijnbouwsector in Zuid-Afrika kan gezien worden als een teloorgaande industrie die geteisterd wordt door stijgende kosten, technische problemen en politieke vijandigheid. Anderzijds kan de mijnbouw beschouwd worden als een industrie die toch nog altijd goed gepositioneerd blijkt voor een nieuwe doorstart, ondanks alle politieke en economische wisselvalligheden. Deze omvangrijke en interessante studie is de 10de in haar soort, samengesteld door PwC Zuid-Afrika.

Als onderdeel van de terugtrekking van de Verenigde Staten uit het ‘Joint Comprehensive Plan of Action’ (JCPOA), de ‘nucleaire deal’ met Iran, voert de VS op 5 november opnieuw een pakket sancties tegen het land in. Daarmee heeft de VS alle sancties die voor de inwerkingtreding van het nucleaire akkoord met Iran van kracht waren, opnieuw ingevoerd. Ondertussen werden ook een aantal bijkomende sancties opgelegd. Dit alles blijft niet zonder gevolgen voor de Iraanse economie en bedrijven die zaken (willen) doen met Iran.

Moldova Business Week: van 27 tot en met 29 november 2018 organiseert Chisinau een van de belangrijkste zakelijke evenementen in Moldavië. Dit is een uitstekend platform voor informatie en uitwisseling van best practices. Het programma bestaat uit netwerksessies, workshops, bilaterale fora, technische bezoeken en belicht nieuwe zakelijke kansen in verschillende sectoren.

Pagina's