U bent hier

Nieuws

De 'Engineering Week Armenia' vindt plaats in Yerevan van 24 tot 28 juni 2019. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen in dynamische en snelgroeiende sectoren, zoals de automobielindustrie, draadloze communicatie, 5G, inudstriële IOT, ..., aan de deelnemers voorgesteld.

Al voor de 18e keer reikt Flanders Investment & Trade de Leeuw van de Export uit. Met deze jaarlijkse award bekroont FIT enkele uitzonderlijke exportsuccesverhalen uit Vlaanderen van het afgelopen jaar. Uit de inschrijvingen werden tijdens de 1e juryronde 6 bedrijven geselecteerd die uitblinken qua exportresultaten. Zij maken kans om op woensdag 18 september 2019 de exportaward mee naar huis te nemen.

Het Laser Valley-project omvat de ontwikkeling van een slimme stad en een dynamische, innovatieve en ondernemende gemeenschap rond de 'ELI-NP, Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics'.

Het "Central Asia Invest” is een regionaal programma van de Europese Commissie, dat gericht is op de bevordering van de duurzame economische ontwikkeling van Centraal-Aziatische landen (Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan), door het stimuleren van de ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen. 
 

De laser in Magurele, in de buurt van Boekarest, markeerde een wereldprimeur na het bereiken van het hoogste vermogen, 10 PetaWats.

Magurele Laser (ELI-NP, Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics) maakt deel uit van het Europese ELI-project, een pan-Europese onderzoeksstructuur die ook installaties in de Tsjechische Republiek en Hongarije omvat. De laser is ontworpen om 10 PT stroom te bereiken door middel van twee laserarmen, aangevuld met een zeer heldere laserstraal die kan oplopen tot 19,5 MeV.

Het Peruaanse Ministerie van Transport en Openbare Werken (MTOP) heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de eerste fase van het project "Tren Playero"; een spoorlijncorridor tussen Daule en Posorja.

Na de Wereldtentoonstelling in 2015 is Milaan in de schijnwerpers gebleven als we het over food innovation hebben. De conferentie Seeds&Chips is hier een prominent voorbeeld van. 

De consumptie van bier in Chili is de laatste jaren enorm gestegen: in 2018 werd er 965 miljoen liter bier verkocht, een stijging van 35% tegenover 2013. Daarbij steeg de verkoop van premiumbieren sterk, waardoor de biermarkt in 2018 ongeveer 3,8 miljard USD waard was, tegenover 1,97 miljard USD in 2013 (een stijging van 93%). Dergelijke cijfers spreken vanzelfsprekend tot de verbeelding.

De ontmoetingsplaats voor professionele schoonheidsspecialisten en kappers was tussen 13 en 15 april gelegen in het Mediterranian Exhibition Center in Athene. 180 exposanten stelden op Beauty Greece hun producten voor, gaande van haarlak en -kleuring, nagelverzorging, over make-up tot spa's en tattoos en zorgden voor prachtige demonstraties.

Pagina's