U bent hier

Nieuws

Stand van zaken op 17 mei 2022 m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Israël.

De voortdurende daling van het aantal nieuwe gevallen van de coronaziekte in Israël (2.399 nieuwe patiënten op 16 mei; 3.837 op 15 april) leidde tot veranderingen van het Israëlische beleid. Onder andere is besloten om het reisverbod voor buitenlandse bezoekers op te heffen en kunnen zij nu, en tot nader order, Israël binnenkomen, mits zij aan de nodige criteria voldoen.

Het belangrijkste is dat, met ingang van 21 mei, de volgende wijzigingen van kracht zijn:

  • Het zal niet nodig zijn een negatief resultaat op een COVID-test voor te leggen alvorens aan boord te gaan van een vlucht naar Israël.
  • Het vereiste voor PCR-tests voor personen die Israël binnenkomen, wordt opgeheven.
  • Het zal niet nodig zijn om na binnenkomst in Israël gedurende 24 uur in quarantaine te blijven.

Voor de meest recente informatie met betrekking tot de vereisten om Israël binnen te komen, zie corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/. Het is absoluut noodzakelijk deze richtlijnen te raadplegen voordat men van plan is op reis te gaan.

Volgens macro-economische gegevens was het effect van de crisis op de Israëlische economie minder negatief dan eerder was verwacht. Volgens de data is de economische activiteit van Israël in 2021 sterk groeide met 8,1% in 2021. Verwacht wordt dat het met 4,9% in 2022 en 4% in 2023 zal groeien.

De Japanse regering heeft het uitvoeringsplan van een windmolenproject op zee gepubliceerd. Dit document geeft een kort overzicht van de vereisten van dit project, zowel op technisch gebied als op gebied van communicatie met de lokale bevolking. 

De vakbeurs voor voedingsingrediënten en supplementen 'Vitafoods Europe 2022' ging van 10 tot 12 mei door op Palexpo in Genève. Wilt u weten wat de beurs te bieden had? Heeft u interesse om deel te nemen aan de FIT-groepsstand op de editie 2023? Lees dan het bijhorende beursverslag.

Van 9 tot 10 mei 2022 vond er opnieuw, na 3 jaar, een Belgium@CERN-missie plaats bij CERN in Genève. Wilt u weten wat uw kmo moet doen om in aanmerking te komen om zaken te doen met CERN? Wilt u meer weten over zaken doen met CERN in het algemeen? Lees dan het bijhorende verslag.

Eind mei en begin juni vinden er twee gespecialiseerde beurzen plaats met focus op Algerije. Van 31 mei tot en met 2 juni zal de eerste gespecialiseerde vakbeurs "Digital African Summit" plaatsvinden in Algiers. Iets later, van 5 tot 7 juni vindt de Algerian Virtual Waste Exhibition plaats. Het is de eerste virtuele handelsbeurs met als thema "Bevordering van investeringen in de afvalsector".

President Biden boekt vooruitgang in de strijd tegen de coronapandemie. Het vaccineren in de VS gaat in een snel tempo vooruit. Half maart 2022 is 65,3% van de bevolking volledig gevaccineerd. De president ontvouwt ook ambitieuze plannen om de economie aan te vuren en jobs te creëren. 

In dit webinar, op 24 mei a.s. om 14u, brengen kmo’s uit Vlaanderen, Noordrijn-Westfalen, alsook Nederland en Schotland hun inspirerend verhaal en hun visie, maar ook uitdagingen om ICT & electronics meer circulair te maken. Mis deze opportuniteit niet. Dit webinar, gehost door Flanders Investment & Trade, in nauwe samenwerking met 'Vlaanderen Circulair' en partners in Noordrijn-Westfalen, maakt deel uit van de reeks webinars ‘Circular SMEs across Europe’.

Op 1 januari 2022 trad in Frankrijk een nieuw decreet van de wet op de circulaire economie (wet AGEC) in werking. Bedrijven waarvan de producten en/of verpakkingen onderworpen zijn aan uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (REP – Responsabilité Elargie du Producteur) zijn nu verplicht een unieke identificatiecode aan te vragen bij ADEME – SYDEREP via de link https://www.syderep.ademe.fr/en .

Buitenlandse bedrijven kunnen in Frankrijk een agent aanstellen om aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

Na een jaarlijkse groei van 32,4% sloot de binnenlandse onlinedetailhandel 2021 af met een omzet van HUF 1203 miljard (€3,12 miljard). Hoewel de onlinemarkt, die goed is voor 10,4% van de totale detailhandelsomzet, na het recordjaar 2020 wat aan snelheid heeft ingeboet, groeide deze in 2021 nog steeds twee keer zo snel als in de jaren vóór de pandemie. De groei wordt nu aangedreven door een gestage toename van de winkelfrequentie.

Pagina's