U bent hier

Nieuws

Cover brochure Actieprogramma 2019

Flanders Investment & Trade (FIT) organiseert elk jaar acties om u te helpen bij uw exportplannen. Ook in 2019 hebben we een interessante mix van acties gepland: economische missies, beursdeelnames, begeleidingstrajecten, seminaries, ontmoetingen met inkopers, b2b-events en workshops.

De beurs World Food is een van de grootste voedingsbeurzen van Rusland en vindt ondertussen al voor de 27ste keer plaats.

​Antwerpen, 19 september 2018 – Op de zeventiende editie van de Leeuw van de Export ontvingen fabrikant van industriële beveiligingssystemen BOPLAN (Moorsele) en biotechnologiebedrijf Biobest Group (Westerlo) de prestigieuze exportprijs uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Met deze award plaatst Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten voor het voetlicht.

De beurs 'POLAGRA FOOD' (8-10.05.2018) was ooit de grootste voedseltentoonstelling in Midden- en Oost-Europa. Sinds enkele jaren verliest deze beurs aan interesse en belang, niet alleen in Polen, maar ook in de Centraal- en Oost-Europese landen. Maar er is echter geen andere goede en competitieve voedselshow in Polen. Dit jaar werd POLAGRA FOOD voor het eerst gehouden als een apart evenement (gescheiden van voedselmachines, gastronomie en verpakking).

De markt voor financiële technologie in Polen is relatief innovatief en open voor nieuwe ideeën. Deloitte en Braincode hebben beiden een interessante publicatie uitgebracht, gewijd aan 'FinTech'.

Op 17 september vond ter gelegenheid van de Jaarbeurs Gent, een seminarie en ontmoeting plaats met een Algerijnse zakendelegatie onder leiding van de Algerijnse minister van Handel, dhr. Said Djellab.

Naar aanleiding van de inwerkingtreding van het economisch samenwerkingsverband tussen de Europese Unie en Japan, werd door het Centrum voor industriële samenwerking EU-Japan, een EPA-helpdesk opgericht - https://www.eu-japan.eu/epa-helpdesk. Via deze helpdesk zal er meer bekendheid gegeven worden aan de kansen die dit samenwerkingsverband biedt en om de KMO's te begeleiden in hun zoektocht naar relevante informatie.

Entrepreneurs Roundtable Accelerator (ERA), is een accelerator in New York die jouw startup kan helpen groeien tot een hoger niveau. ERA staat bekend om zijn groot netwerk aan mentors en de succesvolle demo-days die honderden geïnteresseerden lokken (waaronder een meerderheid VC's). Meld je nu aan om kans te maken op één van de gegeerde plaatsen in hun 4 maanden durend programma.

Egypte verhoogt opnieuw de tarieven op diverse importgoederen. Zo zullen onder meer tarieven van 20% tot 60% worden geheven op machines en materialen die door toeristische instellingen worden geïmporteerd, op fruitsappen en 5000 andere items.

Het EU-Vietnam Business Network (EVBN) organiseert op vrijdag 28 september 2018 een gratis webinar over opportuniteiten voor Europese KMO's in de vastgoed en bouwsector in Vietnam.

De 19de editie van The Speciality and Fine Food Fair vond plaats van 2 tot en met 4 september 2018 in de beurshallen van Olympia, in het westen van Londen. The Speciality and Fine Food Fair is een trade-only beurs die producenten van delicatessen hun culinaire hoogstandjes laat showcasen. De bezoekende aankopers kunnen er vanop aan dat men hier nieuwe, frisse producten vindt om hun gamma mee uit te breiden. Deze beurs wordt dan ook druk bezocht door vertegenwoordigers van de belangrijkste supermarktketens, foodhalls, delicatessezaken en horecaketens.

Pagina's