U bent hier

Statistieken

Vlaanderen exporteert: ontdek hier de cijfers achter de containers…

Vlaanderen is een geducht en alom gerespecteerd wereldexporteur met een economie waarin de buitenlandse handel een bepaald centrale rol speelt. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat een regio als de onze op het wereldniveau erg hoge scores haalt qua uitvoerratio, per-capita-uitvoer of positie in de ranglijst met mondiale  goederenhandelaars.

De cijfers spreken boekdelen, want behalve data rond de internationale goederenhandel van België, zijn er ook regionale data voor Vlaanderen.
Als geen ander is Flanders Investment & Trade thuis in die Vlaamse data, die het maandelijks aangeleverd krijgt door de Nationale Bank van België. Die robuuste officiële Vlaamse handelscijfers sluiten ook naadloos aan bij die van gezaghebbende internationale bronnen (EUROSTAT, WTO, ITC, …)

Vanop deze pagina krijgt u rechtstreeks toegang tot een brede waaier aan cijfermateriaal rond de buitenlandse handelsstromen van en naar Vlaanderen sinds 2002, gespecificeerd naar goederen en landen (220+) én bevattelijk verwerkt tot dynamische tabellen, grafieken en bilaterale landenanalyses.

Op zoek naar data met een nóg hoger detailniveau? Enkele doorkliklinks loodsen je zo binnen bij de VLASTAT-databank, waar je de Vlaamse handelscijfers diepgravend kunt doorlichten vanuit diverse invalshoeken en parameters: totalen, bilaterale data, handelsbalansen, productcijfers van het laagste (GN0) tot het hoogste detailniveau (GN8), naar waarde, eenheid of volume, ...

FIT wenst u alvast een boeiende exploratie doorheen VLASTAT, dé bron par excellence voor uw deskresearch rond de Vlaamse goederenhandel met de wereld.

Op deze pagina vindt u recente en gedetailleerde cijfers over de Vlaamse buitenlandse handel:

Algemeen overzicht Vlaamse buitenlandse handel

Vlaamse in- en uitvoer per land

Vlaamse in- en uitvoer per handelssector

Vlaamse in- en uitvoer per handelsproduct