U bent hier

Hemus Security - Week van de Veiligheid, Defensie, Ruimteonderzoek en Innovatie, 6-8 Juni 2024, Bulgarije

Elke twee jaar organiseert Bulgarije zijn grootste defensie- en veiligheidstentoonstelling ‘Hemus’, waar lokale en internationale overheids-, zakelijke en wetenschappelijke organisaties bij elkaar komen.

Als onderdeel van de komende editie van 2024 organiseert het Bulgaarse Centrum voor Nationaal Veiligheids- en Defensieonderzoek samen met het Bulgaarse Defensie-instituut en onder auspiciën van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU en de ambassadeur van het Koninkrijk België in Bulgarije een Internationale conferentie:  RESEARCH AND INNOVATION FOR SECURITY, DEFENCE AND SPACE.

Het programma omvat een reeks thematische evenementen waarin twee hoofdaspecten aan de orde komen.  Vooreerst de uitdagingen in het licht van de huidige geopolitieke gebeurtenissen en de door de EU vastgestelde prioriteiten om de Europese defensie-industrie te versterken.  Daarnaast de mondiale uitdagingen die verband houden met de negatieve gevolgen van klimaatverandering. en de rol van wetenschap, innovatie en ruimtevaarttechnologieën bij het versnellen van de transitie naar een groen, duurzaam en veilig Europa:

Programma :
• Internationale Wetenschappelijke Conferentie “Research, Innovation and Industrial Cooperation – a Paradigm for Adequate Defence” – 6-7 juni 2024;

• Workshop: “Satellite Based Applications for Disaster Risk Management” – 6 juni 2024;

• Workshop: “Space for Sustainable  Future” – 7 juni 2024;

• Hackathon “Space for Green, Sustainable and Secure Europe” – 7-8 juni 2024.

De evenementen bieden de gelegenheid om uitdagingen en oplossingen het hoofd te bieden, waarbij vertegenwoordigers van overheden en lokale autoriteiten, specialisten, experts en wetenschappers van toonaangevende Europese organisaties (d.w.z. DG DEFIS, EUSPA, EDA, ESA) en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit verschillende sectoren samenkomen.

Deelname zal gratis zijn. De werktalen zullen Engels en Bulgaars zijn.

Geïnteresseerde Vlaamse bedrijven en organisaties kunnen contact opnemen met FIT Sofia voor aanvullende informatie en/of ondersteuning afhankelijk van een aanwezigheid, deelname als spreker, exposant en/of nevenagenda-opbouw.
 

22 april 2024