U bent hier

Milaan: wereldwijd gekend als dé onbetwiste designstad!

Zoals elk jaar, is april de maand van het design in Italië. Een week lang verandert Milaan in een echt openluchtmuseum voor design, een mix van culturen, talen, kleuren en allerlei soorten mode.

De 62e editie van Salone del Mobile van Milaan (2024) werd bijgewoond door meer dan 1.950 exposanten uit 35 verschillende landen. Wat bezoekersaantallen betreft registreerde de beurs een recordaantal: 361.417 bezoekers, 54,3% uit het buitenland (+100.000 bezoekers ten opzichte van 2022), wat een stijging betekent van +17,1% ten opzichte van 2023

Salone del Mobile bevestigt zich als dé referentieafspraak voor de sector, zowel cultureel als zakelijk, in staat om gekwalificeerde actoren aan te trekken, waaronder inkopers, architecten, interieurontwerpers en media van over de hele wereld. In de loop van die week vinden er niet alleen professionele interacties plaats, maar ook momenten die gericht zijn op cultuur en belevenissen, zoals blijkt uit het rijke programma van afspraken, ook in de Fuorisalone

Groot enthousiasme ook vanuit de internationale designgemeenschap. Het succes op wereldwijde schaal werd bevestigd met een live multichannel verslag van de belangrijkste nieuwigheden van de 62e editie van de beurs. De cijfers van de digitale tools overtroffen de verwachtingen: meer dan 1 miljoen interacties (+50% vs 2023) met een engagement rate van 60%.

Wat België betreft, was Vlaanderen aanwezig met meer dan 140 bedrijven verspreid over de beurs en de stad, met installaties, stands, showrooms en tentoonstellingen die veelal werden samengebracht op de website Belgium is Design. De deelnemers aan de beurs, bezocht door ons kantoor te Milaan, waren zeer tevreden over de opkomst van de beurs die hun verwachtingen ruimschoots hadden overtroffen.

Dit evenement, dat veel meer is dan een gewone beurs, is een must geworden voor iedereen die in de designindustrie werkt of er een passie voor heeft.

Vlaanderen heeft bewezen over kwaliteit te beschikken die gewaardeerd wordt door bezoekers van over de hele wereld, en we nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan de 63e editie, die doorgaat van 8 tot 13 april 2025!

Waar wachten jullie nog op? Informeer je en aarzel niet om contact op te nemen met ons kantoor te Milaan via mail milan@fitagency.com in geval van vragen of verzoeken!

22 april 2024