U bent hier

Acties en events

Is uw onderneming actief in de medische sector? Vallen de toelevering van medische uitrustingen, consultancy en digitalisering voor ziekenhuizen binnen uw domein? Dan is deze infosessie zeker en vast interessant om de mogelijkheden voor uw bedrijf in Thailand te kennen. Klik op de knop hieronder om uw interesse te melden.
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Thailand
Wanneer
Van zondag 1 oktober 2023 tot dinsdag 31 oktober 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Ontmoet Turkse aankopers in de cleantech sector in Brussel!
Doelsector
Milieu
Doelmarkt
Turkije
Wanneer
Van woensdag 1 november 2023 tot woensdag 20 december 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Flanders Investment & Trade (FIT) tekent dit jaar opnieuw present op Smart City World Congress (Barcelona) met een fysieke groepsstand, in samenwerking met L’Agence Wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers (AWEX) en Agoria.

Actie is volzet. Meld u aan voor de wachtlijst.

Doelsector
Energie, ict en overheid
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van dinsdag 7 november 2023 tot donderdag 9 november 2023
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Food & Hotel China (FHC) is de grootste vakbeurs voor voeding en dranken in China. Alle takken uit de voedselindustrie komen hier samen en het brengt u direct in contact met Aziatische/Chinese importeurs en distributeurs. Waarom deelnemen? Deelnemen aan Food & Hotel China is een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen met Aziatische/Chinese importeurs en distributeurs, de markt te verkennen en uw bestaande contacten te verstevigen. Food & Hotel China is de grootste beurs voor voeding, dranken, horeca en toerisme in de China! Dankzij de heropening van de grenzen is reizen naar China weer mogelijk. In 2021 telde de beurs 2.829 exposanten en 87.025 bezoekers. In 2021 telde de beurs 2.829 exposanten en 87.025 bezoekers, 20 % van hen komt uit de horeca sector, 12 % zijn importeurs. Stel uw producten voor dankzij de groepsstand van Flanders Investment & Trade.
Doelsector
Horeca en toerisme, en voeding en dranken
Doelmarkt
China
Wanneer
Van woensdag 8 november 2023 tot vrijdag 10 november 2023
Waar
Shanghai, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Frankrijk is de tweede grootste afzetmarkt voor Vlaamse voeding en dranken. Het is echter een uitdagende markt, met strikte regels waar je ook als exporteur aan moet voldoen. Na deze Exportboost ben je helemaal mee met de meest recente Franse regelgeving rond herkomst en verpakkingen en heb je nieuwe inzichten in de Franse retail & foodservice. Je ontdekt ook wat de markt van Rungis, dé internationale hotspot voor verse en verwerkte voeding en dranken, jou te bieden heeft! Volg zeker het kick-off webinar op 12/09.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van maandag 13 november 2023 tot woensdag 15 november 2023
Waar
Parijs, Frankrijk
Organisatie
Fevia Vlaanderen
India is een van de snelst groeiende fintechmarkten ter wereld met een hoge ‘return on investment’. Het Indische fintech ecosysteem wordt ondersteund door een sterke vraag van klanten, diverse kapitaalstromen, sterk technisch talent en ondersteunende beleidskaders. Dit webinar werpt een licht op de bloeiende fintechsector in het land, alsook op hoe Vlaamse bedrijven hiervan kunnen profiteren.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
India
Wanneer
Van woensdag 15 november 2023 tot donderdag 30 november 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Flanders Investment & Trade tekent opnieuw present op WETEX. De jaarlijkse beurs is één van de belangrijkste cleantechfora in het Midden-Oosten. WETEX is het perfecte platform om de nieuwste ontwikkelingen en producten te tonen en kennis te maken met innovatieve technologieën uit de hele wereld met betrekking tot energie, water, duurzaamheid, het besparen van natuurlijke hulpbronnen en het bouwen van een duurzame omgeving.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Verenigde Arabische Emiraten
Wanneer
Van woensdag 15 november 2023 tot vrijdag 17 november 2023
Waar
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Flanders Investment & Trade is aanwezig op de China High Tech Fair Shenzhen met een beperkte fysieke onthaalstand in combinatie met een een PSB (Product Sample Booth).
Doelsector
Electronica en ict
Doelmarkt
China
Wanneer
Van woensdag 15 november 2023 tot zondag 19 november 2023
Waar
Shenzhen, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade
URBCARE zal kwesties zoals hittestress, luchtverontreiniging, afvalbeheer, afvalwatergebruik en overstromingen in de stad behandelen. In het ecosysteem van een stad vereist de onderlinge samenhang van de genoemde problemen een geïntegreerde aanpak. De URBCARE-conferentie stelt daarom voor belanghebbenden bij stedelijke ontwikkeling en planning, alsook het grote publiek, bijeen te brengen om het verband tussen stedelijke ontwikkeling en klimaatproblemen te bespreken. Niet alleen problemen zullen worden aangehaald, maar ook innovatieve trajecten om geïntegreerde stedelijke klimaatbestendigheid en duurzaamheid tot stand te brengen alsook, waar mogelijk, schaalbare technologische opties.
Doelsector
Energie, gezondheid en farma, milieu en overheid
Doelmarkt
India
Wanneer
Van woensdag 22 november 2023 tot donderdag 23 november 2023
Waar
Lucknow, India
Organisatie
VITO, FIT India, Departement Omgeving – Vlaamse Overheid, AKTU-FoAP en G-STIC
Slovakije is Vlaanderens zevende exportbestemming in Centraal- en Oost-Europa maar een blik op de cijfers leert dat het land snel aan belang wint in onze klantenranking.
Doelmarkt
Slovakije
Wanneer
Van maandag 27 november 2023 tot donderdag 30 november 2023
Waar
Bratislava, Slovakije
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Op maandag 27 november 2023 staat het Chassé Theater in Breda volledig in het teken van grensoverschrijdend ondernemen. De 7e editie van de Vlaams-Nederlandse handelsdag biedt Vlaamse en Nederlandse bedrijven een unieke kans om kennis op te doen over de buurmarkt. Bent u klaar om met uw bedrijf de grens over te gaan? Tijdens de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u hoe u de Nederlandse markt het best benadert, hoe u uw kansen op succes verhoogt en de juiste zakenpartner vindt.
Doelmarkt
Nederland
Wanneer
Maandag 27 november 2023
Waar
Breda, Nederland
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, de gemeente Breda, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Enterprise Europe Network, Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen en NL.in.Business..
Stel uw producten voor aan aankopers in Tokyo en neem deel aan de Hybrid Food Fair van 5-11 december 2023. FIT Japan stelt dan uw bedrijf en producten voor,  u hoeft zelf niet af te reizen!
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van dinsdag 5 december 2023 tot maandag 11 december 2023
Waar
Tokyo, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Dit webinar wil Vlaamse bedrijven informeren over de opportuniteiten in de watersector in Mexico. Hierbij laten we zowel experts van de overheid als de privésector aan het woord.
Doelsector
Chemie en kunststoffen, en milieu
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van dinsdag 5 december 2023 tot donderdag 7 december 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Brazilië heeft een goed ontwikkelde gezondheidszorg met zeer moderne ziekenhuizen en klinieken die de meest geavanceerde medische technologie aankopen. Dit biedt kansen voor buitenlandse leveranciers. Daarom organiseert FIT op dinsdagnamiddag 12 december, in samenwerking met Medvia, een webinar over de “Kansen op de Braziliaanse MedTech-markt”. U verneemt er meer over de Braziliaanse gezondheidsmarkt, de invoerregeling en registratieprocedure, de kansen en uitdagingen voor buitenlandse toeleveranciers.
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Dinsdag 12 december 2023
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Medvia.
Servië, de grootste economie van de westelijke Balkan, heeft het afgelopen decennium – ondanks een aantal externe schokken – economisch een mooi parcours afgelegd. Het land is kandidaat EU-lid en dankzij de Stabilisatie- en Associatie-overeenkomst zijn de importtarieven bijna volledig afgeschaft. ​Het land veerde snel recht na de coronapandemie maar vanaf de tweede helft van 2022 begon de groei merkbaar te vertragen door de oplopende energieprijzen die de inflatie aanjaagden, de afname van de overheidsinvesteringen en het verzwakkende consumentenvertrouwen. Uiteindelijk realiseerde Servië nog een groei met 2,3%. Voor 2023 gaan analisten uit van een groei met +/- 2%, maar vanaf 2024 zou het groeiritme opnieuw versnellen. De belangrijkste sectoren zijn automotive, mijn- en machinebouw en de landbouw. Ook in o.m. ICT, voeding en dranken, retail textiel en kledij en de financiële sector wist het land buitenlandse investeerders aan te trekken. Natuurlijk ziet het land zich ook voor uitdagingen gesteld: het zakenklimaat kan beter waardoor meer zou geïnvesteerd worden (zowel door Servische als door buitenlandse spelers), er zijn structurele hervormingen nodig bij de staatsbedrijven, de rechtstaat moet versterkt worden en het juridische systeem moet efficiënter gemaakt worden. Net als in andere landen in de regio zullen investeringen in de groene en digitale economie de productie ten goede komen en nieuwe jobs creëren.
Doelmarkt
Servië
Wanneer
Van maandag 1 januari 2024 tot dinsdag 31 december 2024
Waar
Belgrado, Servië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Pagina's