U bent hier

Nieuws

Welke sociale media hebben het grootste bereik in de VS, en wie gebruikt wat? Een rapport van Pew Research Center verschaft een aantal inzichten. En dat is ook nuttig voor Vlaamse bedrijven die actief zijn in de VS en er online marketingcampagnes ontplooien.

Windenergie groeide in de Verenigde Staten aan een recordtempo in 2020, met de installatie van bijna 17.000 megawatt “onshore”. Dat blijkt uit een recent rapport van het Amerikaanse ministerie van Energie. En ook “offshore” is in volle ontwikkeling.

In Zuid-Californië staan projecten op stapel om een gigantische hoeveelheid lithium in de ondergrond van de Salton Sea, een opdrogend meer, te ontginnen. Dat kan de basis worden van een grootschalige industriële ontwikkeling daaromheen, met batterijproducenten en constructeurs van elektrische wagens. Nu al wordt gesproken over “Lithium Valley”. Superbelegger Warren Buffett en autoconstructeur General Motors zijn er bij betrokken.

Welke staten in de VS bieden het beste business-klimaat? De Amerikaanse business-tv-zender CNBC doet het uit de doeken in zijn nieuwste ranking van “America’s Top States for Business”.

Het “2021 Fintech Ecosystem Report” geeft een globaal overzicht van het ecosysteem dat de Amerikaanse staat Georgia tot een wereldwijd centrum voor fintech, transacties en innovatie maakt. De nieuwste editie van het rapport biedt inzicht in de trends, bedrijven, organisaties en academische instellingen die samenwerken om deze cruciale capaciteiten op te bouwen.

Vlaamse bedrijven die een vestiging willen opzetten in de VS, kunnen van 7 tot 11 juni hun licht opsteken op de virtuele “SelectUSA Summit” van het Amerikaanse ministerie van Handel. Bij die gelegenheid is ook een nieuwe gids voor investeerders gepubliceerd.

President Biden boekt vooruitgang in de strijd tegen de coronapandemie. Het vaccineren in de VS gaat in een snel tempo vooruit. Begin mei 2021 heeft 45 procent van de bevolking al een eerste prik gekregen. 32 procent (100 miljoen Amerikanen) is volledig gevaccineerd. De president ontvouwt ook ambitieuze plannen om de economie aan te vuren en jobs te creëren. 

In het ambitieuze uitgavenplan voor infrastructuur van president Joe Biden worden honderden miljarden dollars gereserveerd voor hightechsectoren. Domeinen zoals uitgebreide broadcasttoegang, investeringen in domestic halfgeleiders, hernieuwbare energie en elektrische voertuigen - gebieden waar durfkapitalisten en andere startende investeerders zakelijke kansen zien - kunnen een belangrijke financiële injectie verwachten als dit plan van 2,3 biljoen dollar wordt goedgekeurd. Ook start-ups, actief in niches zoals oplaadnetwerken voor elektrische auto's, 5G-infrastructuur, drones, schone energie en gezondheidszorg, kunnen in dat geval een belangrijke boost krijgen.

​Met nieuwe fabrieken van Intel en van TSMC bovenop zijn reeds bestaande omvangrijke chip-nijverheid, groeit Phoenix, Arizona, nu uit tot 'Semiconductor Central'. En een incubator daar biedt een gratis begeleidingsprogramma aan aan start-ups die er zich willen komen vestigen.

Op woensdag 24 februari heeft president Joe Biden het verbod op legale immigratie, beter bekend als het systeem van green cards, teruggedraaid. Het verbod werd door de regering-Trump aan het begin van de COVID-19-pandemie ingevoerd om de Amerikaanse arbeidsmarkt te beschermen tegen de gevolgen van de crisis. Het verbod werd tot tweemaal toe verlengd, maar wordt nu herroepen. 

Pagina's