U bent hier

Nieuws

Als u wil weten hoe de stad haar procurement aanpakt, dan kan u op 4 december inloggen op een online sessie 'Doing Business with the City of Seattle' en praten met personeel van de aankoopdiensten.

Op 3 november 2020 werd er niet alleen gestemd over wie de volgende president van de Verenigde Staten zou worden, maar ook over een aantal staatgebonden voorstellen. Zo was er 'Proposition 22' in Californië, een zeer belangrijk voorstel dat autobestuurders die werken voor bedrijven als Uber of Lyft, als 'independent contractors' zou kwalificeren in plaats van 'employees'. Kortom, een zeer impactvolle stemming die wereldwijde gevolgen kan hebben voor aanbieders van diensten via apps.

In heel wat rankings prijkt Atlanta bovenaan als het over gaming gaat. Het is dan ook niet te verwonderen dat ook e-sports er een vruchtbare voedingsbodem vinden. Een goed uitgebouwd ecosysteem met een sterke aanwezigheid van ontwikkelaars, teams, competities en investeerders/sponsors en de nodige infrastructuur om voor een groot publiek e-sportsevenementen te organiseren, doen de rest. 

Terwijl COVID-19 het online winkelen enorm doet groeien, zet uitgerekend de e-commerce gigant Amazon nu een opvallende stap offline, met de start van een nieuw supermarkt-concept, Amazon Fresh. De pilootversie daarvan werd zopas geopend in Los Angeles.

De economische relatie tussen de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten (VS) vormt de belangrijkste motor van wereldwijde economische groei, handel en welvaart. Die relatie werd de afgelopen maanden danig op de proef gesteld en dreigementen uit de VS met een verhoging van de bestaande invoertarieven waren niet van de lucht. Verwacht wordt dat de coronacrisis en de aanstaande presidentsverkiezingen in de VS hun schaduw zullen blijven werpen op de handelsrelatie tussen de VS en de EU. 

Het jaar 2020 belooft voor de Verenigde Staten een opmerkelijke vooruitgang op het vlak van offshore windenergie met zich mee te brengen. Gedurende het eerste kwartaal alleen al, behaalde de bouwactiviteit een recordniveau met ongeveer 24.690MW in aanbouw over heel de VS.

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben op 21 augustus jongstleden een kleine maar belangrijke doorbraak in hun handelsbesprekingen aangekondigd, die wijst op een lichte dooi in de verkoelde relaties en mogelijks de aanzet zal vormen tot verdere reducties van handelsbelemmeringen. 

Pagina's