U bent hier

Nieuws

De havens van Californië zijn van cruciaal belang voor de export en import van goederen, zowel naar en van het buitenland als intern in de Verenigde Staten. Door de eenmalige overheidsfinanciering van 1,2 miljard dollar wordt werk gemaakt van investeringen die nodig zijn om lokale havens op een duurzame manier te moderniseren.

De regio van L.A. is één van de twee grootste markten voor sporten in de Verenigde Staten. Dankzij de uitgebreide sportinfrastructuur in de regio kan Los Angeles het komende FIFA Wereldkampioenschap van 2026 en de Olympische Spelen van 2028 organiseren zonder de bouw van extra stadions. Deze evenementen zullen een enorme hoeveelheid toerisme en inkomsten naar de regio brengen. Deze markt biedt ongetwijfeld kansen voor Vlaamse bedrijven. Op 9 november 2022 nam FIT Los Angeles daarom deel aan de Sport Innovation Conference in het SoFi Stadium. Naar aanleiding van dat event werd ook een interessante marktstudie gepubliceerd.

Volgens Bloomberg is Californië klaar om Duitsland in te halen als de vierde economie ter wereld, na de VS, China en Japan. Dat zegt de Amerikaanse financiële- en mediaconglomeraat op basis van beschikbare gegevens over de groei van het BBP, de marktwaarde van bedrijven, en de groei van belangrijke sectoren waaronder hernieuwbare energie en ICT.

President Biden boekt vooruitgang in de strijd tegen de coronapandemie. Het vaccineren in de VS gaat in een snel tempo vooruit. Eind juli 2022 is 67,2% van de bevolking volledig gevaccineerd. De president ontvouwt ook ambitieuze plannen om de economie aan te vuren en jobs te creëren. 

In het eerste en tweede kwartaal van 2021 groeide de Amerikaanse economie aan een gezwind tempo van respectievelijk 6,3% en 6,7% op jaarbasis. Het ministerie van Handel meldde eind oktober dat dit in het derde kwartaal nog slechts 2% was, doordat problemen in de wereldwijde toeleveringsketen en een duidelijke vertraging van de consumentenbestedingen de expansie belemmerden.

Met de komst van een nieuwe Amerikaanse president komen ook nieuwe handelsbeleidsmaatregelen. Zal het handelsbeleid veranderen? Wat is de toekomst voor de handel met de VS? Al deze vragen worden gesteld door individuen, bedrijven en regeringen van over de hele wereld. Sinds zijn aantreden begin 2021 heeft President Biden niet alleen geïnvesteerd in binnenlandse vernieuwing maar heeft hij ook de nadruk gelegd op het handelsbeleid van de VS en het stimuleren van internationale allianties.

Modetrends zijn verschillend op de Amerikaanse en de Europese markten. Deze verschillen zijn het gevolg van verschillende culturen, ontwerpers, etc. Om meer informatie te verzamelen, interviewde FIT NY 4 jonge ontwerpers. Deze informatie is interessant voor Vlaamse modemerken die geïnteresseerd zijn om de Amerikaanse markt te betreden.

Long Beach, net ten zuiden van Los Angeles in Californië, was in het verleden een belangrijk centrum van vliegtuigbouw. Wat daar nog van rest, op kleinere schaal, is een van de factoren achter de groei van Long Beach tot een hub voor ruimtevaart- en satellietbedrijven.

Het Amerikaanse Congres heeft zijn goedkeuring gegeven aan een pakket infrastructuurinvesteringen ter waarde van 1,2 biljoen dollar. Zowat 8 miljard dollar daarvan gaat naar projecten om de waterhuishouding te verbeteren in het westen van de VS, een regio die kampt met alarmerende droogte. Vlaamse bedrijven met expertise in recyclage, zuivering en opslag van water kunnen er misschien opportuniteiten vinden.

Pagina's