U bent hier

Nieuws

President Biden boekt vooruitgang in de strijd tegen de coronapandemie. Het vaccineren in de VS gaat in een snel tempo vooruit. Half juni 2022 is 67% van de bevolking volledig gevaccineerd. De president ontvouwt ook ambitieuze plannen om de economie aan te vuren en jobs te creëren. 

In het eerste en tweede kwartaal van 2021 groeide de Amerikaanse economie aan een gezwind tempo van respectievelijk 6,3% en 6,7% op jaarbasis. Het ministerie van Handel meldde eind oktober dat dit in het derde kwartaal nog slechts 2% was, doordat problemen in de wereldwijde toeleveringsketen en een duidelijke vertraging van de consumentenbestedingen de expansie belemmerden.

Met de komst van een nieuwe Amerikaanse president komen ook nieuwe handelsbeleidsmaatregelen. Zal het handelsbeleid veranderen? Wat is de toekomst voor de handel met de VS? Al deze vragen worden gesteld door individuen, bedrijven en regeringen van over de hele wereld. Sinds zijn aantreden begin 2021 heeft President Biden niet alleen geïnvesteerd in binnenlandse vernieuwing maar heeft hij ook de nadruk gelegd op het handelsbeleid van de VS en het stimuleren van internationale allianties.

Modetrends zijn verschillend op de Amerikaanse en de Europese markten. Deze verschillen zijn het gevolg van verschillende culturen, ontwerpers, etc. Om meer informatie te verzamelen, interviewde FIT NY 4 jonge ontwerpers. Deze informatie is interessant voor Vlaamse modemerken die geïnteresseerd zijn om de Amerikaanse markt te betreden.

Long Beach, net ten zuiden van Los Angeles in Californië, was in het verleden een belangrijk centrum van vliegtuigbouw. Wat daar nog van rest, op kleinere schaal, is een van de factoren achter de groei van Long Beach tot een hub voor ruimtevaart- en satellietbedrijven.

Het Amerikaanse Congres heeft zijn goedkeuring gegeven aan een pakket infrastructuurinvesteringen ter waarde van 1,2 biljoen dollar. Zowat 8 miljard dollar daarvan gaat naar projecten om de waterhuishouding te verbeteren in het westen van de VS, een regio die kampt met alarmerende droogte. Vlaamse bedrijven met expertise in recyclage, zuivering en opslag van water kunnen er misschien opportuniteiten vinden.

Welke sociale media hebben het grootste bereik in de VS, en wie gebruikt wat? Een rapport van Pew Research Center verschaft een aantal inzichten. En dat is ook nuttig voor Vlaamse bedrijven die actief zijn in de VS en er online marketingcampagnes ontplooien.

Windenergie groeide in de Verenigde Staten aan een recordtempo in 2020, met de installatie van bijna 17.000 megawatt “onshore”. Dat blijkt uit een recent rapport van het Amerikaanse ministerie van Energie. En ook “offshore” is in volle ontwikkeling.

In Zuid-Californië staan projecten op stapel om een gigantische hoeveelheid lithium in de ondergrond van de Salton Sea, een opdrogend meer, te ontginnen. Dat kan de basis worden van een grootschalige industriële ontwikkeling daaromheen, met batterijproducenten en constructeurs van elektrische wagens. Nu al wordt gesproken over “Lithium Valley”. Superbelegger Warren Buffett en autoconstructeur General Motors zijn er bij betrokken.

Welke staten in de VS bieden het beste business-klimaat? De Amerikaanse business-tv-zender CNBC doet het uit de doeken in zijn nieuwste ranking van “America’s Top States for Business”.

Het “2021 Fintech Ecosystem Report” geeft een globaal overzicht van het ecosysteem dat de Amerikaanse staat Georgia tot een wereldwijd centrum voor fintech, transacties en innovatie maakt. De nieuwste editie van het rapport biedt inzicht in de trends, bedrijven, organisaties en academische instellingen die samenwerken om deze cruciale capaciteiten op te bouwen.

Pagina's