U bent hier

USA - Aanpassingen in de procedures van de Craft Beverage Modernization Act (CBMA)

Sinds 2018 hebben de bepalingen van de CBMA in de Tax Cuts en Jobs Act gezorgd voor lagere belastingtarieven en belastingkredieten voor bepaalde beperkte hoeveelheden gedistilleerde dranken, wijn en bier die in de Verenigde Staten worden geproduceerd of ingevoerd. Tot eind 2022 was de U.S. Customs and Border Protection (CBP) verantwoordelijk voor het toepassen van deze belastingvoordelen op geïmporteerde producten. De verantwoordelijkheid voor het beheer van deze belastingbepalingen voor geïmporteerde alcohol is sinds januari 2023 overgedragen van de CBP naar de TTB. De methode waarmee importeurs gebruik kunnen maken van de belastingvoordelen werd gewijzigd naar een terugbetalingssysteem.

Conform deze wetswijzigingen dienen importeurs die aanspraak willen maken op de belastingvoordelen het volledige belastingbedrag bij invoer te betalen en vervolgens bij de TTB een verzoek tot terugbetaling van het belastingvoordeel in te dienen. Als de buitenlandse producent de belastingvoordelen niet heeft toegewezen aan de importeur, komt deze niet in aanmerking voor terugbetaling. Buitenlandse producenten kunnen een beperkt aantal belastingvoordelen voor gedistilleerde dranken, wijn of bier toewijzen aan één of meerdere importeurs.

Volgens de nieuwe voorschriften van de TTB moeten buitenlandse producenten die belastingvoordelen willen toewijzen aan importeurs, zich online registreren bij de TTB en vervolgens deze voordelen toekennen. Terugbetalingsverzoeken van importeurs die kiezen voor de belastingvoordelen zullen worden geverifieerd aan de hand van informatie die rechtstreeks van de buitenlandse producent wordt verkregen.

29 augustus 2023