U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 06/05/2021

In de strijd tegen het coronavirus hebben de Verenigde Staten een mijlpaal bereikt. Inmiddels zijn 100 miljoen vaccins toegediend. Voor president Biden is de aanpak van de coronacrisis prioriteit. 32 procent van de bevolking is al volledig ingeënt.

Aangezien de aantallen besmettingen, hospitalisaties en overlijdens sterk verschillen van staat tot staat in de VS, heeft zo goed als elke individuele staat eigen voorzorgsmaatregelen genomen. Het federale niveau legt in deze materie geen VS-wijde verplichtingen op. Wel worden op dat federale niveau de regels vastgelegd voor het (binnenkomend) internationale reizigersverkeer, zoals inreisbeperkingen of -verboden voor personen uit bepaalde landen.

Het inreisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, is nog steeds van kracht, voor onbepaalde tijd. De ban geldt enkel voor personen, niet voor goederen. Vanaf 26 januari 2021 moeten alle reizigers (2 jaar en ouder), inclusief Amerikaanse staatsburgers en inwoners, een negatieve COVID-19-test moeten voorleggen. De tijd tussen het moment van afname van de test en het vertrek naar de VS, mag maximaal 72 uur zijn.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Voor heel wat Vlaamse ondernemers blijven de Verenigde Staten een bestemming die tot de verbeelding spreekt. Naast de omvang van de markt, vormen de VS ook de thuisbasis van de belangrijkste innovatiehubs ter wereld. De Verenigde Staten trekken meer internationaal talent aan dan welk ander land ook, zijn goed voor meer dan een kwart van de R&D-uitgaven in de wereld, en registreren de meeste internationale octrooien per jaar. Hoog tijd om er uw marktkansen te verkennen!
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zaterdag 2 oktober 2021 tot zaterdag 9 oktober 2021
Waar
Atlanta, Boston, New York, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Awex, hub.brussels en Agentschap voor Buitenlandse Handel.
Beyond Borders is er voor ondernemingen die al een exportstrategie ontwikkeld en/of geïmplementeerd hebben en die nieuwe markten willen veroveren of er hun positie lokaal willen versterken. In deze Beyond Borders USA maken wij u helemaal wegwijs in de Amerikaanse markt en sluit u het traject af met een marktintroductieplan op maat van uw bedrijf.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van donderdag 6 mei 2021 tot vrijdag 25 juni 2021
Waar
Online
Organisatie
Voka - West-Vlaanderen

Marktstudies

De tuinbouwsector droeg in totaal 13,8 miljard dollar bij aan de Amerikaanse economie in 2019. De staten met de hoogste productiewaarde zijn Californië, Florida en Oregon. Om het tekort aan voedselproductie op te vangen, wordt er wereldwijd massaal geïnvesteerd in horticultuur. Deze trend is ook te zien doorheen de Verenigde Staten, specifiek in 'greenhouse horticulture' en alles wat te maken heeft met 'urban horticulture'.

Deze studie biedt u een richtlijn voor het invullen van het W-8BEN formulier (voor particulieren) en het W-8BEN-E formulier (voor bedrijven). Heel wat niet-Amerikaanse bedrijven die diensten leveren aan Amerikaanse klanten krijgen hiermee te maken. Flanders Investment & Trade ontvangt dan ook heel wat vragen van ondernemers over het correct invullen van deze formulieren. In deze studie vatten we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor u samen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het 'Business Network for Offshore Wind' wil een overzicht opstellen van bedrijven die diensten verlenen of onderdelen aanleveren voor offshore windparken in de Verenigde Staten. Op die manier kunnen bedrijven en opportuniteiten gemakkelijk gelinkt worden. Ook bedrijven die nog weinig of geen ervaring hebben in de windmolenindustrie worden aangemoedigd om zich te registreren, omdat dit een nog opkomende industrie is in de Verenigde Staten.

Nieuws

President Biden boekt vooruitgang in de strijd tegen de coronapandemie. Het vaccineren in de VS gaat in een snel tempo vooruit. Begin mei 2021 heeft 45 procent van de bevolking al een eerste prik gekregen. 32 procent (100 miljoen Amerikanen) is volledig gevaccineerd. De president ontvouwt ook ambitieuze plannen om de economie aan te vuren en jobs te creëren.