U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De RSA conferentie is veruit de belangrijkste cybersecurity- en fintechvakbeurs in Noord-Amerika.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Electronica, financiële diensten, ict, media en communicatie, en veiligheid
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 24 april 2023 tot donderdag 27 april 2023
Waar
San Francisco, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
OTC is de grootste offshore technology conferentie wereldwijd. Stel er uw producten en diensten voor dankzij de groepsstand van Flanders Investment & Trade en Agoria (The Energy Technology Club).

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 1 mei 2023 tot donderdag 4 mei 2023
Waar
Houston, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Veel regio’s in de VS promoten hun omgeving als een life science-hub. Maar welke zijn echt de belangrijkste start-up hubs, clusters en incubators in de VS? Het is belangrijk om hier met een kritisch oog naar te kijken bij de expansieplannen van je onderneming. Deze fact sheets geven een overzicht van de belangrijkste life sciences clusters in de Verenigde Staten en geven aan wat hun belangrijkste kenmerken en verschillen zijn.

E-commerce is in de Verenigde Staten in de laatste decennia aanzienlijk gegroeid. Lange tijd waren de VS koploper. Door de coronapandemie moesten consumenten en bedrijven wel meer online gaan. In totaal werd de markt in 2020 geschat op USD 473 miljard. Ongeveer acht op de tien Amerikanen hebben online gewinkeld en een groot aantal zal dat ook blijven doen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De havens van Californië zijn van cruciaal belang voor de export en import van goederen, zowel naar en van het buitenland als intern in de Verenigde Staten. Door de eenmalige overheidsfinanciering van 1,2 miljard dollar wordt werk gemaakt van investeringen die nodig zijn om lokale havens op een duurzame manier te moderniseren.

De regio van L.A. is één van de twee grootste markten voor sporten in de Verenigde Staten. Dankzij de uitgebreide sportinfrastructuur in de regio kan Los Angeles het komende FIFA Wereldkampioenschap van 2026 en de Olympische Spelen van 2028 organiseren zonder de bouw van extra stadions. Deze evenementen zullen een enorme hoeveelheid toerisme en inkomsten naar de regio brengen. Deze markt biedt ongetwijfeld kansen voor Vlaamse bedrijven. Op 9 november 2022 nam FIT Los Angeles daarom deel aan de Sport Innovation Conference in het SoFi Stadium. Naar aanleiding van dat event werd ook een interessante marktstudie gepubliceerd.