U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

Exportbeurs 2022

FIT organiseert van 21 t/m 23 juni de Exportbeurs, hét topevent voor alle Vlaamse bedrijven die internationaal (willen) ondernemen. We bieden u b2b-afspraken met onze handelsattachés en technologieattachés, u kan de standen bezoeken van uiteenlopende experten internationaal ondernemen, u kan netwerken, seminaries bijwonen over internationaal ondernemen en nog veel meer!

> Schrijf u in

 

CORONAVIRUS

UPDATE 17 JUNI 2022

Het reisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, werd op 8 november 2021 ingetrokken. Vanaf 12 juni 2022 is een negatieve COVID-19 test niet meer vereist om naar de VS te vliegen. Als u geen Amerikaanse staatsburger of permanente inwoner bent, moet u wel kunnen aantonen dat u volledig bent ingeënt tegen COVID-19. Hier vindt u een lijst van de goedgekeurde en geaccepteerde vaccinaties door de FDA en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Een National Interest Exemption (NIE) dient niet langer aangevraagd te worden voor werk gerelateerde reizen.

Sinds 18 april 2022 zijn mondmaskers nier meer verplicht in het openbaar vervoer en in vervoersknooppunten in de VS. Toch het dragen van maskers wordt nog steeds sterk aangeraden. We adviseren bedrijven om de website van de CDC te controleren voor de laatste officiële updates in verband met COVID-19.

De COVID-19-gevallen in de VS zijn stabiel, maar namen begin juni weer langzaam toe. Inmiddels zijn 592 miljoen vaccins toegediend en 66,8% van de bevolking is volledig ingeënt.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

PLMA Chicago (Private Label Manufacturers Association) is de grootste internationale private label beurs waar inkopers uit Amerika en Canada en producenten uit de hele wereld elkaar ontmoeten.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zondag 13 november 2022 tot dinsdag 15 november 2022
Waar
Chicago, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Bent u actief in de mode-, design-, interieur- of meubelsector en benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in de VS? Ontdek ze met ons begeleidingstraject inclusief groepszakenreis naar Los Angeles en San Francisco!
Doelsector
Design en interieur, en kleding en accessoires
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van woensdag 1 maart 2023 tot vrijdag 31 maart 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Los Angeles, San Francisco, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Unizo, Mode Unie en Fedustria.

Marktstudies

E-commerce is in de Verenigde Staten in de laatste decennia aanzienlijk gegroeid. Lange tijd waren de VS koploper. Door de coronapandemie moesten consumenten en bedrijven wel meer online gaan. In totaal werd de markt in 2020 geschat op USD 473 miljard. Ongeveer acht op de tien Amerikanen hebben online gewinkeld en een groot aantal zal dat ook blijven doen.

De staat Arizona, in het zuidwesten van de VS, heeft een bloeiende economie. Naast een forse dienstensector is ook de aerospace- en defensie-industrie er sterk ontwikkeld, net als de tech-sector die hier de jongste jaren chip-giganten als Intel en TSMC enorme investeringen zag doen in fabs en onderzoekscentra. Ons rapport schetst het macro-economische plaatje, de belangrijkste sectoren en de handelsstromen, vooral dan die met België en met de EU-27.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

President Biden boekt vooruitgang in de strijd tegen de coronapandemie. Het vaccineren in de VS gaat in een snel tempo vooruit. Half juni 2022 is 67% van de bevolking volledig gevaccineerd. De president ontvouwt ook ambitieuze plannen om de economie aan te vuren en jobs te creëren.