U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 06/05/2021

In de strijd tegen het coronavirus hebben de Verenigde Staten een mijlpaal bereikt. Inmiddels zijn 100 miljoen vaccins toegediend. Voor president Biden is de aanpak van de coronacrisis prioriteit. 32 procent van de bevolking is al volledig ingeënt.

Aangezien de aantallen besmettingen, hospitalisaties en overlijdens sterk verschillen van staat tot staat in de VS, heeft zo goed als elke individuele staat eigen voorzorgsmaatregelen genomen. Het federale niveau legt in deze materie geen VS-wijde verplichtingen op. Wel worden op dat federale niveau de regels vastgelegd voor het (binnenkomend) internationale reizigersverkeer, zoals inreisbeperkingen of -verboden voor personen uit bepaalde landen.

Het inreisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, is nog steeds van kracht, voor onbepaalde tijd. De ban geldt enkel voor personen, niet voor goederen. Vanaf 26 januari 2021 moeten alle reizigers (2 jaar en ouder), inclusief Amerikaanse staatsburgers en inwoners, een negatieve COVID-19-test moeten voorleggen. De tijd tussen het moment van afname van de test en het vertrek naar de VS, mag maximaal 72 uur zijn.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Op 2 juli werden de inschrijvingen voor deze missie definitief afgesloten. Door het grote aantal deelnemers, worden geen bijkomende inschrijvingen meer aanvaard. Voor heel wat Vlaamse ondernemers blijven de Verenigde Staten een bestemming die tot de verbeelding spreekt. Niet alleen de omvang van de markt is interessant, de VS vormen ook de thuisbasis van de belangrijkste innovatiehubs ter wereld, trekken meer internationaal talent aan dan welk ander land ook, en zijn goed voor meer dan een kwart van de R&D-uitgaven in de wereld. Hoog tijd om er uw marktkansen te verkennen! Inschrijven kan nog tot en met 2 juli.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zaterdag 2 oktober 2021 tot zaterdag 9 oktober 2021
Waar
Atlanta, Boston, New York, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Awex, hub.brussels en Agentschap voor Buitenlandse Handel.
Groepsdeelname aan het International Partnering Forum 2021 van het Business Network for Offshore Wind, gekoppeld aan een programma met contacten voor Vlaamse bedrijven met belangrijke opdrachtgevers en overheidsinstanties in de USA.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 23 augustus 2021 tot vrijdag 27 augustus 2021
Waar
Portsmouth, Verenigde Staten
Organisatie
Blauwe Cluster

Marktstudies

Cybersecurity wordt steeds belangrijker door onze toegenomen afhankelijkheid van computersystemen, internet, draadloze netwerkstandaarden en de toename van het gebruik van smart devices. De Amerikaanse staat Georgia is op korte tijd een belangrijke cybersecurityhub geworden. Verneem er meer over in deze marktstudie. 

De Verenigde Staten zijn nog steeds de grootste economie ter wereld, met een bevolking van meer dan 328 miljoen inwoners en een gemiddeld inkomen per capita van 65.297 USD. Veel Vlaamse bedrijven willen dan ook op deze markt actief zijn. Deze gids is een ideaal vertrekpunt voor wie overweegt in de VS een onderneming op te richten en biedt een beknopt overzicht van welke informatie en documentatie nodig is voor een geslaagde opstart. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het “2021 Fintech Ecosystem Report” geeft een globaal overzicht van het ecosysteem dat de Amerikaanse staat Georgia tot een wereldwijd centrum voor fintech, transacties en innovatie maakt. De nieuwste editie van het rapport biedt inzicht in de trends, bedrijven, organisaties en academische instellingen die samenwerken om deze cruciale capaciteiten op te bouwen.