U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 21/07/2020

De Verenigde Staten zijn fel getroffen door het coronavirus COVID-19. Momenteel heeft de VS het meeste aantal besmettingen wereldwijd, gevolgd door Brazilië, India en Rusland.

Het inreisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, is nog steeds van kracht, voor onbepaalde tijd. De ban geldt enkel voor personen, niet voor goederen.

Het Witte Huis raadde de Amerikaanse bevolking aan om grote bijeenkomsten te vermijden, om van thuis te werken en voldoende afstand van elkaar te bewaren tot eind april. Deze maatregel werd niet opnieuw verlengd. Het besluit om die federale richtlijnen te laten vervallen, liet de “shelter-in-place” beslissingen over aan de individuele staten, waarvan de meeste zo niet allen in de loop van de maand mei zijn begonnen met de (gedeeltelijke) heropening van bedrijven, winkels, parken, stranden, enz.

Er werden verschillende maatregelen genomen om burgers en bedrijven te ondersteunen. Zo werd onder meer de deadline voor de inkomensbelastingen op federaal niveau uitgesteld tot 15 juli (heel wat staten volgen hierin). De Amerikaanse overheid heeft reeds economische steunmaatregelen gelanceerd van ongeveer 3.000 miljard dollar om gezinnen en bedrijven te behoeden voor de economische malaise.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

In dit tweede webinar over e-commerce in de VS gaan we dieper in op de juridische en fiscale aspecten ervan. Stel uw vragen aan experts ter zake.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Donderdag 3 december 2020
Waar
Online, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Experten uit de interieur- en designsector geven een praktische kijk op de laatste interieurtrends in high-end woon-, horeca- en kantoordesign en schetsen de veranderingen die de COVID-19-pandemie met zich meebrengt.
Doelsector
Design en interieur
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Woensdag 9 december 2020
Waar
Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De televisiewereld zit sinds enkele jaren in een stroomversnelling, aangedreven door technologische vooruitgang en nieuwe verwachtingen van de consument. De strijd om de kijker woedt in alle hevigheid. En die strijd is vooral – en al langer – te zien in de VS, waar de jongste twaalf maanden allerhande nieuwe initiatieven en allianties zijn gestart, zowel van al lang bestaande mediagroepen als van nieuwkomers, om de concurrentie aan te gaan met bekende streamende spelers als Netflix, Amazon Prime en Hulu. Deze studie wil Vlaamse bedrijven informeren. die van ver of dichtbij toeleveren aan de tv-markt, en die een betere voeling willen krijgen met de markt in de Verenigde Staten, met het oog op het ontdekken van nieuwe zakelijke opportuniteiten.

In de VS is er een groeiende vraag naar elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare bronnen. Er is ook behoefte aan nieuwe technologieën, zodat de productiekosten kunnen blijven concurreren met fossiele brandstoffen. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de Amerikaanse markt voor hernieuwbare energie in deze marktstudie.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Als u wil weten hoe de stad haar procurement aanpakt, dan kan u op 4 december inloggen op een online sessie 'Doing Business with the City of Seattle' en praten met personeel van de aankoopdiensten.