U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 31/03/2020

Het aantal bevestigde Coronavirus gevallen blijft in de Verenigde Staten snel stijgen. Momenteel heeft de VS het meest aantal besmettingen wereldwijd, na Italië en China. Om de verdere verspreiding tegen te gaan, kondigde President Trump aan dat reizen vanuit Europa naar de Verenigde Staten voor 30 dagen worden opgeschort vanaf vrijdag 13 maart 2020 middernacht lokale tijd. De reisbeperking geldt voor personen. Goederen zouden niet onder de ban vallen.

Het Witte Huis raadde de Amerikaanse bevolking aan om grote bijeenkomsten te vermijden, om van thuis te werken en voldoende afstand van elkaar te bewaren voor een initiële periode van 15 dagen. Deze nationale “social distancing” maatregel werd eind maart verlengt tot 30 april. Op dit moment zijn de zwaarst geraakte staten New York, New Jersey, Californië en Washington. Maar ook in Illinois, Georgia en Texas blijven de aantallen stijgen.

Er worden maatregelen genomen om burgers en bedrijven te ondersteunen. Zo werd de deadline voor de inkomensbelastingen op federaal niveau uitgesteld tot 15 juli (heel wat staten volgen hierin). Tijdens de nacht van 24 op 25 maart bereikten het Witte Huis en het Amerikaanse Congres een akkoord over een economisch steunplan van 2.000 miljard dollar om gezinnen en bedrijven te behoeden voor de economische malaise.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Geef uw bedrijf een plaats op de topbeurs PLMA USA, dé topbeurs voor Private Labels.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 16 november 2020 tot dinsdag 17 november 2020
Waar
Chicago, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
UPDATE 19032020 : de dato 19/3 gaat de BIO Convention in San Diego nog steeds door zoals voorzien, weliswaar onder voorbehoud. Er wordt immers ook nagedacht over een virtuele conferentie. Verdere berichtgeving terzake volgt van zodra beschikbaar. Voor meer info en duiding kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. De BIO International Convention is veruit het belangrijkste wereldevent voor de biotechindustrie. Flanders Investment & Trade organiseert er samen met flanders.bio, Awex & Biowin traditiegetrouw een Belgisch paviljoen . Ook op de volgende editie, die zal doorgaan van 8 tot 11 juni 2020 in San Diego (Californië), zullen wij aanwezig zijn met een grote, visueel attractieve stand, die kan benut worden als uitvalsbasis voor het BIO Partnering Event en als meeting point voor afspraken. Bedrijven die zich aanmelden via FIT en flanders.bio zullen opnieuw kunnen genieten van gunstige voorwaarden bij deelname aan het BIO partnering event en de conferentie. Daarnaast worden ook weer een aantal interessante randactiviteiten georganiseerd (Belgian seminar, Belgian Café, ...) en wordt een (vrijblijvend) groepsvoorstel gedaan ivm reis en verblijf.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Biotechnologie
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 8 juni 2020 tot donderdag 11 juni 2020
Waar
San Diego, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Verenigde Staten vertegenwoordigen 42% van de globale huisdierenmarkt en is daarmee marktleider. Volgens de 'American Pet Products Association' (APPA) zou maar liefst 68% van de Amerikaanse huishoudens een huisdier bezitten. Bovendien zijn de uitgaven van de Amerikaanse huishoudens de laatste tien jaar met een quasi constante gestegen. Ontdek in deze marktstudie de nieuwste trends voor dierenvoeding, de diverse verkoopkanalen en regelgeving. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

De California Air Resources Board heeft een “Request for Information” gelanceerd om vanuit de industrie en academische wereld modellen, data en expertise te ontvangen omtrent strategieën voor het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen.

Nieuws