U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 05 AUGUSTUS 2022

Het reisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, werd op 8 november 2021 ingetrokken. Een National Interest Exemption (NIE) dient niet langer aangevraagd te worden voor werkgerelateerde reizen.

We adviseren bedrijven om de website van de CDC te controleren voor de laatste officiële updates in verband met COVID-19 en het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bent u actief in de mode-, design-, interieur- of meubelsector en benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in de VS? Ontdek ze met ons begeleidingstraject inclusief groepszakenreis naar Los Angeles en San Francisco!
Doelsector
Design en interieur, distributie, kleding en accessoires, meubel en textiel
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zondag 12 maart 2023 tot zaterdag 18 maart 2023
Waar
Los Angeles, San Francisco, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Unizo, Mode Unie en Fedustria.
De Amerikaanse markt biedt enorme kansen voor Vlaamse technologiebedrijven in diverse subsectoren. SXSW is een van de grootste events in de Verenigde Staten voor de tech-, film- en muziekindustrie.
Doelsector
ICT en media en communicatie
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zondag 12 maart 2023 tot woensdag 15 maart 2023
Waar
Austin, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Veel regio’s in de VS promoten hun omgeving als een life science-hub. Maar welke zijn echt de belangrijkste start-up hubs, clusters en incubators in de VS? Het is belangrijk om hier met een kritisch oog naar te kijken bij de expansieplannen van je onderneming. Deze fact sheets geven een overzicht van de belangrijkste life sciences clusters in de Verenigde Staten en geven aan wat hun belangrijkste kenmerken en verschillen zijn.

E-commerce is in de Verenigde Staten in de laatste decennia aanzienlijk gegroeid. Lange tijd waren de VS koploper. Door de coronapandemie moesten consumenten en bedrijven wel meer online gaan. In totaal werd de markt in 2020 geschat op USD 473 miljard. Ongeveer acht op de tien Amerikanen hebben online gewinkeld en een groot aantal zal dat ook blijven doen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Volgens Bloomberg is Californië klaar om Duitsland in te halen als de vierde economie ter wereld, na de VS, China en Japan. Dat zegt de Amerikaanse financiële- en mediaconglomeraat op basis van beschikbare gegevens over de groei van het BBP, de marktwaarde van bedrijven, en de groei van belangrijke sectoren waaronder hernieuwbare energie en ICT.

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00.