U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 18/06/2020

De Verenigde Staten zijn fel getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal bevestigde besmettingen in de VS bedraagt momenteel bijna 2,2 miljoen, en het aantal overlijdens is boven de 115.000 geklommen. Momenteel heeft de VS het meeste aantal besmettingen wereldwijd, gevolgd door Brazilië en Rusland. De stijging begint echter ook hier eindelijk te vertragen.

Het inreisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, is nog steeds van kracht, voor onbepaalde tijd. De ban geldt enkel voor personen, niet voor goederen.

Het Witte Huis raadde de Amerikaanse bevolking aan om grote bijeenkomsten te vermijden, om van thuis te werken en voldoende afstand van elkaar te bewaren tot eind april. Deze maatregel werd niet opnieuw verlengd. Het besluit om die federale richtlijnen te laten vervallen, liet de “shelter-in-place” beslissingen over aan de individuele staten, waarvan de meeste zo niet allen in de loop van de maand mei zijn begonnen met de (gedeeltelijke) heropening van bedrijven, winkels, parken, stranden, enz.

Er werden verschillende maatregelen genomen om burgers en bedrijven te ondersteunen. Zo werd onder meer de deadline voor de inkomensbelastingen op federaal niveau uitgesteld tot 15 juli (heel wat staten volgen hierin). De Amerikaanse overheid heeft reeds economische steunmaatregelen gelanceerd van ongeveer 3.000 miljard dollar om gezinnen en bedrijven te behoeden voor de economische malaise.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Geef uw bedrijf een plaats op de topbeurs PLMA USA, dé topbeurs voor Private Labels. Corona Exit-plan In het kader van het door Flanders Investment & Trade gelanceerde “Corona Exit-plan” (en meer specifiek het ‘Reboot your Export’ pakket) wordt veel aandacht besteed aan de beursdeelnames, een belangrijk marketing tool voor de Vlaamse exporteurs, ook in het post corona -tijdperk. Graag laten we u in dat verband weten dat FIT tijdelijk een aanzienlijke korting zal aanbieden op de deelnameprijs, die reeds automatisch is verrekend in de hierbij gecommuniceerde tarieven en aldus zal worden gefactureerd. Op deze manier hoopt FIT een belangrijke drempel weg te nemen voor Vlaamse bedrijven die de komende maanden opnieuw wensen deel te nemen aan vakbeurzen en conferenties in het buitenland.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zondag 15 november 2020 tot dinsdag 17 november 2020
Waar
Chicago, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De wereldwijde verkoop via e-commerce bedroeg in 2019 $3,53 biljard, een groei van 20,7 procent in vergelijking met 2018. Na China, nemen de Verenigde Staten met bijna $587 miljard, de tweede plaats. De Amerikaanse e-commerce blijft hierdoor een zeer interessante potentiële markt voor Vlaamse bedrijven. 

De media- en entertainmentindustrie (M&E) is een belangrijke industrie in onze moderne samenleving. De VS nemen ongeveer één-derde van de wereldwijde omzet voor zich. Binnen deze sector is de gamingindustrie een belangrijk onderdeel. Zoals in een aantal andere staten, blijft ook in Georgia de economische impact van deze innoverende sector groeien.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws