U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 08/27/2021

De Verenigde Staten gaan nog steeds sterk vooruit in de strijd tegen het coronavirus. Voor president Biden is de aanpak van de coronacrisis een voortdurende prioriteit. Inmiddels zijn 365 miljoen vaccins toegediend en 52 procent van de bevolking is volledig ingeënt.

Op 23 augustus 2021 heeft de FDA het Pfizer-vaccin officieel goedgekeurd, een belangrijke mijlpaal voor de VS in het aanmoedigen van mensen om zich te laten vaccineren. Sommige staten geven ook andere voordelen, zoals geldprijzen, studiebeurzen en gratis evenementen om mensen extra te motiveren. Strengere stimulansen, zoals een vaccinatiemandaat, zijn ook in sommige gebieden aanwezig maar aangezien het aantal besmettingen, hospitalisaties en overlijdens sterk verschilt van staat tot staat, heeft zo goed als elke individuele staat zijn eigen maatregelen.

Op federaal niveau zijn er onlangs VS-wijde verplichtingen beslist. Personen actief in de gezondheidssector en bij de National Guard – in actieve dienst of op de reservelijst, moeten zich volledig laten vaccineren. Werknemers van de federale overheid worden verzocht een vaccinatiebewijs voor te leggen, of altijd een masker te dragen, zich 1 à 2 keer per week te laten testen, sociale afstand te bewaren, en niet te reizen voor het werk.

Op het federale niveau worden ook de regels vastgelegd voor het (binnenkomend) internationale reizigersverkeer.

Het reisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, is nog steeds van kracht voor onbepaalde tijd. Personen die voor hun werk naar de VS moeten reizen kunnen een National Interest Exemption (NIE) aanvragen, maar zullen moeten bewijzen dat hun reis essentieel is. Vanaf 26 januari 2021 moeten alle reizigers (2 jaar en ouder), inclusief Amerikaanse staatsburgers en inwoners, een negatieve COVID-19-test voorleggen. De tijd tussen het moment van afname van de test en het vertrek naar de VS, mag maximaal 72 uur zijn.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Verschillende factoren, waaronder de snelle verspreiding van de deltavariant in de VS, maken het momenteel niet mogelijk om een optimale organisatie van de missie te garanderen. Om de kansen voor de Belgische bedrijven en het goede verloop van de activiteiten niet in het gedrang te brengen, heeft de Raad van Bestuur van het Agentschap voor Buitenlandse Handel dan ook beslist om deze missie uit te stellen tot 2022.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zaterdag 4 juni 2022 tot zondag 12 juni 2022
Waar
Atlanta, New York, Boston, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Awex, hub.brussels en Agentschap voor Buitenlandse Handel.
Uw business opstarten of versterken in de Verenigde Staten? Dit lerend netwerk biedt expertise en ervaringsdeling tijdens een kort maar intensief traject. Startend vanuit export naar de VS eindigen we bij het openen van een vestiging. Regionale verschillen, agenten/distributeurs, export- en oprichtingsformaliteiten, personeel, fiscaliteit, subsidies en financiering… komen allemaal aan bod.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 18 oktober 2021 tot vrijdag 28 januari 2022
Waar
Gent
Organisatie
Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Marktstudies

Cybersecurity wordt steeds belangrijker door onze toegenomen afhankelijkheid van computersystemen, internet, draadloze netwerkstandaarden en de toename van het gebruik van smart devices. De Amerikaanse staat Georgia is op korte tijd een belangrijke cybersecurityhub geworden. Verneem er meer over in deze marktstudie. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Welke sociale media hebben het grootste bereik in de VS, en wie gebruikt wat? Een rapport van Pew Research Center verschaft een aantal inzichten. En dat is ook nuttig voor Vlaamse bedrijven die actief zijn in de VS en er online marketingcampagnes ontplooien.

Windenergie groeide in de Verenigde Staten aan een recordtempo in 2020, met de installatie van bijna 17.000 megawatt “onshore”. Dat blijkt uit een recent rapport van het Amerikaanse ministerie van Energie. En ook “offshore” is in volle ontwikkeling.