U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 21/07/2020

De Verenigde Staten zijn fel getroffen door het coronavirus COVID-19. Momenteel heeft de VS het meeste aantal besmettingen wereldwijd, gevolgd door Brazilië, India en Rusland.

Het inreisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, is nog steeds van kracht, voor onbepaalde tijd. De ban geldt enkel voor personen, niet voor goederen.

Het Witte Huis raadde de Amerikaanse bevolking aan om grote bijeenkomsten te vermijden, om van thuis te werken en voldoende afstand van elkaar te bewaren tot eind april. Deze maatregel werd niet opnieuw verlengd. Het besluit om die federale richtlijnen te laten vervallen, liet de “shelter-in-place” beslissingen over aan de individuele staten, waarvan de meeste zo niet allen in de loop van de maand mei zijn begonnen met de (gedeeltelijke) heropening van bedrijven, winkels, parken, stranden, enz.

Er werden verschillende maatregelen genomen om burgers en bedrijven te ondersteunen. Zo werd onder meer de deadline voor de inkomensbelastingen op federaal niveau uitgesteld tot 15 juli (heel wat staten volgen hierin). De Amerikaanse overheid heeft reeds economische steunmaatregelen gelanceerd van ongeveer 3.000 miljard dollar om gezinnen en bedrijven te behoeden voor de economische malaise.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

E-commerce zit in de lift. Het online kopen of verkopen van goederen en diensten is nog moeilijk weg te denken. Bedrijven halen dan ook een groeiend aandeel van hun omzet uit e-commerce, zeker sinds de coronacrisis.
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Donderdag 29 oktober 2020
Waar
Online, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 26 augustus 2020 : omwille van een verbod op grote events in de staat Illinois en de geldende reisbeperkingen i.k.v. Covid-19 beslisten de organisatoren van PLMA USA om de editie 2020 te annuleren. Wel vindt er 1-5 februari 2021 nog een tussentijds digitaal event plaats (PLMA Live!). De volgende fysieke editie, waar ook FIT aan zal deelnemen, gaat door van 14 tot 16 november 2021. Voor meer info kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zondag 15 november 2020 tot dinsdag 17 november 2020
Waar
Chicago, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In de VS is er een groeiende vraag naar elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare bronnen. Er is ook behoefte aan nieuwe technologieën, zodat de productiekosten kunnen blijven concurreren met fossiele brandstoffen. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de Amerikaanse markt voor hernieuwbare energie in deze marktstudie.

De wereldwijde verkoop via e-commerce bedroeg in 2019 $3,53 biljoen, een groei van 20,7 procent in vergelijking met 2018. Na China, nemen de Verenigde Staten met bijna $587 miljard, de tweede plaats. De Amerikaanse e-commerce blijft hierdoor een zeer interessante potentiële markt voor Vlaamse bedrijven. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Terwijl COVID-19 het online winkelen enorm doet groeien, zet uitgerekend de e-commerce gigant Amazon nu een opvallende stap offline, met de start van een nieuw supermarkt-concept, Amazon Fresh. De pilootversie daarvan werd zopas geopend in Los Angeles.