U bent hier

Exporteren naar Verenigde Staten

CORONAVIRUS

UPDATE 13/12/2021

Het reisverbod naar de VS vanuit Europa, ingegaan op 13 maart 2020, werd op 8 november 2021 ingetrokken. Alle buitenlandse reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn en moeten, indien zij met het vliegtuig reizen, een bewijs van een negatieve COVID-19-test kunnen voorleggen. De tijd tussen het moment van afname van de test en het vertrek naar de VS, mag maximaal 24 uur zijn.

Goedgekeurde en geaccepteerde vaccinaties door de FDA en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) om de VS binnen te komen zijn Pfizer, BioNTech, Moderna, Johnson and Johnson, AstraZeneca, Serum Institute of India, Sinopharm (Beijing), and Sinovac. Personen die voor hun werk naar de VS moeten reizen hoeven geen National Interest Exemption (NIE) meer aan te vragen.

De Verenigde Staten volharden in de bestrijding van het coronavirus. Voor President Biden is de aanpak van de coronacrisis nog steeds een voortdurende prioriteit. Inmiddels zijn 445 miljoen vaccins toegediend en 59 procent van de bevolking is volledig ingeënt, een stijging van bijna 7 procent sinds eind augustus. In de VS worden booster shots al aangeboden voor risicogroepen. De FDA werkt aan de goedkeuring van de booster-prik voor alle mensen ouder dan 18, zolang het 6 maanden geleden is sinds hun laatste prik.

Een vaccinatie vereiste komt meer en meer voor maar aangezien het aantal besmettingen, hospitalisaties en overlijdens sterk verschilt van staat tot staat, heeft zo goed als elke individuele staat zijn eigen maatregelen en zijn eigen voordelen om mensen extra te motiveren om zich te laten vaccineren.

Op federaal niveau zijn er verplichtingen beslist die gelden voor alle staten. Personen actief in de gezondheidssector en bij de National Guard – in actieve dienst of op de reservelijst, moeten zich volledig laten vaccineren. Werknemers van de federale overheid moeten verplicht gevaccineerd zijn tegen 22 november. Niet naleven van de federale vaccinatievoorwaarden is een overtreding en een daad van wangedrag en kan leiden tot een straf.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Staten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Staten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Met deze missie van 24 - 30 april 2022, willen we inspelen op het momentum binnen de offshore windenergie in de VS. We zien momenteel verschillende opportuniteiten voor onze bedrijven, met hun expertise in de waardeketen bij de ontwikkeling van offshore windparken. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zondag 24 april 2022 tot zaterdag 30 april 2022
Waar
Atlantic City, NJ en New York, NY, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Blue Cluster en Belgian Offshore Cluster.
Verschillende factoren, waaronder de snelle verspreiding van de deltavariant in de VS, maken het momenteel niet mogelijk om een optimale organisatie van de missie te garanderen. Om de kansen voor de Belgische bedrijven en het goede verloop van de activiteiten niet in het gedrang te brengen, heeft de Raad van Bestuur van het Agentschap voor Buitenlandse Handel dan ook beslist om deze missie uit te stellen tot 2022.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zaterdag 4 juni 2022 tot zondag 12 juni 2022
Waar
Atlanta, New York, Boston, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Awex, hub.brussels en Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Marktstudies

Volgens analisten is er in Texas een unieke mix van factoren aanwezig die zorgen voor een aanhoudende groei en mogelijkheden voor start-ups en scale-ups. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het start-up en scale-up ecosysteem van Texas in deze marktstudie.

Om te exporteren naar de VS moet uw product voldoen aan de geldende lokale veiligheidsnormen.

Het bekendste (en meest verspreide) veiligheidskeurmerk in de VS is  ‘UL’, wat staat voor 'Underwriters Laboratories'. Het UL biedt veiligheidscertificaten, verificaties, inspecties, testen, controles, adviezen en trainingen aan aan een grote waaier van klanten waaronder fabrikanten, retailers, service bedrijven, consumenten, wet- en regelgevers.

Deze korte studie geeft algemene achtergrondinformatie bij het UL-merkteken. Waarom u het nodig hebt, voor welke producten en hoe het te krijgen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De VS zet hoe langer hoe meer in op klimaat- en cleantechnologie, in hun zoektocht naar innovatieve oplossingen kijken ze daarbij over de grenzen heen.

SelectUSA Tech organiseert een virtuele missie naar de VS van 15-17 februari 2022, dit is een gratis initiatief.