U bent hier

Uitreiking World Games Awards in LA op 7 december - mogelijks een Oscar voor Vlaams bedrijf

De World Games Award is een jaarlijks evenement dat de prestaties en innovaties van de wereldwijde game-industrie viert. De genomineerden en winnaars worden geselecteerd door een panel van experts en journalisten van verschillende mediakanalen en organisaties. De World Games Award 2023 vindt plaats op 7 december 2023 in het Microsoft Theater in Los Angeles, Californië. Je kunt de livestream van het evenement bekijken op de officiële website of op verschillende platforms zoals YouTube, Twitch en Facebook.

Larian Studios is genomineerd voor de World Games Award in de categorie Beste RPG-ontwikkelaar. Larian Studios is een Vlaamse ontwikkelaar van videogames die gespecialiseerd is in het maken van rollenspellen. De studio is vooral bekend om zijn veelgeprezen Divinity-serie en zijn nieuwste meesterwerk, Baldur’s Gate 3. Baldur’s Gate 3 is een fantasy-RPG die is gebaseerd op de Dungeons & Dragons-regelset en zich afspeelt in het Forgotten Realms-universum. De game bevat een rijk verhaal, een dynamische wereld, een diep karaktercreatiesysteem en een turn-based vechtsysteem. Baldur's Gate 3 heeft lovende recensies gekregen van zowel critici als spelers, en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder vier Golden Joystick Awards in 2021. In totaal kon het spel acht nominaties op zijn naam schrijven. 

Larian Studios werkte zes jaar aan de ontwikkeling van het genomineerde game. Larian moest voor deze opdracht opschalen van 140 werknemers naar 420 werknemers en opende buitenlandse kantoren onder meer in Kuala Lumpur en Quebec. Daardoor is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke spelers binnen de gamesindustrie.

Gaming staat steeds meer op het actieprogramma van FIT. Zo zal er opnieuw een paviljoen zijn op het GDC-event in San Francisco in maart. Eind januari komt Howest voor een studiereis naar LA. De delegatie bestaat uit ongeveer 40 laatstejaarsstudenten van de opleiding 'Digital Arts & Entertainment' aan de hogeschool van Howest. Deze opleiding is al drie keer uitgeroepen tot de beste ‘Game Design & Development School’ ter wereld (in 2017, 2018 en 2021). In de herfst van 2024 organiseert FIT ook een media & entertainment missie naar Atlanta en LA. 

24 november 2023