U bent hier

WestEdge Design Fair toont het beste in modern design in Los Angeles

Op 16 november bezocht FIT-LA de WestEdge Design Fair, die werd gehouden in de Barker Hangar in Santa Monica en het werk laat zien van meer dan 150 exposanten uit verschillende designgebieden en verschillende landen. De beurs ging van start met een lanceringsfeest en een veiling op donderdagavond, georganiseerd door oprichters Megan Reilly en Troy Hanson. Het evenement trok een divers en enthousiast publiek van designliefhebbers en professionals. Op de beurs werden ook verschillende collecties en partnerschappen gelanceerd. Deze beurs bevestigde nogmaals de opportuniteiten en het talent van de designscene in Los Angeles. Slechts één Vlaams bedrijf was aanwezig met een eigen stand: Umbrosa. Meer info via deze link.

Enkele belangrijke aspecten van de WestEdge Design Fair zijn:

  • Exposanten: De beurs heeft een gevarieerd aanbod van exposanten, waaronder meubelontwerpers, fabrikanten en merken. Bezoekers krijgen de kans om de nieuwste trends en innovaties op het gebied van design te ontdekken;
  • Showrooms en installaties: WestEdge omvat vaak samengestelde showrooms en installaties die geavanceerde designconcepten en producten belichten. Deze kunnen inzicht bieden in opkomende trends en creatieve benaderingen in de designindustrie;
  • Educatieve programma's: De beurs heeft vaak educatieve programma's zoals paneldiscussies, keynote presentaties en workshops. Deze sessies kunnen gaan over onderwerpen die te maken hebben met designtrends, duurzaamheid, technologie en andere relevante onderwerpen;
  • Netwerkmogelijkheden: Designprofessionals, industrie-experts en liefhebbers die de beurs bijwonen, krijgen de kans om met elkaar te netwerken en zo samenwerking en partnerschappen binnen de designgemeenschap te bevorderen.

Niche Beverly, een luxe meubelwinkel in het hart van Los Angeles, was ook aanwezig op deze beurs en werkt reeds samen met aantal Vlaamse bedrijven. We raden Vlaamse bedrijven in deze sector contact op te nemen met Niche Showroom in Beverly Hills om nieuwe opportuniteiten te bespreken.

Extra info over de beurs, die op verschillende locaties in USA wordt georganiseerd, vindt u onder bijkomende informatie.

Recent opende trouwens het Vlaamse Tribu een showroom in Beverly Hills, dit om verschillende redenen:

  • Tribu wilde haar outdoorcollectie tonen in een uitzonderlijke omgeving, een toevluchtsoord voor inspirerende ontmoetingen en creatieve interacties;
  • Tribu koos Beverly Hills als de ideale plaats voor haar eerste showroom, omdat het milde klimaat een ontspannen levensstijl buitenshuis aanmoedigt en omdat het een unieke designvoorkeur heeft die overeenkomt met Tribu's visie van tijdloze en discrete luxe;
  • Tribu wilde ook zijn aanwezigheid en zichtbaarheid op de Amerikaanse markt uitbreiden en nieuwe klanten en partners in de regio bereiken.

Via de volgende weblink kan u het openingsevent van Tribu bekijken.

De designsector in Los Angeles is een divers en dynamisch vakgebied dat verschillende disciplines omvat, zoals architectuur, techniek, grafisch ontwerp, interieurontwerp, productontwerp en meer. Enkele sterke punten van de designsector in Los Angeles zijn:

  • Het is een grote en groeiende sector die werk biedt aan duizenden mensen en miljarden dollars aan inkomsten genereert. Volgens een rapport van LAEDC telde de designsector in Los Angeles in 2019 meer dan 90.000 jobs en een output van $7,6 miljard;
  • Het is een competitieve en innovatieve industrie die hoogwaardige en geavanceerde ontwerpen produceert voor verschillende markten en sectoren. Volgens een ranglijst van ENR zijn enkele van de beste ontwerpbureaus in Californië gevestigd in Los Angeles, zoals AECOM, HDR, Stantec, Gensler en HNTB. Deze studios werken aan projecten variërend van transport en infrastructuur tot gebouwen en stedelijke planning;
  • Het is een creatieve en diverse sector die de cultuur en identiteit van Los Angeles weerspiegelt. Volgens een lijst van DesignRush bieden enkele van de beste grafisch ontwerpbureaus in Los Angeles een verscheidenheid aan diensten en stijlen, zoals branding, webdesign, illustratie, animatie etc. Deze bedrijven werken voor klanten uit verschillende sectoren en met verschillende achtergronden, zoals entertainment, mode en sociale impact.
  • Er zijn veel marktkansen voor buiten- en binnen-meubilair in Los Angeles, omdat de stad een grote en diverse bevolking heeft, een levendige en creatieve cultuur en een gunstig klimaat om buiten te leven. Enkele factoren die van invloed zijn op de vraag naar en het aanbod van meubilair in Los Angeles zijn:
  • Bevolking en inkomen: Los Angeles is de op één na dichtstbevolkte stad van de VS, met meer dan 12 miljoen inwoners in de LA Metropolitan Area. Op basis van sommige schattingen zou het gemiddelde inkomen van een gezin in Los Angeles rond de $116.4821 ligt, terwijl het gemiddelde inkomen van een gezin in de VS rond de $74.5803 ligt. Deze factoren duiden op een groot en welvarend klantenbestand voor meubelen, vooral voor high-end en luxemerken.
  • Stijl en smaak: Los Angeles staat bekend om zijn diverse en eclectische stijl, beïnvloed door zijn multiculturele en artistieke erfgoed. De stad heeft een rijke geschiedenis op het gebied van design en architectuur, van Spaans koloniaal tot Mid-Century Modern tot hedendaags. De stad organiseert ook veel evenementen en tentoonstellingen die de nieuwste trends en innovaties op het gebied van meubilair en decoratie laten zien, zoals de WestEdge Design Fair, het LA Design Festival en de Week van het Modernisme. Deze gegevens wijzen op een grote vraag naar meubilair dat de persoonlijkheid en voorkeuren van de klanten weerspiegelt, en op een concurrerend en innovatief aanbod van meubilair van lokale en internationale ontwerpers en fabrikanten.
  • Klimaat en levensstijl: Los Angeles heeft een mediterraan klimaat, met het hele jaar door warm en zonnig weer. De stad heeft ook veel natuurlijke en stedelijke attracties, zoals stranden, bergen, parken en musea. Deze factoren stimuleren een ontspannen en buitenleven, wat van invloed is op de vraag naar meubilair dat geschikt is voor buitenruimtes, zoals patio's, balkons, tuinen en zwembaden. De stad heeft ook veel regels en stimuleringsmaatregelen om duurzaamheid en milieubescherming te bevorderen, wat van invloed is op de vraag naar meubilair dat milieuvriendelijk, duurzaam en recyclebaar is.

Ook het Vlaamse Ethnicraft, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van houten meubelen, breidde recent uit in USA. Vlaamse meubel- en woninginrichtingsproducent Ethnicraft investeert $18 miljoen in een nieuw magazijn in het Amerikaanse hoofdkantoor in High Point. De ruimte zal een kantoor, een volledige showroom en magazijn huisvesten, en tevens dienen als het Amerikaanse hoofdkantoor van het bedrijf. De nieuwe ruimte van 160.000 vierkante meter zal het bedrijf helpen een betere verbinding te maken met zijn Amerikaanse klanten, terwijl het ook meer ruimte biedt voor groei, en de uitbreiding zal 25 banen creëren in High Point. De 25-jarige Ethnicraft betrad zes jaar geleden de Noord-Amerikaanse markt met slechts twee medewerkers. Er werken nu meer dan 50 mensen in North Point, waar het een kantoor en drie magazijnen exploiteert. Ethnicraft produceert eigentijdse stoffering en kofferartikelen voor de residentiële markt. Voor meer info via deze link.

23 november 2023

Bijkomende informatie

Brochure WestEdge 2023 (PDF – 5 MB)
WestEdge Dallas 2024 (PDF – 3 MB)