U bent hier

De haven van Long Beach onthult grootse plannen voor zeehaven

De haven van Long Beach, LA, onthulde vorige week plannen voor de bouw van de grootste offshore windfabriek in een Amerikaanse zeehaven, met als doel turbines te bouwen zo hoog als de Eiffeltoren. Het project ‘Pier Wind’ zou tot 20 megawatt energie per turbine voor de staat moet opwekken en Californië moet helpen om naar een emissievrije toekomst toe te werken.

De toekomstige Pier Wind hub zal plaats bieden aan de bouw van drijvende offshore turbines. Een relatief nieuwe technologie die wordt toegepast in kustgebieden waar het water te diep is om conventionele constructies te ondersteunen die aan de zeebodem zijn bevestigd.

De turbines voor de drijvende offshore-windsystemen zullen naar verwachting tot 335 meter hoog zijn en een systeemcapaciteit tot 20-25 megawatt genereren, aldus de plannen. Eenmaal geassembleerd in de haven van Long Beach kunnen de 335m hoge turbines over zee naar locaties in Centraal- en Noord-Californië worden gesleept om hernieuwbare energie voor de staat op te wekken.

Het project zal 4,7 miljard dollar kosten en het gebied strekt zich uit in het gebied ten zuidwesten van Long Beach International Gateway Bridge. De start van het project is gepland in 2027 en de site wordt geleidelijk geopend van 2031 tot 2035.

Eind vorig jaar hield de regering-Biden haar allereerste veiling voor offshore-windenergiefaciliteiten aan de westkust, waardoor vijf bedrijven ongeveer 4,6 gigawatt konden ontwikkelen.

De veiling was ook de eerste Amerikaanse verkoop ter ondersteuning van de ontwikkeling van drijvende offshore windproductie op commerciële schaal.

De regering-Biden heeft zich ten doel gesteld tegen 2030 30 gigawatt aan offshore-windcapaciteit en tegen 2035 15 gigawatt aan drijvende offshore-windkracht te ontwikkelen.

17 mei 2023