U bent hier

Nieuws

De biomarkt is al enkele jaren aan een opmars bezig in Frankrijk. De Franse biomarkt is na Duitsland, de 2e grootste van Europa met een waarde van 12 miljard euro. De coronacrisis heeft geen negatieve impact gehad op de biomarkt, want in 2020 is de biomarkt gegroeid met 13,7%. Tijdens de eerste lockdown is de voedselconsumptie in Frankrijk met 40% gestegen, terwijl de consumptie van biologische voeding met 63% steeg. Dit weerspiegelt de populariteit van biovoeding. Interesse? Lees dan zeker verder.

Live shopping, ook wel teleshopping 4.0 genoemd, is een fenomeen dat is overgewaaid vanuit China en aan populariteit wint in Frankrijk. Door de coronacrisis zijn consumenten genoodzaakt om vele zaken online te kopen. Het fenomeen toont enorm groeipotentieel in meerdere sectoren. De beweging naar live shopping is al even aan de gang, maar de coronacrisis heeft dit proces aanzienlijk versneld. Bekende bedrijven zoals Fnac, Nocibé, Leroy Merlin en Galeries Lafayette zijn al met succes aan het experimenteren. Lees vooral verder voor meer info.

Al jarenlang wordt de Franse woningenmarkt in de steden geteisterd door een tekort aan woningen en hoge huurprijzen. Dit terwijl er miljoenen vierkante meters aan kantoorruimte leegstaan, maar deze kantoren zijn vaak verouderd. De Franse overheid wil die leegstand aanpakken en omzetten in bewoonbare oppervlakte. Het transformeren van kantoorgebouwen tot leefbare woningen die voldoen aan alle wetgeving, is echter niet zo makkelijk.

De Franse overheid heeft een wetsvoorstel klaar met een artikel over duurzaam en ecologisch bouwen. Bent u geïnteresseerd? Lees dan vooral verder!

De Franse centrale bank (Banque de France) heeft op maandag 15 maart 2021 haar nieuwe macro-economische prognoses bekendgemaakt. De Franse economie zou in 2021 met 5,5% groeien – tegen de 5% die eerder werd voorspeld. Dit wordt verklaard door een verwachte sterke opleving van de consumentenuitgaven in de tweede helft van het jaar. Ook in 2022 en 2023 zal de economie zich blijven herstellen met een groei van respectievelijk 4% en 2% van het bruto binnenlands product.

France Digitale Tour Lille vindt dit jaar volledig online plaats op donderdag 11 maart. Ontdek het economisch klimaat voor start-ups in de regio en volg de sessies over datavisualisatie. Krijg de opportuniteit om via een speed-invest meeting in contact te komen met geïnteresseerde investeerders en VC’s. Zij kiezen de start-ups waar ze mee in gesprek gaan aan de hand van vooropgemaakte dossiers.

Voor meer info over het evenement: https://francedigitale.org/event/fdtour2021/#inscription  
Via volgende link kan je je inschrijven voor het evenement: https://www.eventbrite.fr/e/billets-fd-tour-2021-lille-138942539877?aff=siteFD 

VivaTech Lab Challenges 

Na een jaar afwezigheid wordt Vivatech, de grootste techbeurs van Europa, opnieuw georganiseerd - van 16 tot 19 juni 2021. 

Ook in deze nieuwe editie worden start-ups uitgedaagd door corporates met “challenges". De challenges geven start-ups de opportuniteit om investeerders te ontmoeten en samen te werken met de leiders in hun sector.  

Sluit uw pitch aan bij een van de challenges? Dan maakt u kans om één van de 1000 start-ups te zijn met een gratis booth in Parijs.  

Volgende link biedt een overzicht van alle challenges: 
https://challenges.vivatechnology.com/en#CHALLENGES  
 
Let op: de deadline voor de meerderheid van de challenges is vrijdag 12 maart!

Heeft uw bedrijf technische oplossingen om de evoluties van producten/diensten uit te voeren die het concurrentievermogen verhogen? Neem dan deel aan Techinnov online zodat u voorafgaandelijk aan het event de technische problemen van de deelnemende beslissingsnemers verneemt en hen op maat gemaakte oplossingen biedt tijdens een vooraf gekwalificeerde online b2b-bijeenkomst.

In Frankrijk krijgt men de pandemie maar moeilijk onder controle. Strengere maatregelen drongen zich op, en per middernacht 30 januari 2021 moeten commerciële centra groter dan 20.000 m² sluiten.

Indien u als Vlaamse onderneming diensten gaat verrichten aan Franse klanten, moet u allereerst het btw-statuut van uw klant nagaan: levert u diensten aan een Franse btw-belastingplichtige of aan een niet-belastingplichtige (bv. een particulier)? In welk land, zijnde in België of in Frankrijk, de dienst onderworpen zal zijn aan btw, hangt namelijk af van het btw-statuut van uw Franse klant.

Sinds de jaren 2000 zijn grote Franse bedrijven kampioen geworden op het gebied van delocalisering ten koste van de industriële werkgelegenheid binnen Frankrijk. In een verslag van France Stratégie worden de redenen voor de achteruitgang van de Franse industrie onderzocht, aangezien Frankrijk samen met het Verenigd Koninkrijk de meest gedeïndustrialiseerde economie van de G7 is geworden. 

Pagina's