Indien u als Vlaamse onderneming diensten gaat verrichten aan Franse klanten, moet u allereerst het btw-statuut van uw klant nagaan: levert u diensten aan een Franse btw-belastingplichtige of aan een niet-belastingplichtige (bv. een particulier)? In welk land, zijnde in België of in Frankrijk, de dienst onderworpen zal zijn aan btw, hangt namelijk af van het btw-statuut van uw Franse klant.
U bent hier
Nieuws
Het consortium Société du Grand Paris houdt op maandag 21 januari twee webinars zijnde informatiesessies m.b.t. Systems Work Streas & Technical Requirements enerzijds en over de bouwwerken anderzijds.
'Le Journal des Entreprises' publiceerde een artikel over hoe de lockdown de arbeidsmarkt in Frankrijk verbrijzeld heeft.
De organisatie Choose Paris Region organiseert volgend jaar meerdere (virtuele) technologiemeetings voor buitenlandse bedrijven die de Franse markt van naderbij willen leren kennen.
Om het hoofd te bieden aan de economische schok als gevolg van de coronaviruscrisis heeft de Franse regering op 16 maart 2020 een uitzonderlijke garantieregeling aangekondigd en uitgevoerd ter ondersteuning van de bankfinanciering aan bedrijven, voor een bedrag van 300 miljard euro.
Vanaf zaterdag 28 november kunnen in Frankrijk alle niet-essentiële winkels - mits inachtneming van strenge sanitaire maatregelen - opnieuw open. Indien het aantal besmettingen het toelaat, zouden vanaf half december nog meer versoepelingen volgen. Dit zou kunnen betekenen dat dan musea en theaters opnieuw de deuren mogen openen. De horeca blijft evenwel nog zeker twee maanden gesloten. President Macron hoopt dat eind december kan gestart worden met het vaccineren van de meest kwetsbaren en het zorgpersoneel.
Sinds de jaren 2000 zijn grote Franse bedrijven kampioen geworden op het gebied van delocalisering ten koste van de industriële werkgelegenheid binnen Frankrijk. In een verslag van France Stratégie worden de redenen voor de achteruitgang van de Franse industrie onderzocht, aangezien Frankrijk samen met het Verenigd Koninkrijk de meest gedeïndustrialiseerde economie van de G7 is geworden.
ISEFI, de vakbeurs voor innovaties op het gebied van energie- en milieutransitie, vindt dit jaar op 8 december plaats in Parijs. Het wordt een hybride event met zowel een fysieke deelname als een virtuele versie voor bedrijven die niet kunnen afreizen.
FIC, of het Forum International de la Cybersécurité profileert zich als hét Europese referentie-evenement op het gebied van digitale veiligheid. Het doel is een mix tussen forum en beurs, waar plaats is voor reflectie en uitwisseling, en ontmoetingen tussen kopers en aanbieders van cybersecurity-oplossingen.
De amper twee weken geleden verstrengde anti-COVID-19-maatregelen konden een zich nieuw aankondigende ramp niet voorkomen: met een gemiddelde van meer dan 35.000 nieuwe besmettingen per dag en een almaar stijgend aantal sterftegevallen - ook onder jongeren - dient zich vanaf 30 oktober een nieuwe lockdownfase aan. Deze fase loopt minstens tot 1 december.
OVHcloud is een Frans cloud computing bedrijf dat VPS, dedicated servers en andere webdiensten aanbiedt. OVHcloud is eigenaar van 's werelds grootste datacenter (in oppervlakte). Ze zijn de grootste hostingprovider in Europa, en de derde grootste ter wereld op basis van fysieke servers. Dit 12-maanden durend programma biedt toegang tot het OVHcloud-ecosysteem en betaalbare cloud-infrastructuur.
De verantwoordelijken van de 'Choose Paris Region' beleggen een online-meeting waarbij de Sourcing Manager van La Société du Grand Paris de benodigdheden voor deze enorme infrastructuurwerken m.b.t. de Parijse metro van naderbij belicht.
Hoe is het gesteld met de economie in Frankrijk na de eerste zes maanden van het coronavirus? De laatste gegevens van het Trendeo Employment and Investment Observatory helpen ons om een inkijk te krijgen in de schade die het virus teweeg heeft gebracht. Maar ook op de kansen die het voor sommigen heeft gecreëerd om sterker uit deze periode te komen.
Geoffroy Roux de Bézieux, voorzitter van MEDEF (de Franse werkgeversorganisatie), ontving op 22 september een dozijn Europese ambassadeurs waarbij hij zijn analyses deelde over de huidige economische situatie van Frankrijk en het herstelplan van de EU.
Verplicht 'herstellingslogo' op elektrische en elektronische apparaten treedt in werking in Frankrijk vanaf 2021.
Het beter informeren van consumenten en het nemen van maatregelen tegen geprogrammeerde veroudering van apparaten zijn de prioritaire doelstellingen van de wet tegen afval en voor een circulaire economie, die in januari 2020 door de Franse regering werd ingevoerd. Het daarbij horende herstellingslogo op elektrische en elektronische producten zal vanaf 1 januari 2021 verplicht worden maar de wet voorziet vooralsnog een aanpassingsperiode (zonder sancties) tot 2022.