U bent hier

Nieuws

Indien u als Vlaamse onderneming diensten gaat verrichten aan Franse klanten, moet u allereerst het btw-statuut van uw klant nagaan: levert u diensten aan een Franse btw-belastingplichtige of aan een niet-belastingplichtige (bv. een particulier)? In welk land, zijnde in België of in Frankrijk, de dienst onderworpen zal zijn aan btw, hangt namelijk af van het btw-statuut van uw Franse klant.

Vanaf zaterdag 28 november kunnen in Frankrijk alle niet-essentiële winkels - mits inachtneming van strenge sanitaire maatregelen - opnieuw open. Indien het aantal besmettingen het toelaat, zouden vanaf half december nog meer versoepelingen volgen. Dit zou kunnen betekenen dat dan musea en theaters opnieuw de deuren mogen openen. De horeca blijft evenwel nog zeker twee maanden gesloten. President Macron hoopt dat eind december kan gestart worden met het vaccineren van de meest kwetsbaren en het zorgpersoneel.

Sinds de jaren 2000 zijn grote Franse bedrijven kampioen geworden op het gebied van delocalisering ten koste van de industriële werkgelegenheid binnen Frankrijk. In een verslag van France Stratégie worden de redenen voor de achteruitgang van de Franse industrie onderzocht, aangezien Frankrijk samen met het Verenigd Koninkrijk de meest gedeïndustrialiseerde economie van de G7 is geworden. 

FIC, of het Forum International de la Cybersécurité profileert zich als hét Europese referentie-evenement op het gebied van digitale veiligheid. Het doel is een mix tussen forum en beurs, waar plaats is voor reflectie en uitwisseling, en ontmoetingen tussen kopers en aanbieders van cybersecurity-oplossingen.

De amper twee weken geleden verstrengde anti-COVID-19-maatregelen konden een zich nieuw aankondigende ramp niet voorkomen: met een gemiddelde van meer dan 35.000 nieuwe besmettingen per dag en een almaar stijgend aantal sterftegevallen - ook onder jongeren - dient zich vanaf 30 oktober een nieuwe lockdownfase aan. Deze fase loopt minstens tot 1 december. 

OVHcloud is een Frans cloud computing bedrijf dat VPS, dedicated servers en andere webdiensten aanbiedt. OVHcloud is eigenaar van 's werelds grootste datacenter (in oppervlakte). Ze zijn de grootste hostingprovider in Europa, en de derde grootste ter wereld op basis van fysieke servers. Dit 12-maanden durend programma biedt toegang tot het OVHcloud-ecosysteem en betaalbare cloud-infrastructuur.

Hoe is het gesteld met de economie in Frankrijk na de eerste zes maanden van het coronavirus? De laatste gegevens van het Trendeo Employment and Investment Observatory helpen ons om een inkijk te krijgen in de schade die het virus teweeg heeft gebracht. Maar ook op de kansen die het voor sommigen heeft gecreëerd om sterker uit deze periode te komen.

Verplicht 'herstellingslogo' op elektrische en elektronische apparaten treedt in werking in Frankrijk vanaf 2021.

Het beter informeren van consumenten en het nemen van maatregelen tegen geprogrammeerde veroudering van apparaten zijn de prioritaire doelstellingen van de wet tegen afval en voor een circulaire economie, die in januari 2020 door de Franse regering werd ingevoerd. Het daarbij horende herstellingslogo op elektrische en elektronische producten zal vanaf 1 januari 2021 verplicht worden maar de wet voorziet vooralsnog een aanpassingsperiode (zonder sancties) tot 2022.

Pagina's