U bent hier

Exporteren naar Frankrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 01/02/2021

De amper twee weken geleden verstrengde anti-COVID-19-maatregelen konden een zich nieuw aankondigende ramp niet voorkomen: met een gemiddelde van meer dan 35.000 nieuwe besmettingen per dag en een almaar stijgend aantal sterftegevallen - ook onder jongeren - dient zich vanaf 30 oktober een nieuwe lockdownfase aan. Deze fase loopt minstens tot 1 december. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Frankrijk

Blijf op de hoogte over alles in Frankrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Update 21/9/2020 : omwille van Covid-19 en de huidige situatie in Frankrijk wordt de vakbeurs SIRHA in Lyon (oorspronkelijk voorzien eind januari 2021) uitgesteld naar 29 mei-2 juni 2021. Voor meer info kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke. Sirha Lyon is en blijft de meest vooraanstaande beurs voor hoogstaande gastronomie, hotelwezen en voeding.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Horeca en toerisme, en voeding en dranken
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van zaterdag 29 mei 2021 tot woensdag 2 juni 2021
Waar
Lyon, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Uw gezondheid en veiligheid primeren. Deze actie gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Wij nodigen u uit voor deelname aan de beurs JEC World te Parijs. Deze beurs is de grootste internationale bijeenkomst van professionals op het gebied van composietmaterialen. Flanders Investment & Trade is op deze beurs met een groepsstand aanwezig i.s.m. Awex en Agoria.
Doelsector
Chemie en kunststoffen, en machines
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van dinsdag 1 juni 2021 tot donderdag 3 juni 2021
Waar
Paris, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

“Quand le bâtiment va, tout va!”. Dit is het imago dat de Franse bouwsector terecht geniet bij de professionelen en particulieren. De bouwsector, in het Frans BTP (Bâtiment-Travaux Publics), wordt aanzien als één van de motoren van de Franse economie en wordt omschreven als dynamisch, creatief en werk creërend met oog voor duurzame ontwikkeling.

Deze studie geeft u een beknopt overzicht van het Medtech-ecosysteem binnen de florerende French Tech scene. Zowel van overheidswege als door de farmasector wordt sterk ingezet op door innovatie gedreven bedrijven die toegevoegde waarde willen creëren in de gezondheidszorg. We laten u verder kort kennismaken met een aantal VC’s met focus op Medtech en relevante kenniscentra die u samen met de dienstverlening van Flanders Investment & Trade op weg kunnen helpen indien u de Franse markt wil bewerken.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Waterstof zal de volgende stap naar een duurzamere luchtvaart mogelijk maken. Groupe ADP, Air France-KLM Group, Airbus, Regio Parijs en Choose Paris Region bundelen hun krachten om luchthavens voor te bereiden op de waterstofrevolutie en deze om te vormen tot waterstofhubs.

Men is op zoek naar geïnspireerde partners die disruptieve oplossingen aanbieden om samen met hen de luchthavens als waterstofhubs te ontwikkelen. 

Men streeft ernaar om technologieën en R&D-ontwikkelingen te kwalificeren en wereldwijd innovatieve oplossingen te identificeren in de totale waterstof waardeketen: van productie, vloeibaarmaking en opslag tot distributie en gebruik.

Nieuws

VivaTech Lab Challenges 

Na een jaar afwezigheid wordt Vivatech, de grootste techbeurs van Europa, opnieuw georganiseerd - van 16 tot 19 juni 2021. 

Ook in deze nieuwe editie worden start-ups uitgedaagd door corporates met “challenges". De challenges geven start-ups de opportuniteit om investeerders te ontmoeten en samen te werken met de leiders in hun sector.  

Sluit uw pitch aan bij een van de challenges? Dan maakt u kans om één van de 1000 start-ups te zijn met een gratis booth in Parijs.  

Volgende link biedt een overzicht van alle challenges: 
https://challenges.vivatechnology.com/en#CHALLENGES  
 
Let op: de deadline voor de meerderheid van de challenges is vrijdag 12 maart!

Heeft uw bedrijf technische oplossingen om de evoluties van producten/diensten uit te voeren die het concurrentievermogen verhogen? Neem dan deel aan Techinnov online zodat u voorafgaandelijk aan het event de technische problemen van de deelnemende beslissingsnemers verneemt en hen op maat gemaakte oplossingen biedt tijdens een vooraf gekwalificeerde online B2B-bijeenkomst.