U bent hier

Exporteren naar Frankrijk

CORONAVIRUS

De Franse regering heeft al geruime tijd alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Franse samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Franse website https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Frankrijk

Blijf op de hoogte over alles in Frankrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De Paris Airshow (beter bekend als het "Salon du Bourget") is veruit 's werelds belangrijkste event voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en een must voor bedrijven uit de sector die internationale ambities hebben. Net zoals de voorbije jaren zal FIT op de volgende editie van deze tweejaarlijkse vakbeurs een 'Belgian Aerospace' paviljoen organiseren, in nauwe samenwerking met Agoria (FLAG), AWEX en SKYWIN.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Lucht- en ruimtevaart
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van maandag 19 juni 2023 tot zondag 25 juni 2023
Waar
Paris, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Enlit Europe (28-30 november 2023), de voormalige European Utility Week en POWERGEN Europe, is dé ontmoetingsplaats voor alles wat te maken heeft met slimme energie. Na de edities in Milaan en Frankfurt met ruim 15000 bezoekers en 500 sprekers staat in 2023 Parijs op het programma met een focus op Decentralisatie, Democratisering, Decarbonisatie en Digitalisering.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van dinsdag 28 november 2023 tot donderdag 30 november 2023
Waar
Parijs, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het enthousiasme rond (groene) waterstof valt niet meer te ontkennen, ook niet in Frankrijk. Hoewel de belangstelling voor dit veelzijdige molecuul al 2 jaar sterk groeit, zijn de recente aankondigingen van overheden en andere industriële spelers vermenigvuldigd als nooit tevoren. De gezondheidscrisis in verband met COVID-19 lijkt als een katalysator te hebben gewerkt, waarbij belanghebbenden waterstof zien als de ideale kandidaat om de heropleving van de economische activiteit (genereren van werkgelegenheid) en de koolstofarme energietransitie met elkaar te verzoenen.

In Frankrijk zijn enkele wijzigingen doorgevoerd inzake verpakkingen. Niet enkel de symbolen op de verpakkingen zullen moeten worden gewijzigd, ook de manier van aanmelden bij bevoegde eco-organismes wordt goed gereglementeerd.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

De Franse handelaar in bouwmaterialen voor professioneel gebruik Bricoman is op zoek naar leveranciers van volgende productgroepen: loodgieterij, grijze cement, gamma ijzerwaren (betonstaal, gaas en betonijzer) en houtproducten in wit dennen- en sparrenhout voor luiken, vloeren (parket) en plinten. Geïnteresseerden moeten ten laatste op 15 april 2023 hun kandidatuur melden. 

Nieuws

De metropool Aix-Marseille-Provence heeft zopas de titel van Europese Innovatiehoofdstad in Brussel gewonnen. Sinds 2015 kent de Europese Commissie elk jaar de titel van Europese innovatiehoofdstad toe aan een metropool of stad van minstens 250.000 inwoners. De concurrentie was dit jaar krap met de stad Valencia in Spanje, die in 2021 ook al in de race was en goed geplaatst om deze keer te winnen.