U bent hier

Exporteren naar Frankrijk

CORONAVIRUS

De Franse regering heeft al geruime tijd alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Franse samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Franse website https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Frankrijk

Blijf op de hoogte over alles in Frankrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

FIT en Flux50 slaan opnieuw de handen in elkaar voor een groepsstand en PSB op Enlit Europe in Parijs van 28-30 november 2023 . De laatste edities in Milaan (2021) en Frankfurt (2022) hadden ruim 15 000 bezoekers en 500 sprekers.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van dinsdag 28 november 2023 tot donderdag 30 november 2023
Waar
Parijs, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
In 2024 is Flanders Investment & Trade opnieuw present op de tweejaarlijkse vakbeurs SIAL in Parijs , één van de belangrijkste internationale fora voor de voedingsindustrie. We zullen opnieuw aanwezig zijn met een paviljoen in de zoetwaren, diepvriesproducten en fijne vleeswaren.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van zaterdag 19 oktober 2024 tot woensdag 23 oktober 2024
Waar
Paris, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In deze marktstudie wordt de aandacht gericht op een reeks cruciale doelstellingen. In de eerste plaats wordt er dieper ingegaan op de zakelijke kansen die zich voordoen voor Vlaamse ondernemingen op de Franse markt. Deze verkenning streeft ernaar niet enkel oppervlakkige inzichten te bieden, maar veeleer een inzicht te verschaffen in de actuele socio-economische context van Frankrijk.

Frankrijk is een groot land met heel veel kustlijnen. Dit biedt kansen voor zowel on- als offshore windmolenparken. Waar Frankrijk door verschillende redenen een achterstand had opgelopen wat betreft offshore parken, wordt verwacht dat in de toekomst Frankrijk een zwaartepunt zal worden in Europa wat betreft windmolenparken op zee. Ontdek in deze studie meer over de context waarin de sector rond windenergie zich in Frankrijk begeeft.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De zwembadenmarkt in Frankrijk blijft groeien en vertegenwoordigt een grote potentiële markt die voortdurend in ontwikkeling is om zich aan te passen aan de nieuwe eisen van gebruikers, terwijl het tegelijkertijd wordt gezien als energieverslindend. Het feit dat zwembaden vaak als vervallen worden gezien, is grotendeels te wijten aan de veroudering van de infrastructuur. Hierdoor zijn een groot aantal lokale overheden nu bezig met het renoveren en verbouwen van hun faciliteiten, zoals aanbevolen door 'la Cour des Comptes'.