U bent hier

Exporteren naar Frankrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 07/03/2021

De epidemiologische situatie verbeterde in week 07 (2022) op het hele nationale grondgebied en in alle leeftijdsgroepen. De R-ratio bleef de jongste drie opeenvolgende weken met een daling onder de drempel van 1.000 gevallen per 100.000 inwoners. Ziekenhuisopnames daalden, net als opnames voor intensive care. Voorlopig is de "Pass Sanitaire" (het papieren of electronische bewijs middels QR-code van vaccinatie) nog steeds verplicht voor mensen ouder dan 16 bij het betreden van gesloten publieke ruimtes zoals de horeca, de kunstwereld (theaters, cinema's, musea...), shopping centres, winkels allerlei... Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Frankrijk

Blijf op de hoogte over alles in Frankrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Dit jaar tekent Flanders Investment & Trade opnieuw present op de tweejaarlijkse vakbeurs SIAL in Parijs, één van de belangrijkste internationale fora voor de voedingsindustrie.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van zaterdag 15 oktober 2022 tot woensdag 19 oktober 2022
Waar
Parijs, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Sirha Lyon is en blijft de meest vooraanstaande beurs voor hoogstaande gastronomie, hotelwezen en voeding. Stel er uw producten voor op de groepsstand van Flanders Investment & Trade.
Doelsector
Horeca en toerisme, en voeding en dranken
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van donderdag 19 januari 2023 tot maandag 23 januari 2023
Waar
Lyon, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

E-commerce wint al jaren aan populariteit en is niet meer weg te denken uit onze manier van consumeren. COVID-19 heeft die sterke groei nog in een stroomversnelling gebracht. Ook in Hauts-de-France – een historische pionier in verkoop op afstand – nam e-commerce een erg hoge vlucht tijdens de voorbije periode.

De tuinmarkt in Frankrijk: een opportuniteit voor elk Vlaams bedrijf actief in deze sector. Hoe uw weg vinden op de Franse markt wordt in deze bondige, praktische handleiding uiteengezet.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 1 januari 2022 trad in Frankrijk een nieuw decreet van de wet op de circulaire economie (wet AGEC) in werking. Bedrijven waarvan de producten en/of verpakkingen onderworpen zijn aan uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (REP – Responsabilité Elargie du Producteur) zijn nu verplicht een unieke identificatiecode aan te vragen bij ADEME – SYDEREP via de link https://www.syderep.ademe.fr/en .

Buitenlandse bedrijven kunnen in Frankrijk een agent aanstellen om aan de nieuwe regelgeving te voldoen.