U bent hier

Exporteren naar Frankrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 02/09/2021

De amper twee weken geleden verstrengde anti-COVID-19-maatregelen konden een zich nieuw aankondigende ramp niet voorkomen: met een gemiddelde van meer dan 35.000 nieuwe besmettingen per dag en een almaar stijgend aantal sterftegevallen - ook onder jongeren - dient zich vanaf 30 oktober een nieuwe lockdownfase aan. Deze fase loopt minstens tot 1 december. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Frankrijk

Blijf op de hoogte over alles in Frankrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Update 24/1/2022 : Vanwege de coronacrisis en de onzekerheid ivm de omikronvariant beslisten de organisatoren van JEC World, in samenspraak met de exposanten, om de beurs te verplaatsen van 8-10 maart naar 3-5 mei 2022. Voor meer info kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. JEC World is de grootste internationale bijeenkomst van professionals op het gebied van composietmaterialen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Machines
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van dinsdag 3 mei 2022 tot donderdag 5 mei 2022
Waar
Paris, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Frankrijk, dat lange tijd gold als industriële grootmacht, zet sinds een decennium hard in op Industrie 4.0. Alle toepassingen om de Franse industrie te moderniseren en te automatiseren kunnen op aandacht rekenen. Een groeiende Europese kijk op de zaken biedt voor Vlaamse Industrie 4.0-bedrijven heel wat kansen op de Franse markt.

“Quand le bâtiment va, tout va!”. Dit is het imago dat de Franse bouwsector terecht geniet bij de professionelen en particulieren. De bouwsector, in het Frans BTP (Bâtiment-Travaux Publics), wordt aanzien als één van de motoren van de Franse economie en wordt omschreven als dynamisch, creatief en werk creërend met oog voor duurzame ontwikkeling.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het Institut Pasteur de Lille zal midden 2022 een openbare aanbesteding publiceren voor het beheer van gebouwen en dematerialisatie van sommige workflows. Om tot die openbare aanbesteding te komen wil het Institut Pasteur een beroep doen op externe expertise om het bestek te helpen formaliseren, om het welslagen van het project te garanderen. 

De raadpleging die zal worden gehouden handelt over de aankoop en de implementatie van een evolutieve oplossing die in overeenstemming is met de bestaande noden van het Institut Pasteur in Rijsel. Deze raadpleging zal zo snel als mogelijk worden gehouden (ten laatste tot eind januari).

Institut Pasteur de Lille raadpleegt Flanders Investment & Trade om na te gaan of er in Vlaanderen bedrijven zijn die interesse hebben om het bestek te formaliseren ter voorbereiding van de openbare aanbesteding.

Nieuws

Sinds kort is het Franse Ankorstore de snelst groeiende b2b-marktplaats van Europa geworden. Sinds de oprichting hebben al 200.000 retailers en 15.000 merken zich aangesloten. De onderneming is actief in 23 landen en biedt ruim 1 miljoen producten aan. Ankorstore is van plan zijn markt te vergroten, en heeft dit jaar nog plannen om kantoren in Italië en Spanje te openen.

Samenwerken met Ankorstore zal voor vele Vlaamse bedrijven voordelig zijn. Het Franse bedrijf heeft een snel groeiend en wereldwijd netwerk. Bovendien biedt de marktplaats beginnende/jonge merken de kans om hun producten gemakkelijk te distribueren in winkels in heel Europa.

De Franse markt voor modeproducten krimpt met 9% in vergelijking met 2019. Het COVID-19-effect heeft onmiddellijk bijgedragen tot het beperken van de uitgaven voor kleding bij de Fransen. Volgens een studie van Kantar Worldpanel wordt kleding met een prijskaartje van 10 euro of minder tegenwoordig het meest aangekocht door de Fransen.