U bent hier

Exporteren naar Frankrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 17/06/2020

Ook Frankrijk is in de ban van het coronavirus COVID-19. Om de snelle verspreiding tegen te gaan nam ook de Franse overheid enkele preventieve maatregelen. De toestand evolueert snel en FIT Frankrijk geeft u graag een update van de huidige situatie. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Frankrijk

Blijf op de hoogte over alles in Frankrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Sirha Lyon is de meest vermaarde beurs op het gebied van fijne voedingswaren, delicatessen en toelevering naar restaurant- en hotelhouders. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.

Actie is volzet. Meld u aan voor de wachtlijst.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van zaterdag 23 januari 2021 tot woensdag 27 januari 2021
Waar
Lyon, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Uw gezondheid en veiligheid primeert. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Pollutec in Lyon is de milieutechnologische beurs voor de milieuprofessional met focus op afval. De beurs biedt gedurende 4 dagen een overzicht op uitrusting, technologie en diensten op het vlak van milieubehandeling. Concreet draait alles om het in stand houden van het milieu en duurzame ontwikkeling. Stel uw producten en diensten voor op deze beurs dankzij de stand van Flanders Investment & Trade.
Doelsector
Milieu
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van dinsdag 1 december 2020 tot vrijdag 4 december 2020
Waar
Lyon, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De vraag naar civiele luchtdrones voor professioneel gebruik is volop in ontwikkeling. Het risico om naast een grote potentiële markt te grijpen mobiliseert de publieke en private actoren in Frankrijk. Het land was trouwens een Europese pionier voor de luchtdronemarkt waarvoor reeds in 2012 een reglementair kader werd opgesteld. 

Lees in deze studie waar de opportuniteiten voor onze Vlaamse bedrijven liggen. We geven u marktcijfers en -vooruitzichten, belichten enkele belangrijke Franse spelers en overlopen de belangrijkste sectoren en toepassingsgebieden van civiele drones met een groot groeipotentieel. We belichten tevens beknopt de recent opgestelde Europese wetgeving.

Deze paper is bedoeld om de Vlaamse bedrijven enig wegwijs te maken in de aanbestedingsprocedures (Procédures de passation des marchés) en planningsfases met betrekking tot de aanleg van de 'Grand Paris Express', het megaproject van de 21e eeuw, het grootste infrastructuurproject/transportnetwerk in Europa, dat de territoria van Groot-Parijs zal doorkruisen, onderling verbinden en ook met de stad Parijs verbinden.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De hele wereld is in de ban van het coronavirus, en ook Frankrijk ontsnapt niet aan het nemen van vaak draconische maatregelen om de verspreiding ervan tegen te gaan.

Bij het opmaken van deze update werden er in Frankrijk 157.716 COVID-19 besmettingen vastgesteld, en bezweken er reeds 29.547 mensen aan (overlijdens in zieken- en rusthuizen).