U bent hier

Exporteren naar Frankrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 02/09/2021

De amper twee weken geleden verstrengde anti-COVID-19-maatregelen konden een zich nieuw aankondigende ramp niet voorkomen: met een gemiddelde van meer dan 35.000 nieuwe besmettingen per dag en een almaar stijgend aantal sterftegevallen - ook onder jongeren - dient zich vanaf 30 oktober een nieuwe lockdownfase aan. Deze fase loopt minstens tot 1 december. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Frankrijk

Blijf op de hoogte over alles in Frankrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bent u actief binnen de medtech-sector en benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Frankrijk? Dan is deze groepszakenreis naar Lyon en Parijs wellicht iets om aan deel te nemen. We bezoeken samen toonaangevende bedrijven, aankoopgroeperingen en clusters en organiseren voor u b2b-meetings zodat u de vinger aan de pols hebt van de recentste ontwikkelingen ter plaatse.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van zondag 7 november 2021 tot woensdag 10 november 2021
Waar
Lyon en Parijs, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Bricoman is een toonaangevende multispecialist in bouwmaterialen en werktuigen voor de bouw-, onderhouds- en renovatiesector. Geïnteresseerd om met hen in zee te gaan? Stel dan uw kandidatuur voor een afspraak met hun aankopers-specialisten!
Doelsector
Bouwmaterialen en design en interieur
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van woensdag 1 december 2021 tot vrijdag 31 december 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussels
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Frankrijk, dat lange tijd gold als industriële grootmacht, zet sinds een decennium hard in op Industrie 4.0. Alle toepassingen om de Franse industrie te moderniseren en te automatiseren kunnen op aandacht rekenen. Een groeiende Europese kijk op de zaken biedt voor Vlaamse Industrie 4.0-bedrijven heel wat kansen op de Franse markt.

“Quand le bâtiment va, tout va!”. Dit is het imago dat de Franse bouwsector terecht geniet bij de professionelen en particulieren. De bouwsector, in het Frans BTP (Bâtiment-Travaux Publics), wordt aanzien als één van de motoren van de Franse economie en wordt omschreven als dynamisch, creatief en werk creërend met oog voor duurzame ontwikkeling.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

EY heeft de resultaten van de nieuwe editie van de EY Future Consumer Index gepubliceerd. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 14.000 consumenten in 20 landen. De index geeft het veranderde consumentengevoel en –gedrag aan die door de gezondheidscrisis werden gecreëerd. Bovendien identificeert EY ook de nieuwe consumentensegmenten die ontstaan zijn post-COVID.

De 'sanitaire pas' is vanaf nu verplicht om toegang te krijgen tot bepaalde plaatsen zoals bioscopen, theaters, sportzalen, themaparken en zoos, publieke zwembaden, casino’s, bibliotheken en mediatheken, musea, cafés, restaurants, nachtclubs, ziekenhuizen, rusthuizen, enz. medisch-sociale instellingen (behalve bij spoedgevallen), in etablissementen van horeca of bij evenementen binnen of buiten en dit ongeacht de grootte van de plaats zelf.