U bent hier

Exporteren naar Frankrijk

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Frankrijk

Blijf op de hoogte over alles in Frankrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Van 19 tem 23 oktober 2024 is Flanders Investment & Trade opnieuw present op de tweejaarlijkse vakbeurs SIAL in Parijs (Parc des Expositions Paris Nord-Villepinte) , één van de belangrijkste internationale fora voor de voedingsindustrie. We zullen opnieuw aanwezig zijn met een paviljoen in de zoetwaren, diepvriesproducten en fijne vleeswaren.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van zaterdag 19 oktober 2024 tot woensdag 23 oktober 2024
Waar
Paris, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Met 11.400 start-ups, 2.600 VC's en 150.000 bezoekers is VIVA TECHNOLOGY Europa’s grootste start-up- en techevent. Registreer via onderstaande link en verzilver een ticket via Startup.Flanders aan sterk verminderde prijs.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van woensdag 22 mei 2024 tot zaterdag 25 mei 2024
Waar
Paris, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Ontdek de opmerkelijke heropleving van de Franse industrie in onze nieuwste studie, "France 2030 - Herindustrialisering van Frankrijk". Duik in het 'France 2030'-herindustrialisatieplan en verken hoe strategische beleidsmaatregelen en investeringen de economische dynamiek van Frankrijk transformeren. Van de rol van Frankrijk als Europese economische motor tot gedetailleerde inzichten in sectorale ontwikkelingen, deze verkenning biedt een boeiend perspectief op de toekomst van de Franse industrie. Lees verder om te zien hoe innovatie, duurzaamheid en gerichte investeringen een nieuwe industriële koers voor Frankrijk bepalen.

De voedingsmarkt in Frankrijk is een dynamische en diverse sector die de gewoonten en voorkeuren van de Franse consumenten weerspiegelt. In de studie "De voedingsmarkt in Frankrijk" analyseren we de belangrijkste tendenzen op de Franse voedingsmarkt, de structuur van de voedingswinkels evenals de kansen en uitdagingen voor Vlaamse bedrijven die er willen exporteren.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Next40 en FT120 zijn Franse overheidslabels die veelbelovende start-ups ondersteunen. De 2024-editie introduceerde nieuwe selectiecriteria, met focus op omzet, groei, ecologische impact en gelijkheid. Greentech en deeptech zijn opkomende sectoren. Deze labels bevorderen investeringen, creëren werkgelegenheid en stimuleren industriële groei, met een bredere diversiteit aan geselecteerde bedrijven.

Artificial Intelligence

Parijs trekt meer en meer bedrijven aan in de AI-sector. Met een bloeiend ecosysteem dat wordt versterkt door de opkomst van spelers zoals Mistral AI en de recente aankondiging van Google's AI-centrum, wordt de stad een toonaangevend knooppunt voor technologische innovatie.