U bent hier

Exporteren naar Zuid-Afrika

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zuid-Afrika

Blijf op de hoogte over alles in Zuid-Afrika

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade tekent van 12 tot 14 november 2024 present op AfricaCom in Kaapstad, Zuid-Afrika , met een product sample booth (PSB) en een ontmoetingspunt. AfricaCom is het grootste IT- en Tech-festival in zuidelijk Afrika, waar alle tech-bedrijven tegelijkertijd aanwezig zijn en er tijdens die week verschillende evenementen in de tech-sector plaatsvinden.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
Zuid-Afrika + buurlanden
Wanneer
Van dinsdag 12 november 2024 tot donderdag 14 november 2024
Waar
Kaapstad, Zuid-Afrika
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De DTIC (Department of Trade, Industry and Competition), het ministerie van Economie van de Zuid Afrikaanse overheid, heeft sinds mei 2023 nieuwe invoerrechten gepubliceerd voor Belgische, Nederlandse en Duitse aardappelproducten. Deze variëren volgens bedrijf van 8.8 % tot 19,6% voor Belgisch exporteurs, 239,1% voor Duitse exporteurs en 8,8% tot 67,3% voor Nederlandse exporteurs. 

In December 2021 lanceerde de Europese Unie de Global Gateway strategie, waarin de private sector een cruciale rol werd toegekend. Maar wat is die strategie, en wat is de rol voor de private sector? Nu de uitvoering van de strategie op kruissnelheid komt, kunnen we daarop een antwoord formuleren. Je leest het hier in 9 korte stellingen.