U bent hier

Exporteren naar Zuid-Afrika

CORONAVIRUS

UPDATE 27/07/2020

In Zuid-Afrika werd de kaap van 400.000 COVID-19-besmettingen overschreden, waarmee het land wereldwijd op de vijfde plaats komt van het aantal besmettingen in absolute cijfers. De piek lijkt bovendien nog niet meteen in zicht, en het aantal besmettingen blijft sterk stijgen. Gauteng heeft de West-Kaap voorbijgestoken als meest getroffen provincie, maar de provincie KwaZulu-Natal dreigt in de komende dagen en weken een nog groter probleem te worden..

Blijf up-to-date over de genomen maatregelen in Zuid-Afrika met ons nieuwsbericht: Coronavirus - de toestand in Zuid-Afrika, de toestand in Afrika in het algemeen en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zuid-Afrika

Blijf op de hoogte over alles in Zuid-Afrika

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Dit jaar tekent Flanders Investment & Trade voor het eerst present op Hostex , de belangrijkste voedingsbeurs voor de Afrikaanse markt.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Zuid-Afrika
Wanneer
Van zondag 26 juni 2022 tot dinsdag 28 juni 2022
Waar
Johannesburg, Sandton Convention Center, Zuid-Afrika
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Nieuws

Op 16 en 17 februari vindt in Brussel en online de 7de editie van het EU-Africa Business Forum (EABF22) plaats. Deze editie is gericht op het bouwen van sterke waardeketens voor duurzame groei en goede banen.

Zuid-Afrika had antidumpingmaatregelen op diepvriesfrieten van Vlaanderen en Nederland ingevoerd sinds 2016. Vlaamse en Nederlandse bedrijven in de sector hadden een uitzondering gekregen op de 35% antidumpingrechten, maar hadden toch extra kosten die varieerden van 0% tot 30,77%. Dit is nu eindelijk van de baan. De vrijstelling van de dumpingrechten gaat retroactief in vanaf 16 januari 2021, de datum van publicatie in het Staatsblad.