U bent hier

Coronavirus: de toestand in Afrika

Gedetailleerde info per land in Afrika

https://infogram.com/nombre-de-cas-de-coronavirus-en-afrique-par-pays-1h7g6kv3v9j04oy?live 

Deze interessante interactieve kaart wordt dagelijks bijgewerkt en biedt een realtime overzicht van de voortgang van de pandemie in Afrika.

Beweeg met uw muis over elk land, en u ziet meteen niet alleen het aantal actieve bevestigde gevallen en het aantal slachtoffers, maar ook de verschillende beperkende maatregelen.

Vaccinatie

De vaccinatiegraad ligt in het Afrikaanse continent lager dan in andere delen van de wereld. Ondanks COVAX, een initiatief van de Verenigde Naties dat COVID-19 vaccins voor iedereen ter wereld beschikbaar wil maken, hinkt de verspreiding van de vaccins op het Afrikaanse continent achterop. 

Een overzicht van de vaccinatiegraad op het Afrikaanse continent kunt u terugvinden op deze interactieve kaart

Andere nuttige websites

Check ook regelmatig volgende websites:

Algemeen dossier 'Coronavirus'

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden.

FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

3 februari 2022