U bent hier

Coronavirus: de toestand in Afrika

Strenge maatregelen van kracht

  • Zowat overal worden plaatsen waar veel mensen samenkomen gesloten om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De belangrijkste publieke plaatsen en toeristische attracties gaan dicht. Events en conferenties worden afgelast. Scholen en universiteiten zijn gesloten.
  • Tal van luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten opgeschort en veel  landen verbieden de toegang tot het land voor niet-landgenoten of schorten het vliegverkeer helemaal op 

Voor gedetailleerde info per land in Afrika

https://infogram.com/nombre-de-cas-de-coronavirus-en-afrique-par-pays-1h7g6kv3v9j04oy?live 

Deze interessante interactieve kaart wordt dagelijks bijgewerkt en biedt een realtime overzicht van de voortgang van de pandemie in Afrika.

Beweeg met uw muis over elk land, en u ziet meteen niet alleen het aantal actieve bevestigde gevallen en het aantal slachtoffers, maar ook de verschillende beperkende maatregelen.

Andere nuttige websites

Check ook regelmatig volgende websites:

Algemeen dossier 'Coronavirus'

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden.

FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

26 maart 2020