U bent hier

Nieuws

E-commerce is booming business in Centraal-Europa. Esign organiseert op 21 juni een webinar over succesvol zakendoen op Allegro, de belangrijkste b2c-marktplaats van Midden-Europa. Allegro is wereldwijd de 10de populairste marktplaats en het in Polen razendpopulaire bedrijf is nu volop bezig met een expansie naar andere landen in de regio. Dit webinar biedt u praktische tips om succesvol actief te zijn op dit belangrijk platform.

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.

Salimatech ging begin februari door in de Tsjechische beursstad Brno. Dit nieuwe concept van de bekende voedingsbeurs Salima richtte zich uitsluitend tot professionele bezoekers en was daarom een prima plek om te netwerken met vaklui en kennis te nemen van de nieuwste innovaties. Bedrijven die een positie willen uitbouwen of hun huidige aanwezigheid op de Tsjechische markt verder willen versterken, kunnen voordeel halen uit een deelname aan deze belangrijke tweejaarlijkse beurs. 

Tsjechen houden wel van een biertje. En ze zijn nieuwsgierig naar speciaalbieren uit het buitenland. Het Prague Beer Fest is een internationaal event dat volgend jaar georganiseerd wordt op 31 maart en 1 april. 

Het consumentenvertrouwen in Tsjechië krijgt een knauw door de toegenomen economische onzekerheid, de hoge inflatie en het aangekondigde recessierisico. Dit vertaalt zich in teruglopende detailhandelsverkoopcijfers. 

Tsjechië is een belangrijke R&D- en industriespeler in Europa. Op 30 maart 2022 organiseren de Tsjechische ambassade in Brussel en de Czech Nanotechnology Industry Association een seminarie over de Tsjechische nanotechsector in al zijn facetten. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met Tsjechische academici en ondernemers. 

Deloitte publiceert elk jaar een overzicht van de sterkst groeiende bedrijven in Centraal- en Zuidoost-Europa, de zogenaamde Fast 50. De 2021 editie van de publicatie staat opnieuw bol van jonge innovatieve en ambitieuze bedrijven die mee de toekomst willen vormgeven. Verplichte kost indien u kennis wil maken met een aantal shakers en movers van vandaag en morgen.

MSV, de belangrijkste industriële vakbeurs in Centraal-Europa, ging in 2021 opnieuw fysiek door in het Tsjechische Brno. De beurs trok minder exposanten en was een stuk kleiner dan voorheen, maar het blijft een belangrijk moment van afspraak voor iedereen die in de regio met machines bezig is.   

For Arch blijft de belangrijkste bouwbeurs in Tsjechië. Dit jaar werd de beurs samen georganiseerd met For Interiors. De aanzienlijk langere leveringstermijnen bij de producenten zorgen ook in Tsjechië voor een tekort aan bepaalde bouwmaterialen en voor sterk gestegen prijzen. 

KBC meldt dat, hoewel de productie op jaarbasis met 25% gestegen is, de industrie in de huidige omstandigheden tegen haar groeigrenzen aanschurkt. Dit geldt voor de zeer belangrijke automotivesector, maar evengoed voor de chemische en de elektrische industrie. 

Pagina's