U bent hier

Nieuws

De snel stijgende besmettingscijfers en in het bijzonder de volle ziekenhuizen noopten de regering tot strengere maatregelen. Tsjechië ging vanaf 27 december 2020 weer grotendeels in lockdown. De noodtoestand geldt t/m 22 januari, het land bevindt zich in de rode zone en in de graad 5, d.w.z. de hoogste graad waarin tussen 21u en 5u een avondklok geldt en alle winkels en restaurants gesloten zijn. 

De 'Innovation Week' in Praag: virtual reality, robots, nanotechnologie en nog veel meer !

Deze beurs introduceert innovatieve bedrijven uit Tsjechië en het buitenland.

Het rapport dat door het Poolse Economisch Instituut over de automobielsector in de Visegrad-landen is gepubliceerd, bevat:

  • basisgegevens over de automobielindustrie in de V4
  • de impact van de automobielindustrie op de economie en de sociaal-economische ontwikkeling van de Visegrad-groep
  • de automobielindustrie van de Visegradlanden (V4) in de wereldwijde waardeketens
  • nieuwe trends in de automobielindustrie.

Tsjechië heeft de ambitie om binnen 12 jaar tot de Europese innovatieleiders te behoren en een land van de technologische toekomst te worden. De Tsjechische Republiek heeft hiervoor alle voorwaarden: beschikt over een buitengewoon kennispotentieel, het is een technologiegericht land en voldoet aan de strengste economische criteria. Een team van experten op het gebied van innovatie uit de bedrijfsomgeving, wetenschappers, academici en openbaar bestuur hebben een innovatiestrategie voorbereid onder de titel Czech Republic: The Country for The Future.

De MSV International Engineering Fair vond plaats in Brno en is de belangrijkste industriële beurs in Centraal-Europa, met meer dan 1.600 exposanten en 80.000 bezoekers per jaar. Alle belangrijke gebieden van engineering en elektrotechniek zijn vertegenwoordigd.

AMPER staat voor de grootste B2B-beurs die zich focust op elektrotechniek, energie, automatisering, communicatie en veiligheidstechnologieën in Tsjechië.

Pagina's