U bent hier

Tsjechië zal investeren in de modernisering van spoorlijnen

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een overeenkomst getekend met het ministerie van Financiën om een ​​lening van 24 miljard kronen te verstrekken voor de ontwikkeling van spoorwegen. Het geld gaat tussen 2023 en 2027 naar 40 projecten in Tsjechië. Deze lening is de grootste die Tsjechië ooit van de EIB heeft gekregen. Het geld wordt via de Spoorwegadministratie geïnvesteerd.

Het geld moet de veiligheid van spoorwegovergangen en de cyberveiligheid van het spoorbedrijf vergroten. De investering omvat ook bouwkundige aanpassingen aan de stations- en spoorweggebouwen. Volgens de EIB zal de modernisering van de spoorlijnen in Tsjechië zowel de maximumsnelheid als de capaciteit op delen van het trans-Europese transportnetwerk vergroten, wat zal leiden tot betere transportverbindingen tussen de EU-regio's.

Het verbeteren van de kwaliteit van de spoordiensten moet de overgang van weg- naar spoorvervoer bevorderen en zo de negatieve impact van de vervoerssector op het leefmilieu helpen verminderen.

3 november 2023