U bent hier

Exporteren naar Tsjechië

CORONAVIRUS

UPDATE 24/11/2020

Ook Tsjechië werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Tsjechische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Tsjechië.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Tsjechië

Blijf op de hoogte over alles in Tsjechië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Tsjechië is met het grootste aantal e-shops in Europa een 'e-commerce grootmacht' geworden. De meest verkochte artikelen via e-commerce in Tsjechië zijn elektronica gevolgd door kleding en mode, tuin- en huishoudelijke producten, en de laatste tijd is het ook voeding en dranken. E-commerce heeft een groot groeipotentieel. Wilt u meer weten over e-commerce in Tsjechië? Lees dan deze beknopte marktstudie.

Bent u geïnteresseerd in de meest recente ontwikkelingen op de Tsjechische bouwmarkt? Lees dan de geüpdatet studie die FIT Praag maakte over de Tsjechische bouwsector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De laatste week is het aantal gehospitaliseerde en besmette mensen gedaald. Het reproductiegetal, dat aangeeft hoeveel mensen één persoon kan infecteren, is de afgelopen dagen op 0,7 gebleven. De noodtoestand werd weliswaar verlengd tot 12 december maar de overheid is met een exitstrategie gekomen. Dit exitplan bestaat uit 5 graden. Vanaf maandag 23 november geldt er graad 4. Dat houdt vooral in dat de avonklok later begint en dat vanaf 23u een verblijf op openbaar toegankelijke plaatsen beperkt wordt tot maximaal 6 personen. Restaurants, hotels en de meeste winkels blijven dicht.

Er gelden nieuwe voorwaarden voor toegang tot Tsjechië vanaf 9 november. België met veel andere Europese landen werd „rood“, dwz. reizigers uit deze landen moeten het Public Health Passenger Locator-formulier invullen voordat ze de Tsjechische Republiek binnenkomen en de PCR-test of quarantaine ondergaan na de binnenkomst. Toerisme is verboden. Buitenlanders mogen het land enkel voor professionele reizen betreden. Grenzen zijn open, er worden geen controles ingevoerd