U bent hier

Exporteren naar Tsjechië

CORONAVIRUS

UPDATE 14/09/2020

Ook Tsjechië werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Tsjechische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Tsjechië.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Tsjechië

Blijf op de hoogte over alles in Tsjechië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Specifieke tijden vragen om specifieke oplossingen. De covid19-pandemie heeft gezorgd voor een innovatieboom in Tsjechië. Op welke sectoren wordt de nadruk door de pandemie versterkt en wat zijn de actuele kansen voor de Vlaamse bedrijven op de Tsjechische markt? Je verneemt het allemaal rechtstreeks van de handelsattaché uit Praag tijdens dit korte webinar! Ontdek het op 1 oktober tijdens de gratis infosessie van Voka - KvK Mechelen-Kempen en Flanders Investment & Trade.
Doelmarkt
Tsjechië
Wanneer
Donderdag 1 oktober 2020
Waar
online
Organisatie
Voka - Kamer van koophandel Mechelen-Kempen

Marktstudies

Tsjechië is met het grootste aantal e-shops in Europa een 'e-commerce grootmacht' geworden. De meest verkochte artikelen via e-commerce in Tsjechië zijn elektronica gevolgd door kleding en mode, tuin- en huishoudelijke producten, en de laatste tijd is het ook voeding en dranken. E-commerce heeft een groot groeipotentieel. Wilt u meer weten over e-commerce in Tsjechië? Lees dan deze beknopte marktstudie.

Bent u geïnteresseerd in de meest recente ontwikkelingen op de Tsjechische bouwmarkt? Lees dan de geüpdatet studie die FIT Praag maakte over de Tsjechische bouwsector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Tsjechië behoort tot één van de eerste landen die een exitstrategie heeft uitgewerkt, d.w.z. waar geleidelijke heropstart van de economie in verschillende stappen kan plaatsvinden. Op basis van de evaluatie van de epidemiologische situatie zijn er voor de burgers van de EU/Schengenruimte nieuwe regels die in werking treden op 15 juni 2020. Vanaf 23 juni behoort België tot de groene zone, d.w.z. voor de binnenkomst is er geen negatieve PCR-test of daaropvolgende quarantaine vereist, of de noodzaak om het doel van de reis te bewijzen.

Voor de derde dag op rij waren er meer dan duizend personen geïnfecteerd. Vanaf 9 september is het dragen van een mondmasker opnieuw verplicht in het openbaar vervoer, in de winkels en binnen de gebouwen in heel Tsjechië. België voegt vanaf 11 september de regio Praag toe aan de rode lijst van risicogebieden, andere buurlanden beloven nog geen veranderingen door te voeren. De rest van Tsjechië blijft oranje of groen. Wie van Praag naar België reist, dient een PCR-test te ondergaan en in quarantaine te blijven.

Door de verbetering van de situatie in België vervalt de verplichting om personen uit België, die in Tsjechië werkzaam zijn, op het werk te testen.