U bent hier

Exporteren naar Tsjechië

CORONAVIRUS

De Tsjechische regering heeft alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Tsjechische samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Tsjechische website https://covid.gov.cz/en .
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Tsjechië

Blijf op de hoogte over alles in Tsjechië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

E-commerce floreert ook in Tsjechië en is er niet meer weg te denken uit de detailhandel. Bent u op zoek naar up-to-date info over de e-commercemarkt in Tsjechië en zaken waarmee u rekening moet houden om deze succesvol te betreden? Dan is deze studie van ons kantoor in Praag warm aanbevolen literatuur. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De meest recente gegevens laten zien dat de detailhandelsverkoop verder terugloopt in Tsjechië. De prijsdalingen voor (basis)voedingsproducten zorgen dan wel voor een opnieuw stijgende consumptie binnen die sector, maar de Tsjechische klant is terughoudend wat grotere aankopen betreft. 

De Tsjechische industriële productie blijft vertragen, hoewel er ook een aantal sectoren zijn waar de cijfers met zwarte inkt geschreven worden. Aangezien Tsjechië een belangrijk productieland is, heeft dit ook gevolgen voor de economische groei. Waar analisten eerst uitgingen van een nulgroei in 2023 zou deze nu licht negatief kunnen uitvallen.