U bent hier

Exporteren naar Nigeria

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

De dienstverlening van Flanders Investment & Trade voor Nigeria is beperkt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Nigeria

Blijf op de hoogte over alles in Nigeria

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

FIT organiseert van 10 tot 15 november 2019 een zending naar Nigeria in samenwerking met het Ghent Africa Platform (GAP) van de Universiteit Gent. Om deze zending te promoten onder zowel bedrijven als academici en onderzoekscentra wordt in juni 2019 een dubbelevent georganiseerd: GAP organiseert op 14 juni 2019 een netwerk-event in Gent, terwijl FIT op 18 juni 2019 een informatievergadering organiseert in Brussel. U kan zich inschrijven voor het netwerkevent van het GAP op zijn website, waar u ook het programma vindt. De link naar de inschrijvingen voor de informatievergadering van FIT vindt u verderop deze pagina.
Doelmarkt
Senegal, Guinee, Ivoorkust, Ghana...
Wanneer
Vrijdag 14 juni 2019
Waar
Gent
Organisatie
Universiteit Gent
Nigeria is de grootste economie van Sub-Sahara-Afrika en telt een kwart van zijn inwoners (bijna 200 miljoen). Na een korte periode van negatieve groei tekent de Nigeriaanse economie opnieuw voor een stevig herstel, niet enkel omdat de olieproductie terug op peil is gekomen, maar ook door het toenemende belang van de industrie en de dienstensector. Ontdek wat de kansen zijn voor uw bedrijf.
Doelsector
Alle sectoren, maar met focus op agro-industrie en dieren, consultancy en diensten, financiële diensten, en overheid.
Doelmarkt
Nigeria
Wanneer
Dinsdag 18 juni 2019
Waar
Brussels
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Ghent Africa Platform (University Ghent).

Nieuws

Ondanks zijn enorme omvang vertegenwoordigt Afrika maar een klein deel van de wereldhandel. De uitvoer is nog altijd grotendeels gebaseerd op grondstoffen en omvat olie, steenkool, ijzererts, ferrochroom, edele metalen, cacao, palmolie en hout. Toch beginnen de grotere Afrikaanse economieën hun traditionele grondstoffenfocus te verleggen. Dit uitstekende en erg gedetailleerde rapport van PwC geeft belangrijke inzichten in de ontwikkelings- en investeringsmogelijkheden in de havens van Sub-Sahara-Afrika.

De 'Nigerian Investment Promotion Commission' (NIPC) lanceerde in Nigeria een online forum om binnen- en buitenlandse investeringen aan te trekken. Ondernemers vinden er heel wat nuttige informatie.