U bent hier

Marktstudie ‘The Food and Beverage Industry in Nigeria’

De Wereldhandelsorganisatie rangschikt Nigeria als de grootste voedingsmiddelenmarkt in Afrika, met aanzienlijke investeringen in de lokale industrie en een hoog niveau van invoer. De voedings- en drankensector draagt naar schatting 22,5% bij aan de waarde van de verwerkende industrie en 4,6% aan het bbp van het land.

De groeiende bevolking van het land en de verstedelijking bieden kansen voor de industrie in haar geheel, maar zeker voor de voedings- en drankensector. Nigerianen geven gemiddeld 73% van hun inkomen uit aan voedings- en drankproducten, maar als ze de keuze krijgen, zal een grote meerderheid van de Nigeriaanse consumenten kiezen voor voedings- en drankproducten die geïmporteerd werden.

Dit rapport geeft een overzicht van zowel de ontwikkelingen in deze industrie als de trends en de kansen die daaruit kunnen voortvloeien voor Vlaamse exporteurs.

19 februari 2021

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Lagos

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in