U bent hier

Nigeria in cijfers

Deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog niet overal rekening met de meest recente gevolgen van de coronacrisis.
Officiële naam
Federale Republiek Nigeria
Hoofdstad
Abuja (3,3 miljoen inwoners)
Oppervlakte
923.768 km² (= 30 x België)
Aantal inwoners
214 miljoen
Staatshoofd
Bola Tinubu
Regeringsleider
Vice-President Kashim Shettima
Taal
Engels (officieel), Hausa, Yoruba, Igbo en Fulani
Munt
Naira (NGN) Wisselkoers
Belangrijke steden
Lagos (14,4 miljoen inwoners), Kano (4 miljoen), Ibadan (3,6 miljoen), Port Harcourt (3 miljoen), Benin City (1,7 miljoen)

Economische informatie

Bruto Binnenlands Product (BBP)
473 miljard USD (583 miljard USD in België)
BBP/Capita
2.163 USD (49.927 USD in België)

Bilaterale handel met Vlaanderen

We hebben voor u per land een analyserrapport over de bilaterale handel met Vlaanderen. 

Daarnaast stellen we alle detailscijfers van de Vlaamse buitenlandse handel ter beschikking voor eigen analyse.

Ga naar de analyserapporten       Raadpleeg de detailcijfers

Economische vooruitzichten

Nigeria kampt momenteel met aanzienlijke economische uitdagingen zoals hoge inflatie, valutarisico’s en een groot handelstekort. Er wordt verwacht dat de groei van Nigeria in 2022 zal dalen. Ondanks de hoge olieprijzen, groeit de handel en economische activiteit trager door de politieke- en veiligheidsproblemen in het land en een zwak ondernemingsklimaat. Tussen 2022 en 2026 wordt echter een gemiddelde groei van 6,7% (211,9 miljard dollar) verwacht.

Het vrachtvervoer over de weg blijft de komende 10 jaar de belangrijkste modaliteit in Nigeria (met een aandeel van meer dan 99%), in 2022 zal het vrachtvervoer over de weg zelfs met 4,1% toenemen. Deze trend lijkt zich voort te zetten, ondanks overheidsinvesteringen in spoorweginfrastructuur. De spoorwegen worden als onveilig beschouwd door de toename van terroristische aanvallen waarbij passagiers worden gedood en ontvoerd voor losgeld. In maart 2022 stierven acht mensen door een terroristische aanval op de spoorlijn Abuja-Kaduna.

De groeiende bevolking in Nigeria zet de bestaande infrastructuur onder druk zetten waardoor de aanleg van een solide spoorweg- en logistiek netwerk noodzakelijk is. Vier grootschalige infrastructuurprojecten zullen er op lange termijn voor zorgen dat de grote zuidelijke steden van Nigeria (Lagos, Ibadan, Benin City, Port Harcourt) verbonden worden met de grote noordelijke steden van het land (Kaduna, Kano, Maiduguri).

Meer weten

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Nigeria