U bent hier

Nieuws

In Indonesië werden tot op heden al bijna 840.000 positieve gevallen met het Coronavirus geïdentificeerd en vielen er (officieel) bijna 25.000 doden. Er werd een task-force opgericht onder leiding van het BNPB (National Disaster Mitigation Agency) met als doel de inspanningen te coördineren van de centrale en regionale overheden, leger, politie, sociale instellingen en universiteiten. Sinds 11 januari 2021 werden er opnieuw striktere maatregelen in Jakarta ingevoerd die minstens tot 25 januari gelden en kunnen verlengd worden. 

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

In 2014 vaardigde Indonesië een nieuwe wet uit inzake ‘Halal Product Assurance’ die in voege trad op 17 oktober 2019. De brede scope en het sterke niveau van detail van deze wet zorgen mogelijks voor problemen voor import en kunnen een impact hebben op de CEPA-onderhandelingen.

EU Gateway Business Avenues, een business platform tussen de Europese Unie en Zuidoost-Azië, biedt de mogelijkheid om op haar website gratis een aantal interessante sectoranalyses te raadplegen met betrekking tot onder meer Singapore, Indonesië en de Filippijnen.

Kanaal Z en de Indonesische Ambassade realiseerden samen een interessante reeks van 6 filmopnames over een aantal voor het land zeer belangrijke exportsectoren zoals palmolie, vis en garnalen, koffie & thee, die ook in Europa en België hun afzet vinden.