U bent hier

Coronavirus - update januari 2023

Indonesië heeft op 30 december 2022 officieel de PPKM-beperkingen voor openbare activiteiten ingetrokken, na een evaluatie van 10 maanden door de regering en verbeterde pandemische indicatoren. Het land heeft in 11 opeenvolgende maanden geen pandemische golf meegemaakt en registreerde gedurende de eerste week van 2023 minder dan 1.000 nieuwe dagelijkse gevallen van Covid-19, met relatief weinig ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

Ondanks de intrekking drong de president er bij de Indonesiërs op aan waakzaam te blijven en actief deel te nemen aan het vaccinatieprogramma. Het gebruik van maskers en de PeduliLindungi-traceringsapp wordt nog steeds aangeraden voor binnenactiviteiten, maar is niet verplicht voor buitenruimtes.

President Joko "Jokowi" Widodo heeft na een evaluatie van 10 maanden door de regeringop vrijdag 30 december officieel het sociale beperkingsbeleid voor het coronavirus (lokaal bekend als PPKM) ingetrokken.
Het ingetrokken beleid wordt vermeld onder de instructies nr. 50 en 51 van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die eerder werden aangenomen dan de aanvankelijke voorspelling van de derde week van januari van dit jaar.

Jokowi zei ook dat de opheffing werd genomen omdat alle indicatoren met betrekking tot de pandemie van het coronavirus onder de WHO-normen lagen. Dit is een sterk teken dat de pandemische status van Indonesië binnenkort zal veranderen in een endemische status.

7 januari 2023