U bent hier

Exporteren naar Indonesië

CORONAVIRUS

UPDATE 22/04/2021

In Indonesië werden tot op heden al bijna 1.600.000 positieve gevallen met het Coronavirus geïdentificeerd en vielen er (officieel) meer dan 43.500 doden. Nadat aanvankelijk algemene strengere maatregelen werden uitgevaardigd in het begin van dit jaar, werden die vanaf februari verfijnd naar kleinere gebieden, de zogenaamde micro PPKM (beperkingen van gemeenschapsactiviteiten op microschaal). Aanvankelijk vooral bedoeld voor Jakarta, zijn deze maatregelen ondertussen uitgebreid naar vijf andere provincies: West-Sumatra, Jambi, Bangka Belitung-eilanden, Lampung en West-Kalimantan.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten uit Zuidoost-Azië & Oceanië.
Doelmarkt
India, Thailand, Vietnam, Indonesië...
Wanneer
Van maandag 4 oktober 2021 tot vrijdag 15 oktober 2021
Waar
Online, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De OESO Competitive Neutrality Reviews: Small-Package Delivery Services in Indonesia, uitgevoerd in het kader van het ASEAN Competition Action Plan, evalueert de impact van staatsbedrijven op de concurrentie in Indonesië. De analyse richt zich op bezorgdiensten voor kleine pakketten, een fundamenteel onderdeel van de logistieke sector vanwege hun belangrijke rol in de snelgroeiende e-commercesector.

De OESO Competition Assessment Reviews: Logistics Sector in Indonesia, uitgevoerd in het kader van het ASEAN Competition Action Plan, beoordeelt de impact van regelgeving op de concurrentie in de sector. Dit rapport behandelt de vijf belangrijkste subsectoren van de logistieke markt: vrachtvervoer, inclusief vervoer over de weg, binnenvaart en zee, en spoor; vrachtvervoer; opslag; bezorgdiensten voor kleine pakketten; en diensten met toegevoegde waarde. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De Indonesia Economic Prospects (IEP) is een tweejaarlijks rapport van de Wereldbank waarin recente macro-economische ontwikkelingen, vooruitzichten en risico's worden beoordeeld, evenals specifieke ontwikkelingsuitdagingen voor de Indonesische economie. Hiermee wil het IEP het publieke beleidsdebat informeren en is het gericht op een breed publiek, waaronder de overheid, de particuliere sector, maatschappelijke organisaties en andere nationale en internationale belanghebbenden.