U bent hier

Exporteren naar Indonesië

CORONAVIRUS

UPDATE Januari 2023

Indonesië heeft op 30 december 2022 officieel de PPKM-beperkingen voor openbare activiteiten ingetrokken, dit na een evaluatie van 10 maanden door de regering en door de verbeterde pandemische indicatoren. Het land heeft in 11 opeenvolgende maanden geen pandemische golf meegemaakt en registreerde gedurende de eerste week van 2023 minder dan 1.000 nieuwe dagelijkse gevallen van Covid-19, met relatief weinig ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Ondanks de intrekking drong de president er bij de Indonesiërs op aan waakzaam te blijven en actief deel te nemen aan het vaccinatieprogramma. Het gebruik van maskers en de PeduliLindungi-traceringsapp wordt nog steeds aangeraden voor binnenactiviteiten, maar is niet verplicht voor buitenruimtes. President Joko "Jokowi" Widodo heeft na een evaluatie van 10 maanden door de regeringop vrijdag 30 december officieel het sociale beperkingsbeleid voor het coronavirus (lokaal bekend als PPKM) ingetrokken. Het ingetrokken beleid wordt vermeld onder de instructies nr. 50 en 51 van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die eerder werden aangenomen dan de aanvankelijke voorspelling van de derde week van januari van dit jaar. Jokowi zei ook dat de opheffing werd genomen omdat alle indicatoren met betrekking tot de pandemie van het coronavirus onder de WHO-normen lagen. Dit is een sterk teken dat de pandemische status van Indonesië binnenkort zal veranderen in een endemische status.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Wenst u er volgend jaar (opnieuw) bij te zijn op Food and Hotel Asia (Food and Beverage) in Singapore, de belangrijkste internationale vakbeurs voor de voedingsindustrie in Zuidoost-Azië ? Lees dan aandachtig deze uitnodiging ! Ook in 2024 organiseert Flanders Investment & Trade een groepsstand op deze vakbeurs, waarbij doelbewust wordt gekozen voor een nieuwe aanpak.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
India, Myanmar, Vietnam, Indonesië...
Wanneer
Van dinsdag 23 april 2024 tot vrijdag 26 april 2024
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Flanders Investment & Trade tekent in 2024 present op Singapore International Water Week.
Doelsector
Bouw, consultancy en diensten, en milieu
Doelmarkt
India, Indonesië, Maleisië en Singapore
Wanneer
Van dinsdag 18 juni 2024 tot zaterdag 22 juni 2024
Datum onder voorbehoud!
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het gezondheidszorglandschap in Indonesië wordt beïnvloed door uitdagingen, wat leidt tot een groeiende vraag naar medische zorg. Het stimuleren van buitenlandse investeringen in medische apparatuur en farmaceutische producten schept mogelijkheden voor infrastructuurverbeteringen en technologische vooruitgang.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In het kader van de Flanders International Business Weeks en de seminaries over De healthcaremarkt in Zuid- en Zuidoost-Azië met een focus op India, Indonesië, Maleisië, Myanmar, Singapore en Thailand maakten onze landenexperten uit India, Indonesië, Maleisië, Myanmar, Singapore en Thailand een marktstudie over hun specifieke markten. 

Indonesia Livestock vertegenwoordigt de grootste internationale Livestock-beurs in Indonesië, en omvat een divers spectrum van sub-sectoren, waaronder veeteelt, diervoeders, zuivelproductie, landbouw, diergezondheid en visserij. De expo wordt gehouden sinds 2002 en volgend jaar, 2024, vindt de 17e editie plaats in het Jakarta Convention Center (JCC - Indonesië).