U bent hier

Exporteren naar Indonesië

CORONAVIRUS

UPDATE 01/09/2022

In Indonesië werden tot op heden ongeveer 6,5 miljoen positieve gevallen met het Coronavirus geïdentificeerd en bezweken er (officieel) om en bij de 160.000 mensen aan de ziekte. Midden januari werden de eerste omikron-besmettingen vastgesteld, waarop een korte periode met een sterke opstoot van positieve gevallen volgde. Gelukkig is die periode achter de rug en gelden er momenteel geen inreisbeperkingen meer voor personen met een dubbele vaccinatie. Toch blijven er lokaal enkele regels overeind zoals de verplichting om indoor een mondmasker te dragen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Met meer dan 274 miljoen inwoners is Indonesië het vierde grootste land ter wereld. Bent u exporteur en wilt u er uw eerste stappen zetten? Dan is het exclusief begeleidingstraject Start2Export2 Indonesië van Voka KvK Antwerpen-Waasland en Flanders Investment & Trade iets voor u!

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Indonesië
Wanneer
Van zaterdag 4 februari 2023 tot donderdag 9 februari 2023
Waar
Jakarta, Indonesië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VoKa KvK Antwerpen-Waasland.
Dit seminarie belicht de mogelijkheden, de do's en don'ts voor Vlaamse bedrijven in de Indonesische olie- en gassector. Binnenkort volgt meer informatie over dit event, blijf op de hoogte door op de knop hieronder te klikken.
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Indonesië
Wanneer
Van zondag 26 november 2023 tot vrijdag 22 december 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussels
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In 2021 bedroeg de totale waarde van alle detailhandelsverkopen van voedingsmiddelen en dranken in Indonesië US$ 72 miljard, een daling van 12% ten opzichte van het voorgaande jaar als gevolg van de maatregelen ingevolge de COVID-19-pandemie. De traditionele verkooppunten domineren nog steeds de voedings- en drankensector in de detailhandel, goed voor 76% van het marktaandeel, hoewel ze marktaandeel blijven verliezen aan moderne winkels en e-commerce. Van de moderne winkelkanalen vormen convenience stores het grootste segment en zijn ze het enige winkelkanaal waarvan de omzet groeide tijdens de pandemie, omdat klanten op zoek gingen naar alternatieven voor drukke traditionele markten en supermarkten. Zelfs als de pandemie afneemt, zullen convenience stores naar verwachting blijven groeien in aantal en omzet.

De OESO Competitive Neutrality Reviews: Small-Package Delivery Services in Indonesia, uitgevoerd in het kader van het ASEAN Competition Action Plan, evalueert de impact van staatsbedrijven op de concurrentie in Indonesië. De analyse richt zich op bezorgdiensten voor kleine pakketten, een fundamenteel onderdeel van de logistieke sector vanwege hun belangrijke rol in de snelgroeiende e-commercesector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Ondanks moeilijkheden in de wereldeconomie van vandaag vergaat het de Indonesische maakindustrie relatief goed nu de belangrijke, toekomstgerichte indicator PMI het hoogste niveau in acht maanden heeft bereikt. Dit als gevolg van goed gevulde orderboeken. Volgens het in Londen gevestigde databedrijf IHS Markit (onderdeel van S&P Global) is de Indonesische inkoopmanagersindex (PMI) in de maakindustrie in september gestegen tot 53,7 hetzij 2 punten hoger dan in augustus.  Dat is de hoogste stand sinds januari voor de index die de fabrieksactiviteit meet op basis van een enquête onder 400 bedrijven. "De laatste onderzoeksgegevens waren consistent met de sterkste verbetering in de gezondheid van de Indonesische productiesector sinds januari 2022", zei S&P Global-econoom Laura Denman in een recent persverklaring.

Een ruime samenvatting van de artikels in The Jakarta Post kan u verder nalezen als bijlage aan dit nieuwsitem.  

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00.