U bent hier

Exporteren naar Indonesië

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Indonesië, het land met de grootste Moslimbevolking ter wereld, is behoorlijk streng als het gaat om halalregelgeving. De Indonesische regering heeft het doel om van het land het wereldwijde centrum van de halalindustrie en van de industrialisatie van halalproducten te maken. Daarom start de Indonesische regering vanaf 27 oktober 2024 met een specifieke halalcertificatie waaraan alle in het land verkochte voedingsproducten (dus ook de ingevoerde) moeten voldoen. Vanaf bovenvermelde datum kunnen Vlaamse exporteurs geen gebruik meer maken van een halalcertificaat dat voor andere Islamitische landen wel geldig is.
Doelmarkt
Indonesië
Wanneer
Woensdag 13 maart 2024
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Wenst u er volgend jaar (opnieuw) bij te zijn op Food and Hotel Asia (Food and Beverage) in Singapore, de belangrijkste internationale vakbeurs voor de voedingsindustrie in Zuidoost-Azië ? Lees dan aandachtig deze uitnodiging ! Ook in 2024 organiseert Flanders Investment & Trade een groepsstand op deze vakbeurs, waarbij doelbewust wordt gekozen voor een nieuwe aanpak.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
India, Myanmar, Vietnam, Indonesië...
Wanneer
Van dinsdag 23 april 2024 tot vrijdag 26 april 2024
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het gezondheidszorglandschap in Indonesië wordt beïnvloed door uitdagingen, wat leidt tot een groeiende vraag naar medische zorg. Het stimuleren van buitenlandse investeringen in medische apparatuur en farmaceutische producten schept mogelijkheden voor infrastructuurverbeteringen en technologische vooruitgang.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 2 november 2023 diende Indonesië zijn plannen in over hoe het 20 miljard dollar zal besteden aan de transitie naar schone energie. Het alomvattende investerings- en beleidsplan (CIPP) van Indonesië voor het partnerschap, stippelt een ​​pad uit voor het Zuidoost-Aziatische land om in het kader van het programma 20 miljard dollar aan financiering binnen te halen.

Indonesia Livestock vertegenwoordigt de grootste internationale Livestock-beurs in Indonesië, en omvat een divers spectrum van sub-sectoren, waaronder veeteelt, diervoeders, zuivelproductie, landbouw, diergezondheid en visserij. De expo wordt gehouden sinds 2002 en volgend jaar, 2024, vindt de 17e editie plaats in het Jakarta Convention Center (JCC - Indonesië).