U bent hier

Exporteren naar Indonesië

CORONAVIRUS

UPDATE 31/05/2022

In Indonesië werden tot op heden al ruim 6 miljoen positieve gevallen met het Coronavirus geïdentificeerd en vielen er (officieel) meer dan 156.000 doden. Midden januari werden de eerste Omikron-gevallen genoteerd, waardoor er een korte periode met een sterke opstoot van positieve gevallen te noteren viel. Gelukkig is die periode achter de rug en gelden er geen beperkingen meer. Iedereen die dubbel gevaccineerd is mag het land terug bezoeken.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Met meer dan 274 miljoen inwoners is Indonesië het vierde grootste land ter wereld. Bent u exporteur en wilt u er uw eerste stappen zetten? Dan is het exclusief begeleidingstraject Start2Export2 Indonesië van Voka Antwerpen-Waasland en Flanders Investment & Trade iets voor u!
Doelmarkt
Indonesië
Wanneer
Van zaterdag 4 februari 2023 tot donderdag 9 februari 2023
Waar
Jakarta, Indonesië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VoKa KvK Antwerpen-Waasland.

Marktstudies

De OESO Competitive Neutrality Reviews: Small-Package Delivery Services in Indonesia, uitgevoerd in het kader van het ASEAN Competition Action Plan, evalueert de impact van staatsbedrijven op de concurrentie in Indonesië. De analyse richt zich op bezorgdiensten voor kleine pakketten, een fundamenteel onderdeel van de logistieke sector vanwege hun belangrijke rol in de snelgroeiende e-commercesector.

De OESO Competition Assessment Reviews: Logistics Sector in Indonesia, uitgevoerd in het kader van het ASEAN Competition Action Plan, beoordeelt de impact van regelgeving op de concurrentie in de sector. Dit rapport behandelt de vijf belangrijkste subsectoren van de logistieke markt: vrachtvervoer, inclusief vervoer over de weg, binnenvaart en zee, en spoor; vrachtvervoer; opslag; bezorgdiensten voor kleine pakketten; en diensten met toegevoegde waarde. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In Indonesië werden tot op heden al ruim 6 miljoen positieve gevallen met het Coronavirus geïdentificeerd en vielen er (officieel) meer dan 156.000 doden. Midden januari werden de eerste Omikron-gevallen genoteerd, waardoor er een korte periode met een sterke opstoot van positieve gevallen te noteren viel. Gelukkig is die periode achter de rug en gelden er geen beperkingen meer. Iedereen die dubbel gevaccineerd is mag het land terug bezoeken.

De Asian Development Bank (ADB) schat dat USD1,7 biljoen per jaar nodig is om de klimaatbestendige infrastructuur in Azië te ondersteunen. In hun rapport “Green Infrastructure Investment Opportunities - Indonesia: Green Recovery” geeft de ADB een overzicht van de publieke en private investeringen die nodig zijn, om de groene transitie en herstel in Indonesië mogelijk te maken.