U bent hier

Exporteren naar Indonesië

CORONAVIRUS

UPDATE 22/04/2021

In Indonesië werden tot op heden al bijna 1.600.000 positieve gevallen met het Coronavirus geïdentificeerd en vielen er (officieel) meer dan 43.500 doden. Nadat aanvankelijk algemene strengere maatregelen werden uitgevaardigd in het begin van dit jaar, werden die vanaf februari verfijnd naar kleinere gebieden, de zogenaamde micro PPKM (beperkingen van gemeenschapsactiviteiten op microschaal). Aanvankelijk vooral bedoeld voor Jakarta, zijn deze maatregelen ondertussen uitgebreid naar vijf andere provincies: West-Sumatra, Jambi, Bangka Belitung-eilanden, Lampung en West-Kalimantan.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Nieuws

INDONESIA : 

ADB Development Outlook (Indonesië vanaf blz 291).

Ondanks de alarmerende wereldwijde impact van COVID-19, kromp de economie matig in 2020 - ten opzichte van sommige van de buurlanden - dankzij goed gecoördineerde en goede gecommuniceerde beleidsmaatregelen, een kleiner aandeel van de getroffen sectoren en een herstel van de grondstoffenprijzen. 

De economie zal naar verwachting herstellen in 2021 en 2022 - hoe sterk, dat zal afhangen van hoe goed de overheid de infectiecurve van COVID-19 kan beheersen, hoe ze haar macro-economische strategie optimaal zal aanpassen en de fiscale maatregelen efficiënt zal aanwenden.

Op middellange termijn blijft de uitdaging hoe de overheid het economisch herstel blijvend zal kunnen ondersteunen en de toekomst zal verduurzamen.

In Indonesië werden tot op heden al bijna 1.600.000 positieve gevallen met het coronavirus geïdentificeerd en vielen er (officieel) meer dan 43.500 doden.

Nadat aanvankelijk algemene strengere maatregelen werden uitgevaardigd in het begin van dit jaar, werden die vanaf februari verfijnd naar kleinere gebieden, de zogenaamde  micro PPKM (beperkingen van gemeenschapsactiviteiten op microschaal). Aanvankelijk vooral bedoeld voor Jakarta, zijn deze maatregelen ondertussen uitgebreid naar vijf andere provincies: West-Sumatra, Jambi, Bangka Belitung-eilanden, Lampung en West-Kalimantan.