U bent hier

Exporteren naar Indonesië

CORONAVIRUS

UPDATE 01/04/2020

In Indonesië werden tot op heden al meer dan 1500 positieve gevallen met het Coronavirus geïdentificeerd en vielen er 136 doden.
De noodtoestand die voor Jakarta werd afgekondigd vanaf 23 maart werd intussen verlengd tot en met 19 april en kan afhankelijk van de situatie opnieuw verlengd worden.
De beperking van zakenreizen en lokale maatregelen kunnen hun impact hebben op de economische activiteiten in Indonesië.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Deze missie kadert binnen het Europees programma “EU Gateways – Business Avenues” en focust specifiek op de sectoren “healthcare & medical technologies” in Singapore en Indonesië. Vijftig Europese bedrijven zullen als deelnemer worden geselecteerd voor een programma van 1 week in beide landen dat zal bestaan uit b2b’s, networking events, plaatsbezoeken en deelname aan de Medical Fair Asia 2020 die loopt van 9 tot 11 september in Singapore. U kan zich online kandidaat stellen voor deelname aan de missie tot 30 april 2020; voor ondersteuning bij de online applicatieprocedure kan u terecht bij coaching.network@eu-gateway.eu .
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Indonesië en Singapore
Wanneer
Van zondag 6 september 2020 tot vrijdag 11 september 2020
Waar
Singapore , Singapore
Organisatie
EU Gateway | Business Avenues
Vertegenwoordigt u een toeleveringsbedrijf aan de agro- en voedingsindustrie? Ontdek dan, samen met FIT, de mogelijkheden voor uw onderneming in Vietnam en Indonesië, twee markten die heel beloftevol zijn voor die segmenten.
Doelsector
Agro-industrie en dieren, en biotechnologie
Doelmarkt
Vietnam en Indonesië
Wanneer
Van maandag 23 november 2020 tot vrijdag 4 december 2020
Waar
Hanoi, Ho Chi Minh City, Jakarta, Vietnam
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

EIBN heeft een marktstudie gepubliceerd waarin een overzicht wordt gegeven van de landbouwsector in Indonesië en de potentiële kansen voor Vlaamse bedrijven.

Het EU Indonesia Business Network (EIBN) publiceerde op haar website een studie over de Indonesische gezondheidszorg, een veelbelovende markt die grote veranderingen ondergaat en veel kansen biedt voor Europese bedrijven.

Nieuws

In Indonesië werden tot op heden meer dan 1500 positieve gevallen geïdentificeerd en zijn er 136 overlijdens geteld. 

De gouverneur van Jakarta heeft de noodtoestand voor Jakarta afgekondigd. Deze ging in vanaf maandag 23 maart en werd ondertussen verlengd tot 19 april. De mogelijkheid bestaat dat andermaal tot een verlenging kan beslsit worden.