U bent hier

Exporteren naar Indonesië

CORONAVIRUS

UPDATE 12/10/2021

In Indonesië werden tot op heden al bijna 4.230.000 positieve gevallen met het Coronavirus geïdentificeerd en vielen er (officieel) meer dan 143.000 doden.
Nadat aanvankelijk algemene strengere maatregelen werden uitgevaardigd naar aanleiding van de ramadan in mei, bleek dat die maatregelen niet overal even goed werden opgevolgd, met gevolg dat we in Juli een ernstige piek met tot bijna 60.000 positieve gevallen en rond de 2.000 overlijdens per dag telden.
Erg strenge maatregelen die de bewegingsvrijheid maximaal beperkten hebben ertoe geleid dat we vandaag minder dan 1.000 positieve gevallen en minder dan 100 doden per dag noteren. De zogenaamde micro PPKM (beperkingen van gemeenschapsactiviteiten op microschaal) hebben hun vruchten afgeworpen, in zoverre dat vanaf begin oktober met mondjesmaat de vrijheid terug wordt gegeven.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is Indonesië nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markten te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en VOKA Antwerpen het begeleidingstraject 'Start2Export2 Indonesia'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Indonesië
Wanneer
Van zaterdag 4 februari 2023 tot vrijdag 10 februari 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Indonesië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De OESO Competitive Neutrality Reviews: Small-Package Delivery Services in Indonesia, uitgevoerd in het kader van het ASEAN Competition Action Plan, evalueert de impact van staatsbedrijven op de concurrentie in Indonesië. De analyse richt zich op bezorgdiensten voor kleine pakketten, een fundamenteel onderdeel van de logistieke sector vanwege hun belangrijke rol in de snelgroeiende e-commercesector.

De OESO Competition Assessment Reviews: Logistics Sector in Indonesia, uitgevoerd in het kader van het ASEAN Competition Action Plan, beoordeelt de impact van regelgeving op de concurrentie in de sector. Dit rapport behandelt de vijf belangrijkste subsectoren van de logistieke markt: vrachtvervoer, inclusief vervoer over de weg, binnenvaart en zee, en spoor; vrachtvervoer; opslag; bezorgdiensten voor kleine pakketten; en diensten met toegevoegde waarde. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Saladplate is een belangrijk online platform en groothandelmarkt waarop producenten van voedsel, dranken en horecaproducten kunnen verkopen aan importeurs, distributeurs en agenten op de lokale markt in verscheidene Aziatische landen.

Het platform werd in 2020 opgericht door Informa markets, de grootste organisator van handelsbeurzen in Azië. Informa heeft een database met meer dan 400.000 aankopers.

In de maand november van dit jaar organiseert Saladplate een hybride evenement waarbij chocolade uit verscheidene landen zal worden voorgesteld aan aankopers uit verschillende landen in Azië.

Saladplate heeft België uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement, een uitnodiging waarop we graag ingaan.

We roepen Vlaamse chocoladefabrikanten en -exporteurs met interesse in Azië (vooral Greater China en Zuidoost Azië) bij deze dan ook op om zich kandidaat te stellen voor deelname aan het evenement. 

Nieuws

In Indonesië werden tot op heden al bijna 4.230.000 positieve gevallen met het coronavirus geïdentificeerd en vielen er (officieel) meer dan 143.000 doden.

Nadat aanvankelijk algemene strengere maatregelen werden uitgevaardigd naar aanleiding van de ramadan in mei, bleek dat die maatregelen niet overal even goed werden opgevolgd, met gevolg dat we in Juli een ernstige piek met tot bijna 60.000 positieve gevallen en rond de 2.000 overlijdens per dag telden.

Erg strenge maatregelen die de bewegingsvrijheid maximaal beperkten hebben ertoe geleid dat we vandaag minder dan 1.000 positieve gevallen en minder dan 100 doden per dag noteren.

De zogenaamde  micro PPKM (beperkingen van gemeenschapsactiviteiten op microschaal) hebben hun vruchten afgeworpen, in zoverre dat vanaf begin oktober met mondjesmaat de vrijheid terug wordt gegeven.

De Indonesia Economic Prospects (IEP) is een tweejaarlijks rapport van de Wereldbank waarin recente macro-economische ontwikkelingen, vooruitzichten en risico's worden beoordeeld, evenals specifieke ontwikkelingsuitdagingen voor de Indonesische economie. Hiermee wil het IEP het publieke beleidsdebat informeren en is het gericht op een breed publiek, waaronder de overheid, de particuliere sector, maatschappelijke organisaties en andere nationale en internationale belanghebbenden.