U bent hier

Exporteren naar Indonesië

CORONAVIRUS

UPDATE Januari 2023

Indonesië heeft op 30 december 2022 officieel de PPKM-beperkingen voor openbare activiteiten ingetrokken, dit na een evaluatie van 10 maanden door de regering en door de verbeterde pandemische indicatoren. Het land heeft in 11 opeenvolgende maanden geen pandemische golf meegemaakt en registreerde gedurende de eerste week van 2023 minder dan 1.000 nieuwe dagelijkse gevallen van Covid-19, met relatief weinig ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Ondanks de intrekking drong de president er bij de Indonesiërs op aan waakzaam te blijven en actief deel te nemen aan het vaccinatieprogramma. Het gebruik van maskers en de PeduliLindungi-traceringsapp wordt nog steeds aangeraden voor binnenactiviteiten, maar is niet verplicht voor buitenruimtes. President Joko "Jokowi" Widodo heeft na een evaluatie van 10 maanden door de regeringop vrijdag 30 december officieel het sociale beperkingsbeleid voor het coronavirus (lokaal bekend als PPKM) ingetrokken. Het ingetrokken beleid wordt vermeld onder de instructies nr. 50 en 51 van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die eerder werden aangenomen dan de aanvankelijke voorspelling van de derde week van januari van dit jaar. Jokowi zei ook dat de opheffing werd genomen omdat alle indicatoren met betrekking tot de pandemie van het coronavirus onder de WHO-normen lagen. Dit is een sterk teken dat de pandemische status van Indonesië binnenkort zal veranderen in een endemische status.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Indonesië

Blijf op de hoogte over alles in Indonesië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Internationaal ondernemen betekent op zoek gaan naar opportuniteiten. FIT helpt u daarbij. Heeft u een specifieke markt op het oog en zoekt u inside informatie? Hebt u concrete vragen over uw strategie naar bepaalde landen of regio’s? Wilt u nakaarten over informatie of ondersteuning die u vanwege FIT ontving? Tijdens de Flanders International Business Weeks in september kan dat! Onze kantoren uit de regio Centraal-Azië, Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en Oceanië komen naar uw provincie en staan samen met uw adviseurs Internationaal Ondernemen voor u klaar. Dichtbij u! De regio “Centraal-Azië, Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en Oceanië” bestaat uit volgende landen: Bangladesh, India, Indonesië, Maldiven, Myanmar, Nepal, Singapore, Sri Lanka, Thailand.
Doelmarkt
India, Bangladesh, Maldiven, Sri Lanka...
Wanneer
Maandag 11 september 2023
Waar
Antwerpen
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Azië is een diverse en boeiende markt, maar ook een markt met veel verschillen en nuances. Hoe kan u zich als Vlaams bedrijf aanpassen aan de bedrijfscultuur en -communicatie in Zuid- en Zuidoost-Azië? Hoe kan u de clichés doorbreken en de parallellen ontdekken tussen landen en regio’s zoals de Filipijnen, India, Indonesië, Maleisië, Myanmar en Thailand? We bieden u een panelgesprek met de landenexperten van FIT, waar u de kans krijgt uw vragen over dit fascinerend thema te stellen.
Doelmarkt
India, Myanmar, Thailand, Indonesië...
Wanneer
Dinsdag 12 september 2023
Waar
Leuven
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Met een bevolking van meer dan een 270 miljoen mensen verspreid over meer dan 17.500 eilanden, is de Indonesische archipel sinds mensenheugenis een cruciaal handelscentrum. Het is het vierde meest bevolkte land ter wereld en staat op een 16e plaats van de meest welvarende landen globaal gezien. Vandaag heeft het land een groeiende, relatief welvarende en invloedrijke middenklasse van ongeveer 50 miljoen mensen, voornamelijk geconcentreerd op het eiland Java met als hoofdstad Jakarta. 

Indonesische consumenten zijn jong, IT-savvy en sterk geïnteresseerd in nieuwe internationale merken. Het spreekt voor zich dat de Indonesische markt potentieel heeft voor Vlaamse bedrijven.

De afgelopen jaren heeft de explosieve groei van de start-upscene in Indonesië wereldwijd de krantenkoppen gehaald. De hoofdstad, Jakarta, stond op de derde plaats in “Startup Genome's 2021 Emerging Ecosystems" met een gecombineerde start-upwaardering van 34 miljard dollar. De kapitaalinvesteringen in Indonesische technologiebedrijven behaalden in 2020 en 2021 een historisch hoogtepunt van 3,4 miljard dollar.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Indonesië heeft op 30 december 2022 officieel de PPKM-beperkingen voor openbare activiteiten ingetrokken, na een evaluatie van 10 maanden door de regering en verbeterde pandemische indicatoren. Het land heeft in 11 opeenvolgende maanden geen pandemische golf meegemaakt en registreerde gedurende de eerste week van 2023 minder dan 1.000 nieuwe dagelijkse gevallen van Covid-19, met relatief weinig ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

Ondanks de intrekking drong de president er bij de Indonesiërs op aan waakzaam te blijven en actief deel te nemen aan het vaccinatieprogramma. Het gebruik van maskers en de PeduliLindungi-traceringsapp wordt nog steeds aangeraden voor binnenactiviteiten, maar is niet verplicht voor buitenruimtes.