U bent hier

Vooruitzichten van de nikkel verwerkende industrie en markt in Indonesië

Sinds 1 januari 2020 heeft de Indonesische regering een algemeen verbod op de export van nikkelerts ingevoerd. Het land beschikt over de grootste voorraden ter wereld van deze grondstof. Met de stopzetting van de Indonesische nikkelexport schakelt de binnenlandse smeltindustrie een versnelling hoger.

Nu de stroomafwaartse ontwikkelingen zich beginnen te manifesteren is deze informatieve uitgave "Vooruitzichten van de nikkel verwerkende industrie en markt in Indonesië” een interessant werkinstrument voor Vlaamse geïnteresseerde investeerders in Indonesië.

Het succes van Indonesië bij het downstreamen van nikkel heeft vele batterijfabrikanten en producenten van elektrische voertuigen (EV) aangemoedigd om in Indonesië te investeren.

PT LG Chemical Ltd. heeft in Indonesië geïnvesteerd door een geïntegreerde batterijfabriek te bouwen met een investering van US $ 9,8 miljard. PT LG Energy Solution en Hyundai Motor Group, beide uit Zuid-Korea, werken samen met PT Indonesia Battery Industry, of Indonesia Battery Corporation (IBC), en bouwen een batterijfabriek voor elektrische auto's. Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) uit China gaat US $ 5,1 miljard investeren in Indonesië voor de bouw van een batterijfabriek.

Naast deze bedrijven is Britishvolt geïnteresseerd in investeringen in de batterij-industrie. Samen met een dochteronderneming van de Bakrie Group, PT VKTR Technology Mobilitas, investeert men ongeveer US $ 2 miljard tegen 2027.

Daarnaast is er nog BASF en Volkswagen uit Duitsland. De twee Duitse giganten zullen US $ 4,6 miljard uitgeven om in Indonesië te investeren in batterijfabrieken voor elektrische auto's. Tot slot is er ook nog Foxconn uit Taiwan, die zich onder meer op de ontwikkeling van EV’s zullen werpen.

27 juni 2023

Bijkomende informatie