U bent hier

Exporteren naar Duitsland

CORONAVIRUS

UPDATE 04/08/2022

Momenteel zijn er geen reisrestricties meer in Duitsland: sinds 1.06.2022 zijn er enkel nog maatregelen voor virusvariantengebieden (van kracht tot 31.08.2022). De categorieën risicogebied en hoogrisicogebied werden afgeschaft. Op dit ogenblik wordt geen enkel land door het Robert Koch Instituut geclassificeerd als virusvariantengebied.

Wat betekent dit?
  • Het Duitse equivalent van het PLF, de digitale Einreiseanmeldung, moet niet meer worden ingevuld.
  • Er zijn geen bewijzen van vaccinatie, genezing of PCR-testen meer nodig om Duitsland binnen te komen.
  • Er is geen quarantaineplicht meer na aankomst in Duitsland.
De verplichting tot het dragen van een mondmasker kan verschillen van Bundesland tot Bundesland. In de meeste gevallen is een mondmasker nog verplicht op het openbaar vervoer, in ziekenhuizen, zorginstellingen en dokterspraktijken.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Duitsland

Blijf op de hoogte over alles in Duitsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade tekent in 2023 opnieuw present op BioFach Nürnberg met een fysieke groepsstand. BioFach is dé belangrijkste Europese vakbeurs voor biologische voedingsmiddelen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van dinsdag 14 februari 2023 tot vrijdag 17 februari 2023
Waar
Nürnberg, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Stel u kandidaat en krijg een gratis demoruimte ter beschikking op de Vlaamse imagostand op Hannover Messe 2023. Stel u kandidaat en maak kans om met een demo aanwezig te zijn op de volgende editie van de Hannover Messe van 17 april tot 21 april 2023. Er is een zeer beperkt aantal plaatsen, dus snel reageren is de boodschap!
Doelsector
Machines
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van maandag 17 april 2023 tot vrijdag 21 april 2023
Waar
Hannover, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

E-commerce wint al jaren aan populariteit – de coronapandemie bracht nog een stroomversnelling – en is een blijver. Het aandeel van e-commerce in de wereldwijde detailhandel in 2022 zal volgens schattingen stijgen tot 21%. Ook in Duitsland nam e-commerce de afgelopen jaren een hoge vlucht. Het land behoort tot een van de belangrijkste e-commercemarkten binnen Europa en biedt de Vlaamse ondernemer interessante troeven.

Welke invloed had de coronapandemie op de Duitse levensmiddelenmarkt? Wat zijn de huidige marktontwikkelingen en -trends? Welke bedrijven domineren de markt? Hoe krijgt u uw voedingswaren in de Duitse rekken? Antwoorden op deze vragen en meer over de Duitse levensmiddelenhandel vindt u in deze studie.  

Nieuws

Momenteel zijn er geen reisrestricties meer in Duitsland: sinds 1.06.2022 zijn er enkel nog maatregelen voor virusvariantengebieden (van kracht tot 31.08.2022). De categorieën risicogebied en hoogrisicogebied werden afgeschaft. Op dit ogenblik wordt geen enkel land door het Robert Koch Instituut geclassificeerd als virusvariantengebied. Het Duitse equivalent van het PLF, de digitale Einreiseanmeldung, moet niet meer worden ingevuld. Er zijn geen bewijzen van vaccinatie, genezing of PCR-testen meer nodig om Duitsland binnen te komen en er is geen quarantaineplicht meer na aankomst in Duitsland. De verplichting tot het dragen van een mondmasker kan verschillen van Bundesland tot Bundesland. In de meeste gevallen is een mondmasker nog verplicht op het openbaar vervoer, in ziekenhuizen, zorginstellingen en dokterspraktijken.

Per 1 juli kent de Duitse Verpakkingswetgeving enkele belangrijke wijzigingen. Vanaf deze datum moeten alle bedrijven die in Duitsland verpakkingen op de markt brengen, bij het Duitse verpakkingsregister LUCID, onder de zgn. Zentrale Stelle. ingeschreven zijn. Verder moeten online marktplaatsen en aanbieders van fulfilmentdiensten nagaan of hun klanten voldoen aan de voorschriften inzake verpakkingsregelgeving.