U bent hier

Exporteren naar Duitsland

CORONAVIRUS

Ook in Duitsland is er sprake van een tweede golf van besmettingen met COVID-19. Net zoals in de eerste golf blijken de cijfers echter relatief mee te vallen in vergelijking met België en onze andere buurlanden. Zo ligt het aantal overlijdens voor Duitsland bijvoorbeeld nog steeds lager dan dit in België.
De aanpak en de maatregelen tot beperkingen van sociale contacten kunnen verschillen van Bundesland tot Bundesland, maar de basiscommunicatie is wel eenduidig : afstand 1.5-2m, handhygiëne, verplicht mondmasker in winkels en restaurants, annulering van alle massa-evenementen tot eind 2020. Daarnaast wordt er ook sinds het begin van de pandemie op grote schaal getest en worden besmettingshaarden actief opgespoord.
Op economisch vlak werd in maart en juni 2020 reeds een heel pakket aan economische maatregelen afgekondigd om bedrijven, kmo’s en zelfstandigen te ondersteunen. De regeling voor tijdelijke werkloosheid is tot eind 2021 goedgekeurd (16/9).
De meeste internationale beurzen en grote evenementen werden geannuleerd, naar een latere datum verschoven of vinden virtueel plaats (bv. recent werd aangekondigd dat Medica in Düsseldorf november 2020 virtueel doorgaat). Lokale en kleinere events waarbij het doelpubliek niet internationaal is, vinden deels nog wel plaats.
Zakenreizen: in de zomer waren zakenreizen (mits inachtneming van afstand) weer mogelijk; Op 30 september catalogeerde Duitsland ook België als rode zone. Aangezien de in- en uitreissituaties op korte termijn kunnen wijzigen, is het best steeds de meest actuele situatie te raadplegen op de officiële websites van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken of het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Duitsland

Blijf op de hoogte over alles in Duitsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Vanwege Covid-19 wordt de Meubelbeurs te Brussel omgezet in een digitaal formaat. De beurs zal ook later doorgaan dan gebruikelijk, van 7 tot 9 december 2020. Er wordt dit keer , omwille van reisrestricties, geen internationale uitnodigingscampagne georganiseerd.
Doelsector
Meubel
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk...
Wanneer
Van maandag 7 december 2020 tot woensdag 9 december 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 27/11/2020 : vanwege Covid-19 en onder druk van de (buitenlandse) exposanten wordt de vakbeurs ISM in 2021 definitief geannuleerd. De volgende editie wordt gepland 30.1-2.2.2022.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van zondag 31 januari 2021 tot woensdag 3 februari 2021
Waar
Cologne, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In dit overzicht over de Duitse biermarkt wordt de grootte van de markt, de evolutie, het consumptiegedrag en de trends beschreven. Verder wordt er ingegaan op de distributie- en verkoopkanalen en tot slot vindt u een overzicht van interessante vakbeurzen voor deze sector.

De omzet van biolevensmiddelen in Duitsland blijft jaar na jaar toenemen. Tijdens de coronacrisis kende de verkoop van biologische voedingsproducten een verdere groei, de pandemie blijkt de vraag naar gezondere en duurzame voeding nog te hebben versterkt. Hoe is de markt georganiseerd? Wat zijn de trends? Welke zijn de verkoop- en distributiekanalen, de vakorganisaties, ...? Ontdek het in de studie van ons kantoor in Keulen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Ook in Duitsland is er sprake van een tweede golf van coronabesmettingen. Net zoals in de eerste golf blijken de cijfers echter relatief mee te vallen in vergelijking met België en onze andere buurlanden. Economisch is Duitsland wel hard getroffen door het coronavirus. Ondanks een reddingspakket ter waarde van 1.197 miljard euro worden grote golven van faillissementen en drie miljoen werklozen verwacht. De ernstige economische terugval zal de belastinginkomsten aanzienlijk verminderen voor de federale staat, de deelstaten, de gemeenten alsook voor de sociale verzekeringen. Tot nu toe verwacht Berlijn een fiscaal tekort van ongeveer 82 miljard euro - en maximaal 356 miljard euro aan nieuwe schulden. Voor meer info, lees verder.

De Duitse online handel groeide in het 1ste halfjaar van 2020 met 9,2%, en bereikte een omzet van 36,71 miljard Euro. Deze sterke stijging is te danken aan de bovengemiddelde toename in het tweede kwartaal van 2020. Vooral de producten voor dagelijkse levensbehoeften zoals voeding, huisdierbenodigdheden, medicijnen of drogisterijproducten toonden de sterkste groei. Opnieuw zijn het de Internet ‘Pure Players’ die het meest geprofiteerd hebben van de hogere online verkopen.