U bent hier

Exporteren naar Duitsland

CORONAVIRUS

UPDATE 28/03/2022

België is voor Duitsland sinds 27.02.2022 geen hoogrisicogebied meer.

Wat betekent dit?
 • Het Duitse equivalent van het PLF, de digitale Einreiseanmeldung, moet niet meer worden ingevuld.
 • Personen vanaf 12 jaar die in de laatste 10 dagen in België zijn geweest, hebben voor aankomst in Duitsland het volgende nodig:
  • Bewijs van volledige vaccinatie of
  • bewijs van genezing (positief testbewijs, op zijn vroegst vanaf de 28ste dag na de test, niet ouder dan 90 dagen)
  • of een negatieve PCR-test
  • of een negatieve antigeentest die onder medisch toezicht is uitgevoerd (beide tests mogen niet langer dan 48 uur geleden zijn uitgevoerd).
 • Er is geen quarantaineplicht meer na aankomst in Duitsland.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Duitsland

Blijf op de hoogte over alles in Duitsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Medica in Düsseldorf is hét wereldforum voor alles wat te maken heeft met geneeskunde en gezondheidszorg. Flanders Investment & Trade organiseert er jaarlijks in 3 hallen een groepsstand voor Vlaamse bedrijven (met focus op labo-uitrusting & diagnostica, orthopedie/fysiotherapie en hospitaaluitrusting).

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van maandag 14 november 2022 tot donderdag 17 november 2022
Waar
Düsseldorf, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 14/1/2022 : omwille van de onzekerheid ivm Covid-19 en de omikronvariant en mede op basis van een rondvraag bij de exposanten werd beslist om BIOFACH uit te stellen naar 26-29 juli 2022. Voor verdere info kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke. Biofach is de grootste jaarlijkse Europese biobeurs en is aan haar 31ste editie toe. De interesse voor de beurs blijft groeien zowel voor de exposanten als voor de bezoekers.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van dinsdag 26 juli 2022 tot vrijdag 29 juli 2022
Waar
Nürnberg, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Welke invloed had de coronapandemie op de Duitse levensmiddelenmarkt? Wat zijn de huidige marktontwikkelingen en -trends? Welke bedrijven domineren de markt? Hoe krijgt u uw voedingswaren in de Duitse rekken? Antwoorden op deze vragen en meer over de Duitse levensmiddelenhandel vindt u in deze studie.  

De zoetwarenindustrie in Duitsland groeit. Deze studie van ons kantoor in Keulen, beschrijft de markt en zijn structuur, alsook de trends en consumptiegedrag. Welke lekkernijen zijn het meeste in trek in Duitsland? Waar let de consument op bij de aankoop van zoetwaren? Lees er meer over in de studie.

Nieuws

Per 1 juli kent de Duitse Verpakkingswetgeving enkele belangrijke wijzigingen. Vanaf deze datum moeten alle bedrijven die in Duitsland verpakkingen op de markt brengen, bij het Duitse verpakkingsregister LUCID, onder de zgn. Zentrale Stelle. ingeschreven zijn. Verder moeten online marktplaatsen en aanbieders van fulfilmentdiensten nagaan of hun klanten voldoen aan de voorschriften inzake verpakkingsregelgeving.  

Het evenement 'Let’s talk circular 2022: H2 the future' maakt deel uit van een conferentiereeks van AHK debelux die draait om circulaire economie. De editie van dit jaar vindt plaats op 7 juli in het Havenhuis Antwerpen en richt zich op waterstof en de daarmee samenhangende relatie tussen België en Duitsland, met inbegrip van de infrastructuur die de twee landen met elkaar verbindt.