U bent hier

Exporteren naar Duitsland

CORONAVIRUS

Raadpleeg voor vertrek het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken.
Omwille van COVID-19 zijn er in Duitsland beperkende maatregelen van kracht voor inreizend verkeer. Sinds 14/1/2021 zijn er eveneens strengere maatregelen van kracht voor reizigers uit hoogrisicogebieden (+200 besmettingen/100.000 inwoners per 7 dagen) en voor gebieden waar virusvarianten voorkomen. België is al sinds 30 september 2020 risicogebied. Meer informatie: Informationen zu Einreise¬beschränkungen und Quarantäne¬bestimmungen in Deutschland

De belangrijkste actuele maatregelen (meldplicht, quarantaineplicht, testplicht en avondklok - stand van zaken 5/3/2021) leest u in het nieuwsbericht.

M.b.t. versoepelingen in de coronamaatregelen wordt in Duitsland gewerkt met een plan, waarbij de versoepelingen per deelstaat gefaseerd kunnen ingaan zodra de incidentiegraad onder de 50 besmettingen per 100.000 inwoners daalt (zie nieuwsbericht). Verdere mogelijke versoepelingen worden besproken op 22 maart.

Aangezien de situatie zeer snel kan wijzigen, en er mogelijke verschillen zijn per Bundesland, is het aangewezen om voor vertrek de actuele situatie te checken met uw klant en/of uw FIT kantoor in Berlijn, Keulen of Stuttgart. Het wordt alleszins aangeraden om niet-noodzakelijke verplaatsingen te vermijden, prospectie gebeurt tot nader order best virtueel.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Duitsland

Blijf op de hoogte over alles in Duitsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Medica in Düsseldorf is het wereldforum voor alles wat te maken heeft met geneeskunde en gezondheidszorg. Flanders Investment & Trade organiseert er jaarlijks in 3 hallen een groepsstand voor Vlaamse bedrijven (met focus op labo-uitrusting & diagnostica, orthopedie/fysiotherapie en hospitaaluitrusting). De volgende editie gaat, onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19, door van 15 tot 18 november 2021. Corona Exit-plan In het kader van het door Flanders Investment & Trade gelanceerde “Corona Exit-plan” (en meer specifiek het ‘Reboot your Export’ pakket) wordt veel aandacht besteed aan de beursdeelnames, een belangrijk marketing tool voor de Vlaamse exporteurs, ook in het post corona-tijdperk. Graag laten we u in dat verband weten dat FIT tijdelijk een aanzienlijke korting zal aanbieden op de deelnameprijs, die reeds automatisch is verrekend in de hierbij gecommuniceerde tarieven en aldus zal worden gefactureerd. Op deze manier hoopt FIT een belangrijke drempel weg te nemen voor Vlaamse bedrijven die de komende maanden opnieuw wensen deel te nemen aan vakbeurzen en conferenties in het buitenland.
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van maandag 15 november 2021 tot donderdag 18 november 2021
Waar
Düsseldorf, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Exporteert u al naar Duitsland of heeft u plannen tot export naar ons buurland? Bent u actief in e-commerce en verkoopt u via een online platform (b2b, b2c) in Duitsland? In alle gevallen is het sterk aan te raden dat u zich informeert over de Duitse regelgeving inzake verpakking (Verpackungsgesetz) en recyclage van elektrische apparaten (Elektrogesetz) en batterijen (Batteriegesetz).
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Dinsdag 1 juni 2021
Waar
Online, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AHK debelux.

Marktstudies

Artificiële Intelligentie is wereldwijd een sleuteltechnologie met een groot potentieel voor economische groei en productiviteitsstijging. Artificiële Intelligentie (AI) of kunstmatige Intelligentie (KI) (Künstliche Intelligenz in het Duits) is een onderdeel van ons dagelijks leven geworden en heeft er een enorme invloed op. Hoe de wereld van de artificiële intelligentie er in Duitsland uitziet, ontdekt u in de studie van ons kantoor in Stuttgart.

De coronacrisis met haar lockdowns en het sluiten van de winkels heeft ook gevolgen gehad voor de Duitse modehandel. Welke veranderingen heeft de pandemie teweeggebracht? Heeft de consument zijn koopgedrag aangepast? Welke zijn de trends? Ontdek het in de studie van ons kantoor in Keulen.

Nieuws

De 'DiGA Fast Track' is een baanbrekend proces om digitale kwalificatie en vergoeding te bieden aan gezondheidsinnovaties in het Duitse wettelijke gezondheidszorgsysteem. Op 18-19 mei organiseren Flanders Investment & Trade samen met imec.istart & startups.be/scale-ups.eu een webinar + networking meetings. Interesse om in te schrijven? Lees verder.

In Duitsland is het aantal besmettingen met het coronavirus nog steeds hoog. De cijfers in Duitsland blijven ver boven de Duitse grens van 50/100.000/7, nl. 136 nieuwinfecties/100.000 inwoners/7 dagen (17.01.2021). Sinds de vaccinatiecampagnes begonnen zijn op 26/12/2020, zijn meer dan 1.048.160 mensen gevaccineerd (de cijfers worden dagelijks geactualiseerd). Ook het Modernavaccin is ondertussen in gebruik. Patiënten kunnen niet vrij kiezen welk vaccin ze krijgen. Tot 31 januari 2021 is er een lockdown in heel Duitsland. Het openbaar leven is tot een minimum beperkt. Afhankelijk van de lokale situatie werden op het niveau van de deelstaten (Länder) maatregelen ingevoerd die wel kunnen verschillen in de verschillende deelstaten. Wie uit een risicogebied naar Duitsland reist, moet zich sinds 11 januari 2021 binnen 48 uur vóór aankomst in Duitsland laten testen, of direct na aankomst in Duitsland. Die test verandert niets aan de quarantaineplicht en de verplichting van een digitale inreisaanmelding. Ten gevolge van nieuwe mutaties wordt het overleg tussen de Bond en de deelstaten dat in principe op 25 januari moest plaatsvinden, nu vervroegd naar dinsdag 19/01. Men verwacht hier opnieuw een verstrenging van de maatregelen om tijd te winnen (omwille van besmettelijke mutaties, vaccinatiecampagne ...).