U bent hier

Exporteren naar Duitsland

CORONAVIRUS

Raadpleeg voor vertrek het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken.

UPDATE 21/06/2021

Met ingang van zondag 20 juni 2021 00:00 is België voor Duitsland géén COVID-19-risicogebied meer.

Wat betekent dit?

Voor wie naar Duitsland reist én de laatste 10 dagen voor binnenkomst niet in (hoog)risicogebied was, geldt:
  • Het aanmeldingsformulier hoeft niet meer te worden ingevuld.
  • Negatieve test, genezingsattest of vaccinatiebewijs hoeft enkel nog voorgelegd te worden door reizigers die met het vliegtuig naar Duitsland reizen.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Duitsland

Blijf op de hoogte over alles in Duitsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze landenexperten uit Noord-Europa.
Doelmarkt
Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland...
Wanneer
Van maandag 8 november 2021 tot vrijdag 19 november 2021
Waar
Online, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
De vakbeurs Biofach in Nürnberg werd omwille van de Covid-19 pandemie omgezet in een digitale editie. In 2022 hopen we samen met u opnieuw aanwezig te kunnen zijn op de fysieke editie. Intussen willen we de Vlaamse fabrikanten van bio-voedingsproducten extra ondersteunen met een bijkomende actie. Speciaal voor de Vlaamse bio-voedingsfabrikanten met interesse in de Duitse markt organiseert FIT in de maand oktober 2021 een persactie in het Duitstalige BioPress. BioPress is het eerste bio-vaktijdschrift in Duitsland en bestaat sinds 1994. Het gedrukte vaktijdschrift, met een oplage van bijna 20.000 exemplaren, wordt verdeeld onder levensmiddelen-handelaren (grote en kleine), biowinkels, producenten, groothandels, e.a. Tegelijk is het tijdschrift ook online ter beschikking (via de website). Op Anuga organiseert BioPress het onderdeel ‘Anuga Organic Market’ , naast vele andere bio-gerelateerde activiteiten. Via een advertentie en artikel in BioPress wordt de Vlaamse biosector in de spotlights geplaatst. Met een QR-code in de advertentie zal er een directe doorverwijzing zijn naar het digitaal event platform dat FIT speciaal voor deze actie aanmaakt en waarop elke deelnemende firma afzonderlijk belicht wordt. Deadline inschrijvingen is 15/04/2021. Deelname is gratis.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van vrijdag 1 oktober 2021 tot zondag 31 oktober 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
online, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie besteedt aandacht aan de ontwikkelingen en trends in de Duitse fietsbranche. Hoe ziet de actuele marktsituatie (productie, verkoop en marktomzet, in- en uitvoer) er uit wat fietsen en e-bikes betreft? Welke trends zijn er in de Duitse fietsenbranche en wat zijn de verdere verwachtingen? Verder worden de sectorfederaties en andere relevante brancheverenigingen belicht. Ten slotte komen de belangrijkste beurzen en vaktijdschriften in de Duitse fietsenbranche aan bod.
De studie geeft u een goed overzicht over de evolutie van de Duitse fietsbranche.

Artificiële Intelligentie is wereldwijd een sleuteltechnologie met een groot potentieel voor economische groei en productiviteitsstijging. Artificiële Intelligentie (AI) of kunstmatige Intelligentie (KI) (Künstliche Intelligenz in het Duits) is een onderdeel van ons dagelijks leven geworden en heeft er een enorme invloed op. Hoe de wereld van de artificiële intelligentie er in Duitsland uitziet, ontdekt u in de studie van ons kantoor in Stuttgart.

Nieuws

De Duitse regering heeft, met het oog op de corona-infectiecijfers in heel Europa, de algemene quarantainevereiste, voor binnenkomst in het land vanuit meer dan 100 landen, opgeheven. Vanaf 1 augustus 2021 traden enkele nieuwe reisregels in werking die zullen gelden tot eind 2021. Het Robert-Koch-Institut (RKI) monitort de situatie en publiceert dagelijks een rapport dat ook in het Engels beschikbaar is.