U bent hier

Exporteren naar Duitsland

CORONAVIRUS

Sinds 2 februari 2023 zijn veel beschermingsmaatregelen vanwege de stabiele situatie i.v.m. COVID-19, afgeschaft.
Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en de websites van de Bundesregierung Regeln in den Ländern, Informationen zur Coronavirus-Pandemie en Informationen für Reisende.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Duitsland

Blijf op de hoogte over alles in Duitsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Stel u kandidaat en krijg een gratis demoruimte ter beschikking op de Vlaamse imagostand op Hannover Messe 2023. Stel u kandidaat en maak kans om met een demo aanwezig te zijn op de volgende editie van de Hannover Messe van 17 april tot 21 april 2023. Er is een zeer beperkt aantal plaatsen, dus snel reageren is de boodschap!

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Machines
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van maandag 17 april 2023 tot vrijdag 21 april 2023
Waar
Hannover, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
ISM, Internationale Süsswarenmesse in Keulen, is dé wereldbeurs bij uitstek voor zoetwaren. Sinds jaar en dag staat deze beurs op het FIT-actieprogramma.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van zondag 23 april 2023 tot dinsdag 25 april 2023
Waar
Cologne, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Duitse fintechsector zit in haar tweede golf van ontwikkeling en is zich nu volledig aan het ontplooien. Wilt u weten waar Duitsland op vlak van fintech staat in de wereld? Lees dan deze studie van ons kantoor in München.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het Duitse handelsagentschap Rudolf Lamla Sales Agency, zoekt fabrikanten van levensmiddelen die ondersteuning zoeken bij het betreden van de Duitse markt. De heer Lamla heeft contacten in de retail met zowel groothandels als detailhandels zoals Bünting, Rewe, Edeka, Lidl en Metro. Daarnaast heeft hij contacten in de out-of-home sector met bedrijven als Bäko, Bartels Langness, Citti en Chefs Culinar.

Nieuws

Per 1 juli kent de Duitse Verpakkingswetgeving enkele belangrijke wijzigingen. Vanaf deze datum moeten alle bedrijven die in Duitsland verpakkingen op de markt brengen, bij het Duitse verpakkingsregister LUCID, onder de zgn. Zentrale Stelle. ingeschreven zijn. Verder moeten online marktplaatsen en aanbieders van fulfilmentdiensten nagaan of hun klanten voldoen aan de voorschriften inzake verpakkingsregelgeving.  

Het evenement 'Let’s talk circular 2022: H2 the future' maakt deel uit van een conferentiereeks van AHK debelux die draait om circulaire economie. De editie van dit jaar vindt plaats op 7 juli in het Havenhuis Antwerpen en richt zich op waterstof en de daarmee samenhangende relatie tussen België en Duitsland, met inbegrip van de infrastructuur die de twee landen met elkaar verbindt.