U bent hier

Exporteren naar Duitsland

CORONAVIRUS

Ook in Duitsland neemt het aantal besmettingen toe. Om de verdere verspreiding van het virus in te dammen breidde de Duitse overheid op 22 maart 2020 de maatregelen tot beperking van de sociale contacten sterk uit. Tevens werd op 25 maart 2020 een heel pakket aan economische maatregelen afgekondigd om bedrijven, kmo’s en zelfstandigen te ondersteunen.
Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Duitsland.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht, de Duitse regelgeving met grensmaatregelen en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Duitsland

Blijf op de hoogte over alles in Duitsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. "Anuga" is het grootste en meest toonaangevende voedingssalon ter wereld. Flanders Investment & Trade organiseert opnieuw een groeppstand voor Vlaamse bedrijven in de sectoren diepvries, charcuterie en zoetwaren.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van zaterdag 9 oktober 2021 tot woensdag 13 oktober 2021
Waar
Cologne, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Op dinsdag 15 september vanaf 10 uur zal u zich voor Biofach 2021 kunnen aanmelden ! Biofach Europe is de meest toonaangevende jaarlijkse biobeurs en is aan haar 32ste editie toe. Biofach is de perfecte ontmoetingsplaats voor klanten, leveranciers, alle partners en potentiële nieuwe klanten, nergens ontmoeten alle biologische stakeholders elkaar op een vergelijkbare manier dan bij Biofach.

Actie is volzet. Meld u aan voor de wachtlijst.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van woensdag 17 februari 2021 tot zaterdag 20 februari 2021
Waar
Nürnberg, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie geeft een overzicht van de verplegings- en verzorgingssector in Duitsland. U vindt er o.a. informatie over de organisatie, de trends, de regelgeving, de digitalisering, de grootste uitdagingen en de belangrijke spelers van de sector. En, ontdek de opportuniteiten die de sector biedt.

Sinds enige tijd, en versneld door recentere gebeurtenissen en maatschappelijke evoluties, is er een omwenteling merkbaar in de auto-industrie. Autorijden zal in de toekomst bijna zeker elektrisch, (semi-)autonoom en verbonden (‘vernetzt’) zijn. In deze beknopte studie wordt dieper ingegaan op de trends en verwachtingen voor de auto-industrie (breder: de mobiliteitsindustrie). Welke kunnen de gevolgen zijn voor Duitsland, alsook de risico’s en opportuniteiten voor toeleveranciers?

Nieuws

De Duitse online handel groeide in het 1ste halfjaar van 2020 met 9,2%, en bereikte een omzet van 36,71 miljard Euro. Deze sterke stijging is te danken aan de bovengemiddelde toename in het tweede kwartaal van 2020. Vooral de producten voor dagelijkse levensbehoeften zoals voeding, huisdierbenodigdheden, medicijnen of drogisterijproducten toonden de sterkste groei. Opnieuw zijn het de Internet ‘Pure Players’ die het meest geprofiteerd hebben van de hogere online verkopen.

Op 16 september organiseert het Duitse health innovation hub (hih) de Engelstalige online actie International DiGA Summit. Doel is o.a. om de om de wereldwijde digitale gezondheidsgemeenschap te informeren over de 'DiGA Fast Track' in Duitsland en daarnaast een debat te openen met de sprekers over hoe digitale gezondheidstoepassingen wereldwijd zullen evolueren en wat aanbieders mogen verwachten van toezichthouders van westerse gezondheidszorgsystemen in de nabije toekomst toekomst.