U bent hier

Marktstudies

De speelgoedindustrie groeide de voorbije jaren wereldwijd tot een steeds belangrijkere sector van de economie. Ook in Duitsland won de speelgoedindustrie aan belang en is ze een belangrijke werkgever. Benieuwd naar meer info over deze sector? Lees dan zeker de marktstudie die werd opgesteld door het FIT-kantoor in Stuttgart.

De Duitse fintechsector zit in haar tweede golf van ontwikkeling en is zich nu volledig aan het ontplooien. Wilt u weten waar Duitsland op vlak van fintech staat in de wereld? Lees dan deze studie van ons kantoor in München.

E-commerce wint al jaren aan populariteit – de coronapandemie bracht nog een stroomversnelling – en is een blijver. Het aandeel van e-commerce in de wereldwijde detailhandel in 2022 zal volgens schattingen stijgen tot 21%. Ook in Duitsland nam e-commerce de afgelopen jaren een hoge vlucht. Het land behoort tot een van de belangrijkste e-commercemarkten binnen Europa en biedt de Vlaamse ondernemer interessante troeven.

Welke invloed had de coronapandemie op de Duitse levensmiddelenmarkt? Wat zijn de huidige marktontwikkelingen en -trends? Welke bedrijven domineren de markt? Hoe krijgt u uw voedingswaren in de Duitse rekken? Antwoorden op deze vragen en meer over de Duitse levensmiddelenhandel vindt u in deze studie.  

De zoetwarenindustrie in Duitsland groeit. Deze studie van ons kantoor in Keulen, beschrijft de markt en zijn structuur, alsook de trends en consumptiegedrag. Welke lekkernijen zijn het meeste in trek in Duitsland? Waar let de consument op bij de aankoop van zoetwaren? Lees er meer over in de studie.

Industrie 4.0 is wereldwijd een trend van automatisering en gegevensuitwisseling die gebruikt wordt bij industriële fabricagetechnieken. Wat is het belang van industrie 4.0? Wie zijn de belangrijkste spelers? Waar liggen de uitdagingen en kansen? Ontdek het in deze paper van ons kantoor in Stuttgart.

De Duitse gamingmarkt is de grootste in Europa en de vijfde grootste ter wereld. Duitse politici spreken ook steeds vaker over de gamesector en het potentiële belang ervan voor de Duitse economie. Het thema kwam zelfs aan bod tijdens de verkiezingen van 2021. Benieuwd naar meer info over deze groeiende en spraakmakende sector? Lees dan zeker deze paper van ons kantoor in Berlijn.

Brengt u verpakte producten op de Duitse markt? Dan krijgt u ongetwijfeld ook te maken met verplichtingen in het kader van de Duitse verpakkingswetgeving. Het ultieme doel van deze wetgeving is de milieu-impact van verpakkingen zo klein mogelijk te houden. Met deze paper zetten we voor u kort op een rijtje waar u zo allemaal rekening mee moet houden.  

Deze studie besteedt aandacht aan de ontwikkelingen en trends in de Duitse fietsbranche. Hoe ziet de actuele marktsituatie (productie, verkoop en marktomzet, in- en uitvoer) er uit wat fietsen en e-bikes betreft? Welke trends zijn er in de Duitse fietsenbranche en wat zijn de verdere verwachtingen? Verder worden de sectorfederaties en andere relevante brancheverenigingen belicht. Ten slotte komen de belangrijkste beurzen en vaktijdschriften in de Duitse fietsenbranche aan bod.
De studie geeft u een goed overzicht over de evolutie van de Duitse fietsbranche.

Artificiële Intelligentie is wereldwijd een sleuteltechnologie met een groot potentieel voor economische groei en productiviteitsstijging. Artificiële Intelligentie (AI) of kunstmatige Intelligentie (KI) (Künstliche Intelligenz in het Duits) is een onderdeel van ons dagelijks leven geworden en heeft er een enorme invloed op. Hoe de wereld van de artificiële intelligentie er in Duitsland uitziet, ontdekt u in de studie van ons kantoor in Stuttgart.

De coronacrisis met haar lockdowns en het sluiten van de winkels heeft ook gevolgen gehad voor de Duitse modehandel. Welke veranderingen heeft de pandemie teweeggebracht? Heeft de consument zijn koopgedrag aangepast? Welke zijn de trends? Ontdek het in de studie van ons kantoor in Keulen.

In dit overzicht over de Duitse biermarkt wordt de grootte van de markt, de evolutie, het consumptiegedrag en de trends beschreven. Verder wordt er ingegaan op de distributie- en verkoopkanalen en tot slot vindt u een overzicht van interessante vakbeurzen voor deze sector.

Pagina's