U bent hier

Marktstudies

De coronapandemie legde de foodservicemarkt in Duitsland volledig plat. Bijkomend kwamen nieuwe onzekerheden op de markt als personeelstekorten en inflatie. Heeft de sector zich ondertussen hersteld? Wat zijn de grootste marktspelers in Duitsland? Welke trends spelen er op de markt? U leest het in deze studie.

De coronapandemie heeft de manier waarop we werken voorgoed veranderd en daarmee ook onze verwachtingen van de kantoorwereld. Welke invloed heeft dit op de kantoormeubelmarkt? Hoe heeft deze zich de voorbije jaren ontwikkeld? Ontdek meer over deze markt in de studie van ons kantoor in Keulen. 

Hoe belangrijk is de landbouwsector in Duitsland, het land van ingenieurs en industrie? Hoe is de markt georganiseerd? Wat zijn de trends? Waar liggen de uitdagingen en de kansen? Wie zijn de belangrijkste spelers, vakorganisaties, ...? Ontdek het in de studie van ons kantoor in Stuttgart.

De juwelenmarkt in Duitsland anno 2023 begint er anders uit te zien dan pakweg 10 jaar geleden. Wat is er veranderd? Wat zijn de trends? Hoe is de distributie gestructureerd? Welke voorkeuren heeft de Duitse consument? Ontdek het in de studie van ons kantoor in Stuttgart.

De speelgoedindustrie groeide de voorbije jaren wereldwijd tot een steeds belangrijkere sector van de economie. Ook in Duitsland won de speelgoedindustrie aan belang en is ze een belangrijke werkgever. Benieuwd naar meer info over deze sector? Lees dan zeker de marktstudie die werd opgesteld door het FIT-kantoor in Stuttgart.

De Duitse fintechsector zit in haar tweede golf van ontwikkeling en is zich nu volledig aan het ontplooien. Wilt u weten waar Duitsland op vlak van fintech staat in de wereld? Lees dan deze studie van ons kantoor in München.

E-commerce wint al jaren aan populariteit – de coronapandemie bracht nog een stroomversnelling – en is een blijver. Het aandeel van e-commerce in de wereldwijde detailhandel in 2022 zal volgens schattingen stijgen tot 21%. Ook in Duitsland nam e-commerce de afgelopen jaren een hoge vlucht. Het land behoort tot een van de belangrijkste e-commercemarkten binnen Europa en biedt de Vlaamse ondernemer interessante troeven.

Welke invloed had de coronapandemie op de Duitse levensmiddelenmarkt? Wat zijn de huidige marktontwikkelingen en -trends? Welke bedrijven domineren de markt? Hoe krijgt u uw voedingswaren in de Duitse rekken? Antwoorden op deze vragen en meer over de Duitse levensmiddelenhandel vindt u in deze studie.  

De zoetwarenindustrie in Duitsland groeit. Deze studie van ons kantoor in Keulen, beschrijft de markt en zijn structuur, alsook de trends en consumptiegedrag. Welke lekkernijen zijn het meeste in trek in Duitsland? Waar let de consument op bij de aankoop van zoetwaren? Lees er meer over in de studie.

Industrie 4.0 is wereldwijd een trend van automatisering en gegevensuitwisseling die gebruikt wordt bij industriële fabricagetechnieken. Wat is het belang van industrie 4.0? Wie zijn de belangrijkste spelers? Waar liggen de uitdagingen en kansen? Ontdek het in deze paper van ons kantoor in Stuttgart.

De Duitse gamingmarkt is de grootste in Europa en de vijfde grootste ter wereld. Duitse politici spreken ook steeds vaker over de gamesector en het potentiële belang ervan voor de Duitse economie. Het thema kwam zelfs aan bod tijdens de verkiezingen van 2021. Benieuwd naar meer info over deze groeiende en spraakmakende sector? Lees dan zeker deze paper van ons kantoor in Berlijn.

Brengt u verpakte producten op de Duitse markt? Dan krijgt u ongetwijfeld ook te maken met verplichtingen in het kader van de Duitse verpakkingswetgeving. Het ultieme doel van deze wetgeving is de milieu-impact van verpakkingen zo klein mogelijk te houden. Met deze paper zetten we voor u kort op een rijtje waar u zo allemaal rekening mee moet houden.  

Pagina's