U bent hier

Marktstudies

Sinds enige tijd, en versneld door recentere gebeurtenissen en maatschappelijke evoluties, is er een omwenteling merkbaar in de auto-industrie. Autorijden zal in de toekomst bijna zeker elektrisch, (semi-)autonoom en verbonden (‘vernetzt’) zijn. In deze beknopte studie wordt dieper ingegaan op de trends en verwachtingen voor de auto-industrie (breder: de mobiliteitsindustrie). Welke kunnen de gevolgen zijn voor Duitsland, alsook de risico’s en opportuniteiten voor toeleveranciers?

De Duitse markt voor medische producten is de grootste in Europa en biedt interessante kansen voor Vlaamse bedrijven met hightechoplossingen voor de medische technologiesector. Meer weten over deze sector? Lees de studie van ons kantoor in Stuttgart.

De juwelenmarkt in Duitsland anno 2020 begint er anders uit te zien dan pakweg 5 jaar geleden. Wat is er veranderd? Wat zijn de trends? Hoe is de distributie gestructureerd? Welke voorkeuren heeft de Duitse consument? Ontdek het in de studie van ons kantoor in Stuttgart.

Belangstelling voor de Duitse meubelhandel? Download ons rapport met een beschrijving van recente ontwikkelingen, marktomvang, belangrijke marktspelers en de trend naar een omnichannel strategie in dit segment, alsook een overzicht van vakbeurzen en vaktijdschriften. 

Europa is wereldwijd marktleider in de lucht- en ruimtevaartindustrie en Duitsland speelt hierbij een centrale rol zowel voor civiele als militaire vliegtuigen. Vooral de Duitse civiele luchtvaartindustrie neemt een belangrijke plaats in met ca. 75.000 werknemers. Globaal stijgende bestel- en uitleveringscijfers zorgden in 2017 voor een omzet van maar liefst 29,2 mld. euro (een stijging van 8% t.o.v. 2016).

Deze marktstudie onderzoekt de Duitse levensmiddelenmarkt. Ze richt zich vooral op Vlaamse bedrijven die weinig of geen ervaring op de Duitse markt hebben, maar die in de nabije toekomst wel exportplannen hebben. De studie geeft onder andere een antwoord op vaak gestelde vragen zoals b.v.: hoe ziet de actuele marktsituatie in Duitsland eruit? Hoe is de Duitse distributie gestructureerd? Wat zijn de actuele trends voor levensmiddelen?

Hoewel Duitsland als een van de belangrijkste landen voor de auto-industrie gekend is, is er sinds enige tijd een omwenteling merkbaar. In welke zin het de Duitse auto-industrie beïnvloedt en wat de gevolgen voor de Duitse economie kunnen zijn, leest u in de beknopte studie van ons kantoor in Stuttgart.

De private out-of-home-consumptie van voeding wint in Duitsland steeds meer aan populariteit. Meer mensen bezoeken regelmatig een restaurant of andere eetgelegenheid buitenshuis, dit ten nadele van het eten thuis aan de eigen keukentafel. Hoe dit de Duitse economie beïnvloedt en welke marktontwikkelingen er nog verwacht worden, leest u in de studie van ons kantoor in Keulen. 

De dronesmarkt in Duitsland is in volle ontwikkeling. Verwacht wordt dat er binnenkort 1 à 1,2 miljoen drones zullen zijn. Sedert april 2017 is er een nieuwe wetging van kracht, die het gebruik ervan in goede banen moet leiden. Meer weten over de dronesmarkt en de ontwikkelingen en mogelijkheden in Duitsland? Lees de studie die ons kantoor in Berlijn opstelde.

Gezond & functioneel, online en als kookbox geleverd, vegetarisch en veganistisch, regionaal en duurzaam ... zijn enkele van de voedingstrends die ervoor zorgen dat de Duitse biomarkt zich verder blijft ontwikkelen.

Deze studie besteedt aandacht aan de ontwikkelingen en trends in de Duitse fietsbranche. Hoe ziet de actuele marktsituatie (productie, verkoop en marktomzet, in- en uitvoer) er uit wat fietsen en e-bikes betreft? Welke trends zijn er in de Duitse fietsenbranche en wat zijn de verdere verwachtingen? Verder worden de sectorfederaties en andere relevante brancheverenigingen belicht. Ten slotte komen de belangrijkste beurzen en vaktijdschriften in de Duitse fietsenbranche aan bod.
De studie geeft u een goed overzicht over de evolutie van de Duitse fietsbranche.

De markt voor doe-het-zelfproducten en -diensten in Duitsland is de grootste in Europa en groeit nog steeds. Ook de online handel heeft in deze branche zijn intrede gedaan. Lees wat de gevolgen en kansen van deze evolutie zijn in de studie van ons kantoor in Stuttgart.

Wat is halal? Welke producten zijn halal? Hoe zit het met het certificeren van halal-producten?
U leest het allemaal in deze korte studie van ons kantoor in Keulen.

De studie geeft onder andere een antwoord op vaak gestelde vragen als: Hoe ziet de actuele marktsituatie in Duitsland eruit? Hoe is de Duitse kledingsector gestructureerd? Welke winkeltypes zijn aanwezig binnen de kledingsector? Wat zijn de actuele trends in deze industrie?

Wat zijn de uitdagingen? Welke soorten zorg en zorginstellingen zijn er? Hoe is de sociale zekerheid georganiseerd? Hoe benader je de medische markt in Duitsland?
Het antwoord op deze en andere vragen vind je in het beknopt overzicht van de Duitse gezondheidsmarkt.

Pagina's