U bent hier

Nieuws

In dit webinar, op 24 mei a.s. om 14u, brengen kmo’s uit Vlaanderen, Noordrijn-Westfalen, alsook Nederland en Schotland hun inspirerend verhaal en hun visie, maar ook uitdagingen om ICT & electronics meer circulair te maken. Mis deze opportuniteit niet. Dit webinar, gehost door Flanders Investment & Trade, in nauwe samenwerking met 'Vlaanderen Circulair' en partners in Noordrijn-Westfalen, maakt deel uit van de reeks webinars ‘Circular SMEs across Europe’.

Verkoopt u producten ONLINE in Duitsland? Dan is deze webinar van AHK debelux op 26 april zeker iets voor u. U komt er te weten of uw producten voldoen aan de wettelijke voorschrijften voor de registratie van verpakkingen, elektrische apparaten en batterijen.

België is sinds 27 februari 2022 geen hoogrisicogebied meer voor Duitsland. Het Duitse equivalent van het PLF, de digitale Einreiseanmeldung, moet niet meer worden ingevuld. Personen vanaf 12 jaar die in de laatste 10 dagen in België zijn geweest, hebben voor aankomst in Duitsland wel het volgende nodig: bewijs van volledige vaccinatie of bewijs van genezing (positief testbewijs, op zijn vroegst vanaf de 28ste dag na de test, niet ouder dan 90 dagen) of een negatieve PCR-test of een negatieve antigeentest die onder medisch toezicht is uitgevoerd (beide tests mogen niet langer dan 48 uur geleden zijn uitgevoerd). Er is geen quarantaineplicht meer na aankomst in Duitsland.

De Duitse online handel groeide in het 1ste halfjaar van 2020 met 9,2%, en bereikte een omzet van 36,71 miljard Euro. Deze sterke stijging is te danken aan de bovengemiddelde toename in het tweede kwartaal van 2020. Vooral de producten voor dagelijkse levensbehoeften zoals voeding, huisdierbenodigdheden, medicijnen of drogisterijproducten toonden de sterkste groei. Opnieuw zijn het de Internet ‘Pure Players’ die het meest geprofiteerd hebben van de hogere online verkopen.

Op 16 september organiseert het Duitse health innovation hub (hih) de Engelstalige online actie International DiGA Summit. Doel is o.a. om de om de wereldwijde digitale gezondheidsgemeenschap te informeren over de 'DiGA Fast Track' in Duitsland en daarnaast een debat te openen met de sprekers over hoe digitale gezondheidstoepassingen wereldwijd zullen evolueren en wat aanbieders mogen verwachten van toezichthouders van westerse gezondheidszorgsystemen in de nabije toekomst toekomst.

Duitsland blijft nog steeds een 'beurzenland'. Dat blijkt uit het gigantisch aanbod aan vakbeurzen, zowel internationaal, nationaal of regionaal, in alle mogelijke sectoren/activiteitsdomeinen. Een bezoek of een deelname aan een vakbeurs biedt de gelegenheid tot persoonlijke ontmoetingen met uw doelpubliek. Ook het FIT-team in Duitsland bezoekt jaarlijks een heel aantal beurzen om voeling te houden met de Duitse markt. Wilt u weten welke beurzen door iemand van FIT-Duitsland zal bezocht worden? Kunnen wij iets voor u betekenen op de bezochte vakbeurzen?

Met de oprichting van een nieuwe internationale marktplaats 'International Marketplace Network (IMN)', willen de e-commercespelers Real (Duitsland), Cdiscount (Frankrijk), ePRICE (Italië) en eMAG (Roemenië) de internationale online-handel vereenvoudigen en een tegenhanger bieden voor de grote marktplaatsen. 

Ontdek wat deze nieuwe marktplaats te bieden heeft.

Volgens het Handelsverband Deutschland groeide de onlinehandel in Duitsland vorig jaar met 9,1% in 2018. Met een toename van 4,4 miljard euro, ongeveer evenveel als in 2017, bereikte de totaal gerealiseerde netto-omzet in de onlinehandel vorig jaar 53,3 miljard euro. De grootste absolute omzettoename deed zich voor in de sectoren mode & accessoires, consumentenelectronica/elektro en vrijetijd en hobby. De sterkste procentuele omzetgroei was er in de branches FMCG, en DIY & tuin. Lees meer in de 'Online Monitor 2019'.

Pagina's