U bent hier

Wet- en regelgeving

Normen en certificering

Duitsland is lid van de EU en volgt de EU-richtlijnen rond "CE-markering" voor alle productgroepen, die u vindt via deze link:

Zonder twijfel is Duitsland een economische grootmacht waar vele firma’s hun plaats op de markt willen veroveren. Toch moet men rekening houden met de nationale normen en reglementen die op de Duitse markt gelden. Buiten de Internationale (ISO) en Europese normen (EN), zijn er ook de nationale vereisten (DIN).

De DINs zijn vaak bijkomende strengere regels waardoor het voor buitenlandse bedrijven niet altijd evident is om de stap naar Duitsland te maken. De Deutscher Industrienormen Ausschuß (DIN) die deze normen bepaalt, bestaat uit 4000 comités: 76 standaardcomités aangevuld met technische subcomités.

Handelsbelemmeringen

Binnen de interne EU-markt mogen er in principe geen handelsbelemmerende maatregelen bestaan. Vindt u dat de overheid van een andere EU-lidstaat tegen dat principe zondigt? Worden de interne marktregels verkeerd toegepast? Dan kan u terecht bij het Enterprise Europe Network. Dit netwerk geeft advies bij klachten van bedrijven tegen andere bedrijven of tegen overheidsadministraties.

Specifieke vragen over reglementering?

Contacteer onze specialisten via reglementering@fitagency.be.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Duitsland