U bent hier

Fruit Logistica in Berlijn staat voor de deur

Fruit Logistica is een toonaangevende beurs die zich richt op de verschillende aspecten van de fruit- en groentenindustrie, niet enkel teelt en handel maar ook opslag, verpakking, distributie, marketing, inkoop, enzovoorts. Ze laat toe om de nieuwste trends en innovaties in de sector te ontdekken. De beurs staat bekend om zijn uitgebreide aanbod en enorme verscheidenheid aan verse producten, fruit en groenten.

Ook Vlaanderen is er elk jaar aanwezig: het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) organiseert er telkens een paviljoen met tientallen groente- en fruittelers, -handelaars, veilingen en sectorverenigingen uit Vlaanderen. Los daarvan tekenen ook andere bedrijven uit België present, onder meer in de logistieke sector, zoals Port of Antwerp-Bruges.

Een van de blikvangers van Fruit Logistica is de focus op technologische en logistieke oplossingen. Het segment Machinery & Technology van de beurs is opmerkelijk, waarbij het thema van Controlled-Environment Agriculture (CEA) aan belang wint. De Greenhouse en SmartAgri-hallen bieden ruimte aan deze spannende nieuwe technologieën.

Vorig jaar telde Fruit Logistica in totaal 2.610 exposanten uit 92 landen. Er waren 63.470 vakbezoekers, uit meer dan 140 landen. Het aantal exposanten en bezoekers benaderde daarmee het niveau van voor de pandemie.

Goed nieuws voor wie de beurs wil bezoeken: via AHK Debelux, de Belgisch-Luxemburgs-Duitse Kamer van Koophandel, kan u een korting krijgen op de prijs van uw toegangsticket. Die moet u wel op voorhand aanvragen via de link hieronder.

30 januari 2024