U bent hier

Exporteren naar Peru

CORONAVIRUS

UPDATE 28/08/2020

Op 27 juni 2020 werd de lockdown voor Peru in grote delen van het land opgeheven weliswaar in combinatie met beperkingen: 'cuarentena focalizada', een gefocuste quarantaine. De noodtoestand blijft van kracht tot 30 september, er is een avondklok van kracht vanaf 22u tot 4u. In sommige regio's is er een strengere avondklok vanaf 20u tot 4u en een harde lockdown op zondag, het gaat om de volgende regio's: Cusco, Moquegua, Puno en Tacna. Daarnaast blijft de harde lockdown over het hele land van kracht voor kinderen onder de 14 jaar en ouderen dan 65. De grenzen zijn gesloten en de luchtvaart voor passagiersverkeer is beperkt tot bepaalde binnenlandse vluchten en humanitaire internationale vluchten. Goederen kunnen wel normaal geïmporteerd worden. Sinds mei worden verschillende sectoren volgens een stappenplan geheractiveerd. De Peruviaanse overheid heeft een ambitieus plan om enerzijds de epidemie onder controle te houden, en anderzijds de economie te ondersteunen. Dankzij aangelegde reserves en een lage staatsschuld is een injectie mogelijk gelijk aan 17% van het bnp.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Peru

Blijf op de hoogte over alles in Peru

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De Zuid-Amerikaanse markt staat bol van de opportuniteiten op het vlak van cleantech die vaak nog onvoldoende gekend zijn. Flanders Investment & Trade organiseert daarom het eerste “Virtual Cleantech Forum”, een cluster van virtuele cleantech events, gericht op 4 belangrijke markten in de regio: Argentinië, Brazilië, Chili en Peru. Het Forum zal zich richten op de thema’s Water, Materialen & Energie.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Peru, Brazilië, Chili en Argentinië
Wanneer
Van maandag 17 mei 2021 tot vrijdag 28 mei 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online vanuit Argentinië, Brazilië, Chili, Peru
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Voor de opwekking van elektriciteit steunt Peru van oudsher sterk op waterkrachtcentrales. Toch blijft Peru met aanzienlijke uitdagingen kampen op het vlak van energie. Hernieuwbare energie kan hier een belangrijke rol spelen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Om overbevolking in de gevangenissen tegen te gaan in een periode van COVID-19 besmettingen lanceert het Nationaal Instituut voor het Gevangeniswezen van Peru/Instituto Nacional Penitenciario INPE een tender voor de aankoop van 2000 enkelbanden met bijhorende apparatuur en dienstverlening. 

Nieuws

Ook in Peru is de regering volop bezig met de digitalisering binnen verschillende maatschappelijke sectoren zoals gezondheidszorg, onderwijs en overheid.