U bent hier

Exporteren naar Peru

CORONAVIRUS

UPDATE 1/07/2021

De nationale noodtoestand, die op 15 maart 2020 door de president van Peru werd afgekondigd, blijft voorlopig van kracht tot 30 juli 2021 en houdt het volgende in: beperking van grondwettelijke rechten, avondklok (verschillen per regio), opschorting van sociale bijeenkomsten waarbij de concentratie of agglomeratie van mensen te hoog is, gedeeltelijke sluiting van de internationale grenzen. Daarnaast zijn er ook regionale maatregelen van kracht al naargelang het afgekondigde waarschuwingsniveau.

Internationale vluchten naar Peru: Commerciële vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Brazilië zijn momenteel opgeschort. Internationale commerciële reizen met andere bestemmingen zoals Europa, zijn toegestaan. Bij aankomst in Peru moet een negatieve PCR test kunnen voorgelegd worden die niet ouder is dan 72 uur alsook een elektronische gezondheidsverklaring op eer (via http://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud(externe link)). Alle reizigers, zowel Peruanen als buitenlanders, moeten na aankomst, via land en/of lucht, verplicht twee weken in quarantaine thuis, in zijn/haar hotel of een verblijfplaats toegewezen door het ministerie van Volksgezondheid. Ze mogen de quarantaine verlaten na het afleggen van een negatieve COVID-19 test die werd genomen na aankomst in Peru.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Peru

Blijf op de hoogte over alles in Peru

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Voor de opwekking van elektriciteit steunt Peru van oudsher sterk op waterkrachtcentrales. Toch blijft Peru met aanzienlijke uitdagingen kampen op het vlak van energie. Hernieuwbare energie kan hier een belangrijke rol spelen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Een Peruaans bedrijf is op zoek naar bouwbedrijven die interesse hebben in de bouw van een miniwaterkrachtcentrale in Peru met een capaciteit van 9 MW; het gaat om een turnkey-project onder EPC-contract (Engineering, Procurement, Construction). 

Nieuws

De nationale noodtoestand blijft voorlopig van kracht tot 30 november 2021 en houdt het volgende in: beperking van grondwettelijke rechten, avondklok (verschillen per regio, zie hieronder), opschorting van sociale bijeenkomsten waarbij de concentratie of agglomeratie van mensen te hoog is, gedeeltelijke sluiting van de internationale grenzen. Daarnaast zijn er ook regionale maatregelen van kracht al naargelang het afgekondigde waarschuwingsniveau.

Ook in Peru is de regering volop bezig met de digitalisering binnen verschillende maatschappelijke sectoren zoals gezondheidszorg, onderwijs en overheid.