U bent hier

Exporteren naar Peru

CORONAVIRUS

UPDATE 28/08/2020

Op 27 juni 2020 werd de lockdown voor Peru in grote delen van het land opgeheven weliswaar in combinatie met beperkingen: 'cuarentena focalizada', een gefocuste quarantaine. De noodtoestand blijft van kracht tot 30 september, er is een avondklok van kracht vanaf 22u tot 4u. In sommige regio's is er een strengere avondklok vanaf 20u tot 4u en een harde lockdown op zondag, het gaat om de volgende regio's: Cusco, Moquegua, Puno en Tacna. Daarnaast blijft de harde lockdown over het hele land van kracht voor kinderen onder de 14 jaar en ouderen dan 65. De grenzen zijn gesloten en de luchtvaart voor passagiersverkeer is beperkt tot bepaalde binnenlandse vluchten en humanitaire internationale vluchten. Goederen kunnen wel normaal geïmporteerd worden. Sinds mei worden verschillende sectoren volgens een stappenplan geheractiveerd. De Peruviaanse overheid heeft een ambitieus plan om enerzijds de epidemie onder controle te houden, en anderzijds de economie te ondersteunen. Dankzij aangelegde reserves en een lage staatsschuld is een injectie mogelijk gelijk aan 17% van het bnp.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Peru

Blijf op de hoogte over alles in Peru

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De transportsector in Peru ondervindt tal van uitdagingen die dringend moeten aangepakt worden. Lees in bijgaande paper welke acties de Peruaanse overheid neemt om elektrische voertuigen te integreren in hun openbaar vervoer.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws