U bent hier

Peru is het vijfde meest aantrekkelijke land in Latijns-Amerika op het gebied van hernieuwbare energie

In de laatste editie van de Renewable Energy Country Attraction Index (RECAI) van Ernst & Young (EY) werd Peru gerangschikt als het vijfde meest interessante gebied in Latijns-Amerika om in deze hulpbronnen te investeren, na Chili, Brazilië, Argentinië en Mexico. Wereldwijd blijft het op de 41e plaats.

In Peru is de huidige energieopwekking geconcentreerd in waterkracht- en thermo-elektrische centrales, waarvan de laatste aardgas als belangrijkste bron gebruiken. Van zijn kant vertegenwoordigde de energieopwekking door RER (Renewable Energy Resources) vanaf oktober 2023 9,4% van het totaal, waarvan 40,4% afkomstig was van windprojecten.

Momenteel heeft het Ministerie van Energie en Mijnbouw (Minem) een projectportfolio van 31 te bouwen energiecentrales, wat een totale investering van ruim 5 114 miljoen dollar oplevert. Deze centrale projecten zullen tussen 2023 en 2028 in gebruik worden genomen en omvatten 4 windenergiecentrales (718,7 MW), 5 zonne-energiecentrales (596,5 MW), 21 waterkrachtcentrales (1.746 MW) en 1 aardgascentrale (102,3 MW). gevestigd in 12 regio's van Peru, om betrouwbare en hoogwaardige elektrische dienstverlening aan de bevolking te bieden.

Meer informatie vind je op de hieronder vermelde sites:

4 januari 2024