U bent hier

De Peruaanse regering promoot zeven spoorwegprojecten

In Peru wordt de uitvoering van zeven projecten gepromoot voor de implementatie van spoorwegen die meer burgers met elkaar verbinden, als onderdeel van het Nationale Spoorwegontwikkelingsplan.

Hieronder worden de 7 projecten kort toegelicht:

  1. TACNA - TUMBES SPOORWEGGANG: Ook bekend als de Grau-trein (Tren Grau). Het is een spoorlijn voor gemengd verkeer voor het massavervoer van passagiers en vracht in het algemeen, over een lengte van 2.446 km, die aan een gemiddelde vraag van 30,3 miljoen passagiers per jaar zal kunnen voldoen.
  2. LIMA - ICA SPOORWEG: De route zal de provincies Ica, Pisco, Chincha, Cañete en Lima doorkruisen, met een lengte van meer dan 280 km. Momenteel wordt het pre-investeringsonderzoek op profielniveau uitgevoerd om jaarlijks aan de vraag van 11 miljoen passagiers te voldoen.
  3. SPOORWEG PUERTO SAN JUAN DE MARCONA–ANDAHUAYLAS: Het zal de regio's Apurímac, Ayacucho, Arequipa en Ica met elkaar verbinden via een route van 595 km. Tot nu toe is er vooruitgang geboekt met drie van de vijf pre-investeringsstudierapporten op het versterkte profielniveau van het project.
  4. TRASANDINO-TUNNEL: Dit is een pakket om drie tunnels te ontwikkelen met een totale lengte van 15,35 km, waarmee passagiers snel, veilig en tegen concurrerende kosten van Lima naar Junín kunnen worden vervoerd. Voor het pre-investeringsonderzoek op haalbaarheidsniveau van dit project zijn vijf van de zeven bijbehorende rapporten goedgekeurd. Hierdoor kunnen de San Bartolomé-, San Mateo-San Miguel de Viso-tunnels en de Trasandino-tunnel worden aangelegd.
  5. SPOORWEG LIMA–BARRANCA: Het zal een lengte hebben van 245,66 kilometer.
  6. LIMA–RICARDO PALMA OOST SPOORWEGCORRIDOR: Het krijgt een uitbreiding van 46,2 km, waardoor de reisuren van de inwoners van de grootstedelijke hoofdstad met haar provincies aanzienlijk zullen worden verminderd.
  7. HUANCAYO – HUANCAVELICA SPOORWEG: Momenteel biedt het de dienst gratis aan inwoners en toeristen. Tegelijkertijd voert het MTC samen met ProInversión het concessieproces uit voor de verbetering van deze spoorlijn, beter bekend als Tren macho.

Voor meer informatie zie de volgende links:

22 december 2023