U bent hier

Marktstudie ‘Smart City Lima’

Slimme steden winnen dagelijks aan belang; ook Peru volgt deze evolutie. In deze studie leest u meer over de “smart city” ambities en plannen, vooral dan in de hoofdstad Lima.

In Lima, de politieke en financiële hoofdstad van Peru, is er al aanzienlijke vooruitgang geboekt met de implementatie van slimme stedelijke technologieën. In september 2022 keurde het stadsbestuur van Lima het "Plan de Desarrollo Lima Metropolitana al 2040" goed. Dit plan, ook bekend als PLANMET 2040, presenteert de stadsplanning van de hoofdstad met een geopolitieke langetermijnvisie. Het omvat tevens beleid en strategische doelstellingen om de benodigde infrastructuur en voorwaarden te implementeren die essentieel zijn voor een welvarende, geordende en veilige stad die in harmonie is met het milieu. PLANMET 2040 omvat een investeringsprogramma voor de komende 20 jaar met 471 noodzakelijke projecten; 26 daarvan worden als prioritair beschouwd.

Voor meer informatie kunt u terecht in bijgevoegde studie.

16 mei 2023

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Lima

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in