U bent hier

Exporteren naar Israël

CORONAVIRUS

UPDATE 17/05/2022

Net als in andere landen is ook Israël getroffen door het coronavirus. Aangezien de situatie dynamisch is, is de reactie van de overheid ook dynamisch en verandert ze (bijna) dagelijks.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Israël

Blijf op de hoogte over alles in Israël

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De circulaire economie in Israël is in volle ontwikkeling en biedt potentieel voor de Vlaamse bedrijven. Ondanks de coronacrisis intensiveren de Israëlische inspanningen zich op dit gebied. U vindt een stand van zaken in deze update van onze studie over de circulaire economie in Israël van 2019. Kom meer te weten over de nieuwe trends die zich in deze sector ontwikkelen en lees deze update. 

Het doel van dit korte overzicht is het vorige document te actualiseren en, meer specifiek, om licht te werpen op de nieuwe trends en hun betekenis, met een focus op een aantal facetten van de circulaire economie; facetten die veranderingen hebben ondergaan sinds de publicatie van het eerste overzicht over deze sector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Vanaf 1 juni 2022 moeten bepaalde non-food artikelen, die reeds toegelaten zijn voor gebruik in ontwikkelde landen, bij aankomst in Israël niet langer een afzonderlijke inspectie krijgen door de plaatselijke autoriteiten. Hieronder vallen bijvoorbeeld: huishoudelijke apparaten, kinderproducten, vrijetijds- en sportproducten, huishoudelijke producten, optische producten en meer.

Stand van zaken op 17 mei 2022 m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Israël.

De voortdurende daling van het aantal nieuwe gevallen van de coronaziekte in Israël (2.399 nieuwe patiënten op 16 mei; 3.837 op 15 april) leidde tot veranderingen van het Israëlische beleid. Onder andere is besloten om het reisverbod voor buitenlandse bezoekers op te heffen en kunnen zij nu, en tot nader order, Israël binnenkomen, mits zij aan de nodige criteria voldoen.

Het belangrijkste is dat, met ingang van 21 mei, de volgende wijzigingen van kracht zijn:

  • Het zal niet nodig zijn een negatief resultaat op een COVID-test voor te leggen alvorens aan boord te gaan van een vlucht naar Israël.
  • Het vereiste voor PCR-tests voor personen die Israël binnenkomen, wordt opgeheven.
  • Het zal niet nodig zijn om na binnenkomst in Israël gedurende 24 uur in quarantaine te blijven.

Voor de meest recente informatie met betrekking tot de vereisten om Israël binnen te komen, zie corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/. Het is absoluut noodzakelijk deze richtlijnen te raadplegen voordat men van plan is op reis te gaan.

Volgens macro-economische gegevens was het effect van de crisis op de Israëlische economie minder negatief dan eerder was verwacht. Volgens de data is de economische activiteit van Israël in 2021 sterk groeide met 8,1% in 2021. Verwacht wordt dat het met 4,9% in 2022 en 4% in 2023 zal groeien.