U bent hier

Exporteren naar Israël

CORONAVIRUS

UPDATE 03/05/2021

Net als in andere landen is ook Israël getroffen door het coronavirus. Aangezien de situatie dynamisch is, is de reactie van de overheid ook dynamisch en verandert ze (bijna) dagelijks.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Israël

Blijf op de hoogte over alles in Israël

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is Israël nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en VOKA Limburg het begeleidingstraject 'Start2Export2 Israël'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Israël
Wanneer
Van dinsdag 7 december 2021 tot vrijdag 10 december 2021
Waar
Tel Aviv, Israël
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA Kamer van Koophandel Limburg.

Marktstudies

Ondanks de wereldwijde coronacrisis heeft de Israëlische hightechsector uitzonderlijk goed gepresteerd. Er kunnen interessante opportuniteiten zijn voor relevante Vlaamse bedrijven die over de juiste technologie beschikken. In dit kort overzicht leest u o.a. wat de rol is van het hightech-ecosysteem in de Israëlische economie en welke kansen er zijn voor Vlaamse bedrijven en organisaties.

De Israëlische detailhandel zit niet eenvoudig in elkaar en is bovendien erg concurrentieel. Deze marktstudie laat u kennismaken met de sector en zijn potentieel en gaat daarbij ook in op een aantal recente trends die verband houden met de coronapandemie. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Sur + International, dat gespecialiseerd is in het hergebruik en de recycling van overtollige chemische voorraden, koopt ongebruikte chemische voorraden op bij productiebedrijven en koppelt deze aan relevante kopers. Hierdoor wordt de milieu-impact verminderd en worden kostbare tijd, kosten en opslag bespaard. 

Nieuws

Stand van zaken op 3 mei 2021 m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Israël.

Na het succes van de (lopende) vaccinatiecampagne blijft het aantal nieuwe gevallen dalen. Als gevolg daarvan is een groot deel van de markt opnieuw opengesteld en zullen nog meer beperkingen worden versoepeld.
De internationale luchthaven is nog steeds gesloten voor buitenlanders. Op dit moment mogen (bijna) enkel Israëliërs het land verlaten en binnenkomen.

Volgens recente macro-economische gegevens was het effect van de crisis op de Israëlische economie in 2020 minder negatief dan eerder was verwacht.

EcoMotion is een (virtueel) evenement, georganiseerd door de hoogontwikkelde Israëlische smart mobility-sector en is gericht op het bevorderen van de smart mobility industrie door het samenbrengen van stakeholders en het implementeren van innovatie in het veld. Het evenement zal bedrijven, exposanten en start-ups in staat stellen om te communiceren, van elkaar te leren en contacten te leggen.

EcoMotion is een virtueel evenement en zal plaatsvinden op 18-20 mei 2021. Inschrijving

Kosten-
- Normaal: Tot 11 mei - 100$
- Laat: Tot 18 mei - 150$