U bent hier

Exporteren naar Israël

CORONAVIRUS

UPDATE 30/06/2020


Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Israël

Blijf op de hoogte over alles in Israël

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Volgens the Global Innovation Index 2019, gepubliceerd in juli 2019, verschijnt Israël voor het eerst in haar geschiedenis in de top 10 van de meest innovatieve economieën ter wereld.

Circulaire economie is nog steeds een vrij nieuw concept. Daarom is er nog veel onbekend over de toekomstige wereldwijde trends in de circulaire economie in het algemeen en in Israël in het bijzonder. Deze paper beschrijft de huidige trends in Israël, enkele spelers en het potentieel voor Vlaamse bedrijven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het proces omvat verschillende vereisten, zowel professioneel als financieel, waarbij de deelnemers moeten aantonen eraan te voldoen. 
Houd er rekening mee dat het belangrijk is om de regels, criteria en tijdschema's in acht te nemen, zoals beschreven in de verschillende documenten (zie bijlage).

Indieningstermijn: uiterlijk op 17 november 2020 - 14.00 uur.

Nieuws

Stand van zaken op 30 juni m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Israël.

Na een periode met een laag aantal nieuwe coronagevallen neemt het aantal nieuwe patiënten weer toe. Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid kan de huidige situatie worden gekarakteriseerd als een "tweede golf". Het gevolg hiervan is dat, hoewel de markt nog grotendeels open is, enkele maatregelen opnieuw moesten worden ingevoerd, waaronder het beperken van het aantal deelnemers aan bijeenkomsten, evenementen en dergelijke. De beperkingen die niet-Israëlieten in wezen verbieden het land binnen te komen, zijn verlengd tot ten minste eind augustus 2020.

In de nasleep van de coronacrisis en op basis van verschillende bronnen, kan men ervan uitgaan dat er in Israël behoefte zal zijn aan technologie en diensten die volgende zaken mogelijk maken:

  • Effectief werken op afstand,
  • Effectieve patiënt-arts afspraken-op-afstand,
  • Betere onlineshopping ervaring,
  • Veilige overdracht van gegevens, inclusief veilige toegangsoplossingen,
  • Betere e-learning oplossingen.