U bent hier

Exporteren naar Israël

CORONAVIRUS

UPDATE 19/09/2021

Net als in andere landen is ook Israël getroffen door het coronavirus. Aangezien de situatie dynamisch is, is de reactie van de overheid ook dynamisch en verandert ze (bijna) dagelijks.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Israël

Blijf op de hoogte over alles in Israël

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Zuid-Europa.
Doelmarkt
Griekenland, Portugal, Spanje, Zwitserland...
Wanneer
Van maandag 11 oktober 2021 tot vrijdag 3 december 2021
Waar
Online, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Bent u actief in de voeding- en/of agri foodtech-sector én op zoek naar partners of klanten in Israël ? Dan nodigen we u graag uit voor ons online event waarmee we Vlaamse en Israëlische experten, bedrijven en marktleiders samenbrengen. Tijdens de b2b matchmaking kan u digitaal 1-op-1 afspraken inplannen. Deze afspraken gaan door op donderdag 28 oktober 2021 van 9 tot 17 uur.
Doelsector
Agro-industrie en dieren, biotechnologie, distributie, horeca en toerisme, machines, verpakking en voeding en dranken
Doelmarkt
Israël
Wanneer
Donderdag 28 oktober 2021
Waar
Online, Israël
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Enterprise Europe Netwerk, Flanders' FOOD en flanders.bio.

Marktstudies

De circulaire economie in Israël is in volle ontwikkeling en biedt potentieel voor de Vlaamse bedrijven. Ondanks de coronacrisis intensiveren de Israëlische inspanningen zich op dit gebied. U vindt een stand van zaken in deze update van onze studie over de circulaire economie in Israël van 2019. Kom meer te weten over de nieuwe trends die zich in deze sector ontwikkelen en lees deze update. 

Het doel van dit korte overzicht is het vorige document te actualiseren en, meer specifiek, om licht te werpen op de nieuwe trends en hun betekenis, met een focus op een aantal facetten van de circulaire economie; facetten die veranderingen hebben ondergaan sinds de publicatie van het eerste overzicht over deze sector.

Ondanks de wereldwijde coronacrisis heeft de Israëlische hightechsector uitzonderlijk goed gepresteerd. Er kunnen interessante opportuniteiten zijn voor relevante Vlaamse bedrijven die over de juiste technologie beschikken. In dit kort overzicht leest u o.a. wat de rol is van het hightech-ecosysteem in de Israëlische economie en welke kansen er zijn voor Vlaamse bedrijven en organisaties.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Invoerders van voertuigen in Israël (de zogenoemde parallelinvoerders) zijn op zoek naar een Belgisch autoagentschap dat geïnteresseerd is in samenwerking.
Het gaat, naar schatting, om ongeveer 300 voertuigen (100 luxe voertuigen, 100 middenklasse voertuigen en 100 bedrijfsvoertuigen) - alle nieuw - in het eerste jaar.

Nieuws

Stand van zaken op 19 september 2021 m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Israël.

Israël zit nog steeds midden in een 4e coronagolf. Het aantal nieuwe patiënten blijft stijgen: 8.954 op 17 september (5.868 op 13 augustus). Dit is te wijten aan de verspreiding van de deltavariant.
Een aantal maatregelen zijn (opnieuw) ingevoerd en een derde vaccinatie, een booster, wordt toegediend aan personen van 12 jaar en ouder.
Volgens macro-economische gegevens was het effect van de crisis op de Israëlische economie in 2020 minder negatief dan eerder was verwacht.

Het Israëlische Ministerie van Energie verwacht in de komende maanden een Twinning-project te lanceren, gericht op het verbeteren van de Israëlische regelgeving met betrekking tot de energieprestaties van apparatuur. Het project zal ook de nodige infrastructuur tot stand brengen om de uitvoering op lange termijn van de herziene regelgeving te waarborgen, in overeenstemming met de beste praktijken van de partners in de EU-lidstaten. Een succesvolle uitvoering van dit project moet bijdragen tot een vermindering van het energieverbruik en van de uitstoot van broeikasgassen en verontreinigende stoffen - een agenda die zowel door de EU als door Israël wordt gedeeld.