U bent hier

Exporteren naar Israël

CORONAVIRUS

UPDATE 05/07/2021

Net als in andere landen is ook Israël getroffen door het coronavirus. Aangezien de situatie dynamisch is, is de reactie van de overheid ook dynamisch en verandert ze (bijna) dagelijks.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Israël

Blijf op de hoogte over alles in Israël

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Zuid-Europa.
Doelmarkt
Griekenland, Portugal, Spanje, Zwitserland...
Wanneer
Van maandag 11 oktober 2021 tot vrijdag 3 december 2021
Waar
Online, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Is Israël nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en VOKA Limburg het begeleidingstraject 'Start2Export2 Israël'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Israël
Wanneer
Van dinsdag 7 december 2021 tot vrijdag 10 december 2021
Waar
Tel Aviv, Israël
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA Kamer van Koophandel Limburg.

Marktstudies

Ondanks de wereldwijde coronacrisis heeft de Israëlische hightechsector uitzonderlijk goed gepresteerd. Er kunnen interessante opportuniteiten zijn voor relevante Vlaamse bedrijven die over de juiste technologie beschikken. In dit kort overzicht leest u o.a. wat de rol is van het hightech-ecosysteem in de Israëlische economie en welke kansen er zijn voor Vlaamse bedrijven en organisaties.

De Israëlische detailhandel zit niet eenvoudig in elkaar en is bovendien erg concurrentieel. Deze marktstudie laat u kennismaken met de sector en zijn potentieel en gaat daarbij ook in op een aantal recente trends die verband houden met de coronapandemie. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Stand van zaken op 4 juli 2021 m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Israël.

Na een periode van bijna geen nieuwe coronapatiënten, beleeft Israël een nieuwe stijging van het aantal gevallen. Tussen eind juni en begin juli is het aantal ongeveer verdubbeld: van 125 (21 juni) tot 323 (2 juli). Dit is te wijten aan de verspreiding van de deltavariant.
Als gevolg hiervan zijn gezichtsmaskers in gesloten ruimten verplicht en is het plan om buitenlanders toe te laten in het land uitgesteld tot (ten minste) eind juli.

Volgens recente macro-economische gegevens was het effect van de crisis op de Israëlische economie in 2020 minder negatief dan eerder was verwacht.

Het Israëlische Ministerie van Energie verwacht in de komende maanden een Twinning-project te lanceren, gericht op het verbeteren van de Israëlische regelgeving met betrekking tot de energieprestaties van apparatuur. Het project zal ook de nodige infrastructuur tot stand brengen om de uitvoering op lange termijn van de herziene regelgeving te waarborgen, in overeenstemming met de beste praktijken van de partners in de EU-lidstaten. Een succesvolle uitvoering van dit project moet bijdragen tot een vermindering van het energieverbruik en van de uitstoot van broeikasgassen en verontreinigende stoffen - een agenda die zowel door de EU als door Israël wordt gedeeld.