U bent hier

Exporteren naar Israël

CORONAVIRUS

UPDATE 31/03/2020

Ook Israël werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Israëlische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Israël.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Israël

Blijf op de hoogte over alles in Israël

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Volgens the Global Innovation Index 2019, gepubliceerd in juli 2019, verschijnt Israël voor het eerst in haar geschiedenis in de top 10 van de meest innovatieve economieën ter wereld.

Circulaire economie is nog steeds een vrij nieuw concept. Daarom is er nog veel onbekend over de toekomstige wereldwijde trends in de circulaire economie in het algemeen en in Israël in het bijzonder. Deze paper beschrijft de huidige trends in Israël, enkele spelers en het potentieel voor Vlaamse bedrijven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Israel Railways wenst informatie te verkrijgen over Rail Journey Planning Engine (RJPE). Het bedrijf zoekt dergelijke informatie bij start-ups en andere bedrijven die een compatibele oplossing hebben voor het openbaar vervoer.

Antwoorden moeten uiterlijk op 30 april 2020 worden ingediend, zoals gespecificeerd in de RFI-documenten.

Nieuws

Er zijn 4800 coronapatiënten in Israël.

De overheid heeft de maatregelen, gericht op het vertragen van de verspreiding van de ziekte, drastisch uitgebreid. Op dit moment functioneert een groot deel van de markt niet. Mensen die van thuis kunnen werken, doen dat wel. Vele anderen zijn met onbetaald verlof. Daardoor is werkloosheid gestegen van minder dan 4% naar meer dan 23% (de meeste zijn met onbetaald verlof).
Praktisch gezien is het internationale verkeer van en naar Israël zo goed als stilgelegd.