U bent hier

Exporteren naar Israël

CORONAVIRUS

UPDATE 11/01/2022

Net als in andere landen is ook Israël getroffen door het coronavirus. Aangezien de situatie dynamisch is, is de reactie van de overheid ook dynamisch en verandert ze (bijna) dagelijks.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Israël

Blijf op de hoogte over alles in Israël

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De circulaire economie in Israël is in volle ontwikkeling en biedt potentieel voor de Vlaamse bedrijven. Ondanks de coronacrisis intensiveren de Israëlische inspanningen zich op dit gebied. U vindt een stand van zaken in deze update van onze studie over de circulaire economie in Israël van 2019. Kom meer te weten over de nieuwe trends die zich in deze sector ontwikkelen en lees deze update. 

Het doel van dit korte overzicht is het vorige document te actualiseren en, meer specifiek, om licht te werpen op de nieuwe trends en hun betekenis, met een focus op een aantal facetten van de circulaire economie; facetten die veranderingen hebben ondergaan sinds de publicatie van het eerste overzicht over deze sector.

Ondanks de wereldwijde coronacrisis heeft de Israëlische hightechsector uitzonderlijk goed gepresteerd. Er kunnen interessante opportuniteiten zijn voor relevante Vlaamse bedrijven die over de juiste technologie beschikken. In dit kort overzicht leest u o.a. wat de rol is van het hightech-ecosysteem in de Israëlische economie en welke kansen er zijn voor Vlaamse bedrijven en organisaties.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Stand van zaken op 11 januari 2022 m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Israël.

De nieuwe Omicron-variant (37.887 nieuwe patiënten op 10 januari; 5.472 op 31 december) leidde tot veranderingen van het Israëlische beleid. Aangezien het geen zin lijkt te hebben besmetting te voorkomen, is besloten het reisverbod voor buitenlandse bezoekers op te heffen en kunnen zij nu, en tot nader order, Israël binnenkomen, mits zij aan de nodige criteria voldoen.

Voor de meest recente informatie met betrekking tot de vereisten om Israël binnen te komen, zie corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/. Het is absoluut noodzakelijk deze richtlijnen te raadplegen voordat men van plan is op reis te gaan.

Volgens macro-economische gegevens was het effect van de crisis op de Israëlische economie in 2020-2021 minder negatief dan eerder was verwacht. Volgens de OESO is de economische activiteit van Israël in 2021 sterk aangetrokken en zal het bbp naar verwachting fors groeien met 6,3% in 2021, 4,9% in 2022 en 4% in 2023.