U bent hier

Marktstudies

Dit document geeft een overzicht van de Israëlische digitale gezondheidssector en zijn potentieel voor Vlaamse bedrijven. Het belicht de kenmerken van de Israëlische gezondheidszorgmarkt, de sterktes van de lokale industrie en de impact van digitale gezondheid op het gezondheidszorgsysteem. Deze studie gaat ook in op de hindernissen die Vlaamse exporteurs kunnen tegenkomen en vermeldt kort de aanhoudende politieke en sociale onrust in het land.

Israël vertegenwoordigt een interessant potentieel voor online verkopers aangezien de activiteit van Israëlische consumenten op internationale websites blijft toenemen. De inkomsten uit e-commerce in Israël bedroegen in 2021 $6.82 miljard. Lees er meer over in deze studie.

De circulaire economie in Israël is in volle ontwikkeling en biedt potentieel voor de Vlaamse bedrijven. Ondanks de coronacrisis intensiveren de Israëlische inspanningen zich op dit gebied. U vindt een stand van zaken in deze update van onze studie over de circulaire economie in Israël van 2019. Kom meer te weten over de nieuwe trends die zich in deze sector ontwikkelen en lees deze update. 

Het doel van dit korte overzicht is het vorige document te actualiseren en, meer specifiek, om licht te werpen op de nieuwe trends en hun betekenis, met een focus op een aantal facetten van de circulaire economie; facetten die veranderingen hebben ondergaan sinds de publicatie van het eerste overzicht over deze sector.

Ondanks de wereldwijde coronacrisis heeft de Israëlische hightechsector uitzonderlijk goed gepresteerd. Er kunnen interessante opportuniteiten zijn voor relevante Vlaamse bedrijven die over de juiste technologie beschikken. In dit kort overzicht leest u o.a. wat de rol is van het hightech-ecosysteem in de Israëlische economie en welke kansen er zijn voor Vlaamse bedrijven en organisaties.

De Israëlische detailhandel zit niet eenvoudig in elkaar en is bovendien erg concurrentieel. Deze marktstudie laat u kennismaken met de sector en zijn potentieel en gaat daarbij ook in op een aantal recente trends die verband houden met de coronapandemie. 

Volgens the Global Innovation Index 2019, gepubliceerd in juli 2019, verschijnt Israël voor het eerst in haar geschiedenis in de top 10 van de meest innovatieve economieën ter wereld.

Circulaire economie is nog steeds een vrij nieuw concept. Daarom is er nog veel onbekend over de toekomstige wereldwijde trends in de circulaire economie in het algemeen en in Israël in het bijzonder. Deze paper beschrijft de huidige trends in Israël, enkele spelers en het potentieel voor Vlaamse bedrijven.

Deze korte paper bespreekt de Smart City-technologiesector in Israël en is gericht op:

  • Een licht werpen op de huidige situatie in Israël
  • Presenteren van de belangrijkste opportuniteiten en uitdagingen die geïnteresseerde Vlaamse bedrijven kunnen tegenkomen bij het overwegen om de Israëlische markt te betreden.

Als men een maximaal aantal Israëlische consumenten wil bereiken, moet men een koosjercertificaat hebben. Ondanks het feit dat er tal van winkels en restaurants zijn die niet koosjere producten verkopen, bieden de meeste supermarktketens en vrijwel alle hotels in Israël alleen koosjere producten aan.

Cybersecurity is uitgegroeid tot een van de belangrijkste exportsegmenten van Israël (ongeveer $ 3,5 - 4 miljard in 2015).

Deze, in het Engels geschreven, paper biedt informatie over de sector en inzicht in de uitdagingen en mogelijkheden voor Vlaamse bedrijven.

Pagina's