U bent hier

Marktstudie ‘Healthtech sector in Israël’

Dit document geeft een overzicht van de Israëlische digitale gezondheidssector en zijn potentieel voor Vlaamse bedrijven. Het belicht de kenmerken van de Israëlische gezondheidszorgmarkt, de sterktes van de lokale industrie en de impact van digitale gezondheid op het gezondheidszorgsysteem. Deze studie gaat ook in op de hindernissen die Vlaamse exporteurs kunnen tegenkomen en vermeldt kort de aanhoudende politieke en sociale onrust in het land.

Belangrijkste conclusies:

  • Israël heeft een bloeiende digitale gezondheidszorgsector met een sterke cultuur van innovatie en ondernemerschap.
  • De sector is sterk en divers, met bedrijven die een breed scala aan producten en technologieën ontwikkelen, van geavanceerde implanteerbare apparaten tot diagnostische hulpmiddelen. 
  • De COVID-19 pandemie heeft geleid tot een stijging van de uitgaven voor gezondheidszorg in Israël, wat kansen creëert voor Vlaamse bedrijven die geïnteresseerd zijn in export naar de Israëlische markt. 
  • Potentiële marktsegmenten voor Vlaamse export zijn onder andere telegeneeskunde, digitale gezondheidsplatformen en medische hulpmiddelen. 
  • Samenwerking met Israëlische onderzoeksinstellingen wordt naar voren geschoven als een mogelijkheid om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen op basis van de nieuwste onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten.

De studie is in het Engels geschreven.

16 augustus 2023

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Tel Aviv

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in