U bent hier

Nieuws

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.

Van 27 t/m 29 juni 2023 wordt in Tel Aviv en Kiryat Shmoneh de Israel Food Sec Summit georganiseerd. Het event is een combinatie van conferentie, workshops en beurs. Deelname biedt de kans om kennis te maken met het Israëlische innovatie-ecosysteem én relaties op te bouwen binnen de sector. 

DLD Tel Aviv Innovation Festival is de grootste hightechconferentie in Israël. Tijdens vorige edities kwamen duizenden hightechprofessionals, ondernemers en investeerders uit Israël en het buitenland (inclusief uit Vlaanderen) bijeen voor het internationaal festival en de conferentie en summit over innovatie. 
De volgende editite van DLD Tel Aviv Innovation Festival zal plaatsvinden van 1 tot 3 februari 2023. Naast workshops, masterclasses, conferenties zijn er mogelijkheden voor ontmoetingen, evenals andere activiteiten in heel Tel Aviv.

INTECH zal plaatsvinden in Tel Aviv van 29 tot 30 november 2022 en heeft volgende thema's: chemische- en procesindustrieën, metaalindustrie, kunststofindustrie, industriële laboratoria, robotica, IoT, Industrie 4.0, industrieel en facilitair onderhoud en Arbeidsveiligheid & Industriële Hygiëne. 

Vanaf 1 juni 2022 moeten bepaalde non-food artikelen, die reeds toegelaten zijn voor gebruik in ontwikkelde landen, bij aankomst in Israël niet langer een afzonderlijke inspectie krijgen door de plaatselijke autoriteiten. Hieronder vallen bijvoorbeeld: huishoudelijke apparaten, kinderproducten, vrijetijds- en sportproducten, huishoudelijke producten, optische producten en meer.

Om de afhandeling van invoerprocedures te vereenvoudigen en te versnellen, hervormt Israël de regelgeving. Hierdoor zullen producten die voldoen aan de Europese normen niet langer aan bijkomende tests onderworpen worden. De precieze datum van invoegetreding is nog niet bekendgemaakt. 

Het Israëlische Ministerie van Energie verwacht in de komende maanden een Twinning-project te lanceren, gericht op het verbeteren van de Israëlische regelgeving met betrekking tot de energieprestaties van apparatuur. Het project zal ook de nodige infrastructuur tot stand brengen om de uitvoering op lange termijn van de herziene regelgeving te waarborgen, in overeenstemming met de beste praktijken van de partners in de EU-lidstaten. Een succesvolle uitvoering van dit project moet bijdragen tot een vermindering van het energieverbruik en van de uitstoot van broeikasgassen en verontreinigende stoffen - een agenda die zowel door de EU als door Israël wordt gedeeld.

EcoMotion is een (virtueel) evenement, georganiseerd door de hoogontwikkelde Israëlische smart mobility-sector en is gericht op het bevorderen van de smart mobility industrie door het samenbrengen van stakeholders en het implementeren van innovatie in het veld. Het evenement zal bedrijven, exposanten en start-ups in staat stellen om te communiceren, van elkaar te leren en contacten te leggen.

EcoMotion is een virtueel evenement en zal plaatsvinden op 18-20 mei 2021. Inschrijving

Kosten-
- Normaal: Tot 11 mei - 100$
- Laat: Tot 18 mei - 150$

Pagina's