U bent hier

Nieuws

Stand van zaken op 10 januari m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Israël.
Na een dramatische toename van het aantal dagelijkse gevallen, besloot de regering om een strikte lockdown op te leggen vanaf 7 januari voor ten minste 2 weken. De internationale luchthaven zal opnieuw beperkt zijn. Op dit moment mogen (bijna) alleen Israëli's het land verlaten en binnenkomen.

De jaarlijkse AgriFood-Tech Global Investors Summit vindt online plaats van 9 tot 11 november 2020. Het evenement is gericht op start-ups, mature bedrijven, investeerders, topmanagers, bedrijfsleiders en deskundigen uit de hele wereld.

Israël moet o.m. een inhaalbeweging maken qua infrastructuurontwikkeling. Om dit te doen worden PPP-projecten uitgeschreven. Deze worden gegund via (internationale) aanbestedingen. Bijgevoegde brochure biedt een overzicht en beschrijving van vroegere en toekomstige PPP-projecten.

In de nasleep van de coronacrisis en op basis van verschillende bronnen, kan men ervan uitgaan dat er in Israël behoefte zal zijn aan technologie en diensten die volgende zaken mogelijk maken:

  • Effectief werken op afstand,
  • Effectieve patiënt-arts afspraken-op-afstand,
  • Betere onlineshopping ervaring,
  • Veilige overdracht van gegevens, inclusief veilige toegangsoplossingen,
  • Betere e-learning oplossingen.

Na een totale investering van $3.6 miljard begint het Leviathangasveld voor de kust van Israël in december 2019 met de productie. Bedrijven, onafhankelijke elektriciteitsproducenten en Israel Natural Gas Lines zijn op zoek naar kennis, apparatuur en technische vaardigheden.

Smart Mobility Summit 2019, van 28-29 oktober in Tel Aviv, is een internationale conferentie die 's werelds meest vooruitstrevende benaderingen van transport, geavanceerde technologieën en toekomstige businessmodellen zal presenteren.

De afgelopen maanden werden er twee wijzigigen aangebracht in het Israëlische importbeleid. De wijzigingen kunnen effect hebben op exporteurs actief in e-commerce en op autofabrikanten.

De EuroMed Trade Helpdesk, in samenwerking met de EU Export Helpdesk, heeft als doel om handel en investeringen in de Mediterrane regio te vergemakkelijken. Vlaamse bedrijven die exporteren naar Algerije, Egypte, Israël, Jordanië, Libanon, Marokko, Palestina en Turkije, kunnen vanaf nu via deze helpdesk informatie krijgen.

De internationale conferentie Braintech 2019 zal op 4 en 5 maart 2019 plaatsvinden in Tel Aviv. Hier komen toponderzoekers gericht op hersenonderzoek, clinici, investeerders en leidinggevenden in de branche samen.

De invoerrechten voor ingevoerde zuivelproducten zullen in verschillende fasen worden verlaagd tot 2027. Zo zullen de douanetarieven voor melk en room, die momenteel 40% bedragen, worden verlaagd tot 5%. Het douanetarief voor zuivelproducten, dat momenteel 140% bedraagt, zal worden verlaagd tot 17%. De douanetarieven voor kaasvervangers met plantaardig vet en sojavervangers zullen worden verlaagd van 25% naar 3%.

Pagina's