U bent hier

Webinar - Circulaire economie ICT & Electronics, uitdaging en opportuniteit? Kmo's aan het woord - 24 mei

In dit webinar, op 24 mei a.s. om 14u, delen kmo’s uit Vlaanderen, Noordrijn-Westfalen, alsook Nederland en Schotland hun inspirerend verhaal en hun visie, maar ook hun uitdagingen om ICT & electronics meer circulair te maken. Mis deze opportuniteit niet en meld u aan via deze link. Deelname is gratis.

Een circulaire benadering van ICT en elektronica, met slimmer ontwerp, langer gebruik, reparatie en hergebruik, en recyclage van residueel afval, is noodzakelijk om zowel de grote hoeveelheden aan e-waste als de wereldwijde druk op schaarse natuurlijke hulpbronnen te verminderen. In haar keynote “ICT & electronics as key enablers for Europe's Green and Digital "Twin" Transition” schetst VITO, de Vlaamse Onderzoeksinstelling op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling, het kader.

Dit webinar wordt gehost door Flanders Investment & Trade, in nauwe samenwerking met 'Vlaanderen Circulair' en het Green Economy.NRW Netwerk in Noordrijn-Westfalen. Het maakt deel uit van de reeks webinars ‘Circular SMEs across Europe’ die opgezet zijn op initiatief van Noordrijn-Westfalen, samen met Europese partners rond circulair ondernemen/kmo's in diverse sectoren. 'Circular SMEs across Europe' heeft als doel te inspireren door pionierende Europese kmo's aan het woord te laten. Vlaamse circulaire pioniers die in eerdere webinars hun ervaringen deelden, zijn: Etap Lighting International, Inopsys, Juunoo, Facadeclick. 

Nieuwsgierig naar de verhalen van pionierende kmo’s? Meld u snel aan via deze link en vink op de agendapagina het webinar ‘ICT & Electronics’ op 24 mei aan.
De uitnodiging met toegang tot het webinar wordt geplaatst op dit aanmeldingsplatform. U krijgt het ook extra per e-mail toegestuurd enkele dagen vooraf. Deelname is gratis. Taal: Engels.

Informatie over alle webinars in deze reeks vindt u op het aanmeldingsplatform. Het biedt eveneens de mogelijkheid om contacten te leggen en afspraken te maken. 

Wat?             Webinar ‘Circular ICT & Electronics’
Wanneer?      Dinsdag 24 mei 2022, start om 14:00 (tot 15:40)
Deelname?    Aanmelden via deze link. Gratis.
Taal?             Engels
Voor wie?     Warm aanbevolen voor iedereen met interesse in circulair ondernemen, meer specifiek ICT & Electronics

11 mei 2022