U bent hier

Nieuws

INDAGRA is het grootste evenement in Roemenië gewijd aan de agrarische industrie. Deze beurs richt zich op producenten en distributeurs van landbouwvoertuigen, irrigatieapparatuur, zaden, meststoffen, kassen, zonnepanelen, veeteeltapparatuur, evenals op leveranciers van financiële diensten, verzekeringen, consultancy en professionele training.

Vierde editie van Montenegro Investment & Business Opportunities (MIBO) is geüpgraded en ontworpen om eenvoudig te navigeren en de lezer niet alleen te voorzien van basisfeiten en cijfers over de economische en juridische vooruitzichten van Montenegro, maar ook om de aandacht te vestigen op de investerings- en zakenopportuniteiten in dit land.

Na de stabilisatieperiode herstelde de Hongaarse economie zich na 2010. In 2013 werden fiscale hervormingen doorgevoerd en het monetaire beleid omgekeerd. Vanaf toen nam de arbeidsparticipatie toe, werd het belastingsysteem hervormd, werd het macrofinanciële evenwicht hersteld en het monetaire beleid ondersteunde de economie met nieuwe en innovatieve instrumenten. Als gevolg daarvan is het land dichter bij het niveau van West-Europese landen gekomen.

Er zijn echter nog steeds uitdagingen: demografische groei en een beweging in de richting van kapitaal- en kennisintensieve groei moeten worden bereikt.

De analyse van de Nationale Bank in Hongarije presenteert een macro-economisch scenario dat tot 2030 van een middelmatig ontwikkelingsniveau tot een aanzienlijke welvaartstoename kan leiden.

Wenst u hierover meer te weten? Lees dan zeker verder !

Een zandbak? Voor bedrijven? Ja! Met z’n "Sandbox" heeft Arizona als eerste Amerikaanse staat een wettelijk kader gecreëerd dat innovatieve bedrijven in FinTech toelaat om twee jaar lang aan hun aanbod en businessmodel te timmeren zonder veel beslommeringen over vergunningen en dergelijke.

Cybertech in Tel Aviv is, buiten de Verenigde Staten, de belangrijkste conferentie en beurs voor cybertechnologie. U komt er alles te weten over o.a. oplossingen voor het bestrijden van bedreigingen in de wereldwijde cyberarena. De volgende editie zal plaatsvinden van 28 tot 30 janauari 2019.

De markt voor financiële technologie in Polen is relatief innovatief en open voor nieuwe ideeën. Deloitte en Braincode hebben beiden een interessante publicatie uitgebracht, gewijd aan 'FinTech'.

Malta neemt momenteel de leiding bij het reguleren van de blockchain-technologie en cryptovaluta. Dit biedt Malta een grote kans om de eerste officiële conferentie, de Delta Summit, te organiseren. De baanbrekende wetgeving positioneert Malta als een cutting edge hub voor bedrijven die deze technologie en de enorme mogelijkheden ervan wensen te ontwikkelen.

Malta's First Blockchain Summit, 1 - 2 November 2018

Blockchain is ongetwijfeld een van de meest spraakmakende technologieën in financiële diensten van vandaag. Voor iedereen die innovatie in de financiële technologieruimte volgt, is het woord blockchain het buzzword du jour.

Malta behoort met zijn nieuwe regelgevende kader tot de voorhoede in Blockchain en DLT. De Malta Blockchain-top in november is een weerspiegeling van dit momentum.

Noteer dan alvast 15 mei in uw agenda. Op die dag brengt een delegatie van de Bahreinse Economic Development Board een bezoek aan België. De kleine Golfstaat zet sterk in op de digitale economie en wil zich ontwikkelen tot een regionale fintech-hub.

Pagina's