U bent hier

Saoedi-Arabië overweegt vergoeding door geschoolde expats voor hun aangesteld personeel te herzien

Saoedi-Arabië overweegt vergoeding door geschoolde expats voor hun aangesteld personeel te herzien.

Geschoolde expats in Saoedi-Arabië zouden kunnen profiteren van een mogelijke herziening van de kosten voor aangesteld personeel, omdat de regering hun stabiliteit en productiviteit wil verbeteren, aldus een hoge minister.

Sinds 2020 moet elke expat werknemer in Saoedi-Arabië SR400 ($100,6) betalen voor elk aangesteld personeelslid.

Minister van Financiën Mohammed Al-Jadaan onthulde dat er momenteel een studie loopt om de vergoeding die het land oplegt aan buitenlandse werknemers opnieuw te evalueren als onderdeel van het plan om getalenteerde mensen aan te trekken.

Al-Jadaan voegde eraan toe dat toen het belastingtarief 15 procent bereikte en de energieprijzen, met name voor autobrandstof, stegen, de betalingsstructuur van het programma opnieuw werd bekeken, wat leidde tot een verhoging van de minimumlimiet.

Hij zei echter dat er geen plannen zijn om de btw te verlagen van het huidige tarief van 15 procent.

Wat betreft de mate waarin Saoedi-Arabië erin geslaagd is om zijn economie en overheidsinkomsten te diversifiëren, benadrukte de minister het belang van het gelijktijdig bereiken van beide doelstellingen. Hij merkte op dat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt bij de diversificatie van de inkomsten en noemde een opmerkelijke stijging van de niet-olie-inkomsten van SR79 miljard naar een geschatte SR440 miljard in de afgelopen jaren, die hij omschreef als een aanzienlijke sprong voorwaarts.

6 maart 2024