U bent hier

Uitreiking Tokyo Financial Awards

Als één van de initiatieven van de "Global Financial City: Tokyo" heeft de "Tokyo Financial Award" als doel de aanwezigheid van Tokio als mondiale financiële stad te versterken en de levensomstandigheden voor de inwoners van Tokio te verbeteren.

De Award wordt uitgereikt aan 2 sectoren:

  • De categorie Financiële Innovatie: Uit een lijst met verzoeken van de inwoners en bedrijven uit Tokio wordt door de TMG een aantal relevante thema’s uitgekozen die ter oplossing aan Japanse en buitenlandse financiële bedrijven worden voorgelegd. Het beste voorstel wordt beloond! De  1ste plaats krijgt 10 miljoen Japanse yen (ong. 66.000 euro); de 2de plaats: 5 miljoen yen (ong. 33.000 euro); de 3de plaats: 3 miljoen yen (ong. 19.800 euro). Geïnteresseerde bedrijven dienen hun aanvraag in ten laatste 31 juli 2023.
  • De categorie ESG-investering:  ESG staat voor investeringen in Enviroment, Social and Governance. TMG is op zoek naar binnenlandse en buitenlandse financiële bedrijven die actief zijn in het promoten van ESG-beleggingen en bedrijven die de SDG's (duurzaamheidspraktijk) toepassen. Daarnaast ontvangen de beste drie bedrijven een speciale prijs van de gouverneur van Tokio. Geïnteresseerde bedrijven dienen hier hun aanvraag in ten laatste 31 augustus 2023.

29 juni 2023