U bent hier

Exporteren naar Wit-Rusland

CORONAVIRUS

UPDATE 01/04/2020

Ook Wit-Rusland werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Wit-Russische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Wit-Rusland.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Wit-Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Wit-Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf in Wit-Rusland. Wij verzorgen voor u een afsprakenprogramma op maat.
Doelmarkt
Wit-Rusland
Wanneer
Van maandag 2 november 2020 tot vrijdag 6 november 2020
Waar
Minsk, Wit-Rusland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Nieuws

In Wit-Rusland staat het aantal bevestigde gevallen op 163. Daarvan hebben er 53 het ziekenhuis verlaten. De eerste patiënt, een bekende Wit-Russische acteur, is ondertussen overleden. Niet officiele media melden echter andere (niet bevestigde) overlijdens. Sinds eind januari werden meer dan 30.000 mensen getest op COVID-19. President Lukashenko noemt covid-19 een massapsychose en vindt niet dat verregaande maatregelen (zoals lockdown) nodig zijn. Wit-Rusland neemt nauwelijks maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo gaat de officiële voetbalcompetitie nog altijd door, met publiek. De overheid is ook niet van plan om de herdenking van het einde van WOII uit te stellen.

De staatsgecontroleerde media brengen enkel succesverhalen in de strijd tegen covid-19 en behandelen de kwestie als een tweederangsprobleem. Toch meldt de Russsische krant Kommersant vandaag dat Minsk een verzoek zou hebben gericht aan Moskou voor de levering van mondmaskers, testkits en beademingstoestellen.