U bent hier

CORONAVIRUS - De toestand in Wit-Rusland

1. Algemene toestand

Actueel

In Wit-Rusland staat het officieel aantal bevestigde gevallen op 212.201 (gegevens 11 januari) waaronder heel wat besmettingen bij gezondheidswerkers en politiemensen. Wit-Rusland telt 21.161 gevallen per miljoen inwoners wat meer is dan bijvoorbeeld Ierland en Turkije, maar minder dan Rusland, België, Armenië, Spanje en Zweden. 

De curve met het aantal dagelijkse besmettingen blijft hoog, maar minder scherp stijgend als in oktober en november.

De meeste besmettingen vinden in Minsk plaats. Er vielen officieel 1.517 slachtoffers (officiële gegevens 11 januari). Volgens de Wit-Russische officiële pers leden alle slachtoffers ook aan een chronische ziekte. Zo'n 194.984 mensen mochten het ziekenhuis verlaten. Niet-officiële media melden nog andere (niet-officieel bevestigde) overlijdens. Sinds eind januari 2020 werden bijna 3 miljoen mensen getest op COVID-19 wat redelijk veel is in vergelijking met heel wat andere landen. Volgens de Wit-Russische autoriteiten is slechts 1,35% van die testen positief. 

Sinds 12 november 2020 geldt er in Minsk en in verschillende andere regio's een mondmaskerplicht. Deze plicht zou in Minsk nog verschillende maanden in voege kunnen blijven.

In het Wit-Russische nieuws (www.belta.by) verscheen op 3 november 2020 een artikel waarin uitgebreid werd ingegaan op de manier waarop Wit-Rusland zich voorbereidt op de tweede golf (onder andere door het op peil brengen van het aantal beademingsapparaten). Het aantal beschikbare bedden wordt als bevredigend beschouwd. 

Medisch personeel heeft op 10 september 2020 een petitie ingediend bij de regering die oproept om met de oversterfte rekening te houden. Immers, in het tweede kwartaal van 2020 stierven in Wit-Rusland 5.605 mensen meer dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Er wordt opgemerkt dat de oversterfte in het tweede kwartaal de hoogste was in vijf jaar.

Om de pandemie te relativeren, legt president Lukasjenko de nadruk op andere statistieken: zo stierven in dezelfde periode in het land 25.000 mensen aan cardiovasculaire ziekten en 6.400 mensen aan kanker. Hiermee wil Lukashenko aantonen dat de pandemie zwaar overdreven wordt.

De grenzen zijn open voor buitenlanders die naar Wit-Rusland willen reizen en de verplichte zelfisolatie werd op 12 juni 2020 voor heel wat, maar zeker niet voor alle landen, afgeschaft. 

Zo moeten onderdanen van Polen, Frankrijk, de VS, Canada, Nederland, Tsjechië, het VK, Ierland, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Litouwen en ook België tien dagen in quarantaine na aankomst. Ook buitenlanders uit landen die niet op de "zwarte" lijst staan moeten bij aankomst in Wit-Rusland steeds een bewijs hebben van een negatieve COVID-19 test die niet later dan 72 uur voor aankomst werd verkregen.

De coronarestricties voor vrachtwagenchauffeurs die Wit-Rusland als transitland gebruiken, werden op 30 juni 2020 afgeschaft.

Ook personen die op doorreis zijn via Wit-Rusland kunnen vrij doorreizen. Echter, het is zo goed als onmogelijk om het land te verlaten per auto of trein omdat alle buurlanden hun grenzen gesloten hebben. 

Sinds 21 december vorig jaar kunnen Wit-Russen het land niet meer verlaten via de landgrenzen. Dit verbod geldt ook voor buitenlanders met een permanente Wit-Russische verblijfsvergunning. Officieel geldt dit verbod om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het verbod geldt niet voor diplomaten, leden van regeringsdelegaties, vrachtwagenchauffeurs, bemanningen van treinen en boten en personen die op zakenreis zijn (wat bewezen moet worden). Ook mensen die naar het buitenland moeten voor medische behandeling of naar de begrafenis van een naast familielid, mogen het land via een landgrens verlaten. Aangezien de EU-grenzen nog steeds gesloten zijn voor Wit-Russen is het niet duidelijk of dit extra verbod veel effect zal hebben.

De vluchten naar Brussel werden op 17 juni 2020 hervat maar Wit-Russen kunnen enkel met een geldige reden naar België reizen aangezien de buitengrenzen van de EU nog steeds op slot zijn. Er zijn verder nog vluchten naar (onder andere) Istanbul, Kiev, Parijs, Amsterdam, Berlijn. Praag, Stockholm en Hannover. Sinds 30 september 2020 zijn er opnieuw vluchten naar Moskou.

Belavia kondigt op regelmatige tijden veranderingen aan zodat de lijst voortdurend wijzigt. Een goede bron is de site: https://eng.belta.by/ (sleutelwoord Belavia invoeren).

Vele Russen blijken het uitreisverbod van Rusland te omzeilen via Wit-Rusland hoewel de landgrens tussen Rusland en Wit-Rusland officieel gesloten is (op initiatief van Rusland). Deze is echter vrij poreus en kan zonder veel problemen worden overgestoken.

Chronologisch verloop van de pandemie in Wit-Rusland

Activisten in de regio Brest eisten in april en mei 2020 verschillende malen dat de regionale autoriteiten op regelmatige wijze updates zouden bezorgen over het aantal coronagevallen in hun regio. Ihar Masloŭski, leider van de regionale afdeling van de Social Democratic Party, meldde dat de regionale autoriteiten geen cijfers willen vrijgeven. In de petitie van de activisten stond dat de dagelijkse landelijke updates ook regionale statistieken moeten bevatten met details over geslacht en leeftijd. Ook Alieh Mackievič van het Viasna Human Rights Center meldde dat het ministerie van Gezondheid geen informatie wil verstrekken over de besmettingen per regio.

Wit-Rusland nam nauwelijks maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Restaurants, cafés en sportclubs bleven de hele periode open. Het was eerder de bevolking die zichzelf beschermde. Op 4 april 2020 werd een week verlenging van de lentevakantie aangekondigd die op 10 april nogmaals verlengd werd. De scholen gingen echter terug open op 22 april maar ouders mochten hun kinderen thuishouden. Ook de universiteiten bleven geopend, maar veel studenten kwamen niet meer naar de campus. Een studente die voorstelde om de universiteiten te sluiten (Ms. Prakopčyk) werd van de Minsk State Linguistic University gestuurd.

President Lukasjenko noemt COVID-19 een massapsychose en vindt niet dat verregaande maatregelen (zoals lockdown) nodig zijn. Zo ging de officiële voetbalcompetitie gewoon door, met publiek. Tijdens een meeting met topambtenaren op 13 april 2020 zei Lukasjenko dat er in Wit-Rusland (nog) niemand gestorven is aan het coronavirus maar dat: 'They have died from a bunch of chronic diseases that they had.' Tijdens een meeting met de orthodoxe kerk op 19 april 2020 (Pasen) zei Lukashenko dat hij en Wit-Rusland tot nog toe alles juist hadden gedaan en dat hij rekende op het gezond verstand van de burgers. 

De EU bood steun onder het programma 'Eastern Partnership' waartoe Wit-Rusland behoort. Deze steun bestond uit beschermende kledij en medisch materiaal alsook uit fondsen voor de meest dringende socio-economische noden.

Wit-Rusland kreeg verder een levering van het in Japan gemaakte Avigan antigriepmiddel dat ook zou werken bij coronabesmettingen. Op 23 april 2020 kwam er een lading aan met hulpgoederen vanuit Polen bestaande uit 50.000 liter desinfectiemiddelen, 30.000 liter antiseptische middelen en 100.000 mondmaskers. De UNDP leverde, met de steun van de Duitse regering, 31.000 medische mondmaskers voor de Wit-Russische grensbewakers.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) leverde 6.000 testkits aan het land en bezocht tussen 7 en 11 april 2020 Wit-Rusland met een delegatie die de situatie ter plekke moest beoordelen. De delegatieleider, Patrick O’Connor, verklaarde dat de regering strengere maatregelen moest nemen. Zo moest Wit-Rusland volgens de WHO met onmiddellijke ingang alle massa-evenementen annuleren wat nooit gebeurd is. 

De Verenigde Staten stelden op 22 mei 2020 zo'n 1,7 miljoen USD ter beschikking om Wit-Rusland te helpen COVID-19 te bestrijden.

Polen stuurde twee humanitaire zendingen naar Wit-Rusland om het land te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Volgens de Poolse ambassade in Minsk was de tweede levering de grootste humanitaire levering in de geschiedenis van het moderne Polen. Niet minder dan 47 vrachtwagens met in totaal 300 ton humanitaire hulp kwamen in Wit-Rusland aan op 5 juni 2020.

Op 24 april 2020 vond de nationale 'Subotnik' plaats waarbij vrijwillers parken, pleinen en publieke plaatsen opruimen en in orde brengen. Er namen zo'n 2,3 miljoen mensen aan deel. Van sociale distancing was hier geen sprake. Ook president Lukasjenko nam aan deze actie deel.

De parade op 9 mei 2020 ging gewoon door in volle glorie. Er werden zo'n 15.000 aanwezigen geteld. De Wereldgezondheidsorganisatie uitte haar bezorgdheid over het negatieve effect dat de parade op de besmettingsgraad zou kunnen hebben. Verschillende bronnen zeggen dat Lukasjenko zich op die manier wou profileren als een sterke president die zich niet laat intimideren door het virus (zoals Putin). Lukasjenko zei dat na de parade het aantal besmettingen niet is toegenomen omdat mensen niet buiten besmet worden maar in gesloten ruimtes.

De perssecretaris van Lukashenko wist te vertellen dat de president geen coronatest heeft ondergaan omdat hij een gezonde levensstijl heeft en er dus geen nood is om zich te laten testen.

In juni 2020 openden verschillende jeugdkampen waarbij dan toch de nodige coronamaatregelen werden getroffen: het personeel dat aanwezig was op meerdaagse kampen mocht het terrein tijdens de duur van het kamp niet verlaten. Elke dag werd de temperatuur gemeten bij het personeel en de kinderen en er werd gezorgd voor de nodige afstand door niet meer dan 15 kinderen per groep toe te laten. Ongeveer 180.000 kinderen werden in de zomer van 2020 in de vakantiekampen verwacht, waarvan 100.000 kinderen in meerdaagse kampen. Er stonden zo'n 1.100 meerdaagse kampen gepland die op 1 juni hun deuren konden openen. De dagkampen openden op 15 juni 2020.

De Moscow Times schreef over het negeren van de corona-epidemie door Wit-Rusland in een artikel: www.themoscowtimes.com/2020/05/05/russias-post-soviet-neighbors-belarus-and-turkmenistan-face-coronavirus-as-leaders-deny-problem-a70188

Op 28 juli 2020 meldde president Lukasjenko dat hij hersteld was van een corona-infectie, weliswaar zonder symptomen, net zoals 97% van alle Wit-Russen die met corona besmet werden (volgens hemzelf).

2. Voorzorgsmaatregelen

Hoewel het standpunt van president Lukasjenko op zijn minst origineel kan genoemd worden, mag men ervan uitgaan dat het virus wel degelijk ook in Wit-Rusland aanwezig is en door het ontbreken van maatregelen zou de werkelijke verspreiding wel eens groter kunnen zijn dan officieel wordt gezegd. Niet voor niets heeft ook Rusland de landsgrens met Wit-Rusland gesloten tot wrevel van president Lukasjenko. 

Het is dus moeilijk in te schatten hoe de situatie werkelijk is waardoor extra voorzichtigheid is geboden.

Het is niet zo dat het land helemaal niets heeft gedaan om de verspreiding van het virus tegen te gaan maar het ging meestal om aanbevelingen en niet over verplicht te volgen richtlijnen. De maskerplicht in Minsk is daar een uitzondering op. De houding van Wit-Rusland heeft de buurlanden zoals Litouwen en Rusland verontrust en heeft ervoor gezorgd dat er meer en meer privé-initiatieven kwamen (van onder andere studenten) om de situatie tijdens de eerste golf toch ietwat te verbeteren (zoals bijvoorbeeld het inzamelen van mondmaskers die dan aan de ziekenhuizen werden gegeven).

De kritiek op de lakse houding van het regime is niet mals. Het feit dat ook de minister van Gezondheid, Uladzimir Karanik, zei dat er geen extra maatregelen nodig zijn, heeft vele wenkbrauwen doen fronsen. Hanna Kanapackaja van de oppositie stelde dat de minister zich schuldig maakt aan strafbare feiten door informatie te verzwijgen en moet vervolgd worden.

Michelle Bachelet, de commissaris voor mensenrechten bij de VN, zei tijdens het 44ste congres van de Raad voor Mensenrechten in Genève dat de verklaringen van de Wit-Russische regering de pogingen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, hinderen. Lukasjenko beschreef de coronaviruspandemie immers herhaaldelijk als een psychose.

Al midden juli 2020 meldde Lukashenko dat Wit-Rusland het coronavirus overwonnen had en de media spreken minder en minder over de epidemie. Of dit het einde van het verhaal is, valt af te wachten.

De protesten na de presidentsverkiezingen van augustus waarbij tienduizenden mensen samenkomen om te protesteren, kunnen een verdere verspreiding in de hand werken.

3. Exitstrategie

Wit-Rusland ontwikkelde geen exitstrategie aangezien er in se geen corona-strategie was.

Lukasjenko zei nog op 23 april 2020 dat Europa bezig is met een exitstrategie terwijl er nog mensen ziek zijn en dat de isolatietactiek er alleen maar voor gezorgd heeft dat de mensen fysiek en moreel verzwakt zijn. Hierdoor zullen ze vatbaarder zijn voor de tweede golf die eraankomt.

De president herhaalde dat in Wit-Rusland geen enkele patiënt enkel van het coronavirus is gestorven maar dat andere ziektes aan de oorzaak lagen. Er is dan ook grote twijfel over de officiële cijfers die de regering publiceert.

In tegenstelling tot de meeste andere landen kan dus niet gesproken worden van enige exitstrategie.

4. Economie

a. Economische impact

Op 30 maart 2020 initieerde Wit-Rusland onderhandelingen met het IMF over een lening van USD 900 miljoen om de economische verliezen naar aanleiding van het coronavirus te compenseren. Ook met andere partijen werden steunmaatregelen besproken: van de Wereldbank vroeg Wit-Rusland een lening van 300 miljoen euro en van de Europese Investeringsbank een gelijkaardige som. Er werd ook met de China Development Bank en de Asian Infrastructure Investment Bank onderhandeld. In totaal wou de Wit-Russische regering van verschillende geldschieters een lening van ruim USD 2,5 miljard.

De Wereldbank keurde op 25 mei 2020 een lening van 90 miljoen euro goed om het coronavirus te bestrijden.

De onderhandelingen met de andere geldschieters verliepen echter moeilijk en zijn uiteindelijk afgesprongen omdat Wit-Rusland verschillende voorwaarden die aan de lening gekoppeld werden niet zag zitten (zoals het opleggen van een quarantaine in het land etc.). Ook twijfelden de internationale financiële organisaties om het geld ter beschikking te stellen aangezien heel wat inbreuken op de burgerlijke vrijheden werden vastgesteld (waaronder arrestaties van oppositiekandidaten) tijdens en na de presidentsverkiezing.

Verder is het zo dat de economische problemen van buurland Rusland ongetwijfeld een impact zullen hebben hoewel we hier officieel niet veel over zullen horen. Lukasjenko blijft bij Rusland aandringen op een verlaging van de gasprijs in het kader van Euraziatische solidariteit en vraagt zich openlijk af waarom Rusland hen afzet. De wrevel aan Wit-Russische zijde is vrij groot en deze crisis blijkt de twee landen niet echt dichter bij elkaar te brengen. Er wordt zelfs gedacht aan de levering van ruwe olie via Polen. Eerste minister Rumas waarschuwde dat de Euraziatische Unie wel eens zou kunnen ophouden te bestaan indien er geen overeenkomst gevonden wordt voor wederzijdse hulp en steun. Op 18 mei 2020 raakte bekend dat Wit-Rusland olie wil importeren uit de VS. Voor 2021 werd een overeenkomst bereikt met betrekking tot de prijsvorming maar of hiermee de problemen van de baan zijn, is niet zeker.

Lukasjenko verwoordde zijn frustratie over de gasprijs op 14 mei 2020 als volgt: "This is not right, I’m not even saying that on the 75th anniversary of the Soviet Union’s victory over Nazi Germany they are selling natural gas at $70 (for 1,000 cubic meters) to Germany, as far as I know, there have been different figures but none is even close to the price of $127 for Belarus”. Vladimir Putin zei op 19 mei 2020 dat het nog te vroeg is om uniforme gastransportprijzen te hanteren binnen de Euraziatische Unie. Dit zou enkel mogelijk worden van zodra er sprake is van een gemeenschappelijke markt, budget en belastingssysteem. Gazprom meldde op 1 juni 2020 dat het bereid is om met Wit-Rusland te onderhandelen over de voorwaarden van de gasleveringen voor het jaar 2021 nadat Wit-Rusland haar schulden voor vorige leveringen heeft betaald. Minsk had voor USD 165 miljoen openstaande schulden bij Gazprom die echter op 14 september 2020 betaald werden.

De productie van petroleumproducten komende van de Wit-Russische raffinaderijen is sterk gedaald in het eerste en tweede kwartaal van 2020. De productie van benzine daalde met 35% ten opzichte van dezelfde periode een jaar ervoor, de productie van diesel met 44,5% en de productie van kerosine met 41,5%.

Lukasjenko zei dat de sluiting van bedrijven en handelszaken een ramp zou zijn voor de Wit-Russische economie en dat ook daarom werd afgezien van dergelijke drastische maatregelen. Hoewel de horeca nooit gesloten werd, kampt deze toch met een drastische daling van het aantal bezoekers (uit angst voor besmetting). Daarom besliste de regering op 19 mei 2020 dat alcohol online mag verkocht worden tot het einde van het jaar mits een bewijs van leeftijd en betaling met bankkaart.

b. Handelsbelemmeringen

De Wit-Russische regering heeft de export van boekweit en ander basisvoedsel tijdelijk verboden, meldt het staatspersbureau BelTA. Het verbod werd op dinsdag 31 maart 2020 door de Wit-Russische ministerraad aangenomen en op woensdag 1 april 2020 ingevoerd. Het gaat onder andere over: boekweitgrutten, ui, tuinui en knoflook. Deze producten zijn nu uitgesloten van uitvoer, ongeacht hun land van oorsprong, inclusief gevallen, wanneer ze onder douaneprocedures worden geplaatst voor uitvoer, tijdelijke uitvoer, verwerking buiten het douanegebied en wederuitvoer.

Botst u buiten de EU op handelsbelemmeringen of andere problemen op het vlak van markttoegang? Laat het ons weten via handelsbelemmering@fitagency.be. Wij analyseren uw aangifte en maken die via de geijkte kanalen over aan de bevoegde instanties.

c. Relancemaatregelen

De Wit-Russische regering lanceerde een fiscaal hulppakket voor 110 miljoen Wit-Russische roebel om de economie te ondersteunen. Er is echter niet voldoende geld om de zakenwereld op een volwaardige manier te steunen. Dit is ook één van de redenen waarom Lukasjenko de sluiting van fabrieken en horeca niet als een optie zag en ziet.

Op 23 april 2020 werden verdere steunmaatregelen besproken voor de zwaarst getroffen sectoren bestaande uit belastingvoordelen, uitstel van huurbetalingen, maatregelen voor werknemers en andere gevoelige sociale aspecten.

Op 24 april 2020 ondertekende de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko het besluit nr. 143 ter ondersteuning van de nationale economie.

Meer informatie over de relancemaatregelen van de Wit-Russische regering: https://eng.belta.by/president/view/measures-to-support-belarusian-economy-amid-pandemic-authorized-130074-2020/

Op 12 mei 2020 zei de president dat men hulp zou geven aan concrete noodlijdende sectoren of organisaties omdat men er dan zeker van is dat die hulp ook aankomt. Volgens hem heeft die strategie in het verleden al haar vruchten afgeworpen. Sindsdien wordt over relancemaatregelen niet echt meer gesproken.

d. Economische vooruitzichten

In de economische update van 12 november 2020, meldt de Wereldbank dat de Wit-Russische economie zou krimpen met 2,8% dit jaar waarbij de recessie in 2021 nog zou moeten verdiepen. De jaarlijkse inflatie zou stijgen tot 8,4%. De staatsschuld zou toenemen tot 55,2 procent van het bnp komende van 43,7 procent in 2019.

Volgens de Nationale Bank van Wit-Rusland bedroeg de inflatie in november 2020 ruim 6,1 %, komende van 4,3% in augustus dit jaar. De prijzen stegen in het eerste kwartaal van 2020 erg snel, net zoals in de andere landen van de Euraziatische Unie.

De Centrale Bank wil dit jaar vooral focussen op financiële stabiliteit.

Lukasjenko eiste midden 2020 nog dat de geplande groei van 2,8 procent voor 2020 kost wat kost wordt gerealiseerd. Dit is duidelijk niet gelukt o.a. omwille van een sterke daling van de handel met de EU.

De economische vooruitzichten van het land zien er sinds het begin van de coronapandemie een heel stuk somberder uit. Volgens een peiling uitgevoerd door MIS Research op vraag van het Belarusian Economic Research and Outreach Center (BEROC) constateerden twee op de drie eigenaars van firma's die tot 250 werknemers in dienst hebben een daling in inkomsten. Veertig procent van de ondervraagden zei verder dat hun inkomsten met twintig procent afnamen terwijl bedrijven actief in onroerend goed en ontspanning met een daling van negentig procent te kampen hadden. Deze laatsten moesten ook personeel laten gaan. Volgens BEROC staan op korte termijn ruim 114.000 jobs op micro- en kmo-niveau op de tocht.

In de eerste helft van 2020 daalde de export van goederen en diensten met 16,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De import daalde met 21% (National Statistics Committee).

 e. Opportuniteiten op korte en langere termijn

Wit-Rusland blijft economisch een vrij gesloten land omdat de staat nog steeds voor het grootste deel bepaalt wie wat produceert, exporteert of importeert.

Buiten de IT-sector, de retail en de bouw waar het privé-initiatief de bovenhand heeft, gaan de meeste andere sectoren nog steeds gebukt onder zware staatsinmenging. Dit wordt door vele economen trouwens gezien als een van de grootste hinderpalen die een dynamische economische ontwikkeling tegenhouden.

Het zal dus van Lukasjenko afhangen in welke mate deze crisis nieuwe opportuniteiten genereert. De EU en andere entiteiten bieden hulp aan tijdens de coronacrisis, deels bestaande uit leningen. Dit zou de goodwill en de openheid van het land ten opzichte van (onder andere) de EU kunnen versterken, maar het verleden heeft al uitgewezen dat Wit-Rusland vrij wispelturig is qua economisch en buitenlands beleid.

De politieke strubbelingen na de presidentsverkiezingen van augustus voegen nog een factor van onzekerheid toe aan de perspectieven op korte termijn.

De economische crisis die zal volgen op de coronacrisis biedt mogelijkheden in die zin dat bestaande commerciële relaties kunnen verstoord worden waardoor er plaats is voor nieuwe leveranciers. Dit zal vooral gelden voor de retail- en de bouwsector. Ook kan de lokale productie verstoord geraken waardoor het land (tijdelijk) afhankelijker wordt van import. Veel zal afhangen van de relaties met Rusland (die momenteel ronduit slecht zijn) en de economische situatie daar.

Het is echter nog koffiedik kijken wat de toekomst na de coronacrisis brengt voor Wit-Rusland temeer daar het land een eigenzinnige positie inneemt voor wat betreft de bestrijding.

Dat er zo goed als geen handelszaken gesloten worden, kan een voordeel zijn na de coronacrisis aangezien er geen verlies is door sluiting en er ook geen heropstart nodig is. Anderzijds is er nu al minder consumptie van een duidelijk ongeruste bevolking zodat men niet echt kan spreken van 'business as usual'.

5. Nuttige links

6. Dossier Coronavirus

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden.

FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

11 januari 2021