U bent hier

CORONAVIRUS - De toestand in Wit-Rusland

1. Algemene toestand

In Wit-Rusland staat het aantal bevestigde gevallen op 64.003 (gegevens 8 juli) waaronder meer dan 400 bij gezondheidswerkers en 500 bij politiemensen. Volgens de website 'Our World in data' en de Wereldbank heeft Wit-Rusland een van de hoogste aantallen bevestigde gevallen per miljoen inwoners van alle post-sovjetlanden en zelfs in de wereld (meer dan in de VS, Rusland of zelfs Zweden). De wereldgezondheidsorganisatie zegt dat Wit-Rusland tot de top vijf Europese landen behoort met het hoogste aantal coronavirusgevallen van de laatste weken. De vier andere landen zijn Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Turkije en Italië.

De curve met het aantal dagelijkse besmettingen daalt.

De meeste besmettingen vinden in Minsk plaats. Er vielen officieel 436 slachtoffers (gegevens 8 juli). Zo'n 51.902 mensen mochten het ziekenhuis verlaten. Niet officiële media melden nog andere (niet officieel bevestigde) overlijdens. Sinds eind januari werden zo'n 1.078.267 mensen getest op COVID-19 wat redelijk veel is in vergelijking met heel wat andere landen. Volgens de Wit-Russische autoriteiten is slechts 4,9% van die testen positief.

Om de corona-pandemie te kaderen legde president Lukashenko de nadruk op andere statistieken: zo stierven in dezelfde periode in het land 25.000 mensen aan cardiovasculaire ziekten en 6.400 mensen aan kanker. Hiermee wil Lukashenko aantonen dat de pandemie zwaar overdreven wordt.

Activisten in de regio Brest eisten verschillende malen dat de regionale autoriteiten op regelmatige wijze updates zouden bezorgen over het aantal coronagevallen in hun regio. Ihar Masloŭski, leider van de regionale afdeling van de Social Democratic Party, meldde dat de regionale autoriteiten geen cijfers willen vrijgeven. In de petitie van de activisten stond dat de dagelijkse landelijke updates ook regionale statistieken moeten bevatten met details over geslacht en leeftijd. Ook Alieh Mackievič van het Viasna Human Rights Center meldde dat het ministerie van Gezondheid geen informatie wil verstrekken over de besmettingen per regio.

Wit-Rusland heeft nauwelijks maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Restaurants, cafés en sportclubs bleven de hele periode open. Het is eerder de bevolking die zichzelf beschermt. Op 4 april werd een week verlenging van de lentevakantie aangekondigd die op 10 april nogmaals verlengd werd. De scholen gingen echter terug open op 22 april maar de ouders mochten hun kinderen thuishouden. Ook de universiteiten bleven geopend, maar veel studenten kwamen niet meer naar de campus. Een studente die voorstelde om de universiteiten te sluiten (Ms. Prakopčyk) werd van de Minsk State Linguistic University gestuurd.

President Lukashenko noemt covid-19 een massapsychose en vindt niet dat verregaande maatregelen (zoals lockdown) nodig zijn. Zo ging de officiële voetbalcompetitie gewoon door, met publiek. Tijdens een meeting met topambtenaren op 13 april zei Lukashenko dat er in Wit-Rusland (nog) niemand gestorven is aan het coronavirus maar dat: 'They have died from a bunch of chronic diseases that they had.' Tijdens een meeting met de orthodoxe kerk op 19 april (Pasen) zei Lukashenko dat hij en Wit-Rusland tot nog toe alles juist hadden gedaan en dat hij rekende op het gezond verstand van de burgers (net zoals in Zweden). Een redenering die tenminste voor de Zweden slecht is uitgedraaid.

De staatsgecontroleerde media brengen enkel succesverhalen in de strijd tegen covid-19 en behandelen de kwestie als een tweederangsprobleem. Toch meldt de Russsische krant Kommersant dat Minsk een verzoek zou hebben gericht aan Moskou voor de levering van mondmaskers, testkits en beademingstoestellen. Wit-Rusland ontkent echter dat het officieel Rusland om hulp gevraagd heeft hoewel Rusland zegt dat het wel hulpgoederen heeft gestuurd. Dit illustreert de moeilijke verhouding tussen Wit-Rusland en Rusland die als een liefde-haat relatie kan omschreven worden. Volgens Rusland werd er wel degelijk al heel wat hulpmateriaal geleverd zoals een paar ladingen met testkits en helpt het land ook via multilaterale kanalen.

Op 1 april kwam er een lading hulpgoederen aan uit China wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat Wit-Rusland zelf eind januari hulpgoederen naar China gestuurd heeft. Nog twee vliegtuigen uit China landden eind april. De Chinese 'mondmaskerpolitiek' die in de EU op wantrouwen wordt onthaald, werkt duidelijk wel in Wit-Rusland dat steeds meer onder Chinese invloed komt (vooral economisch).

Ook de EU bood steun onder het programma 'Eastern Partnership' waartoe Wit-Rusland behoort. Deze steun bestond uit beschermende kledij en medisch materiaal alsook uit fondsen voor de meest dringende socio-economische noden.

Wit-Rusland kreeg verder een levering van het in Japan gemaakte Avigan antigriepmiddel dat ook zou werken bij coronabesmettingen. Op 23 april kwam er een lading aan met hulpgoederen vanuit Polen bestaande uit 50.000 liter desinfectiemiddelen, 30.000 liter antiseptische middelen en 100.000 mondmaskers. De UNDP leverde, met de steun van de Duitse regering, 31.000 medische mondmaskers voor de Wit-Russische grensbewakers.

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) leverde 6.000 testkits aan het land en bezocht tussen 7 en 11 april Wit-Rusland met een delegatie om de situatie ter plekke te beoordelen. De delegatieleider, Patrick O’Connor zei dat de epidemie in Wit-Rusland in een nieuw stadium is beland en dat de regering dringend strengere maatregelen moet nemen. Zo moet Wit-Rusland volgens het WHO met onmiddellijke ingang alle massa-evenementen annuleren (wat nog niet gebeurd is tot op heden).

De Verenigde Staten stelden op 22 mei zo'n 1,7 miljoen USD ter beschikking om Wit-Rusland te helpen COVID-19 te bestrijden.

Polen stuurde twee humanitaire zendingen naar Wit-Rusland om het land te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Volgens de Poolse ambassade in Minsk was de tweede levering de grootste humanitaire levering in de geschiedenis van het moderne Polen. Niet minder dan 47 vrachtwagens met in totaal 300 ton humanitaire hulp kwamen in Wit-Rusland aan op 5 juni.

Tijdens een vergadering met regeringsleden op 23 april zei Lukashenko dat hij de aanbevelingen van de wereldgezondheidsorganisatie niet naast zich neer legt maar dat hij enkel zal handelen op een aangepaste wijze en op basis van concrete feiten. Dit kan gezien worden als een versoepeling van de halsstarrige houding van de president. De Wereldgezondheidsorganisatie dringt ondertussen aan op de onmiddellijke uitvoering van hun aanbevelingen.

De grenzen zijn open voor buitenlanders die naar Wit-Rusland willen reizen en de verplichte zelfisolatie van twee weken werd op 12 juni voor heel wat landen afgeschaft. Buurlanden Rusland en Oekraïne horen daar niet bij. Buitenlanders die in Wit-Rusland aankomen moeten echter steeds een bewijs hebben van een negatieve COVID-19 test die werd verkregen niet later dan 48 uur voor aankomst.

De corona restricties voor vrachtwagenchauffeurs die Wit-Rusland als transitland gebruiken, werden op 30 juni afgeschaft.

Ook personen die op doorreis zijn via Wit-Rusland kunnen vrij doorreizen. Echter, het is zo goed als onmogelijk om het land te verlaten per auto of trein omdat alle buurlanden hun grenzen gesloten hebben. Estland besliste op 19 mei unilateraal om de verbinding met (onder andere) Wit-Rusland stop te zetten waardoor Belavia niet meer op Tallinn kan vliegen. Op 23 mei verbood Oostenrijk alle vluchten komende van (onder andere) Minsk. Ook deze beslissing werd unilateraal door de Oostenrijkers genomen.

Belavia kondigde op 17 juni aan dat de vluchten naar Brussel hervat worden maar dat Wit-Russen enkel met een geldige reden naar België kunnen reizen aangezien de buitengrenzen van de EU nog steeds op slot zijn. Verwacht wordt dat ook na 1 juli Wit-Russische burgers niet welkom zullen zijn in de EU.

De buitenlanders die in Wit-Rusland zijn, hebben de volgende mogelijkheden:

  • Er worden uitreisvisa gegeven om de grens te kunnen oversteken. Deze worden ook in de luchthaven van Minsk afgeleverd
  • De duur van verblijf kan tot 180 dagen worden verlengd met een uitreisvisum indien nodig
  • Men geeft tijdelijke verblijfsvergunningen (indien voldoende gemotiveerd).

Vele Russen blijken het uitreisverbod van Rusland te omzeilen via Wit-Rusland hoewel de landgrens tussen Rusland en Wit-Rusland officieel gesloten is. Deze is echter vrij poreus en kan zonder veel problemen worden overgestoken.

Door bezorgde burgers werd een petitie gelanceerd waarbij zij de wereldgezondheidsorganisatie vragen om Wit-Rusland te dwingen een lockdown op te leggen. De petitie werd gelanceerd via de website change.org en werd getekend door meer dan 150.000 mensen.

Op 24 april vond de nationale 'Subotnik' plaats waarbij vrijwillers parken, pleinen en publieke plaatsen opruimen en in orde brengen. Er namen zo'n 2,3 miljoen mensen aan deel. Van sociale distancing was hier geen sprake waardoor het effect op de statistieken rampzalig kan zijn. Ook president Lukashenko nam aan deze actie deel.

De parade op 9 mei ging gewoon door in volle glorie. Er werden zo'n 15.000 aanwezigen geteld. De wereldgezondheidsorganisatie uit zijn bezorgdheid over het negatieve effect dat de parade op de besmettingsgraad kan hebben. Verschillende bronnen zeggen dat Lukashenko zich op die manier wou profileren als een sterke president die zich niet laat intimideren door het virus (zoals Putin). Lukashenko zei dat na de parade het aantal besmettingen niet is toegenomen omdat mensen niet buiten besmet worden maar in gesloten ruimtes.

In een telefoongesprek dat Lukashenko op 4 mei had met de president van Moldavië zou deze laatste de aanpak van Wit-Rusland geloofd hebben. Ook stelt Lukashenko voor de volgende Economische Top van de Euraziatische Economische Unie te houden in Minsk op 19 mei. Dit wordt gezien als een subtiele provocatie aan het adres van Putin.

De perssecretaris van Lukashenko wist te vertellen dat de president geen coronatest heeft ondergaan omdat hij een gezonde levensstijl heeft en er dus geen nood is om zich te laten testen........

In juni openden verschillende jeugdkampen waarbij dan toch de nodige coronamaatregelen werden getroffen: het personeel dat aanwezig is op meerdaagse kampen mag het terrein tijdens de duur van het kamp niet verlaten. Elke dag wordt de temperatuur gemeten bij het personeel en de kinderen en er wordt gezorgd worden voor de nodige afstand door niet meer dan 15 kinderen per groep toe te laten. Ongeveer 180.000 kinderen worden dit jaar in de zomerkampen verwacht, waarvan 100.000 kinderen in meerdaagse kampen. Er staan zo'n 1.100 meerdaagse kampen gepland die vanaf 1 juni hun deuren konden openen. De dagkampen openden op 15 juni.

De Moscow Times schreef onlangs over het negeren van de corona-epidemie door Wit-Rusland in een artikel: www.themoscowtimes.com/2020/05/05/russias-post-soviet-neighbors-belarus-and-turkmenistan-face-coronavirus-as-leaders-deny-problem-a70188

De populariteit van Lukashenko is (ook door de aanpak van de coronacrisis) aan het tanen en dat heeft nu al gevolgen voor de komende presidentsverkiezingen: https://neweasterneurope.eu/2020/05/28/belarus-is-the-worlds-strangest-state-right-now/. De andere presidentskandidaten worden steeds harder aangepakt. Zie ook het artikel door het Carnegie Center hierover: https://carnegie.ru/commentary/81958)

2. Voorzorgsmaatregelen

Hoewel het standpunt van president Lukashenko op zijn minst origineel kan genoemd worden, mag men ervan uitgaan dat het virus zich wel degelijk ook in Wit-Rusland verspreidt en door het ontbreken van maatregelen zou de verspreiding wel eens sneller kunnen gebeuren dan in andere landen. Niet voor niets heeft ook Rusland de landsgrens met Wit-Rusland gesloten tot wrevel van president Lukashenko. 

Het is dus moeilijk in te schatten hoe de situatie werkelijk is waardoor extra voorzichtigheid is geboden.

Het is niet zo dat het land helemaal niets heeft gedaan om de verspreiding van het virus tegen te gaan maar het ging meestal om aanbevelingen en niet om te volgen richtlijnen. De houding van Wit-Rusland heeft echter de buurlanden zoals Litouwen en Rusland verontrust en heeft ervoor gezorgd dat er meer en meer privé-initiatieven kwamen (van onder andere studenten) om de situatie toch ietwat te verbeteren (zoals bijvoorbeeld het inzamelen van mondmaskers die dan aan de ziekenhuizen werden gegeven).

De kritiek op de lakse houding van het regime is niet mals. Het feit dat ook de minister van gezondheid, Uladzimir Karanik, zei dat er geen extra maatregelen nodig zijn, heeft vele wenkbrauwen doen fronsen......Hanna Kanapackaja van de oppositie stelde dat de minister zich schuldig maakt aan strafbare feiten door informatie te verzwijgen en moet vervolgd worden.

Michelle Bachelet, de commissaris voor mensenrechten bij de VN, zei tijdens het 44ste congres van de raad voor mensenrechten in Genève op 6 juli dat de verklaringen van de Wit-Russische regering de pogingen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, hinderen. Lukashenko beschreef de Coronavirus pandemie immers herhaaldelijk als een psychose.

3. Exitstrategie

Wit-Rusland ontwikkelt geen exitstrategie aangezien er in se geen corona-strategie is....

Lukashenko zei nog op 23 april dat Europa bezig is met een exitstrategie terwijl er nog mensen ziek zijn en dat de isolatietaktiek er alleen maar voor gezorgd heeft dat de mensen fysiek en moreel verzwakt zijn. Hierdoor zullen ze vatbaarder zijn voor de tweede golf die eraankomt.

De president herhaalde dat in Wit-Rusland geen enkele patiënt enkel van het coronavirus is gestorven maar dat andere ziektes aan de oorzaak lagen. Er is dan ook steeds grotere twijfel over de officiële cijfers die de regering publiceert.

In tegenstelling tot de meeste andere landen kan dus niet gesproken worden van enige exitstrategie......

4. Economie

a. Economische impact

Op 30 maart initieerde Wit-Rusland onderhandelingen met het IMF over een lening van 900 miljoen USD om de economische verliezen naar aanleiding van het coronavirus te compenseren. Ook met andere partijen werden steunmaatregelen besproken: van de wereldbank vroeg Wit-Rusland een lening van 300 miljoen Euro en van de Europese investeringsbank een gelijkaardige som. Er werd ook met de China Development Bank en de Asian Infrastructure Investment Bank onderhandeld. In totaal wou de Wit-Russische regering van verschillende geldschieters een lening van ruim 2,5 miljard USD.

De wereldbank keurde op 25 mei een lening van 90 miljoen Euro goed om het Coronavirus te bestrijden.

De onderhandelingen met de andere geldschieters verlopen echter moeilijk omdat Wit-Rusland verschillende voorwaarden die aan de lening gekoppeld worden niet ziet zitten (zoals het opleggen van een quarantaine in het land etc). Ook twijfelen de internationale financiële organisaties om het geld ter beschikking te stellen aangezien de laatste weken heel wat inbreuken op de burgerlijke vrijheden werden vastgesteld (waaronder arrestaties van oppositiekandidaten) in het kader van de nakende presidentsverkiezing.

Verder is het zo dat de economische problemen van buurland Rusland ongetwijfeld een impact zullen hebben hoewel we hier officieel niet veel over zullen horen. Lukashenko blijft bij Rusland aandringen op een verlaging van de gasprijs in het kader van Euraziatische solidariteit en vraagt zich openlijk af waarom Rusland hen afzet....... De wrevel aan Wit-Russische zijde is vrij groot en deze crisis blijkt de twee landen niet echt dichter bij elkaar te brengen.......Er wordt zelfs gedacht aan de levering van ruwe olie via Polen. Eerste minister Rumas waarschuwde dat de Euraziatische Unie wel eens zou kunnen ophouden te bestaan indien er geen overeenkomst gevonden wordt voor wederzijdse hulp en steun. Op 18 mei raakte bekend dat Wit-Rusland olie wil importeren uit de VS.....

Lukashenko verwoordde zijn frustratie over de gasprijs op 14 mei als volgt: "This is not right, I’m not even saying that on the 75th anniversary of the Soviet Union’s victory over Nazi Germany they are selling natural gas at $70 (for 1,000 cubic meters) to Germany, as far as I know, there have been different figures but none is even close to the price of $127 for Belarus”. Vladimir Putin zei op 19 mei dat het nog te vroeg is om uniforme gastransportprijzen te hanteren binnen de Euraziatische Unie. Dit zou enkel mogelijk worden van zodra er sprake is van een gemeenschappelijke markt, budget en belastingssysteem. Gazprom meldde op 1 juni dat het bereid is om met Wit-Rusland te onderhandelen over de voorwaarden van de gasleveringen voor het jaar 2021 nadat Wit-Rusland haar schulden voor vorige leveringen betaalt. Minsk heeft voor 165,750.000 USD openstaande schulden bij Gazprom. Wit-Rusland meent dat de Russische gasprijs van 127 USD per 1.000 kubiek meter naar omlaag moet.

De productie van petroleumproducten komende van de Wit-Russische raffinaderijen is sterk gedaald in het eerste kwartaal van 2020. De productie van benzine daalde met 35% ten opzichte van dezelfde periode een jaar ervoor, de productie van diesel met 44,5% en de productie van kerosine met 41,5%.

Lukashenko zei op 26 april dat de sluiting van bedrijven en handelszaken een ramp zou zijn voor de Wit-Russische economie en dat ook daarom werd afgezien van dergelijke drastische maatregelen. Hoewel de HoReCa niet gesloten werd, kampt deze met een drastische daling van het aantal bezoekers (uit angst voor besmetting). Daarom besliste de regering op 19 mei dat alcohol online mag verkocht worden tot het eind van het jaar mits een bewijs van leeftijd en betaling met bankkaart.

b. Handelsbelemmeringen

De Wit-Russische regering heeft de export van boekweit en ander basisvoedsel tijdelijk verboden, meldt het staatspersbureau BelTA. Het verbod werd op dinsdag 31 maart door de Wit-Russische ministerraad aangenomen en op woensdag 1 april ingevoerd. Het gaat onder andere over: boekweitgrutten, ui, tuinui en knoflook. Deze producten zijn nu uitgesloten van uitvoer, ongeacht hun land van oorsprong, inclusief gevallen, wanneer ze onder douaneprocedures worden geplaatst voor uitvoer, tijdelijke uitvoer, verwerking buiten het douanegebied en wederuitvoer.

Botst u buiten de EU op handelsbarrières of andere problemen op het vlak van markttoegang? Laat het ons weten via dit online aangifteformulier. Wij analyseren uw aangifte en maken die over aan de bevoegde instanties

c. Relancemaatregelen

De Wit-Russische regering lanceerde een fiscaal hulppakket voor 110 miljoen Wit-Russische Roebel om de economie te ondersteunen en er wordt gewerkt aan andere maatregelen. Er is echter niet voldoende geld om de zakenwereld op een volwaardige manier te steunen. Dit is ook 1 van de redenen waarom Lukashenko sluiting van fabrieken en HoReCa zolang mogelijk wil uitstellen of zelfs vermijden.

Op 23 april werden verdere steunmaatregelen besproken voor de zwaarst getroffen sectoren bestaande uit belastingsvoordelen, uitstel van huurbetalingen, maatregelen voor werknemers en andere gevoelige sociale aspecten.

Op 24 april ondertekende de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko het besluit nr.143 ter ondersteuning van de nationale economie.

Meer informatie over de relancemaatregelen van de Wit-Russische regering: https://eng.belta.by/president/view/measures-to-support-belarusian-economy-amid-pandemic-authorized-130074-2020/

Op 12 mei zei de president dat men hulp zou geven aan concrete noodlijdende sectoren of organisaties omdat men er dan zeker van is dat die hulp ook aankomt. Volgens hem heeft die strategie in het verleden al haar vruchten afgeworpen.

d. Economische vooruitzichten

Het IMF spreekt van een inkrimping met 6% terwijl Fitch Ratings het heeft over 5%.

Volgens de wereldbank staat Wit-Rusland voor de grootste economische inkrimping in 25 jaar. In haar laatste economische update die gepubliceerd werd op dinsdag 26 mei, meldt de Wereldbank dat de Wit-Russische economie zou krimpen met ten minste 4% dit jaar en dat de jaarlijkse inflatie zou stijgen tot 8,4%. De staatsschuld zou toenemen tot 55,2 procent van het BNP komende van 43,7 procent in 2019.

Volgens de nationale bank van Wit-Rusland bedroeg de inflatie in maart 4,9%, ruim 0,85% hoger dan in februari. De prijzen stegen in het eerste kwartaal van 2020 erg snel in Wit-Rusland net zoals in de andere landen van de Euraziatische unie.

De centrale bank wil dit jaar vooral focussen op financiële stabiliteit.

Lukashenko eist dat de geplande groei van 2.8 procent voor 2020 kost wat kost wordt gerealiseerd. Of dit zal lukken is nog maar de vraag....Immers, de export naar de EU verminderde in februari met 28.5 procent ten opzichte van het jaar ervoor terwijl import uit de EU met 2,3% verminderde.

De economische vooruitzichten van het land zien er sinds februari-maart dit jaar een heel stuk somberder uit. Volgens een peiling uitgevoerd door MIS Research op vraag van het Belarusian Economic Research and Outreach Center (BEROC) constateerden twee op de drie eigenaars van firma's die tot 250 werknemers in dienst hebben een daling in inkomsten in de maanden april en mei. Veertig procent van de ondervraagden zei verder dat hun inkomsten met twintig procent naar omlaag gingen terwijl bedrijven actief in onroerend goed en ontspanning met een daling van negentig procent te kampen hadden. Deze laatsten moesten ook personeel laten gaan. Volgens BEROC staan op korte termijn ruim 114.000 jobs op micro- en kmo-niveau op de tocht.

 e. Opportuniteiten op korte en langere termijn

Wit-Rusland blijft een vrij gesloten land op het vlak van economie omdat de staat nog steeds voor het grootste deel bepaalt wie wat produceert, exporteert of importeert.

Buiten de IT-sector, de retail en de bouw waar het prive-initiatief de bovenhand heeft, gaan de meeste andere sectoren nog steeds gebukt onder zware staatsinmenging. Dit wordt door vele economen trouwens gezien als een van de grootste hinderpalen die een dynamische economische ontwikkeling tegenhouden.

Het zal dus van Lukashenko afhangen in welke mate deze crisis nieuwe opportuniteiten genereert. De EU en andere entiteiten bieden hulp aan tijdens de coronacrisis, deels bestaande uit leningen. Dit zou de goodwill en de openheid van het land ten opzichte van (onder andere) de EU kunnen versterken maar het verleden heeft al uitgewezen dat Wit-Rusland vrij wispelturig is qua economisch en buitenlands beleid.

De economische crisis die zal volgen op de coronacrisis biedt mogelijkheden in die zin dat bestaande commerciële relaties kunnen verstoord worden waardoor er plaats is voor nieuwe leveranciers. Dit zal vooral gelden voor de retail- en de bouwsector. Ook kan de lokale productie verstoord geraken waardoor het land (tijdelijk) afhankelijker wordt van import. Veel zal afhangen van de relaties met Rusland (die momenteel ronduit slecht zijn) en de economische situatie daar.

Het is echter nog koffiedik kijken wat de toekomst na de coronacrisis brengt voor Wit-Rusland temeer daar het land een eigenzinnige positie inneemt voor wat betreft de bestrijding.

Dat er zo goed als geen handelszaken gesloten worden, kan een voordeel zijn na de coronacrisis aangezien er geen verlies is door sluiting en er ook geen heropstart nodig is. Anderzijds is er nu al minder consumptie van een duidelijk ongeruste bevolking zodat men niet echt kan spreken van 'business as usual'.

5. Nuttige links

6. Dossier Coronavirus

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden.

FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

8 juli 2020