U bent hier

Wit-Rusland in cijfers

CORONAVIRUS

UPDATE 26/07/2021

Ook Wit-Rusland werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Wit-Russische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Wit-Rusland.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
De informatie op deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog geen rekening met de gevolgen van de coronacrisis.
Officiële naam
Wit-Russische Republiek
Hoofdstad
Minsk (2.020.600 inwoners)
Oppervlakte
207.600 km² (= 6,8 x België)
Aantal inwoners
9,449 miljoen
Staatshoofd
President Aleksandr Loekasjenko
Regeringsleider
Eerste minister Roman Golovtsjenko
Taal
Wit-Russisch en Russisch
Munt
Wit-Russische roebel Wisselkoers
Belangrijke steden
Gomel (480.951 inwoners), Mogilev (369.200), Vitebsk (342.700), Grodno (317.365), Brėst (300.715)

Economische informatie

Bruto Binnenlands Product (BBP)
64 miljard USD (533 miljard USD in België)
BBP/Capita
6.839 USD (46.414 USD in België)

Economische vooruitzichten

Na de val van de Sovjet-Unie kwamen de ex-sovjetrepublieken in een diepe economische crisis terecht. Wit-Rusland koos een eigen pad om die crisis te overwinnen, met name door middel van een marktsocialisme in tegenstelling tot het wilde kapitalisme dat in Rusland in de jaren negentig de overhand kreeg. Resultaat is dat de staat een belangrijke controlefunctie blijft uitoefenen op de privésector en de economie in haar geheel.

Als deel van de Sovjet-Unie had Wit-Rusland een goed ontwikkelde industriële basis, een hoog opleidingsniveau en een belangrijke landbouwsector. Al deze elementen zijn ook vandaag nog aanwezig en geven het land in principe een sterke basis voor economische ontwikkeling. 

De kernramp in Tsjernobyl in 1986 had een verwoestend effect op de landbouw in bepaalde delen van Wit-Rusland en maakte hele gebieden ontoegankelijk. 

In 2010 (vlak voor de presidentsverkiezingen) werden de gemiddelde lonen door de regering opgetrokken tot USD 500 wat hoogstwaarschijnlijk de aanleiding was van de crisis in 2011. De bevolking begon massaal dollars en euro's te kopen naar aanleiding van geruchten dat de roebel in waarde zou dalen. Het was net deze massale aankoop van valuta die de valutareserves van de banken onder druk zette omdat de wisselkoers in Wit-Rusland niet kon fluctueren. Het gevolg was uiteindelijk toch dat de Wit-Russische roebel moest gedevalueerd worden waardoor de inkomens van de Wit-Russen met een klap lager werden. Het jaar 2011 werd verder gekenmerkt door een torenhoge inflatie (108,7%).

Van deze crisis heeft het land zich (met moeite) kunnen herstellen maar de laatste jaren waren er opnieuw tekenen van herstel en economische groei zichtbaar. 

2017 was economisch gezien een vrij goed jaar met een groei van 2,4% (na een terugval van het bbp met 2,5% in 2016). In 2018 was de groei 2,9% en in 2019 slechts 1,5%. vooral omwille van externe factoren die hoofdzakelijk met Rusland verband houden.

Omwille van de coronacrisis en de politieke spanningen na de laatste presidentsverkiezingen van 9 augustus 2020 viel de economische groei volledig stil en werd deze zelfs negatief (een daling met 3%). Men verwacht een verdere krimp van de economie in 2021 waarbij het herstel zal gehinderd worden door de vele structurele problemen die het land kent. 

Het land moet inderdaad dringend werk maken van structurele zwakheden die in belangrijke mate verband houden met de grote staatscontrole op de economie en het ontbreken van een flexibel marktmechanisme. Ook de voortdurende onenigheid met Rusland over de olieleveringen doen de Wit-Russische economie geen goed.

Hervormingen die zouden moeten doorgevoerd worden, zijn de liberalisering van de prijzen, privatisering, vrije koers van de roebel en het onder controle houden van het loonniveau. Een voorbeeld van gebrek aan hervorming is de landbouwsector die nog steeds voor 60% bestaat uit zwaar gesubsidieerde staatsboerderijen, een erfenis van het kolchozesysteem uit het Sovjettijdperk. Ook de industrie boet in aan efficiëntie door een te grote bemoeienis van staatswege.

Wit-Rusland blijft economisch erg afhankelijk van Rusland van wie het olie en gas krijgt aan verminderde prijs dat dan aan marktprijzen wordt verder verkocht. De recessie en economische stagnatie in Rusland heeft ook gevolgen voor Wit-Rusland, net als de devaluatie van de Russische roebel ten opzichte van de dollar. Rusland heeft een "taxhervorming" doorgevoerd voor haar olieleveringen die zwaar in het nadeel van Wit-Rusland uitvalt. Het gekibbel hierover zal nog een tijd aanhouden en het ziet er niet naar uit dat Wit-Rusland aan het langste eind zal trekken.

De staatsschuld is ongeveer 36,2% (cijfers 2020) en blijft stabiel maar het grote aandeel van schulden in vreemde valuta betekent een risico in het geval van een devaluatie van de roebel. 

Positief is dat er de laatste jaren maatregelen werden genomen die buitenlandse investeringen en kmo's ten goede komen zoals bijvoorbeeld de volgende twee presidentiële decreten: 'On the Development of Entrepreneurship' en 'On the Development of the Digital Economy' waarbij onder andere de procedure om een firma te openen sterk werd vereenvoudigd. Toch gaan deze decreten gepaard met controle van staatswege waardoor er opnieuw een gebrek is aan rechtszekerheid.

Het decreet over de IT-sector werd dan weer wel positief onthaald waardoor IT-bedrijven in Wit-Rusland de grootste groei van allemaal optekenen en het aandeel van de IT-sector in het bbp voortdurend toeneemt. De meeste IT-bedrijven bevinden zich in het High Technologies Park in de buurt van Minsk en genieten van een ongekende vrijheid terwijl de andere sectoren nog steeds onder een te grote staatscontrole gebukt gaan.

De IT-sector toont echter aan dat er een voorzichtige restructurering aan de gang is die echter misschien te laat zal komen om echte economische groei te stimuleren. 

Meer weten:

National Statistical Committee of the Republic of Belarus: belstat.gov.by

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Wit-Rusland