U bent hier

Exporteren naar Turkije

CORONAVIRUS

UPDATE 15/05/2020

Ook Turkije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Nadat de besmettingen aanvankelijk zeer snel toenamen en de Turkse overheid zeer snel ingrijpende preventieve maatregelen uitvaardigde, lijkt de aanpak te werken en begint het aantal besmettingen, na een stabilisatie, nu te dalen. Turkije heeft daarom ook een exit strategie uitgewerkt die over verschillende maanden loopt. Men hoopt dat men met een verdere doorstart van de economie de impact van de crisis beperkt kan houden. De volledige lock down tijdens de weekends en officiële feestdagen blijft minstens van kracht tot na de ramadan eind mei. Dankzij deze strickte weekend lock down, waarbij alle economische activiteit wordt stilgelegd en niemand zijn huis mag verlaten, is men er in geslaagd om tijdens de werkweek de economische activiteit in een beperkt aantal sectoren zo goed mogelijk te behouden. Reizen is tot minstens eind mei nagenoeg onmogelijk. Er is sprake van het hernemen van beperkte binnenlandse vluchten vanaf 28 mei, en in juni zou er ook gestart worden met een beperkt aanbod aan internationale vluchten naar zorgvuldig gekozen bestemmingen. Ook zou vanaf juni reizen tussen de verschillende steden en provincies binnen Turkije weer toegelaten worden. Goederenverkeer van en naar Turkije is nooit verboden geweest maar verloopt via de weg nog steeds problematisch.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Turkije

Blijf op de hoogte over alles in Turkije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Stel uw product of diensten voor aan aankopers uit de bouwsector in Turkije.
Doelsector
Bouw
Doelmarkt
Turkije
Wanneer
Van donderdag 1 oktober 2020 tot zaterdag 31 oktober 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussels
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AGORIA.
Turkije is in vele opzichten een ideale markt om te exploreren of om, na de crisis, de draad terug op te pikken. De bevolking is jong, dynamisch en goed opgeleid. De interesse in zakendoen met Europa is erg groot: Turkije wil zich prominent op de kaart zetten als nabije, veilige en betrouwbare handelspartner. Het begeleidingstraject Start2Export2 Turkije wijst u de weg. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.

Actie is volzet. Meld u aan voor de wachtlijst.

Doelmarkt
Turkije
Wanneer
Van maandag 23 november 2020 tot vrijdag 27 november 2020
Waar
Istanbul, Turkije
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA.

Marktstudies

Nieuws

Ook Turkije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt zeer snel toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Turkse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen hebben een serieuze impact op economische activiteiten en op zakenreizen naar Turkije. Vanaf 10 april en tot nader orde is er in het weekend en op officiële feestdagen een volledige lock down van kracht, waarbij alle economische activiteit wordt stilgelegd en niemand zijn huis mag verlaten. Tijdens de werkweek probeert men de economische activiteit zo goed mogelijk te behouden. Reizen is nagenoeg onmogelijk geworden. Alle internationale vluchten werden opgeschort tot 20 mei en reizen tussen de verschillende steden en provincies binnen Turkije is verboden. Goederenverkeer van en naar Turkije is nog steeds toegelaten, al verloopt het vervoer via de weg erg problematisch.