U bent hier

Exporteren naar Turkije

CORONAVIRUS

UPDATE 19/05/2021

Omwille van een exponentiele stijging in het aantal positieve besmettingen in Turkije na de gedeeltelijke versoepelingen van 1 maart 2021 (van minder dan 9000 gevallen per dag naar meer dan 60000 gevallen per dag) werd, na eerst een aantal kleine verstrengingen in de loop van de maand april, op 29 april een volledige lock down afgekondigd. Het land ging op slot voor alle Turken en buitenlanders met een verblijfsvergunning, die geconfronteerd werden met de strengste lock down sinds de aanvang van de pandemie, terwijl het land openbleef voor toeristen. Intussen werd Turkije wel al op de zwarte lijst gezet door Rusland, dat het grootste aantal toeristen levert en het Verenigd Koninkrijk. Op maandag 17 mei werden opnieuw een aantal versoepelingen doorgevoerd, ondanks het feit dat het beoogde cijfer van 5000 gevallen per dag niet bereikt werd. Momenteel schommelt het aantal besmettingen rond de 12000 per dag en is het totaal aantal besmettingen in Turkije al gestegen tot meer dan 5,13 miljoen. Het aantal officiele doden staat op 45186. Dit zijn de officiële cijfers die door veel gezondheidsspecialisten betwist worden gezien het beperkt aantal testen. Turkije staat dan ook slechts 97e op de lijst van Covid transparantie en laat hiermee enkel Servië, Noord-Korea en Turkmenistan achter zich.
Momenteel zit Turkije, ondanks de versoepelingen, nog steeds in een partiële lock¨down. Er is een avondklok op weekdagen van 21u tot 5u, en elk weekend van 21u op vrijdagavond tot 5u maandagochtend. Alle scholen zijn al maanden dicht, restaurants mogen enkel afhaalmaaltijden verzorgen en thuiswerk is de norm waar het kan. Voor het openbaar vervoer is de HES (cfr Belgische Corona alert) verplicht en is de maximaal toegestane capaciteit 50%. Voor 65 plussers die reeds gevaccineerd zijn gelden geen extra maatregelen meer..

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Turkije

Blijf op de hoogte over alles in Turkije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Zuid-Europa.
Doelmarkt
Griekenland, Portugal, Spanje, Zwitserland...
Wanneer
Van maandag 11 oktober 2021 tot vrijdag 3 december 2021
Waar
Online, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Is Turkije nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en Voka West-Vlaanderen het begeleidingstraject 'Start2Export2 Turkije'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Mocht de fysieke missie niet kunnen doorgaan, voorzien we een virtueel alternatief of verschuiven we de missie naar een latere datum. Deelnemen kan nu tijdelijk aan verminderd tarief dankzij ons ‘Corona exit- en relanceplan’. Met dit plan willen we bij Flanders Investment & Trade Vlaamse bedrijven extra stimuleren om internationaal te ondernemen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Turkije
Wanneer
Van maandag 18 oktober 2021 tot donderdag 21 oktober 2021
Waar
Turkije
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka West-Vlaanderen.

Marktstudies

De logistieke sector is voor Turkije de 2e meest belangrijke sector na het toerisme. Turkije is strategisch gelegen, op zowel het Europese als Aziatische continent, en heeft goede connecties met de Balkan, de Zwarte zee, de Kaukasus, de Kaspische zee, Centraal Azie, het Midden Oosten en Noord Afrika.
Door de gestage economische groei van Turkije tot midden 2018, nam ook het belang van de logistieke sector toe voor het land zelf, en daarnaast is Turkije erg belangrijk als doorvoerland voor de regio. 
In deze studie van ons kantoor in Istanboel vindt u een overzicht van de verschillende takken binnen de logistieke sector in Turkije alsook een overzicht van de belangrijkste logistieke centra, bedrijven en events binnen de sector. 

Nieuws

Omwille van een exponentiele stijging in het aantal positieve besmettingen in Turkije na de gedeeltelijke versoepelingen van 1 maart 2021 (van minder dan 9000 gevallen per dag naar meer dan 60 000 gevallen per dag) werd, na eerst een aantal kleine verstrengingen in de loop van de maand april,  op 29 april een volledige lock down afgekondigd.

Het land ging op slot voor alle Turken en buitenlanders met een verblijfsvergunning, die geconfronteerd werden met de strengste lock down sinds de aanvang van de pandemie, terwijl het land open bleef voor toeristen. Intussen werd Turkije wel al op de zwarte lijst gezet door Rusland, dat het grootste aantal toeristen levert en het Verenigd Koninkrijk.

Op maandag 17 mei werden opnieuw een aantal versoepelingen doorgevoerd, ondanks het feit dat het beoogde cijfer van 5000 gevallen per dag niet bereikt werd. Momenteel schommelt het aantal besmettingen rond de 12000 per dag en is het totaal aantal besmettingen in Turkije al gestegen tot meer dan 5,13 miljoen. Het aantal officiële doden staat op 45186.

Dit zijn de officiële cijfers die door veel gezondheidsspecialisten betwist worden gezien het beperkt aantal testen.

Turkije staat dan ook slechts 97e op de lijst van Covid transparantie en laat hiermee enkel Servië, Noord-Korea en Turkmenistan achter zich.

Momenteel zit Turkije, ondanks de versoepelingen, nog steeds in een partiële lock down. Er is een avondklok op weekdagen van 21u tot 5u, en elk weekend van 21u op vrijdagavond tot 5u maandagochtend. Alle scholen zijn al maanden dicht, restaurants mogen enkel afhaalmaaltijden verzorgen en thuiswerk is de norm waar het kan. Voor het openbaar vervoer is de HES (cfr Belgische Corona alert) verplicht en is de maximaal toegestane capaciteit 50%. Voor 65 plussers die reeds gevaccineerd zijn gelden geen extra maatregelen meer.