U bent hier

Exporteren naar Turkije

CORONAVIRUS

UPDATE 08/07/2020

Op 7 juli waren er reeds 3 733 218 testen uitgevoerd en bleken 207 897 een positief resultaat op te leveren voor Covid-19. Daarvan is het grootste gedeelte reeds hersteld (85%). Inmiddels zijn 5260 mensen overleden aan het Corona virus, en liggen er op dit moment 1152 mensen op intensive zorgen waarvan er 400 beademd worden. Het relatief geringe aantal overlijdens wordt toegeschreven aan de jonge bevolking en het relatief hoog aantal ICU-bedden in de hospitalen in Turkije. Vanaf begin juni werden een aantal maatregelen versoepeld. Binnenlandse reizen over de weg en per vliegtuig werden weer toegelaten, mits de reizigers in het bezit zijn van een HES-code, die ook voor buitenlanders verplicht is. Internationale vluchten werden stap voor stap heropgestart vanaf 11 juni, maar zijn 4 weken later nog steeds erg schaars. Slechts een fractie van de normaal geplande vluchten wordt uitgevoerd en dan nog zijn de vliegtuigen zo goed als leeg. De belangrijkste redenen zijn de angst om besmet te raken en het feit dat reizigers in vele landen nog niet welkom zijn.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Turkije

Blijf op de hoogte over alles in Turkije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Marktstudies

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Ook Turkije werd getroffen door het coronavirus COVID-19. Nadat de besmettingen aanvankelijk zeer snel toenamen en de Turkse overheid zeer snel ingrijpende preventieve maatregelen uitvaardigde, leek de aanpak aanvankelijk te werken en begon het aantal besmettingen, na een stabilisatie, te dalen. Turkije heeft daarom ook een exit strategie uitgewerkt die over verschillende maanden loopt. Men hoopt dat men met een verdere doorstart van de economie de impact van de crisis beperkt kan houden. 

Op 7 juli waren er reeds 3 733 218 testen uitgevoerd en bleken 207 897 een positief resultaat op te leveren voor Covid-19. Daarvan is het grootste gedeelte reeds hersteld (85%). Inmiddels zijn 5260 mensen overleden aan het Corona virus, en liggen er op dit moment 1152 mensen op intensive zorgen waarvan er 400 beademd worden.

Het relatief geringe aantal overlijdens wordt toegeschreven aan de jonge bevolking en het relatief hoog aantal ICU-bedden in de hospitalen in Turkije.