U bent hier

Marktstudies

Deze studie analyseert de huidige situatie van de Spaanse markt voor medische hulpmiddelen, een brede sector die gaat van wegwerpproducten tot geavanceerde medische instrumenten. De studie schetst een beeld van de mogelijkheden die de Spaanse markt biedt aan potentiële buitenlandse exporteurs en besteedt aandacht aan de belangrijkste factoren en kansen voor bedrijven die op de Spaanse markt actief willen zijn.

Het Spaanse Instituut voor Buitenlandse Handel en Investeringen, ICEX, stelde een gids op voor het oprichten van een bedrijf in Spanje. Speciale aandacht gaat uit naar start-ups.

De komst van de vierde industriële revolutie heeft een positieve impact op de bedrijven actief in de Spaanse auto-industrie. Denk hierbij aan een hogere efficiëntie, lagere productiekosten en nieuwe uitvindingen. Maar Industry 4.0 geeft eveneens nieuwe aandachtspunten zoals cyberveiligheid en hoge kosten bij de implementatie. Het niveau van Industrie 4.0 in de Spaanse auto-industrie ligt dicht bij het niveau van Duitsland. 

De e-commerce markt in Spanje groeit gestaag en wordt steeds meer gebruikt door bedrijven en klanten. In deze studie wordt o.m. ingegaan op de Spaanse e-commercemarkt, relevante wet- en regelgeving en logistieke uitdagingen bij export naar Spanje.

Het doel van deze marktstudie is om een antwoord te formuleren op de vraag “Wat zijn de motivatoren en demotivatoren van Vlaamse bedrijven om handel te voeren in Spanje.” Om hierop een antwoord te vormen, werd een grondig onderzoek uitgevoerd op basis van studies, online documenten, artikels en diepte-interviews.

Deze onderzoeksvraag wil Vlaamse bedrijven meer zicht geven op de Spaanse markt. De economische crisis van 2008 heeft heel wat schade berokkend. Het doel is om ervoor te zorgen dat Vlaamse bedrijven aan de hand van deze handleiding voor zichzelf kunnen uitmaken of het voor hen al dan niet voordelig is om handel te voeren in Spanje.

Deze marktstudie geeft een overzicht van de voedingssector in Spanje en schetst ook een duidelijk beeld over de noodzaak van machines en uitrusting binnen deze sector.

Volgens Asebio droegen de Spaanse biotechbedrijven 8,6% van het BBP in 2015 en genereerden 930.000 banen. Er zijn in Spanje ongeveer 2.981 bedrijven in de biotech-industrie. Catalonië is de regio met het grootste aantal biotechnologische bedrijven, gevolgd door Andalusië en Madrid.

Lees meer over deze industrie in de studie in bijlage.

"Free From Food" in Spanje. In deze marktstudie leest u o.a. dat de ecologische producten – ook biologische of bio producten genoemd –  de economische crisis in Spanje goed hebben weerstaan. Meer weten? Lees de ganse studie.

Deze marktstudie richt zich op materiaal voor de horecasector. Hieronder valt alles gerelateerd aan hotel-, restaurant-, keuken- en café inrichting. Voeding wordt in deze marktstudie niet behandeld. De studie wil een eerste algemene leidraad zijn voor Vlaamse bedrijven die de Spaanse markt willen betreden.

Deze studie wil in kaart brengen in welke mate Spanje ‘smart’ is, welke toekomst er is weggelegd voor de slimme technologieën binnen de Spaanse steden en wat de opportuniteiten zijn voor bedrijven die smart oplossingen kunnen leveren. 

Pagina's