U bent hier

Exporteren naar Spanje

CORONAVIRUS

UPDATE 10/05/2021

9 mei 2021 betekende het einde van de noodtoestand in Spanje, die inging op 13 maart 2020. Er is er een einde gekomen aan de avondklok en de alarmtoestand. De door elke regio genomen maatregelen worden door de bevoegde lokale rechtbanken bekrachtigd. Dit zal tussen de autonome regio’s zonder twijfel leiden tot verschillen in criteria van beperkende maartregelen in beweging en persoonlijke contacten, net zoals vorige zomer.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Spanje

Blijf op de hoogte over alles in Spanje

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Zuid-Europa.
Doelmarkt
Griekenland, Portugal, Spanje, Zwitserland...
Wanneer
Van maandag 11 oktober 2021 tot vrijdag 3 december 2021
Waar
Online, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Onze samenleving staat voor een grote uitdaging, zeker op het vlak van mobiliteit, energie, veiligheid en efficiëntie. Steden zoeken naar mogelijkheden om zich op een doordachte manier te organiseren, met als doel een duurzame samenleving te creëren en de levenskwaliteit van de inwoners te verbeteren. Smart City Expo Barcelona is één van de toonaangevende vakbeurzen en mikt op +17000 bezoekers, +600 exposanten uit meer dan 126 landen, en de aanwezigheid van +650 steden.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
ICT en media en communicatie
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van dinsdag 16 november 2021 tot donderdag 18 november 2021
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De nieuwste marktstudie van FIT-Madrid geeft een overzicht van de belangrijkste en bekendste Spaanse bedrijven per regio. De spreiding van de grote bedrijven in Spanje is ongelijk. Volgens de gegevens voor 2019, is 18% van het totaal van de Spaanse bedrijven gevestigd in Catalonië, 16% in Madrid, 15% in Andalusië, 10% in Valencia en 4% in Baskenland.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Sinds een decennium is de Spaanse energiemarkt sterk onderhevig aan bedrijfsbewegingen. Grote investeringsfondsen en internationale energiegiganten hebben de meest relevante Spaanse energiebedrijven overgenomen. Is uw interesse opgewekt? Verneem hierna meer over de investeringen in de Spaanse energiesector.

Drijvende offshore-windenergie krijgt geleidelijk vorm in Spanje. Er werden al verscheidene projecten ingediend bij het Ministerie voor Ecologische Overgang en Demografische Uitdaging. Iberdrola wordt de grootste Spaanse speler in drijvende offshore-windenergie: deze Spaanse energiereus investeert ongeveer 3 miljard euro in de ontwikkeling van 1.000 MW in Galicië. Dit is dus het grootste project dat tot dusver is ingediend.