U bent hier

Exporteren naar Spanje

CORONAVIRUS

UPDATE 02/04/2020

Momenteel wordt Spanje zwaar getroffen door de Coronacrisis. Met meer dan 110.000 gevallen en 10.003 slachtoffers krijgt het land het het zwaarst te verduren, na de Verenigde Staten en Italië. De cijfers van vandaag vertellen ons dat er de laatste 24 uur 950 nieuwe overlijdens zijn bijgekomen, een nieuw record. Een licht in deze donkere tijden wordt gezien in het aantal genezen patiënten, waarvan er momenteel 22.647 zijn.

Spanje bevindt zich momenteel in een complete lockdown. Zaterdag werden de maatregelen nog maar eens verstrengd na wederom dramatische cijfers. Tot 9 april moet iedereen verplicht thuis blijven, met uitzondering van de werknemers in de zorg-, voedings- en energiesector. De noodtoestand werd verlengd tot -momenteel- 11 april.

Toch is er hoop op beterschap. Uit recente cijfers begint zich een vorm van stabilisatie te ontwikkelen en lijkt de absolute lockdown beetje bij beetje zijn vruchten af te werpen. Ook het aantal personen in intensieve zorgen neemt nu zichtbaar af, waardoor de gezondheidssector wat meer dankbare ademruimte krijgt na weken van hard labeur. Spanje lijkt zo min of meer op zijn piek te zitten, al is dit geen certitude.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Spanje

Blijf op de hoogte over alles in Spanje

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

BelgoFurn-Vlaanderen, de exportcel van de Vlaamse meubelindustrie zal aankopers uitnodigen naar de Internationale Meubelbeurs van Brussel.
Doelsector
Meubel
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk...
Wanneer
Van zondag 1 november 2020 tot maandag 30 november 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Bent u actief in smart driven engineering of smart logistics en heeft u geen of slechts beperkte ervaring op de Spaanse markt , dan is het begeleidingstraject Start2Export2 Spanje zeker iets voor u. Flanders Investment & Trade en Voka - Kamer van Koophandel Limburg begeleiden u van nabij bij de eerste stappen van uw bedrijf op de interessante en uitdagende markt die Spanje is.
Doelsector
ICT, logistiek en transport, en machines
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van zondag 15 november 2020 tot donderdag 19 november 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Madrid, Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA Kamer van Koophandel Limburg.

Marktstudies

De komst van de vierde industriële revolutie heeft een positieve impact op de bedrijven actief in de Spaanse auto-industrie. Denk hierbij aan een hogere efficiëntie, lagere productiekosten en nieuwe uitvindingen. Maar Industry 4.0 geeft eveneens nieuwe aandachtspunten zoals cyberveiligheid en hoge kosten bij de implementatie. Het niveau van Industrie 4.0 in de Spaanse auto-industrie ligt dicht bij het niveau van Duitsland. 

De e-commerce markt in Spanje groeit gestaag en wordt steeds meer gebruikt door bedrijven en klanten. In deze studie wordt o.m. ingegaan op de Spaanse e-commercemarkt, relevante wet- en regelgeving en logistieke uitdagingen bij export naar Spanje.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws