U bent hier

Exporteren naar Spanje

CORONAVIRUS

UPDATE 13/05/2020


In Spanje is het aantal besmettingen opgeklommen tot 208.389, er zijn al 21.717 mensen gestorven aan het coronavirus. Het aantal genezen mensen is toegenomen tot 85.915. Het land heeft na de VS en Italië het grootste aantal besmette personen, en de meeste overlijdens.

Er wordt verwacht dat de maatregelen verlengd zullen worden tot 9 mei, met een kleine versoepeling voor kinderen tot 14 jaar, die vanaf 27 april onder begeleiding van een volwassene een keer per dag naar buiten mogen "onder specifieke voorwaarden’’ die de regering binnenkort bekend zal maken. Ze mogen echter niet met andere kinderen spelen en de regels van sociale afstand zijn ook op hen van toepassing. Verder zullen de strikte regels tot 9 mei vrijwel hetzelfde blijven als ze nu zijn.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Spanje

Blijf op de hoogte over alles in Spanje

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

BelgoFurn-Vlaanderen, de exportcel van de Vlaamse meubelindustrie zal aankopers uitnodigen naar de Internationale Meubelbeurs van Brussel.
Doelsector
Meubel
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk...
Wanneer
Van zondag 1 november 2020 tot maandag 30 november 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 29 juni 2020 : Omwille van Covid-19 wordt de Smart City Expo in Barcelona dit jaar geannuleerd en omgezet in een virtueel event (Smart City Live, 17-18 november 2020). De volgende fysieke editie gaat door 17-19 november 2021. Voor meer info kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. Smart City Expo Barcelona is één van de toonaangevende vakbeurzen en mikt op +17000 bezoekers, +600 exposanten uit meer dan 126 landen, en de aanwezigheid van +650 steden. Onze samenleving staat voor een grote uitdaging, zeker op het vlak van mobiliteit, energie, veiligheid en efficiëntie. Steden zoeken naar mogelijkheden om zich op een doordachte manier te organiseren, met als doel een duurzame samenleving te creëren en de levenskwaliteit van de inwoners te verbeteren.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
ICT
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van dinsdag 17 november 2020 tot donderdag 19 november 2020
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Hernieuwbare en groene energie zijn de voorbije jaren een steeds belangrijker thema geworden. Spanje was een van de landen die al snel het potentieel inzagen van hernieuwbare energie tot de financiële crisis in 2008 roet in het eten gooide. 2018 werd echter het jaar van de wederopstanding voor hernieuwbare energie in Spanje. De regering Rajoy II (2016-2018) werd opgevolgd door de regering Sánchez I, subsidies kwamen terug, de productie van hernieuwbare energie werd niet meer belast en er werd terug volop ingezet op het aanwezige potentieel. De organisatie van COP25 was voor de Spaanse regering een mooie gelegenheid om zich opnieuw te profileren als voortrekker in de materie.

Deze studie analyseert de huidige situatie van de Spaanse markt voor medische hulpmiddelen, een brede sector die gaat van wegwerpproducten tot geavanceerde medische instrumenten. De studie schetst een beeld van de mogelijkheden die de Spaanse markt biedt aan potentiële buitenlandse exporteurs en besteedt aandacht aan de belangrijkste factoren en kansen voor bedrijven die op de Spaanse markt actief willen zijn.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Van 28 september tot 1 oktober vindt de volgende editie van de AseBio Investor Day 2020 plaats. Het digitale event wordt georganiseerd door AseBio (de Spaanse sectororganisatie van biotech bedrijven), in samenwerking met het Spaanse Biotechnologie Platform, met ondersteuning van het Spaanse ministerie van Wetenschap, Innovatie & Universiteiten, het Spaanse Instituut voor Buitenlandse Handel en het project BioVoices.