U bent hier

Exporteren naar Spanje

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Spanje

Blijf op de hoogte over alles in Spanje

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Mobile World Congress is dé beurs op wereldvlak voor alles wat te maken heeft met telecommunicatie. Wie ook maar iets te betekenen heeft in de wereld van telecommunicatie is aanwezig op MWC.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
ICT en media en communicatie
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van maandag 28 februari 2022 tot donderdag 3 maart 2022
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Dit jaar tekent Flanders Investment & Trade opnieuw present op Alimentaria, de belangrijkste voedingsbeurs van Zuid-Europa.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van maandag 4 april 2022 tot donderdag 7 april 2022
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Spanje is een land met veel potentieel dat de afgelopen decennia aan zelfanalyse heeft gedaan om zijn zwakke punten te verbeteren. Met de komst van de Europese fondsen wil het zijn industrieproces opnieuw opbouwen en de doeltreffendheid ervan verbeteren. De studie van het FIT-kantoor in Madrid biedt u meer gedetailleerde informatie over welke sectoren hierbij betrokken zijn, hoe de EU-fondsen per regio worden verdeeld en hoe u de fondsen kunt aanvragen.

Groene waterstof is een onmisbare speler geworden als "wapen" in de strijd tegen de klimaatverandering. Spanje produceert 500.000 ton waterstof per jaar, waarvan 95% grijze waterstof is dankzij de lage prijs in vergelijking met groene waterstof. Het Spaanse potentieel voor de productie van hernieuwbare energie bedraagt meer dan 3.000 TWh/jaar volgens het Instituut voor energieonderzoek van Catalonië (IREC). Op basis van de cijfers, kan Spanje zich consolideren als leider op het gebied van groene productie, waarbij de productie wordt geraamd op 1.750 TWh/jaar en een succesvolle export naar de rest van Europa en Noord-Afrika in de toekomst voorop wordt gesteld.

Men verwacht dat Spanje in de toekomst de goedkoopste groene waterstof ter wereld zal produceren, zodat de groene waterstof tegen 2028 de blauwe waterstof zou kunnen inhalen. Lees er meer over in deze studie, opgesteld in het Engels.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De Spaanse krant Economía schreef recent dat de Spaanse economie terrein aan het verliezen is in de Europese economie. Spanje moet opnieuw een hoge groei vertonen, wil het in de EU niet verder aan gewicht inboeten, zowel als economische macht als in termen van inkomen per capita. Eurostat vermeldde dat Spanje slechts 8,4% van het Europese bruto binnenlands product vertegenwoordigt, wat het laagste cijfer in 20 jaar is.

Wat zijn de ontwikkelingen op de Spaanse markt voor energiedienstenbedrijven? Op dinsdag 14 december 2021 werd er een presentatie georganiseerd door de Nationale vereniging van energiedienstenbedrijven (ANESE) in verband met energie-efficiëntie. Tijdens dit evenement werd een nauwkeurige diagnose gemaakt van de markt voor ESCO’s (Energy Service Companies) in Spanje.