U bent hier

Exporteren naar Spanje

CORONAVIRUS

UPDATE 19/01/2020


Spanje wordt momenteel geconfronteerd met de derde golf van het coronavirus. COVID-19 heeft al meer dan 80.000 sterfgevallen (overtollige sterfte in 2020) en er zijn 2.137.220 officiële gevallen gediagnosticeerd sinds het begin van de pandemie. De sterftecijfers en de vraag naar intensive care-units blijven toenemen. Desondanks zijn de lockdown maatregelen niet zo streng als de medische wereld vraagt. Elke Autonome Gemeenschap in Spanje heeft zijn eigen lockdown regels, wat betekent dat er een verscheidenheid aan verschillende normen zijn. Deze normen veranderen ook vaak, wat bijdraagt aan de desinformatie en het overtreden van de opsluitingsregels.
De huidige maatregelen in Madrid, Catalonië en Baskenland zijn: perimetrische opsluiting, avondklok van 22.00 tot 6.00 uur (Madrid van 12.00 tot 6.00 uur). Sociale bijeenkomsten zijn beperkt tot maximaal zes personen. Bars, restaurants, bioscopen, theaters en winkels hebben hun capaciteit moeten inkrimpen. Wat betreft reizen: sinds 1 juli 2020 moeten alle reizigers die Spanje over zee of via de lucht binnenkomen, ongeacht hun nationaliteit of plaats van herkomst, een online formulier invullen. Vreemdelingen die het land binnenkomen per vliegtuig moeten ook een negatieve Covid-test laten uitvoeren 72 uur voor aankomst en bij aankomst in Spanje wordt een temperatuurmeting uitgevoerd. Bovendien wordt tot 2 februari alle toegang tot het Spaanse grondgebied opgeschort voor burgers uit het Verenigd Koninkrijk, met uitzondering van Spaanse inwoners en residenten in Spanje.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Spanje

Blijf op de hoogte over alles in Spanje

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Alimentaria is dé belangrijkste voedingsbeurs van Zuid-Europa. Stel uw producten voor dankzij de groepsstand van Flanders Investment & Trade.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van maandag 17 mei 2021 tot donderdag 20 mei 2021
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 23/9/2020 : gezien de onzekerheid ivm Covid-19 hebben de organisatoren van MWC ervoor gekozen om de editie 2021 te verdagen van maart naar (eind) juni. De volgende editie van MWC in Barcelona zal nu doorgaan 28 juni-1 juli 2021. Voor meer info kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. MWC, dé vakbeurs voor telecommunicatie wereldwijd. Al jaren een constante op het FIT-actieprogramma. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.

Actie is volzet. Meld u aan voor de wachtlijst.

Doelsector
ICT
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van maandag 28 juni 2021 tot donderdag 1 juli 2021
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Hernieuwbare en groene energie zijn de voorbije jaren een steeds belangrijker thema geworden. Spanje was een van de landen die al snel het potentieel inzagen van hernieuwbare energie tot de financiële crisis in 2008 roet in het eten gooide. 2018 werd echter het jaar van de wederopstanding voor hernieuwbare energie in Spanje. De regering Rajoy II (2016-2018) werd opgevolgd door de regering Sánchez I, subsidies kwamen terug, de productie van hernieuwbare energie werd niet meer belast en er werd terug volop ingezet op het aanwezige potentieel. De organisatie van COP25 was voor de Spaanse regering een mooie gelegenheid om zich opnieuw te profileren als voortrekker in de materie.

Deze studie analyseert de huidige situatie van de Spaanse markt voor medische hulpmiddelen, een brede sector die gaat van wegwerpproducten tot geavanceerde medische instrumenten. De studie schetst een beeld van de mogelijkheden die de Spaanse markt biedt aan potentiële buitenlandse exporteurs en besteedt aandacht aan de belangrijkste factoren en kansen voor bedrijven die op de Spaanse markt actief willen zijn.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Madrid en Barcelona zijn ongetwijfeld de twee economische metropolen van Spanje. Nieuwe technologieën nemen een hoge vlucht in Europa, met Barcelona en Madrid als nieuwe technologiecentra. Het zijn ook de steden die belangrijk zijn voor de oprichting van 'startups' en technologische innovaties. Tevens heeft de bevolkingsconcentratie een positief effect op de arbeidsmarkt, de innovatie en de productiviteit. Het lijdt geen twijfel dat Madrid en Barcelona door deze demografische realiteit de twee krachtigste economische motoren van het land zijn.

Na de strikte lockdown in Spanje van maart tot mei 2020, zijn de besmettingscijfers sinds begin 2021 nu weer in het hele land gestegen, vooral in de grote steden en de centrale regio's. Sinds de start van de epidemie spreken we reeds van ongeveer 80.000 dodelijke slachtoffers, op basis van oversterfte. De officiële communicatie van de Spaanse regering houdt het op minder dan 50.000 dodelijke slachtoffers. Spanje heeft nog steeds één van de hoogste besmettingspercentages in Europa, wat betekent dat het land zich nog steeds in een zeer onzekere situatie bevindt. Verplaatsingen tussen steden en regio's zijn toegestaan (behalve in sommige steden die nu opnieuw in lockdown zijn), terwijl de grenzen open blijven, evenwel met toegangsbeperkingen om Spanje binnen te geraken via de luchthaven.