U bent hier

Exporteren naar Spanje

CORONAVIRUS

UPDATE 19/01/2020


Spanje wordt momenteel geconfronteerd met de derde golf van het coronavirus. COVID-19 heeft al meer dan 80.000 sterfgevallen (overtollige sterfte in 2020) en er zijn 2.137.220 officiële gevallen gediagnosticeerd sinds het begin van de pandemie. De sterftecijfers en de vraag naar intensive care-units blijven toenemen. Desondanks zijn de lockdown maatregelen niet zo streng als de medische wereld vraagt. Elke Autonome Gemeenschap in Spanje heeft zijn eigen lockdown regels, wat betekent dat er een verscheidenheid aan verschillende normen zijn. Deze normen veranderen ook vaak, wat bijdraagt aan de desinformatie en het overtreden van de opsluitingsregels.
De huidige maatregelen in Madrid, Catalonië en Baskenland zijn: perimetrische opsluiting, avondklok van 22.00 tot 6.00 uur (Madrid van 12.00 tot 6.00 uur). Sociale bijeenkomsten zijn beperkt tot maximaal zes personen. Bars, restaurants, bioscopen, theaters en winkels hebben hun capaciteit moeten inkrimpen. Wat betreft reizen: sinds 1 juli 2020 moeten alle reizigers die Spanje over zee of via de lucht binnenkomen, ongeacht hun nationaliteit of plaats van herkomst, een online formulier invullen. Vreemdelingen die het land binnenkomen per vliegtuig moeten ook een negatieve Covid-test laten uitvoeren 72 uur voor aankomst en bij aankomst in Spanje wordt een temperatuurmeting uitgevoerd. Bovendien wordt tot 2 februari alle toegang tot het Spaanse grondgebied opgeschort voor burgers uit het Verenigd Koninkrijk, met uitzondering van Spaanse inwoners en residenten in Spanje.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Spanje

Blijf op de hoogte over alles in Spanje

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Update 26/2/2021 : vanwege de huidige Covid-pandemie hebben de organisatoren van Alimentaria in samenspraak met de exposanten beslist om de (uitgestelde) editie 2021 te annuleren. De volgende (fysieke) editie gaat door 4-7 april 2022. Alimentaria is dé belangrijkste voedingsbeurs van Zuid-Europa. Stel uw producten voor dankzij de groepsstand van Flanders Investment & Trade.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van maandag 17 mei 2021 tot donderdag 20 mei 2021
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 23/9/2020 : gezien de onzekerheid ivm Covid-19 hebben de organisatoren van MWC ervoor gekozen om de editie 2021 te verdagen van maart naar (eind) juni. De volgende editie van MWC in Barcelona zal nu doorgaan 28 juni-1 juli 2021. Voor meer info kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. MWC, dé vakbeurs voor telecommunicatie wereldwijd. Al jaren een constante op het FIT-actieprogramma. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
ICT
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van maandag 28 juni 2021 tot donderdag 1 juli 2021
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De nieuwste marktstudie van FIT-Madrid geeft een overzicht van de belangrijkste en bekendste Spaanse bedrijven per regio. De spreiding van de grote bedrijven in Spanje is ongelijk. Volgens de gegevens voor 2019, is 18% van het totaal van de Spaanse bedrijven gevestigd in Catalonië, 16% in Madrid, 15% in Andalusië, 10% in Valencia en 4% in Baskenland.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Spanje wordt beschouwd als een zeer aantrekkelijk land voor buitenlandse investeerders omwille van zijn competitieve en geïnternationaliseerde economie. De Spaanse economie is zonder meer een interessante opportuniteit voor Vlaamse bedrijven die op zoek zijn naar professionele partnerschappen in het buitenland.

Het marktonderzoek, uitgevoerd door ICEX, Spaans export- en investeringsagentschap, verschaft informatie over het aanwervingsproces, alsook over de soorten contracten en de voorwaarden ervan, materiële wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden, buitenlandse werknemers, uitzendbureaus in Spanje, processen in verband met de registratie bij de sociale zekerheid, de stimulansen en de bijdragen. Ook andere gegevens met betrekking tot werktijden, minimumloon en vereisten voor het openen van een centrum in Spanje zijn in deze marktstudie te vinden.