U bent hier

Exporteren naar Spanje

CORONAVIRUS

UPDATE 10/05/2021

9 mei 2021 betekende het einde van de noodtoestand in Spanje, die inging op 13 maart 2020. Er is er een einde gekomen aan de avondklok en de alarmtoestand. De door elke regio genomen maatregelen worden door de bevoegde lokale rechtbanken bekrachtigd. Dit zal tussen de autonome regio’s zonder twijfel leiden tot verschillen in criteria van beperkende maartregelen in beweging en persoonlijke contacten, net zoals vorige zomer.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Spanje

Blijf op de hoogte over alles in Spanje

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Zuid-Europa.
Doelmarkt
Griekenland, Portugal, Spanje, Zwitserland...
Wanneer
Van maandag 11 oktober 2021 tot vrijdag 3 december 2021
Waar
Online, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Onze samenleving staat voor een grote uitdaging, zeker op het vlak van mobiliteit, energie, veiligheid en efficiëntie. Steden zoeken naar mogelijkheden om zich op een doordachte manier te organiseren, met als doel een duurzame samenleving te creëren en de levenskwaliteit van de inwoners te verbeteren. Smart City Expo Barcelona is één van de toonaangevende vakbeurzen en mikt op +17000 bezoekers, +600 exposanten uit meer dan 126 landen, en de aanwezigheid van +650 steden.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
ICT en media en communicatie
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van dinsdag 16 november 2021 tot donderdag 18 november 2021
Waar
Barcelona, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Groene waterstof is een onmisbare speler geworden als "wapen" in de strijd tegen de klimaatverandering. Spanje produceert 500.000 ton waterstof per jaar, waarvan 95% grijze waterstof is dankzij de lage prijs in vergelijking met groene waterstof. Het Spaanse potentieel voor de productie van hernieuwbare energie bedraagt meer dan 3.000 TWh/jaar volgens het Instituut voor energieonderzoek van Catalonië (IREC). Op basis van de cijfers, kan Spanje zich consolideren als leider op het gebied van groene productie, waarbij de productie wordt geraamd op 1.750 TWh/jaar en een succesvolle export naar de rest van Europa en Noord-Afrika in de toekomst voorop wordt gesteld.

Men verwacht dat Spanje in de toekomst de goedkoopste groene waterstof ter wereld zal produceren, zodat de groene waterstof tegen 2028 de blauwe waterstof zou kunnen inhalen. Lees er meer over in deze studie, opgesteld in het Engels.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

AseBio, de Spaanse biotechorganisatie, publiceert ook dit jaar zijn jaarboek. Zoals elk jaar geeft dit verslag een algemeen overzicht van de stand van zaken in de biotechnologiesector, met verschillende analyses van O&O-investeringen, de belangrijkste financiële operaties, de economische impact van de sector, het talent dat in de sector werkt en het biotechnologie-ecosysteem in Spanje, alsook studies over de perceptie van wetenschap en biotechnologie, en de wetenschappelijke en technologische productie gemeten in publicaties, patenten, en op de markt gebrachte producten en diensten.

SEOPAN (Association of Infrastructure Contractor and Concessionaires) publiceerde een nieuwe studie over de internationalisering van de Spaanse infrastructuurbedrijven. Deze nieuwe studie bevat o.a. gedetailleerde informatie over de 40 meest belangrijkste Spaanse infrastructuurbedrijven. Tevens vindt u een uitsplitsing met de meest relevante informatie van elk bedrijf, internationale activiteiten, economische gegevens en de belangrijkste contactpersonen.