U bent hier

Exporteren naar Polen

CORONAVIRUS

UPDATE 30/11/2020

Ook Polen werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Poolse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Polen.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Polen

Blijf op de hoogte over alles in Polen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De markt van de bio-producten in Polen staat stevig in haar schoenen en ook naar de toekomst toe, zijn de experts zeer optimistisch in hun voorspellingen. In deze studie verneemt u meer over de factoren die deze markt beïnvloeden, waarom het een uitdagende markt blijft en welke de trends zijn in vraag en aanbod van bio-producten.

De toegenomen vraag naar energie, veroorzaakt door de snelle economische groei van landen op mondiale schaal, de vervuiling van het milieu die elk jaar verergert en de beperkte toegang tot natuurlijke hulpbronnen in de wereld, resulteren in de groeiende belangstelling voor nieuwe technologieën voor het verwerven van energie. Europa wil de doelstellingen voor hernieuwbare energie aanscherpen, maar een steenkoolland zoals Polen zal extra inspanningen moeten leveren om te voldoen aan de vereiste EU-doelstellingen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De uitbraak van het coronavirus heeft verschillende economische gevolgen die in Polen minder sterk zijn dan in vele andere landen. De bedrijven raden hun werknemers aan zoveel mogelijk thuis te werken. De overheid adviseert om zo weinig mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. De scholensluiting zal ongetwijfeld ook een onmiddellijke en aanzienlijke impact hebben op de economie, want vele ouders waren (of zijn nog steeds) verplicht thuis te blijven om voor de kinderen te zorgen.

Vanaf 10 oktober 2020 werden er in Polen nieuwe veiligheidsregels geïntroduceerd. Het hele gebied van Polen werd in de rode zone opgenomen en de maatregelen over het hele grondgebied zijn hetzelfde en hebben een grote invloed op het dagelijks leven, dit gaat van het verplicht dragen van een masker, het sluiten van niet-essentiële winkels tot thuisonderwijs voor leerlingen vanaf het lager onderwijs.