U bent hier

Exporteren naar Polen

CORONAVIRUS

UPDATE 21/12/2021

Ook Polen werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Poolse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Polen.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Polen

Blijf op de hoogte over alles in Polen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Green Power staat bekend als de belangrijkste cleantechbeurs in Polen. De volgende categorieën producten en diensten komen aan bod: windenergie zonne-energie geothermische energie waterkracht vloeibare en vaste biobrandstoffen (biomassa) biogas IT-oplossingen voor de RES-sector energiebesparende technologieën energie- en financiële adviesdiensten
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Polen
Wanneer
Van maandag 25 april 2022 tot woensdag 27 april 2022
Waar
Poznan, Polen
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Polen is de onbetwiste nummer 1 van de Vlaamse exportbestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. Heeft uw bedrijf nog geen of slechts heel beperkte ervaring op de Poolse markt en wil u daar in de nabije toekomst verandering in brengen? Dan is het begeleidingstraject Polen4Explorers dat Flanders Investment & Trade samen met onze structurele partner Unizo lanceert een opportuniteit die u niet aan zich voorbij mag laten gaan.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Polen
Wanneer
Van maandag 16 mei 2022 tot vrijdag 20 mei 2022
Waar
Warschau, Poznan, Polen
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Unizo Internationaal.

Marktstudies

E-commerce heeft ook in Polen een stevige voet aan de grond gekregen en de coronapandemie is een grote aanjager van de recente groeispurt geweest. PwC schat dat de markt tegen 2026 €35 miljard zal waard zijn, wat zou betekenen dat de sector ook post-corona jaarlijks met dubbele cijfers zou blijven groeien. Bent u benieuwd naar het antwoord op vragen als: Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van online shoppen in Polen? Hoe is het consumentengedrag geëvolueerd? Wat zijn de belangrijkste marktplaatsen? Wat betekende die explosieve groei voor de logistieke dienstverlening achter de aankopen? Wat is een paczkomat? Dan wordt u met deze studie van ons kantoor in Poznań op uw wenken bediend!

De game-industrie in Polen maakt een stormachtige groei door en is in snel tempo aan het uitgroeien tot een van de uithangborden van 's lands creatieve industrie. Ons kantoor in Warschau stelde een paper op om de sector aan u voor te stellen.  

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Vanaf december 2021 werden de manuele tolsystemen in bepaalde secties van de snelwegen A2 en A4 afgeschaft. Hierdoor zou het verkeer op deze wegen vlotter moeten verlopen. Dit korte nieuwsbericht informeert u over de nieuwe betalingsmogelijkheden en de gevolgen van niet-betaling.