U bent hier

Exporteren naar Polen

CORONAVIRUS

UPDATE 20/04/2022

Ook Polen werd getroffen door het coronavirus COVID-19. Na een piek in februari 2022, namen de besmettingen snel af en werden alle maatregelen opgehoffen. Er geld enkel nog een mondmaskerplicht in medische instellingen en bij de apotheek. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Polen

Blijf op de hoogte over alles in Polen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Ook in 2023 tekent Flanders Investment & Trade present op Green Power Exhibition.
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Polen
Wanneer
Van woensdag 10 mei 2023 tot vrijdag 12 mei 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Poznan, Polen
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Polen is een moeilijke markt voor buitenlandse voedings- en drankenproducenten. Het land heeft namelijk zelf een snel groeiende voedingsindustrie en de Poolse consument gaat resoluut voor lokaal gemaakte producten. Toch zijn er binnen een aantal niches kansen voor buitenlandse leveranciers. Dit geldt o.m. voor klaargemaakte gerechten maar ook voor het onderwerp van deze studie: biovoeding. Op zoek naar een goede inleiding tot dit onderwerp? Dan vindt u beslist uw gading in deze studie van ons kantoor in Warschau. 

De transitie naar een groene economie en de geopolitieke gebeurtenissen van het voorbije half jaar zijn ook in Polen belangrijke topics. Het grootste land in Centraal-Europa staat voor grote uitdagingen op het gebied van bevoorradingszekerheid en de diversificatie van de energiemix waarbij het aandeel van hernieuwbare energie moet opgedreven worden. Waterstof kan bij dit alles een deel van de oplossing zijn. Deze studie biedt u een stand van zaken rondom de ontwikkelingen in dit domein.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In oktober 2022 werd in het Poolse Konin voor de tweede maal de beurs 'New Energies' georganiseerd. Het initiatief kadert in de inspanningen die Polen doet op het gebied van vergroening en energietransitie. In de provincie Groot-Polen bundelden een aantal districten hun krachten voor de creatie van de Greater Poland Energy Valley, een overheidsinitiatief dat bedrijven, de publieke sector en de academische wereld samenbrengt in het streven naar een koolstofarme wereld.