U bent hier

Exporteren naar Polen

CORONAVIRUS

De Poolse regering heeft op 28 maart 2022 alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Poolse samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Poolse website https://www.gov.pl/web/coronavirus.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Polen

Blijf op de hoogte over alles in Polen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Green Power staat bekend als de belangrijkste cleantechbeurs in Polen. De volgende categorieën producten en diensten komen aan bod: windenergie zonne-energie geothermische energie waterkracht vloeibare en vaste biobrandstoffen (biomassa) biogas en -massa IT-oplossingen voor de RES-sector energiebesparende technologieën energie- en financiële adviesdiensten Voor het eerst is er op de Green Power beurs ook een afdeling rond Hydrogen Technology (waar FIT te vinden zal zijn met een onthaalstand).
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Polen
Wanneer
Van dinsdag 16 mei 2023 tot donderdag 18 mei 2023
Waar
Poznan, Polen
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Internationaal ondernemen betekent op zoek gaan naar opportuniteiten. FIT helpt u daarbij. Heeft u een specifieke markt op het oog en zoekt u inside informatie? Hebt u concrete vragen over uw strategie naar bepaalde landen of regio’s? Wilt u nakaarten over informatie of ondersteuning die u vanwege FIT ontving? Tijdens de International Business Weeks in september kan dat! Onze kantoren uit de regio Centraal- & Oost-Europa komen naar uw provincie en staan samen met uw adviseurs Internationaal Ondernemen voor u klaar. Dichtbij u!
Doelmarkt
Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Slovakije...
Wanneer
Maandag 25 september 2023
Waar
Antwerpen
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Polen is een moeilijke markt voor buitenlandse voedings- en drankenproducenten. Het land heeft namelijk zelf een snel groeiende voedingsindustrie en de Poolse consument gaat resoluut voor lokaal gemaakte producten. Toch zijn er binnen een aantal niches kansen voor buitenlandse leveranciers. Dit geldt o.m. voor klaargemaakte gerechten maar ook voor het onderwerp van deze studie: biovoeding. Op zoek naar een goede inleiding tot dit onderwerp? Dan vindt u beslist uw gading in deze studie van ons kantoor in Warschau. 

De transitie naar een groene economie en de geopolitieke gebeurtenissen van het voorbije half jaar zijn ook in Polen belangrijke topics. Het grootste land in Centraal-Europa staat voor grote uitdagingen op het gebied van bevoorradingszekerheid en de diversificatie van de energiemix waarbij het aandeel van hernieuwbare energie moet opgedreven worden. Waterstof kan bij dit alles een deel van de oplossing zijn. Deze studie biedt u een stand van zaken rondom de ontwikkelingen in dit domein.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Waterstof is overal in de EU een hot topic. Litouwen, Polen, Slovenië, Cyprus en Hongarije slaan de handen in elkaar voor het seminarie Hydrogen: the missing piece of the puzzle for climate neutrality? dat op 21 maart in Brussel georganiseerd wordt. Dit internationale event is bedoeld om netwerkvorming te stimuleren, o.m. in het kader van toekomstige calls van het Clean Hydrogen Partnership.