U bent hier

Exporteren naar Polen

CORONAVIRUS

UPDATE 20/04/2022

Ook Polen werd getroffen door het coronavirus COVID-19. Na een piek in februari 2022, namen de besmettingen snel af en werden alle maatregelen opgehoffen. Er geld enkel nog een mondmaskerplicht in medische instellingen en bij de apotheek. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Polen

Blijf op de hoogte over alles in Polen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Retailers spelen in Polen een heel belangrijke rol in de verkoop van FMCG. Met onze paper over het Poolse retaillandschap bieden we u een overzicht van de belangrijkste spelers. U leest ook meer over het sterk stijgende belang van discountspelers wat ook invloed heeft op de positie van toeleveranciers. 

E-commerce heeft ook in Polen een stevige voet aan de grond gekregen en de coronapandemie is een grote aanjager van de recente groeispurt geweest. PwC schat dat de markt tegen 2026 €35 miljard zal waard zijn, wat zou betekenen dat de sector ook post-corona jaarlijks met dubbele cijfers zou blijven groeien. Bent u benieuwd naar het antwoord op vragen als: Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van online shoppen in Polen? Hoe is het consumentengedrag geëvolueerd? Wat zijn de belangrijkste marktplaatsen? Wat betekende die explosieve groei voor de logistieke dienstverlening achter de aankopen? Wat is een paczkomat? Dan wordt u met deze studie van ons kantoor in Poznań op uw wenken bediend!

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

PAIH (Polish Trade & Investment Agency) organiseert op 9 juni in samenwerking met de ambassade van Polen en met medewerking van Flanders Investment & Trade, AWEX en hub.brussels Go Green!, een event rondom hét hot topic binnen de energiesector: waterstof. Een niet te missen afspraak indien u actief bent binnen deze sector en interesse heeft voor de Poolse markt.