U bent hier

Marktstudies

De game-industrie in Polen maakt een stormachtige groei door en is in snel tempo aan het uitgroeien tot een van de uithangborden van 's lands creatieve industrie. Ons kantoor in Warschau stelde een paper op om de sector aan u voor te stellen.  

Op zoek naar informatie over de verplichtingen en regels rondom het uitvoeren van werken in Polen? Deze Engelstalige paper van ons kantoor in Warschau, opgesteld in samenwerking met de Poolse vestiging van Peterka&Partners, helpt u zeker op weg. 

Drones, het speeltje van de toekomst ! Het gebruik van drones neemt gestaag toe, in vele sectoren en de functionaliteiten zullen nog uitbreiden. Hierdoor zal het ook steeds drukker worden in het luchtruim. Is uw interesse gewekt? Lees dan zeker deze interessante studie waarin al deze facetten aan bod komen.

De markt van de bio-producten in Polen staat stevig in haar schoenen en ook naar de toekomst toe, zijn de experts zeer optimistisch in hun voorspellingen. In deze studie verneemt u meer over de factoren die deze markt beïnvloeden, waarom het een uitdagende markt blijft en welke de trends zijn in vraag en aanbod van bio-producten.

De toegenomen vraag naar energie, veroorzaakt door de snelle economische groei van landen op mondiale schaal, de vervuiling van het milieu die elk jaar verergert en de beperkte toegang tot natuurlijke hulpbronnen in de wereld, resulteren in de groeiende belangstelling voor nieuwe technologieën voor het verwerven van energie. Europa wil de doelstellingen voor hernieuwbare energie aanscherpen, maar een steenkoolland zoals Polen zal extra inspanningen moeten leveren om te voldoen aan de vereiste EU-doelstellingen.

De Poolse retailmarkt onderging door de terugkeer van de vrije markteconomie, diepgaande veranderingen. Deze studie heeft tot doel een overzicht te verschaffen van de hedendaagse Poolse retailsector voor voeding.

FinTech is een term die in de financiële wereld steeds populairder wordt. Het begrip omvat alle innovatieve financiële producten en diensten die de manier, waarop we met geld omgaan, vereenvoudigt en versnelt. Polen heeft de grootste FinTech-markt in Centraal- en Oost-Europa.

In tijden van sterke globalisering, verspreiden de handels- en investeringsactiviteiten zich heel snel over de hele wereld. Markten beïnvloeden markten, bedrijven beïnvloeden bedrijven... Bestaat er een Vlaams bedrijf dat geen directe of indirecte banden heeft met Polen of met Poolse partners, importeurs, leveranciers, werknemers, agenten, tussenpersonen?

Deze korte studie is bedoeld om de recente trends op de arbeidsmarkt in Polen toe te lichten, omdat ze niet alleen de lokale Poolse markt beïnvloeden, maar ook de Europese en de Vlaamse markt.

De Poolse retailmarkt onderging sinds de omwenteling van 1989, door de terugkeer van de vrije markteconomie, diepgaande veranderingen.
Hoe ziet de hedendaagse Poolse retailsector eruit? Wat zijn de trends? Wie zijn de belangrijkste spelers?

Ontdek het in deze studie van ons kantoor in Warschau.

De Poolse IT-markt is de nieuwste en ook de meest bloeiende markt in dit land. Volgens de laatste analyse en als het tempo van de groei niet verandert, zal Polen binnen enkele jaren de tweede plaats innemen in Centraal- en Oost-Europa (na Rusland).

De sector van de hernieuwbare energie wint nog steeds aan populariteit in Polen en tekent groeicijfers op. Toch kan het de andere West-Europese landen niet bijbenen. De energieproductie in Polen gebeurt nog altijd op basis van traditionele energiebronnen, daarom is het noodzaak om de continuïteit van de energievoorziening te verbeteren en te moderniseren.

Lees meer over de belangrijke rol van de hotel- en gastronomiesector in de Poolse economie, en meer bepaald over de biersector.