U bent hier

Marktstudies

Deze marktstudie wil u graag meer inzicht geven in de groeiende Poolse windenergiemarkt. Om de markt te begrijpen, is het belangrijk om de vereisten voor bedrijven die de markt willen betreden te bekijken, bekend te zijn met de projecten en te weten hoe u bij deze projecten betrokken kunt raken. 

De farmaceutische markt is één van de meest strategische industrieën in Polen en maakt dan ook een belangrijk deel uit van de economie van het land. Het is één van de snelst groeiende industrieën in Polen, met aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling, productie en distributie. Op zoek naar info over deze markt? Neem dan zeker de tijd om deze studie door ons kantoor in Warschau door te nemen. 

Polen is een moeilijke markt voor buitenlandse voedings- en drankenproducenten. Het land heeft namelijk zelf een snel groeiende voedingsindustrie en de Poolse consument gaat resoluut voor lokaal gemaakte producten. Toch zijn er binnen een aantal niches kansen voor buitenlandse leveranciers. Dit geldt o.m. voor klaargemaakte gerechten maar ook voor het onderwerp van deze studie: biovoeding. Op zoek naar een goede inleiding tot dit onderwerp? Dan vindt u beslist uw gading in deze studie van ons kantoor in Warschau. 

De transitie naar een groene economie en de geopolitieke gebeurtenissen van het voorbije half jaar zijn ook in Polen belangrijke topics. Het grootste land in Centraal-Europa staat voor grote uitdagingen op het gebied van bevoorradingszekerheid en de diversificatie van de energiemix waarbij het aandeel van hernieuwbare energie moet opgedreven worden. Waterstof kan bij dit alles een deel van de oplossing zijn. Deze studie biedt u een stand van zaken rondom de ontwikkelingen in dit domein.

Retailers spelen in Polen een heel belangrijke rol in de verkoop van FMCG. Met onze paper over het Poolse retaillandschap bieden we u een overzicht van de belangrijkste spelers. U leest ook meer over het sterk stijgende belang van discountspelers wat ook invloed heeft op de positie van toeleveranciers. 

E-commerce heeft ook in Polen een stevige voet aan de grond gekregen en de coronapandemie is een grote aanjager van de recente groeispurt geweest. PwC schat dat de markt tegen 2026 €35 miljard zal waard zijn, wat zou betekenen dat de sector ook post-corona jaarlijks met dubbele cijfers zou blijven groeien. Bent u benieuwd naar het antwoord op vragen als: Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van online shoppen in Polen? Hoe is het consumentengedrag geëvolueerd? Wat zijn de belangrijkste marktplaatsen? Wat betekende die explosieve groei voor de logistieke dienstverlening achter de aankopen? Wat is een paczkomat? Dan wordt u met deze studie van ons kantoor in Poznań op uw wenken bediend!

De game-industrie in Polen maakt een stormachtige groei door en is in snel tempo aan het uitgroeien tot een van de uithangborden van 's lands creatieve industrie. Ons kantoor in Warschau stelde een paper op om de sector aan u voor te stellen.  

Op zoek naar informatie over de verplichtingen en regels rondom het uitvoeren van werken in Polen? Deze Engelstalige paper van ons kantoor in Warschau, opgesteld in samenwerking met de Poolse vestiging van Peterka&Partners, helpt u zeker op weg. 

Drones, het speeltje van de toekomst ! Het gebruik van drones neemt gestaag toe, in vele sectoren en de functionaliteiten zullen nog uitbreiden. Hierdoor zal het ook steeds drukker worden in het luchtruim. Is uw interesse gewekt? Lees dan zeker deze interessante studie waarin al deze facetten aan bod komen.

De markt van de bio-producten in Polen staat stevig in haar schoenen en ook naar de toekomst toe, zijn de experts zeer optimistisch in hun voorspellingen. In deze studie verneemt u meer over de factoren die deze markt beïnvloeden, waarom het een uitdagende markt blijft en welke de trends zijn in vraag en aanbod van bio-producten.

De toegenomen vraag naar energie, veroorzaakt door de snelle economische groei van landen op mondiale schaal, de vervuiling van het milieu die elk jaar verergert en de beperkte toegang tot natuurlijke hulpbronnen in de wereld, resulteren in de groeiende belangstelling voor nieuwe technologieën voor het verwerven van energie. Europa wil de doelstellingen voor hernieuwbare energie aanscherpen, maar een steenkoolland zoals Polen zal extra inspanningen moeten leveren om te voldoen aan de vereiste EU-doelstellingen.

De Poolse retailmarkt onderging door de terugkeer van de vrije markteconomie, diepgaande veranderingen. Deze studie heeft tot doel een overzicht te verschaffen van de hedendaagse Poolse retailsector voor voeding.

FinTech is een term die in de financiële wereld steeds populairder wordt. Het begrip omvat alle innovatieve financiële producten en diensten die de manier, waarop we met geld omgaan, vereenvoudigt en versnelt. Polen heeft de grootste FinTech-markt in Centraal- en Oost-Europa.

In tijden van sterke globalisering, verspreiden de handels- en investeringsactiviteiten zich heel snel over de hele wereld. Markten beïnvloeden markten, bedrijven beïnvloeden bedrijven... Bestaat er een Vlaams bedrijf dat geen directe of indirecte banden heeft met Polen of met Poolse partners, importeurs, leveranciers, werknemers, agenten, tussenpersonen?

Deze korte studie is bedoeld om de recente trends op de arbeidsmarkt in Polen toe te lichten, omdat ze niet alleen de lokale Poolse markt beïnvloeden, maar ook de Europese en de Vlaamse markt.

Pagina's